tsofras Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Peugeot208 είπε Με 50k γυρνάς όλο το κόσμο και αποκτάς εμπειρίες ζωής. Με τα ρέστα αγοράζεις ένα αυτοκίνητο, να κάνεις τη δουλειά σου... Ε φαντάζομαι όποιος έχει τα 50Κ μπορεί να κάνει και τα υπόλοιπα Εμείς στα 30Κ τσίμα τσίμα γυρνάμε την Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα 🤣 2
djuan1988 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Εντάξει δεν είναι θέμα προσωπικών δυνατοτήτων πια και ούτε της τραγικής κατάστασης της χώρας μας. Και για έναν μέσο γερμανό είναι πολλά λεφτά τα 50k για αυτοκίνητο. 2
lefkrc Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 12 ώρες πριν, djuan1988 είπε Έβγαλε και η Renault τιμές για το νέο Austral που το περίμενα. Έχει και 2k περίπου έκπτωση, οπότε 48k για το full hybrid με τα "πάντα" σε εξοπλισμό. Και 36k το MHEV. Καμία ελπίδα πραγματικά. Έκανα test drive το mhev 160ps (στο Βέλγιο). Η πόλη δεν βοηθάει πολύ με αυστηρά όρια 30 και 50 km/h αλλά γενικά μου άρεσε πολύ. Έχει γκάζι και βασικά αυτό που με εντυπωσίασε ειναι το κιβώτιο, παρότι CVT ειναι εξαιρετικά ρυθμισμένο. Όσο για το infotainment, είναι αλλού. Είναι όλο συνδεδεμένο με τον πίνακα οργάνων, google services , γρήγορο, είναι λες και έχεις ένα android tablet, μπαίνεις μέσα και αμέσως το χρησιμοποιείς λες και το κάνεις χρόνια. Στα αρνητικά, ο χώρος αποσκευών δεν ειναι τελείως τετραγωνισμένος και τα καθίσματα όταν πέφτουν δεν ειναι τελείως ίσιο το πάτωμα. Επίσης τα 500+ λίτρα που λένε ειναι χωρίς την ρεζέρβα, με ρεζέρβα ειναι 430 (όσο και το υβριδικό) και φαίνεται στο μάτι - μου φαινόταν μικρός για τόσο μεγάλο αμάξι. Η άλλη εναλλακτική, στην οποία και καταλήξαμε ήταν το C5 Aircross 1.2T EAT8 130PS. Αρχικά να πω οτι το Βέλγιο έχει ετήσια τέλη κυκλοφορίας που μοιάζουν πολύ μετα δικά μας όταν ήταν βασισμένα στα κυβικά (για το Citroen με 1,2lt ειναι 200 ευρώ τον χρόνο). Επίσης έχει ενα φόρο "1ης ταξινόμησης" που βασίζεται στην ιπποδύναμη και δεν ειναι καθόλου αναλογικός, στα 130hp ειναι 500 ευρω, στα 160hp ειναι 1300 και στα 180hp (που κοίταγα το Civic hybrid ) είναι 2500... Καταλήξαμε στο Citroen (πέρα το ότι μας άρεσε πολύ επίσης) γιατί συνολικά (αρχική τιμή, εκπτώσεις, χρηματοδοτικό, διαφορά στους φόρους, λιγότερη ασφάλεια λόγω χαμηλότερης ιπποδύναμης) μας έβγαινε σημαντικά πιο φτηνό σε παρόμοιο επίπεδο εξοπλισμού. Επίσης ήταν πιο ευρύχωρο (3 ξεχωριστά καθίσματα πίσω, πιο τετραγωνισμένο πορτ μπαγκαζ και λίγο μεγαλύτερο με ρεζέρβα) οπότε για μελλοντική χρήση κι επειδή δεν αλλάζουμε συχνά αυτοκίνητα (προς το παρών έχουμε ένα μπεμπε ον δε γουέι αλλά, έχω κι ενα φίλο στην ηλικία μου, μόλις έκανε 4ο και βρίζει που δεν πήρε εφταθέσιο πριν 3 χρόνια....). Αν μείνουμε μόνο 3, θα το νοικιάζω για μετακομίσεις Περισσότερα όταν με το καλό έρθει (βασικά αυτό στην αντιπροσωπεία είναι γιατι κλείσαμε το εκθεσιακο, αλλά καθυστερεί λόγω γραφειοκρατείας). Ότι αλλάζουν οι προταιρότητες πάντως και το τι ψάχνεις σε ένα αμαξι, είναι γεγονός και έχω εντυπωσιαστεί με τον εαυτό μου. Τελευταίο καινούριο αμάξι μου ηταν το 207 RC το οποίο και έχω ακόμα στην Αθήνα. Το πόσο μου άρεσε η άνεση του C5 (το RC κοπανάει όσο δεν πάει) για τους χώρους δεν το συζητώ, συν όλες οι καινούριες τεχνολογίες, ακόμα και το αυτόματο (που το ξόρκιζα)...ναι αν τα είχα θα χτύπαγα κι ενα χειροκίνητο Supra, αλλά για την ώρα είμαι πολύ χαρούμενος που το αμάξι που διαλέξαμε δεν εχει καμία σχέση με το RC, δεν ειναι καν σπορ οικογενειακο. Αυτά απο μένα, φωτό με την παραλαβή. 9
Extacy156 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Να γράψω και εγώ τον προβληματισμό μου και οποιαδήποτε άποψη δεκτή... Τον τελευταίο καιρό ψάχνομαι για μεταχειρισμένο αμάξι... Προηγούμενα αμάξια Renault Clio 2.0 (μίνι πύραυλος) Alfa Romeo 156 2.0 (τιμόνι από άλλο πλανήτη) Bmw E46 330 Coupe (ένα all around καλό αμάξι) Bmw E92 330D (ροπή στο θεό, τραβάς καράβι) Λόγο αναπηρίας μπορώ να φέρω αμάξι μέχρι 2.600 cc από εξωτερικο χωρίς να πληρωνω τέλη ταξινόμησης, τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια και φόρο πολυτελείας. Το budget είναι βαριά μέχρι 40Κ. Οπότε κοιτάω για κάτι παρεμφερές με τα τελευταία. Suv - τζιπακια κλπ δεν με ενδιαφέρουν. Προς το παρών γέρνω προς Bmw F32 428i η 430i ( M sport η M performance ) Ρίχνω και κλεφτές ματιές προς Ford Mustang 2.3 Ecoboost αλλά νομίζω είναι ιεροσυλία να το πάρεις με τον μικρό κινητήρα και μου φαίνεται και λίγο φτωχό εσωτερικά. Δεν αποκλείω όμως και κάποιο άλλο μοντέλο που δεν έχει πέσει ακόμα στην αντίληψη μου. Όποιος έχει να προτείνει κάτι...ελεύθερα... Ο προβληματισμός μου τώρα είναι κατά πόσο μπορείς να βρεις σωστό αμάξι στο εξωτερικό. Αποτι έχω μάθει οι λαμογιες στα χλμ γίνονται από τους δικούς μας εισαγωγείς αφού φέρουν κάποιο αμάξι. Στο εξωτερικό νομίζω είναι πιο αυστηρά τα πράγματα λόγο ελενχων TUV ,Carpass κλπ. Σε περίπτωση λοιπόν που βρω εγώ κάποιο συγκεκριμένο αμάξι και αναθέσω σε κάποιον να το φέρει μειώνω την πιθανότητα να παιχτεί λαμογιά? Με ποιους τρόπους μπορεί να ελεγχθεί το αμάξι εκεί πριν την αγορά? Επίσης είδα ότι παίζουν και πολλά εισαγωγής από US στο εξωτερικό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο το "ιστορικό" τους θα έχει τροποποιηθεί. Στην τελική μιπως θα ήταν καλύτερο να πάω εγώ ο ίδιος να το φέρω? Αλλά άντε βγάλε άκρη με τα χαρτιά που χρειάζονται εκεί και το που θα το ελενξεις. Για πείτε καμιά γνώμη Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2023 από Extacy156
tsofras Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Σας έχω ζαλίσει τα ούμπαλα τόσο καιρό , με έχουν φάει οι αϋπνίες με τις σκέψεις Στη πρώτη φωτό είναι τα χιλιόμετρα όταν έβαλα αγγελία το αμάξι ακριβώς πριν 14 ημέρες : 11847 Αυτή είναι σήμερα που το πήγα για πλύσιμο να περάσει η ώρα : 11936 89 ολόκληρα χιλιόμετρα σε 2 εβδομάδες , γελάνε και οι πέτρες 🤣 Εντάξει είχα άδεια αυτή την εβδομάδα αλλιώς θα είχα κάνει 102
imr Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 6 λεπτά πριν, tsofras είπε Σας έχω ζαλίσει τα ούμπαλα τόσο καιρό , με έχουν φάει οι αϋπνίες με τις σκέψεις Στη πρώτη φωτό είναι τα χιλιόμετρα όταν έβαλα αγγελία το αμάξι ακριβώς πριν 14 ημέρες : 11847 Αυτή είναι σήμερα που το πήγα για πλύσιμο να περάσει η ώρα : 11936 89 ολόκληρα χιλιόμετρα σε 2 εβδομάδες , γελάνε και οι πέτρες 🤣 Εντάξει είχα άδεια αυτή την εβδομάδα αλλιώς θα είχα κάνει 102 Αν είχες αυτόματο θα είχες κανει παραπάνω 😂.
mp123 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 έλα θωμα η σειρά σου. εγώ έκανα ανανέωση του στόλου έδωσα 2 πήρα ένα. 4
zanskou Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 17 λεπτά πριν, tsofras είπε Σας έχω ζαλίσει τα ούμπαλα τόσο καιρό , με έχουν φάει οι αϋπνίες με τις σκέψεις Στη πρώτη φωτό είναι τα χιλιόμετρα όταν έβαλα αγγελία το αμάξι ακριβώς πριν 14 ημέρες : 11847 Αυτή είναι σήμερα που το πήγα για πλύσιμο να περάσει η ώρα : 11936 89 ολόκληρα χιλιόμετρα σε 2 εβδομάδες , γελάνε και οι πέτρες 🤣 Εντάξει είχα άδεια αυτή την εβδομάδα αλλιώς θα είχα κάνει 102 Εσύ γελάς αλλά εγω σχεδόν σε ζηλεύω. Δεν θυμάμαι να έχει περάσει μήνας (ίσως με εξαίρεση την καραντίνα) που να μην έχω γράψει τουλάχιστον 1500χλμ.. Την corolla από 25 Νοεμβρίου που την έχω περίπου μέχρι σήμερα έχω κάνει 7500 😂 1
tsofras Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, zanskou είπε Εσύ γελάς αλλά εγω σχεδόν σε ζηλεύω. Δεν θυμάμαι να έχει περάσει μήνας (ίσως με εξαίρεση την καραντίνα) που να μην έχω γράψει τουλάχιστον 1500χλμ.. Την corolla από 25 Νοεμβρίου που την έχω περίπου μέχρι σήμερα έχω κάνει 7500 😂 Ε εντάξει ρε μαν , εσύ κάνεις απόσβεση . Οκ εγώ γλυτώνω τις βενζίνες
lefkrc Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 7 ώρες πριν, Extacy156 είπε Να γράψω και εγώ τον προβληματισμό μου και οποιαδήποτε άποψη δεκτή... Τον τελευταίο καιρό ψάχνομαι για μεταχειρισμένο αμάξι... Προηγούμενα αμάξια Renault Clio 2.0 (μίνι πύραυλος) Alfa Romeo 156 2.0 (τιμόνι από άλλο πλανήτη) Bmw E46 330 Coupe (ένα all around καλό αμάξι) Bmw E92 330D (ροπή στο θεό, τραβάς καράβι) Λόγο αναπηρίας μπορώ να φέρω αμάξι μέχρι 2.600 cc από εξωτερικο χωρίς να πληρωνω τέλη ταξινόμησης, τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια και φόρο πολυτελείας. Το budget είναι βαριά μέχρι 40Κ. Οπότε κοιτάω για κάτι παρεμφερές με τα τελευταία. Suv - τζιπακια κλπ δεν με ενδιαφέρουν. Προς το παρών γέρνω προς Bmw F32 428i η 430i ( M sport η M performance ) Ρίχνω και κλεφτές ματιές προς Ford Mustang 2.3 Ecoboost αλλά νομίζω είναι ιεροσυλία να το πάρεις με τον μικρό κινητήρα και μου φαίνεται και λίγο φτωχό εσωτερικά. Δεν αποκλείω όμως και κάποιο άλλο μοντέλο που δεν έχει πέσει ακόμα στην αντίληψη μου. Όποιος έχει να προτείνει κάτι...ελεύθερα... Ο προβληματισμός μου τώρα είναι κατά πόσο μπορείς να βρεις σωστό αμάξι στο εξωτερικό. Αποτι έχω μάθει οι λαμογιες στα χλμ γίνονται από τους δικούς μας εισαγωγείς αφού φέρουν κάποιο αμάξι. Στο εξωτερικό νομίζω είναι πιο αυστηρά τα πράγματα λόγο ελενχων TUV ,Carpass κλπ. Σε περίπτωση λοιπόν που βρω εγώ κάποιο συγκεκριμένο αμάξι και αναθέσω σε κάποιον να το φέρει μειώνω την πιθανότητα να παιχτεί λαμογιά? Με ποιους τρόπους μπορεί να ελεγχθεί το αμάξι εκεί πριν την αγορά? Επίσης είδα ότι παίζουν και πολλά εισαγωγής από US στο εξωτερικό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο το "ιστορικό" τους θα έχει τροποποιηθεί. Στην τελική μιπως θα ήταν καλύτερο να πάω εγώ ο ίδιος να το φέρω? Αλλά άντε βγάλε άκρη με τα χαρτιά που χρειάζονται εκεί και το που θα το ελενξεις. Για πείτε καμιά γνώμη Προσοχή με τα εισαγωγής εκτός ΕΕ, επειδή δεν βγαζουν COC εχουν ιδιαιτερότητες στον εκτελωνισμό. Η 4αρα ειναι πολυ ωραια, αντίστοιχη επιλογή είναι και το Α5. Αντισυμβατική πρόταση, αλλά εχεις σκεφτεί το ΚΙΑ Stinger (σε δίλιτρο)? Αν και νομίζω οτι σε αυτό το budget για μένα μονόδρομος θα ηταν μια Giulia Veloce. 1
john1987 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Θωμά αφού δεν κάνεις πολλά χλμ γιατί σε νοιάζει το αυτοματο; Επισης θες να μπλέξεις παλι με dsg;
tsofras Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 12 λεπτά πριν, john1987 είπε Θωμά αφού δεν κάνεις πολλά χλμ γιατί σε νοιάζει το αυτοματο; Επισης θες να μπλέξεις παλι με dsg; Άλλη αίσθηση , λες και έχεις άλλο αμάξι 1
paylidis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, tsofras είπε Σας έχω ζαλίσει τα ούμπαλα τόσο καιρό , με έχουν φάει οι αϋπνίες με τις σκέψεις Στη πρώτη φωτό είναι τα χιλιόμετρα όταν έβαλα αγγελία το αμάξι ακριβώς πριν 14 ημέρες : 11847 Αυτή είναι σήμερα που το πήγα για πλύσιμο να περάσει η ώρα : 11936 89 ολόκληρα χιλιόμετρα σε 2 εβδομάδες , γελάνε και οι πέτρες 🤣 Εντάξει είχα άδεια αυτή την εβδομάδα αλλιώς θα είχα κάνει 102 15498 το Audi σήμερα! Το έβγαλα βόλτα μετά από κανένα μήνα στο γκαράζ 😂 Όταν ήταν να το δώσω είχε 15200 😅 3
mp123 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 52 λεπτά πριν, tsofras είπε Άλλη αίσθηση , λες και έχεις άλλο αμάξι ναι φυσικά σε αυτό βάζεις όπισθεν και πάει όπισθεν και όχι μπροστά. όπως το μανουαλ. έχει μια κάποια διαφορά αυτό πιστεύω. 1
dtk-386 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 10 ώρες πριν, tsofras είπε Άλλη αίσθηση , λες και έχεις άλλο αμάξι Όταν θα σου αρχίσει τα θέματα θα λες μανουαλ και πάλι μανουαλ.😆
Προτεινόμενες αναρτήσεις