Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, john1987 είπε

Παιδιά εγώ επιβεβαιώνω Θωμά για τις τιμές σερβις σε νεα σειρά 1 (έχει ο αδερφός μου).

Θα πηγαίνες να δεις το Ds4 ή θυμάμαι λάθος; ; 

Το έχω προτείνει απτή αρχή στο Θωμά 

6 ώρες πριν, tsofras είπε

Μέχρι 35 έχουμε τίποτα αξιόλογο που μου έχει ξεφύγει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, tsofras είπε

Γιατί όχι 2αρι Grand Coupe, βασική έκδοση έχει στα στάνταρ και Led φώτα και διζωνικο, με τον κινητήρα της 118i. Μόνο τα sport line καθίσματα λείπουν. Απλά θέλει αργότερα πολύ σουλουπωμα retrofit εξωτερικά για να δείξει την αξία του. Αρκετό θα έλεγα.

Mini Countryman ή Clubman επίσης.

Επεξ/σία από Parolos4
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως όπως είχα ξανάναφερει με το Renegade θα μείνω... Πέρα του ότι με έχει καλύψει άψογα σε συνδυασμό με το scooter που έχω για την πόλη, δεν έχει νόημα να δώσω +8.000 plus για να πάρω το ίδιο αυτοκίνητο.... 

Το μόνο που σκέφτομαι είναι, και όταν το δω απο κοντά αυτό το μικρό το ηλεκτρικό για την πόλη το silence. 

Οι τιμές όπως σε όλα τα πράγματα είναι έχουν ξεφύγει.. 

@tsofras.. Χαρά στο κουράγιο σου... Καλοτάξιδο ότι και αν πάρεις!!! 

• Thanks 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Parolos4 είπε

Γιατί όχι 2αρι Grand Coupe, βασική έκδοση έχει στα στάνταρ και Led φώτα και διζωνικο, με τον κινητήρα της 118i. Μόνο τα sport line καθίσματα λείπουν. Απλά θέλει αργότερα πολύ σουλουπωμα retrofit εξωτερικά για να δείξει την αξία του. Αρκετό θα έλεγα.

Mini Countryman ή Clubman επίσης.

Την grand coupe την κοιτάω καιρό τώρα , μόνο λόγω μεγέθους την έχω απορρίψει αλλιώς μου αρέσει πολύ σαν αμάξι. Συμφωνώ για το σουλούπωμα .

Το Countryman το είχα κάνει test drive. Μου άρεσε πολύ οδηγικά , το τιμόνι + κιβώτιο + στυλ

Δεν μου άρεσε η ανάρτηση και η θέση οδήγησης.

Τι σκατά τόσος κόσμος έχει πάει σε SUV εγώ γιατί δεν βολεύομαι ?

Παίζουν και ωραία clubman ως μεταχείρο είναι η αλήθεια

π.χ. για την άνεση που λέω εκτός απο την ανάρτηση τι παρατήρησα

Το clubman ας πούμε έρχετε με 245-40-17 ελαστικά. Το Formentor επειδή το κοίταξα γιατί μου φάνηκε αρκετά άνετο έρχεται με 255-55-18

1 ώρα πριν, terry308 είπε

Θα πηγαίνες να δεις το Ds4 ή θυμάμαι λάθος; ; 

Το έχω προτείνει απτή αρχή στο Θωμά 

Ξεφεύγει το DS4 Λευτέρη και άσε δεν θέλω να μπλέξω με PSA , διαβάζω αρκετά θέματα συναρμογής για το DS4 + τα θέματα με τον ιμάντα στους 1.2 + ηλεκτρολογικά .

Ευχαριστώ θα μείνω με τα θέματα του VAG που έχω εμπειρία :D

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, tsofras είπε

Το CX-30 το έχεις αναφέρει αλλά νομίζω δεν έχεις πάει να το δει. Περιμένω να το κάνεις test drive και review!

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tzampatzis είπε

Το CX-30 το έχεις αναφέρει αλλά νομίζω δεν έχεις πάει να το δει. Περιμένω να το κάνεις test drive και review!

Ναι δεν έχω πάει είναι η αλήθεια, πρέπει κάποια στιγμή να το δω να έχω μία άποψη και για αυτό

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Την grand coupe την κοιτάω καιρό τώρα , μόνο λόγω μεγέθους την έχω απορρίψει αλλιώς μου αρέσει πολύ σαν αμάξι. Συμφωνώ για το σουλούπωμα .

Το Countryman το είχα κάνει test drive. Μου άρεσε πολύ οδηγικά , το τιμόνι + κιβώτιο + στυλ

Δεν μου άρεσε η ανάρτηση και η θέση οδήγησης.

Τι σκατά τόσος κόσμος έχει πάει σε SUV εγώ γιατί δεν βολεύομαι ?

Παίζουν και ωραία clubman ως μεταχείρο είναι η αλήθεια

π.χ. για την άνεση που λέω εκτός απο την ανάρτηση τι παρατήρησα

Το clubman ας πούμε έρχετε με 245-40-17 ελαστικά. Το Formentor επειδή το κοίταξα γιατί μου φάνηκε αρκετά άνετο έρχεται με 255-55-18

Ξεφεύγει το DS4 Λευτέρη και άσε δεν θέλω να μπλέξω με PSA , διαβάζω αρκετά θέματα συναρμογής για το DS4 + τα θέματα με τον ιμάντα στους 1.2 + ηλεκτρολογικά .

Ευχαριστώ θα μείνω με τα θέματα του VAG που έχω εμπειρία :D

Για τα λάστιχα:

Γιατί παρόλο που έχει μεγαλύτερη ζάντα το πλαϊνό στο Formentor είναι παραπανω από 4 εκατοστά μεγαλύτερο. (245*0.4 =9.8 εκ έναντι 255*0.55=14 εκ)

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, tsofras είπε

Σε απασχολεί αν θα φτάσεις εκεί που θέλεις , πως θα το φορτίζεις σε πολυκατοικία , πόσα λεφτά θα χάσεις σε μεταπώληση επειδή η μπαταρίες κοστίζουν όσο το αμάξι

παιδια, οι μπατατριες δεν κοστιζουν οσο το αμαξια.. ασε που τα θερμικα εχουν 500 μηχανικα μπλιμπλικα πανω τους που ειναι πιο ευπαθη να χαλασουν.. εγω που μετακομισα σε νεο σπιτι με δικο μου κλειστο παρκιγκ με πινακα, το σκεφτομαι σε βαθος 2ετιεας να δωσω το θερμικο μου (αγορα 2021) κ να κατευθυνθω σε ηλεκτροκινηση.. η επιδοτηση 8,000eur που δινουν ειναι αρκετα καλη, αλλα σε 2 χρονια κανεις δε σου υποσχεται οτι θα ειναι τοση.. 

ταχυφορτιστες χρειαζεσαι ισως σε κανα ταξιδι, οπου οκ ανα 300χλμ θα κανεις πχ μια σταση για καφε. ξεμουδιασμα, κατουρημα.. ε στα 15' αυτα του διαλειματος το κουμπωνεις κ βαζει χιλιομετρα. 
μετα ακομη κ σε σουπερμαρκετ να πας ενα 45' να κανεις ψωνια εβδομαδας, παλι βαζεις κ φορτιζεις

δεν τα δαιμονοποιω τα ηλεκτρικα, απλα ειναι καλη λυση (αλλοι θα πουνε μονοδρομος) για οσους εχουν σπιτι παρκινγ, βαζεις νυχτερινο ρευμα κ τελος.. πετας και κανα φωτοβολταικο, και εχεις (εστω μερικως) δωρεαν χιλιομετρα.. το εχεις παρκαρισμενο βραδυ κ απλως φορτιζει 

πηγαμε με φιλο μου στο πηλιο με το i3 της BMW και επαθα την πλακα μου, οπου με το φρεναρισμα σε κατηφορα φορτιζε η μπαταρια του.. πολυ προχω γενικως

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, JailbrokenDiesel είπε

παιδια, οι μπατατριες δεν κοστιζουν οσο το αμαξια.. ασε που τα θερμικα εχουν 500 μηχανικα μπλιμπλικα πανω τους που ειναι πιο ευπαθη να χαλασουν.. εγω που μετακομισα σε νεο σπιτι με δικο μου κλειστο παρκιγκ με πινακα, το σκεφτομαι σε βαθος 2ετιεας να δωσω το θερμικο μου (αγορα 2021) κ να κατευθυνθω σε ηλεκτροκινηση.. η επιδοτηση 8,000eur που δινουν ειναι αρκετα καλη, αλλα σε 2 χρονια κανεις δε σου υποσχεται οτι θα ειναι τοση.. 

ταχυφορτιστες χρειαζεσαι ισως σε κανα ταξιδι, οπου οκ ανα 300χλμ θα κανεις πχ μια σταση για καφε. ξεμουδιασμα, κατουρημα.. ε στα 15' αυτα του διαλειματος το κουμπωνεις κ βαζει χιλιομετρα. 
μετα ακομη κ σε σουπερμαρκετ να πας ενα 45' να κανεις ψωνια εβδομαδας, παλι βαζεις κ φορτιζεις

δεν τα δαιμονοποιω τα ηλεκτρικα, απλα ειναι καλη λυση (αλλοι θα πουνε μονοδρομος) για οσους εχουν σπιτι παρκινγ, βαζεις νυχτερινο ρευμα κ τελος.. πετας και κανα φωτοβολταικο, και εχεις (εστω μερικως) δωρεαν χιλιομετρα.. το εχεις παρκαρισμενο βραδυ κ απλως φορτιζει 

πηγαμε με φιλο μου στο πηλιο με το i3 της BMW και επαθα την πλακα μου, οπου με το φρεναρισμα σε κατηφορα φορτιζε η μπαταρια του.. πολυ προχω γενικως

Δες ρε μαν το κόστος αλλαγής μπαταρίας

Συμφωνώ στα 300χλμ να σταματήσεις για ξεμούδιασμα και να φορτίσεις για 20 λεπτά

Αν το αμάξι που θα πάρεις έχει αυτονομία σε Εθνική με κρύο καιρό και φορτωμένος τα 300 χλμ , και αν βρεις ελεύθερο ταχυφορτιστή . Ένας να περιμένει το 20λεπτο έγινε 40 λεπτά

Συμφωνώ για όλα τα υπερ , 2 είναι τα θέματα για εμένα

Αυτονομία και που θα φορτίζω στο σπίτι

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, tsofras είπε

Δες ρε μαν το κόστος αλλαγής μπαταρίας

Συμφωνώ στα 300χλμ να σταματήσεις για ξεμούδιασμα και να φορτίσεις για 20 λεπτά

Αν το αμάξι που θα πάρεις έχει αυτονομία σε Εθνική με κρύο καιρό και φορτωμένος τα 300 χλμ , και αν βρεις ελεύθερο ταχυφορτιστή . Ένας να περιμένει το 20λεπτο έγινε 40 λεπτά

Συμφωνώ για όλα τα υπερ , 2 είναι τα θέματα για εμένα

Αυτονομία και που θα φορτίζω στο σπίτι

Ε για αυτο δεν ειναι ακομα αλλα σε 2-3 χρονια θα εχουν λυθει τα περισοτερα προβληματα. 

Για την αλλαγη μπαταριας αν ειναι σωστη υλοποιηση (σωστη ψυξη-θερμανση κτλ) βγαζουν παρα πολα χιλιομετρα χωρις θεμα. Η αλλαζοντας απλα ελατωματικα στοιχεια, δεν ειναι απαραιτητο να αλλαξει ολοκληρη η μπαταρια.

Στο σπιτι βγαζεις ευκολα ταχυφορτιστη στην πιλοτη, αυτονομια αν μεγαλωσει το δικτυο δεν θα ειναι θεμα

1 ώρα πριν, JailbrokenDiesel είπε

Και εγω καπως ετσι το σκεφτομαι, περιμενω μεχρι να στρωσει λιγο η αγορα (και τα οικονομικα μου) και μετα full ηλεκτρικο. Δεν ξερω ακομα αν θα ειναι μικρο η κανονικο αυτοκινητο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, imr είπε

Στο σπιτι βγαζεις ευκολα ταχυφορτιστη στην πιλοτη, αυτονομια αν μεγαλωσει το δικτυο δεν θα ειναι θεμα

Δεν ξερω ακομα αν θα ειναι μικρο η κανονικο αυτοκινητο.

δεν χρειαζεσαι ταχυφορτιση στο σπιτι , με ενα απλο πλανο, φορτιζεις το βραδυ 6-8 ωρες παντα σε ευρος 20%-80% και δεν καταπονεις καθολου την μπαταρια 

πλεον λογω του οτι λειπουν πραματα οπως εξατμισεις σωληνες διαφορικα κλπ κλπ, παιρνεις αμαξι τυπου polo και εχει χωρους golf. ηδη το id.2 που παρουσιασανε (οκ ειναι για 2025/6 η παραγωγη) προς τα εκει παει σαν χωρους.

Επεξ/σία από JailbrokenDiesel
  • Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, JailbrokenDiesel είπε

δεν χρειαζεσαι ταχυφορτιση στο σπιτι , με ενα απλο πλανο, φορτιζεις το βραδυ 6-8 ωρες παντα σε ευρος 20%-80% και δεν καταπονεις καθολου την μπαταρια 

πλεον λογω του οτι λειπουν πραματα οπως εξατμισεις σωληνες διαφορικα κλπ κλπ, παιρνεις αμαξι τυπου polo και εχει χωρους golf. ηδη το id.2 που παρουσιασανε (οκ ειναι για 2025/6 η παραγωγη) προς τα εκει παει σαν χωρους.

Το id2 φαινεται πολυ καλο στα χαρτια, να δουμε τι θα εχει γινει μεχρι τοτε.

Αν δεν τους προλαβει η tesla με το αντιστοιχο model2 θα παει αρκετα καλα

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, imr είπε

Το id2 φαινεται πολυ καλο στα χαρτια, να δουμε τι θα εχει γινει μεχρι τοτε.

Αν δεν τους προλαβει η tesla με το αντιστοιχο model2 θα παει αρκετα καλα

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και τα 2 project αλλά αρκετά μακροπρόθεσμα δυστυχώς. Είχα γράψει αν θυμάστε για το id3 ένα mini review. Θέλει δουλειά ακόμα…

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και τα 2 project αλλά αρκετά μακροπρόθεσμα δυστυχώς. Είχα γράψει αν θυμάστε για το id3 ένα mini review. Θέλει δουλειά ακόμα…

Ε ναι, αυτό είναι και το πρόβλημα σήμερα. Πανάκριβα θερμικά που πάνε προς καταργηση και ηλεκτρικά που δεν εχουν ωριμάσει ακόμα. 

Σε 2-3 χρόνια θα παίρνεις ηλεκτρικο τυπου γκολφ με 20-25κ.

• Δημιουργία νέου...