jaguar13 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 19 λεπτά πριν, paylidis είπε πηγαινε σε 205/55/16 δε θα αλλαξει κατι περα απο 100€ που θα μεινουν στη τσεπη σου. Απο runflat σε αυτη τη διασταση ειχα pirelli (μαπα-για πεταμα), goodyear (παρα πολυ τιμιο αλλα μου φαγωθηκε σχετικα γρηγορα σε εντος πολης μετακινησεις), michelin zp3 ή 4 δε θυμαμαι ακριβως (καλυτερο απο όλα και λιγοτερο μαλακο απο το goodyear efficient grip) - βεβαια δε ξερω ποσο αντεξε γιατι στον 1 χρονο απο τη στιγμή που τα εβαλα εδωσα το αμαξι. Σε αντίστοιχη ερώτηση στον λαστιχά ήταν κατηγορηματικά αρνητικός γιατί θα άλλαζε σε μεγάλο βαθμό το "πάτημα" του αυτοκινήτου...
paylidis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, jaguar13 είπε Σε αντίστοιχη ερώτηση στον λαστιχά ήταν κατηγορηματικά αρνητικός γιατί θα άλλαζε σε μεγάλο βαθμό το "πάτημα" του αυτοκινήτου... Ενας λαστιχας στη κηφισια ειχε πει το ιδιο σε εμενα, αλλοι 3-4 που ρωτησα συν ο κολλητος μηχανικος μου ειπαν εχει μηδαμινη επιπτωση... και ειχε μηδαμινη επιπτωση...
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, jaguar13 είπε Σε αντίστοιχη ερώτηση στον λαστιχά ήταν κατηγορηματικά αρνητικός γιατί θα άλλαζε σε μεγάλο βαθμό το "πάτημα" του αυτοκινήτου... 11 λεπτά πριν, paylidis είπε Ενας λαστιχας στη κηφισια ειχε πει το ιδιο σε εμενα, αλλοι 3-4 που ρωτησα συν ο κολλητος μηχανικος μου ειπαν εχει μηδαμινη επιπτωση... και ειχε μηδαμινη επιπτωση... Και πριν 4 χρονια ειχα κανει την ιδια συζητηση και εδω και με τον τοτε λαστιχα(κατηγορηματικα οχι ελεγε), οι αποψεις ηταν 50-50. Ο λαστιχας τωρα μου ειπε απο μονος του αν ειχες αλλο αμαξι ισως και να γινοταν σε Corsa και Mini cooper απαγορευεται. Δεν το πολυσυζητησα μιας και μιλαμε για ~100 τα 4 χρονια... Εν τω μεταξυ βρηκα σημερα και Pirelli Cinturato P1 Verde στα 430 απο μια ακυρωση που ειχε ο λαστιχας μου και το σκεφτομαι. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2022 από Αλεξανδρος A.92
paylidis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Ο λαστιχας τωρα μου ειπε απο μονος του αν ειχες αλλο αμαξι ισως και να γινοταν σε Corsa και Mini cooper απαγορευεται. δε μου πολυστεκει αυτο να ξερεις... ψαξε λιγο με τι διαστασεις εχει βγει γενικα απο το εργοστασιο το αμαξι σου (μπορει να εβγαινε και με 205 πχ απλα στην ελλαδα να ερχοταν 195..)
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, paylidis είπε δε μου πολυστεκει αυτο να ξερεις... ψαξε λιγο με τι διαστασεις εχει βγει γενικα απο το εργοστασιο το αμαξι σου (μπορει να εβγαινε και με 205 πχ απλα στην ελλαδα να ερχοταν 195..) Στην ελλαδα μονο αυτο. Στο εξωτερικο που κοιταω εβγαινε και σε 205/50/16 το 1300 Diesel αλλα δεν μου φαινεται οτι εχει διαφορα οικονομικα και ουτε βλεπω πολλες επιλογες σε σκρουτζ, μην σου πω οτι ειναι χειροτερα.
paylidis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Στην ελλαδα μονο αυτο. Στο εξωτερικο που κοιταω εβγαινε και σε 205/50/16 το 1300 Diesel αλλα δεν μου φαινεται οτι εχει διαφορα οικονομικα και ουτε βλεπω πολλες επιλογες σε σκρουτζ, μην σου πω οτι ειναι χειροτερα. OK αρα το 205 εβγαινε σε 50αρι κ οχι 55αρι... θεωρω κ παλι πως δε θα εχεις επιπτωση αλλα οτι νιωθεις καλυτερο... το απαγορευεται παντως μονο για γελια ειναι σαν απαντηση για το λαστιχα... κ αυτος που μου ειπε εμενα απαγορευεται μονο κανενα τρυπιο λαστιχο επισκευαζει, δε τον εχω δει σχεδον ποτε να αλλαζει τετραδα λαστιχα 😂
filarhos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η διαφορά 195/55/16 με 205/55/16 είναι 1,77% μεγαλύτερη διάμετρο. Αυτό στις επίσημες διαστάσεις γιατί από μοντέλο σε μοντέλο και από εταιρία σε εταιρίας έχουν μικροδιαφορές. Μπορέις να βάλεις και στο παιχνίδι την φθορά όπου μειώνει την διάμετρο με τον χρόνο. Ας δεχθούμε ότι υπάρχει αυτή η διαφορά στο 1,8%, είναι εντός προδιαγραφών που επιτρέπουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων με μέγιστο το 3%. Προσωπικά όπου έχω πάει για αλλαγή ελαστικών και ζητάω για το punto (1,3d 2014) 205 με πρήζουν ότι θα έχω πρόβλημα. Αφού βλέπουν ότι δεν αλλάζω γνώμη μου λένε ότι είναι με δική μου ευθύνη, λες κι όταν έκαναν βλακεία το παραδέχθηκαν... (5 τετράδες ελαστικών ~125χιλχλμ, έχω και χειμερινά). Ο λόγος που επιμένουν είναι τα 100-150€ των 195 που στοιχίζουν περισσότερο απο τα 205 και κανένας άλλος. Και στο πασσατ ισχύει το ίδιο, η αρχική διάσταση είναι 215/55/16 αλλά η vw δηλώνει ότι μπορείς να βάλεις και 205/55/16 (το γράφει στο βιβλιαράκι). Έτυχε και βρήκα ζάντολάστιχα σε τιμή ζαντών, με καινούρια λάστιχα, από το επόμενο πασσατ με 215/60/16 και τα αγόρασα. Αρχικά είπα να αλλάξω λάστιχα αλλά τα λυπήθηκα, οπότε τα δοκίμασα. Κανένα πρόβλημα κι ας είναι +5% απο το 205/55 και +3,5% από το 215/55... Του χρόνου που θα αλλάξω θα επιστρέψω στο παλιό καλό 205/55 και θα μείνω εκεί (τα άλλα έχουν +150€). Υ.Γ. Και στα δύο αυτοκίνητα μου με τα μεγαλύτερα λάστιχα είδα μια ιδέα αύξησης της κατανάλωσης +5%, αλλά καλύτερο πάτημα και καλύτερη συμπεριφορά στις λακούβες, άνεση. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2022 από filarhos 2
and_64 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Παίδες έχει κανείς προσωπική εμπειρία απο επισκευή αυτόματου κιβωτίου και συγκεκριμένο μάστορα να προτείνει (ή να μην προτείνει!) στην Αθήνα;
tsofras Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, and_64 είπε Παίδες έχει κανείς προσωπική εμπειρία απο επισκευή αυτόματου κιβωτίου και συγκεκριμένο μάστορα να προτείνει (ή να μην προτείνει!) στην Αθήνα; E πες και τον τύπο του κιβωτίου για να δούμε , κάθε μάστορας έχει άλλη εξειδίκευση
and_64 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, tsofras είπε E πες και τον τύπο του κιβωτίου για να δούμε , κάθε μάστορας έχει άλλη εξειδίκευση Σωστά, κλασικο αυτόματο ειναι (tiptronic) σε a6 allroad 2001, νομίζω zf είναι αυτά χωρίς να είμαι βέβαιος. Πλέον έχει μόνο όπισθεν, 1η πάει πολύ αργά απλά για να το κουνήσεις με πατιναρισμα φουλ 1
tsofras Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 41 λεπτά πριν, and_64 είπε Σωστά, κλασικο αυτόματο ειναι (tiptronic) σε a6 allroad 2001, νομίζω zf είναι αυτά χωρίς να είμαι βέβαιος. Πλέον έχει μόνο όπισθεν, 1η πάει πολύ αργά απλά για να το κουνήσεις με πατιναρισμα φουλ σου στέλνω πμ 1
and_64 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 @paylidis ντάξει εγώ δεν κλαίω πολύ, 4500 αγοράστηκε με γνώση οτι υπήρχε κάποιο πρόβλημα στο σασμάν απλά τα έφτυσε πιο γρήγορα απ'οσο υπολόγιζα!
paylidis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, and_64 είπε @paylidis ντάξει εγώ δεν κλαίω πολύ, 4500 αγοράστηκε με γνώση οτι υπήρχε κάποιο πρόβλημα στο σασμάν απλά τα έφτυσε πιο γρήγορα απ'οσο υπολόγιζα! Εάν υπήρχε αυτό σα γνώση τότε μια χαρά. Δε κοιτάς να βρεις κανένα μεταχειρο να το κουμπώσεις απευθείας να μη παιδεύεσαι ;
and_64 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 14 λεπτά πριν, paylidis είπε Εάν υπήρχε αυτό σα γνώση τότε μια χαρά. Δε κοιτάς να βρεις κανένα μεταχειρο να το κουμπώσεις απευθείας να μη παιδεύεσαι ; Είναι η πιο πιθανή λύση αλλά ακόμα δεν το εχω παρει αποφαση 100% 1
Zoxler Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Σήμερα παρατήρησα στο ibiza ότι τα μπροστινά παράθυρα δεν πάνε πια τέρμα κάτω αλλά μένουν μισό πόντο έξω.Υπάρχει περίπτωση να είναι λόγω κάποιας ρύθμισης? Επίσης είναι η τρίτη φορά μέσα σε 1.5 μήνα που βγάζει βλάβη start stop και φτιάχνει μόλις σβήσω και ξαναβάλω μπροστά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις