majnun Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 @tsofras αυτό το έχεις δει; Σε πιάνει; https://www.autoblog.gr/2022/10/03/anaklisi-gia-11110-seat-leon-kai-cupra-leon/ 1
tsofras Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 13 λεπτά πριν, majnun είπε @tsofras αυτό το έχεις δει; Σε πιάνει; https://www.autoblog.gr/2022/10/03/anaklisi-gia-11110-seat-leon-kai-cupra-leon/ Όχι δεν το είχα δεί ούτε έχω κάποια ενημέρωση , θα πρέπει να ψάξω με το VIN μήπως έχει κάποιο range
mp123 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, majnun είπε @tsofras αυτό το έχεις δει; Σε πιάνει; https://www.autoblog.gr/2022/10/03/anaklisi-gia-11110-seat-leon-kai-cupra-leon/ Και γιατί κάνει ανάκληση δεν έχω καταλάβει; τι θα κάνει στην ανάκληση; θα φάσεις κανένα διχτακι να δένουν τις βαλίτσες? Να κάνουν ανάκληση για το κιβώτιο που όπως διαβάζω στο εξωτερικό τα ίδια θέματα με του Θωμά έχουν. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2022 από mp123
majnun Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Κάτι ξεκουμπώνει από ότι φαίνεται με την κατάλληλη δύναμη. Τώρα τι; Άγνωστο... 1
paylidis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Ισως αλλαξουν τις ασφαλειες των πισω καθισματων... ειχε ενας φιλος ενα οπελ 90ς που ειχε προβλημα κ ειχε τυχει σε φρεναρισμα να πεσει η βαλιτσα στην πλατη του καθισματος κ να ριξει το καθισμα 😅 κατι τετοιο ψιλιαζομαι 3
john1987 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 1/10/2022 στις 11:01 ΜΜ, mp123 είπε Ελεος με τα υβριδικά. Δεν θέλω ούτε να τα ακούω. Αφού το 30 τέλος οι πωλήσεις των θερμικών κινητήρων.Θα γίνει πανηγυρι τότε με το τι φόρους θα έχουν τα αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα.Δεν είναι εποχή τώρα να δίνεις 25 και πάνω για αμάξι.8 χρόνια έμειναν και ως γνωστόν ο Έλληνα αγοράζει αμάξι να το κρατήσει τουλάχιστον 15 χρόνια.Εγω έτσι το βλέπω. Δεν είμαι σίγουρος ότι με το παγκόσμιο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση/πόλεμο θα τηρηθούν όλα αυτά για το 2030. Η πλάκα είναι ότι, ενόψει της μετάβασης σε ηλεκτροκίνηση, σχεδόν όλες οι εταιρείες εξαφάνισαν από την αγορά (νέων μοντέλων) το πετρέλαιο, το οποίο εξακολουθεί να είναι η πιο vfm επιλογή. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2022 από john1987 1
mp123 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, john1987 είπε Δεν είμαι σίγουρος ότι με το παγκόσμιο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση/πόλεμο θα τηρηθούν όλα αυτά για το 2030. Η πλάκα είναι ότι, ενόψει της μετάβασης σε ηλεκτροκίνηση, σχεδόν όλες οι εταιρείες εξαφάνισαν από την αγορά (νέων μοντέλων) το πετρέλαιο, το οποίο εξακολουθεί να είναι η πιο vfm επιλογή. Αυτό με τα ντίζελ είναι γνωστό εδώ και 3 χρόνια. Κάτσε να δεις τι έχει να γίνει με όσους έχουν ντίζελ από το 25 και μετά. Οκ αν ζούμε μέχρι τότε. 1
zanskou Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, mp123 είπε Αυτό με τα ντίζελ είναι γνωστό εδώ και 3 χρόνια. Κάτσε να δεις τι έχει να γίνει με όσους έχουν ντίζελ από το 25 και μετά. τι θα γίνει κατά τη γνώμη σου ;
mp123 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, zanskou είπε τι θα γίνει κατά τη γνώμη σου ; Δεν έχω το κληρονομικό χάρισμα να ξέρω από τώρα αλλά Ελλάδα είμαστε θα βάλει κανένα ξαφνικό φόρο. Μπορεί στο πετρέλαιο η σαν ετήσιο φόρο η οτι απαγορευετε να κυκλοφορουν σε ορισμενες περιοχες.Τους εμπιστεύεσαι; πριν λίγα χρόνια έλεγαν πάρτε ντίζελ δεν ρυπαίνουν και τώρα λένε αλλά. 2
filarhos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Για το πετρέλαιο το πολύ πολύ να μην επιτρέπεται εντός των δύο μεγάλων αστικών κέντρων από euro5 και παλαιότερα. Αυτό μπορεί να γίνει και αύριο. Αλλά ουσιαστικά αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν και παλαιότερα παντού, αφού δεν γίνεται κανένα έλεγχος... Δεν είναι λογικό βέβαια με τόσε πωλήσεις Ε5 μέχρι και το '19 ξαφνικά να πει δεν μπαίνεις... Προσωπικά θέλω μια 5ετία ακόμα για το μικρό πετρελαιάκι μου, θα έχει φτάσει 300χιλχλμ, μετά θα το αλλάξω με ότι συμφέρει εκείνη την στιγμή... Ενώ το μεγάλο βενζίνης Ε4 θα το κρατήσω τα διπλά χρόνια... Υ.Γ. 1 Δεν μιλάμε για αφαιρέσεις dpf και τέτοια... Εδώ στο συνεργείο μου, εδώ και 8 χρόνια μου λέει άστο όπως είναι και μην πειράζεις τίποτα, εχθές μου είπε αν θέλω να καταργήσουμε dpf και egr να βάλουμε και ένα πρόγραμμα. Έσπασε το dpf σε δύο ίδια αυτοκίνητα και το ένα έπαθε σοβαρή ζημιά και το άλλο την γλίτωσε παρά τρίχα. Κι στοίχισε πολλά για την επισκευή στο πρώτο απλώς τα αφαίρεσε και έβαλε πρόγραμμα (ο ιδιοκτήτης κι όχι το συνεργείο). Το αποτέλεσμα 30% αύξηση στην δύναμη και 20% μειωμένη κατανάλωση. Το πρότεινε και το δεύτερο και το έκανε και ο δεύτερος... Συνεχίζω να μην θελω να κάνω τέτοιες αλλαγές όσα και να είναι τα οφέλη. Υ.Γ. 2 Προσπαθώντας να μπω στη θέση του πρώτου. Αν μου σκάσει βέβαια καμία επισκευή 1-2χιλ€ εξαιτίας του dpf ίσως το σκεφτώ να το καταργήσω... Δεν θα νοιώθω καλά αλλά money talks... 3
mp123 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, filarhos είπε Για το πετρέλαιο το πολύ πολύ να μην επιτρέπεται εντός των δύο μεγάλων αστικών κέντρων από euro5 και παλαιότερα. Αυτό μπορεί να γίνει και αύριο. Αλλά ουσιαστικά αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν και παλαιότερα παντού, αφού δεν γίνεται κανένα έλεγχος... Δεν είναι λογικό βέβαια με τόσε πωλήσεις Ε5 μέχρι και το '19 ξαφνικά να πει δεν μπαίνεις... Προσωπικά θέλω μια 5ετία ακόμα για το μικρό πετρελαιάκι μου, θα έχει φτάσει 300χιλχλμ, μετά θα το αλλάξω με ότι συμφέρει εκείνη την στιγμή... Ενώ το μεγάλο βενζίνης Ε4 θα το κρατήσω τα διπλά χρόνια... Υ.Γ. 1 Δεν μιλάμε για αφαιρέσεις dpf και τέτοια... Εδώ στο συνεργείο μου, εδώ και 8 χρόνια μου λέει άστο όπως είναι και μην πειράζεις τίποτα, εχθές μου είπε αν θέλω να καταργήσουμε dpf και egr να βάλουμε και ένα πρόγραμμα. Έσπασε το dpf σε δύο ίδια αυτοκίνητα και το ένα έπαθε σοβαρή ζημιά και το άλλο την γλίτωσε παρά τρίχα. Κι στοίχισε πολλά για την επισκευή στο πρώτο απλώς τα αφαίρεσε και έβαλε πρόγραμμα (ο ιδιοκτήτης κι όχι το συνεργείο). Το αποτέλεσμα 30% αύξηση στην δύναμη και 20% μειωμένη κατανάλωση. Το πρότεινε και το δεύτερο και το έκανε και ο δεύτερος... Συνεχίζω να μην θελω να κάνω τέτοιες αλλαγές όσα και να είναι τα οφέλη. Υ.Γ. 2 Προσπαθώντας να μπω στη θέση του πρώτου. Αν μου σκάσει βέβαια καμία επισκευή 1-2χιλ€ εξαιτίας του dpf ίσως το σκεφτώ να το καταργήσω... Δεν θα νοιώθω καλά αλλά money talks... Καλά τα λες αλλά αντί για euro 5 , βάλε euro 6.
filarhos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, mp123 είπε Καλά τα λες αλλά αντί για euro 5 , βάλε euro 6. Καλά αν αποκλείσουν και τα 6 τότε θα έχει πολύ πλάκα. Εδώ καλά καλά δεν ξεκίνησαν οι πωλήσεις για 7 και θα αποκλείσουν τα 6; Μεταξύ μας και τα 4 να επιτρέπονταν το μεγάλο πρόβλημα είναι τα επαγγελματικά οχήματα που ακόμα και 6 που είναι λόγω συντήρησης ή από επιλογή ρυπαίνουν υπερβολικά. Άλλαξε ταξί φίλος και ο επόμενος ιδιοκτήτης το πήγε για σουλούπωμα. Το σουλούπωμα περιλάμβανε φρεσκάρισμα στο χρώμα και στις ταπετσαρίες-σαλόνι και μαντέψτε αφαίρεση dpf-egr και πρόγραμμα. Σημείωση: κοντά 400χιλχλμ χωρίς να τα αλλάξει κανείς άντεξαν μια χαρά μέσα στην πόλη. 1
NTC Labs Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, mp123 είπε Αυτό με τα ντίζελ είναι γνωστό εδώ και 3 χρόνια. Κάτσε να δεις τι έχει να γίνει με όσους έχουν ντίζελ από το 25 και μετά. Οκ αν ζούμε μέχρι τότε. ας παψουν να περνανε κτεο πρωτα τους ταριφες με τα αφαιρεμενα dpf και μετα ας επιβαλουν οποιο φορο θελουν. Γτ αν ειναι να φαω τον φορο αλλα να συνεχισει ο παπαρας ταριφας ναναι ο ξυπνιος με τις ευλογιες του κρατους ε το αφαιρω και εγω και στα παπαρια μου για τις γκρετες. Αν και δεν προκειται να γινει τιποτα απολυτως μετα το 2025. Και φορο να επιβαλουν τον εχω κανει αποσβεση λογω καυσιμου και μονο σε σχεση με το βενζινοκινητο. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από NTC Labs 3
paylidis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 16 λεπτά πριν, NTC Labs είπε ας παψουν να περνανε κτεο πρωτα τους ταριφες με τα αφαιρεμενα dpf και μετα ας επιβαλουν οποιο φορο θελουν. Γτ αν ειναι να φαω τον φορο αλλα να συνεχισει ο παπαρας ταριφας ναναι ο ξυπνιος με τις ευλογιες του κρατους ε το αφαιρω και εγω και στα παπαρια μου για τις γκρετες. Αν και δεν προκειται να γινει τιποτα απολυτως μετα το 2025. Και φορο να επιβαλουν τον εχω κανει αποσβεση λογω καυσιμου και μονο σε σχεση με το βενζινοκινητο. καλα μη σκας, τα ταξια 10 μοντελα ειναι ολα κι ολα που κυκλοφορουν, θα πηγαινουν στο συνεργειο να τους φοραει DPF+EGR+στοκ εγκεφαλο ισα να περασουν κτεο και θα επιστρεφουν να τα βγαλει και θα τσιμπαει κ μια 100αρα για πλακα ο μαστορας (win win situation που λεμε κ στο χωριο μου) 1
NTC Labs Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, paylidis είπε καλα μη σκας, τα ταξια 10 μοντελα ειναι ολα κι ολα που κυκλοφορουν, θα πηγαινουν στο συνεργειο να τους φοραει DPF+EGR+στοκ εγκεφαλο ισα να περασουν κτεο και θα επιστρεφουν να τα βγαλει και θα τσιμπαει κ μια 100αρα για πλακα ο μαστορας (win win situation που λεμε κ στο χωριο μου) Δεν χρειαζεται να τα βαλουν προσωρινα. Λαδωνουν ετσι κιαλλιως στο ΚΤΕΟ. μα δεν θελουν. ειναι μεγαλη η συγκεκριμενη συντεχνια παπατζιδων. ναι παπατζιδων. αν θελανε θα μπορουσαν να κανυον επιτοπιους ελεγχους στις πιατσες να σουλεγα μετα το σκατο στη καλτσα. αλλα οι παπατζιδες βασιλευουν στο ελλαδισταν. Εχουν καταφερει να μας πεισουν οτι εγω με το euro 6.2 μολυνω περισσοτερο απο το 20χρονο βενζινοκινητο σαπακι που κυκλοφορει στο κεντρο της αθηνας. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από NTC Labs 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις