Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν μερικες μερες μπηκα σε leon cupra συναδελφου που το εχει παρει προσφατα leasing και εκατσα πισω για κανα μισαωρο διαδρομη στην καμπουλ της Ελλαδας (Αθηνα)

Το απλο με τον ημιακαμπτο . Πραγματικα καταλαβαινεις στην πρωτη λακουβα οτι εχει ημιακαμπτο. @tsofras ευτυχως που το εδωσες, σε δρομο χαλι ισως να μην εχει καμια διαφορα αλλα για ελλαδα η ανεξαρτητ αναρτηση κανει μεγαλη διαφορα

• Like 5
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, imr είπε

Πριν μερικες μερες μπηκα σε leon cupra συναδελφου που το εχει παρει προσφατα leasing και εκατσα πισω για κανα μισαωρο διαδρομη στην καμπουλ της Ελλαδας (Αθηνα)

Το απλο με τον ημιακαμπτο . Πραγματικα καταλαβαινεις στην πρωτη λακουβα οτι εχει ημιακαμπτο. @tsofras ευτυχως που το εδωσες, σε δρομο χαλι ισως να μην εχει καμια διαφορα αλλα για ελλαδα η ανεξαρτητ αναρτηση κανει μεγαλη διαφορα

Μα ένας απο τους λόγους που πήρα Formentor και όσο και αν γουστάρω το Leon θα πήγαινα μόνο σε δίλιτρο (plugin δεν παίρνω λόγο πορτ μπαγκαζ) είναι η ανάρτηση.

Αν θυμάσαι έλεγα ότι έβλεπα λακούβα και το δάκρυ ξεκίναγε να τρέχει , η αλήθεια είναι ότι έχω βρει την υγειά μου στον τομέα άνεσης με το Formentor στην πόλη αλλά και σε ταξίδια .

Αυτός είναι και ο λόγος που ειλικρινά αν δεν βγάλει σοβαρό πρόβλημα δεν νομίζω να αλλάξω για 5-7 χρόνια

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, ilias78 είπε

Ισχυει ότι το dsg του formentor είναι το καλο υγρου τύπου κ όχι το ξηρού που έχουν τα λοιπά 1.5 του ομίλου?

Yeap

Buy now!

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

To κιβώτιο της AUDI (steptronic ή κάπως έτσι) είναι το DSG με άλλο όνομα; Σε λίγους μήνες θα αρχίσω το ψάξιμο και γλυκοκοιτάω το Q3 Sportback...

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Johnkeppas είπε

To κιβώτιο της AUDI (steptronic ή κάπως έτσι) είναι το DSG με άλλο όνομα; Σε λίγους μήνες θα αρχίσω το ψάξιμο και γλυκοκοιτάω το Q3 Sportback...

Yeap

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Johnkeppas είπε

Το S(apio)-tronic όντως είναι το dsg και με 100% βεβαιότητα στο q3 είναι ξηρού τύπου (εκτός εάν κοιτάς κανένα sq3 😛)

εάν είναι να το κρατήσεις παραπάνω από την εγγύηση το αμάξι είτε κοιτα κάτι άλλο ειτε παρτο αλλά εχε στη μπάντα 3Κ πάντοτε για ενδεχόμενη ζημιά… κατά τα αλλά σαν αμάξι είναι υπέροχο κ με τρομερούς χώρους (καλύτερους από τον ανταγωνισμό του)

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, paylidis είπε

Το S(apio)-tronic όντως είναι το dsg και με 100% βεβαιότητα στο q3 είναι ξηρού τύπου (εκτός εάν κοιτάς κανένα sq3 😛)

εάν είναι να το κρατήσεις παραπάνω από την εγγύηση το αμάξι είτε κοιτα κάτι άλλο ειτε παρτο αλλά εχε στη μπάντα 3Κ πάντοτε για ενδεχόμενη ζημιά… κατά τα αλλά σαν αμάξι είναι υπέροχο κ με τρομερούς χώρους (καλύτερους από τον ανταγωνισμό του)

Αυτό βλέπω για τους χώρους και είναι πολύ ομορφο γενικά. Απλά επειδή η χρήση του θα είναι διεθνή μεγάλα ταξίδια δεν νομίζω ότι η μειωμένη αξιοπιστία του είναι για μένα και την ιδιοσυγκρασία μου, παρόλο που στην AUDI έχω μια πολύ γενναία έκπτωση για να το πάρω. @paylidis ξέρεις αν και στα diesel φοράνε το ξηρού;

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Johnkeppas είπε

Αυτό βλέπω για τους χώρους και είναι πολύ ομορφο γενικά. Απλά επειδή η χρήση του θα είναι διεθνή μεγάλα ταξίδια δεν νομίζω ότι η μειωμένη αξιοπιστία του είναι για μένα και την ιδιοσυγκρασία μου, παρόλο που στην AUDI έχω μια πολύ γενναία έκπτωση για να το πάρω. @paylidis ξέρεις αν και στα diesel φοράνε το ξηρού;

Εάν μιλάμε για το δίλιτρο πετρέλαιο ναι και εκεί του ξηρού φοράει από όσο ξέρω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντε τώρα να βγάλεις άκρη με άρθρα σαν αυτό:

https://www.newsauto.gr/test-drive/long-test/sigkritiki-dokimi-alfa-romeo-tonale-1-5-vgt-160-ps-mhev-vs-audi-q3-sportback-35-tfsi-s-tronic/

πραγματική σύγκριση δεν κάνει, μεταξύ Alfa Romeo tonale και Audi q3.

1) γράφει με τρόπο που να μην παίρνει θέση τελικά για σχεδόν τίποτα! Θέλει πολύ A.I. για να το καταφέρεις σε τέτοιο βαθμό.

2) δεν αναφέρει το DSG και τον ημιακαμπτο πίσω στο Q3.

3) δεν αναφέρει τίποτα από όσα είπε ο @paylidis για την tonale 

Δύσκολο να βρεις δημοσιογραφία στα αυτοκίνητα. Μόνο «ανησυχίες» εμπιστεύομαι πλέον.

Με «ανησυχει» έντονα το θέμα αλλά ειλικρινά με λίγα χιλιόμετρα που κάνω δεν βρίσκω κάτι να με ενθουσιάζει για αλλαγή.

κοιταζω μεταχειρισμένα καλά αυτοκίνητα και πάντα κάτι με ενοχλεί. Καινούργια με χαλάει πολύ η τιμή τους για τα λίγα χιλιόμετρα.

Μεγαλώσαμε ή όντως η αυτοκίνηση έχει χάσει την πρωτοπορία της; Τα ηλεκτρικά δεν με ενθουσιάζουν καθόλου 

Επεξ/σία από dstilio
  • Like 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dstilio είπε

https://www.newsauto.gr/test-drive/long-test/sigkritiki-dokimi-alfa-romeo-tonale-1-5-vgt-160-ps-mhev-vs-audi-q3-sportback-35-tfsi-s-tronic/

1) γράφει με τρόπο που να μην παίρνει θέση τελικά για σχεδόν τίποτα! Θέλει πολύ A.I. για να το καταφέρεις σε τέτοιο βαθμό.

Δύσκολο να βρεις δημοσιογραφία στα αυτοκίνητα. Μόνο «ανησυχίες» εμπιστεύομαι πλέον.

Με «ανησυχει» έντονα το θέμα αλλά ειλικρινά με λίγα χιλιόμετρα που κάνω δεν βρίσκω κάτι να με ενθουσιάζει για αλλαγή.

κοιταζω μεταχειρισμένα καλά αυτοκίνητα και πάντα κάτι με ενοχλεί. Καινούργια με χαλάει πολύ η τιμή τους για τα λίγα χιλιόμετρα.

Μεγαλώσαμε ή όντως η αυτοκίνηση έχει χάσει την πρωτοπορία της; Τα ηλεκτρικά δεν με ενθουσιάζουν καθόλου 

Σίγουρα μεγαλώσαμε αλλά έχουν γίνει και τα αυτοκίνητα πλέον αδιάφορα.

Σίγουρα είναι καλύτερα από πλευράς ασφάλειας και ρύπανσης αλλά δεν έχουν πλέον χαρακτήρα.

Παίζει ρόλο πιστεύω και η ένωση πολλών εταιρειών κάτω από μία ομπρέλα

Κάποτε ξεχώριζε η Citroen από την Opel και η Skoda από την Seat κτλ

Τώρα μοιράζονται τόσα πολλά που είναι σχεδόν ίδια

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μα εδώ πας να αγοράσεις alfa και καταλήγεις να αγοράζεις πεζό με κινητήρα jeep.. 

Δυστυχώς αυτά που ξέραμε πάνε.. 

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, dstilio είπε

Εμπιστεύεσαι ακόμα τον «ειδικό τύπο»;

επισης το q3 επειδή το έχω δει με τα μάτια μου δεν έχει ημιάκαμπτο 🙄 έχει το sportsback?
Δε νομίζω… μάλλον οι ειδικοί είναι κάπως έτσι 

image.jpeg.39b3b788af113b99997fe19e8ddb552e.jpeg

Υγ Δε μεγαλώσαμε, τα αυτοκίνητα χάλασαν… κ εγώ έτσι ένιωθα στην αρχή πλέον το χώνεψα κ κάθομαι στα αυγά μου 

υγ2 για το dsg πλεον ολοι γαργαρα, φτυσιμο ειναι δεν ειναι βροχη :P 

• Like 1
  • Haha 4
Δημοσ.
Στις 2/1/2025 στις 11:43 ΜΜ, dstilio είπε

Δυστυχώς αυτό το site δεν διαβάζεται καθόλου πλέον. Όχι ότι και παλιότερα τα έλεγε στα ίσα, αλλά από τα συμφραζόμενα κάτι μπορούσες να πιάσεις. Τώρα ούτε καν. Το μόνο που έχει μείνει και γράφει και κάνα αρνητικό στις δοκιμές του, είναι το caranddri... Το οποίο έχει και φανταστικές φωτογραφίες, για να λέμε και τα καλά.

• Δημιουργία νέου...