Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή σας ημέρα.

Έχω σε διόροφη μεζονέτα modem/router της wind, έχω πολύ ασθενές σήμα στον 1ο όροφο και θέλω να το ενισχύσω με κάποια συσκευή. Από την έως τώρα αναζήτηση μου, έχω απορρίψει το powerline λόγω κακής καλωδίωσης του σπιτιού. Επίσης, τείνω να απορρίψω και τα WiFi extenders και repeaters, μιας και δεν υπάρχει χώρος για να τοποθετηθεί μια τέτοια συσκευή και να αναμεταδόσει ικανοποιητικά το σήμα (σκέφτηκα αρχικά ως ιδανική τοποθέτηση του στην ενδιάμεση σκάλα, αλλά δεν υπάρχει πρίζα σύνδεσής του). Οι ερωτήσεις μου, λοιπόν, είναι οι εξής

1. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς δουλεύει ένα access point; 

2. Υπάρχει κάποιο WiFi extender ή repeater που να το συνδέσω με ethernet καλώδιο στον 1ο όροφο μέσω switch, να παίρνει το internet μέσω αυτού και να αναμεταδιδει WiFi;

3. Υπάρχει κάποια άλλη προτεινόμενη λύση;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

Δημοσ.

Αυτή ακριβώς είναι η κύρια λειτουργία ενός εσωτερικού ΑΡ. Δηλαδή να παίρνει ενσύρματα την σύνδεση και να την μεταδίδει ασύρματα. Ακόμη καλύτερα αν υποστηρίζουν το Mesh μόνο που παντρεύεσαι τις συμβατές συσκευές του κατασκευαστή.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την έγκαιρη απάντηση. Παίρνοντας, δηλαδή, ένα Access Point, μπορώ να το συνδέσω σε μια πρίζα του 1ου ορόφου, να συνδέσω ένα καλώδιο ethernet πάνω του και θα έχω WiFi στον όροφο; Δε χρειάζεται - όπως το WiFi repeater ή extender, για παράδειγμα - να βρίσκεται εντός ασύρματης εμβέλειας του router, σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το access point μπαίνει ενσύρματα πάνω στο ρουτερ της wind, παίρνει ας πούμε ίντερνετ από το ethernet και το αναμεταδίδει με WiFi. Οπότε για να το βάλεις το Access point στον 1ο όροφο πρέπει να τραβήξεις μακρύ ethernet καλώδιο από το ρουτερ σου που θα φτάνει μέχρι τον 1ο όροφο. 

Επεξ/σία από GiwrgosP-
Δημοσ.

Αφού λες πως μπορείς να δώσεις σε κάποιο AP ενσύρματα στον 1ο όροφο, γιατί δεν κοιτάς για κάποια λύση mesh (σετ 2 μηχανημάτων) όπου το ένα θα το βάλεις κοντά στο ρούτερ και το άλλο στον 1ο

Φυσικά και τα δύο με καλώδιο, αφού κλείσεις τελείως το Wi-Fi από το ρούτερ του παρόχου ώστε να αλλάζει αυτόματα από AP σε AP όταν αλλάζεις όροφο..

Δημοσ.

Οπότε, GiwrgosP, συνδέοντας ένα ethernet καλώδιο από το switch που έχω ήδη στον όροφο πάνω στο access point θα έχω απευθείας WiFi σε όλο τον όροφο;

Kozanitisis 1 ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αλλά αυτό που μου προτείνεις προσπάθησα να το μελετήσω από άρθρα και να καταλάβω το πώς λειτουργεί και δεν τα κατάφερα....!! 😅😅 (.....κι από αποδεικνύονται κι οι γνώσεις μου για την εν λόγω τεχνολογία...!! 🤣🤣)

Δημοσ.

Ασχολήσου λίγο, θα βγάλεις άκρη, πιστεύω είναι η καλύτερη λύση στην περίπτωση σου..

Δυστυχώς δε ξέρω παραπάνω να σε βοηθήσω, εγώ έχω βάλει ένα AP και χρησιμοποιώ αυτό..

Δες πχ τα tp-link deco, δες τις οδηγίες εγκατάστασης..

Δε ξέρω αν τα συνδέεις μεταξύ τους με καλώδιο ethernet ή μέσω switch/router...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...