Anthony3091 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 14 λεπτά πριν, rangoman είπε Καλημέρα σε όλους. Εχω ολοκληρώσει το μεγαλύτερο στάδιο της αιτήσεως μου. Παρόλο που εμπίπτω και στα δυο κριτήρια τα οποία έχουν οριστεί από την πλατφόρμα, στο πεδίο ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ και τα δυο κριτήρια εμφανίζονται ότι δεν πληρούνται. Απο τον έλεγχο προκύπτει ότι τόσο το σύνολο των οφειλών προς το Δημόσιο, τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και τους Χρηματοδοτικούς Φορείς, υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, όσο και ότι το σύνολο των οφειλών σε έναν χρηματοδοτικό φορέα δεν υπερβαίνει το 90% του συνόλου των οφειλών στους Χρηματοδοτικούς Φορείς, στο Δημόσιο και στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ή σε περίπτωση που το υπερβαίνει υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο ή/και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Και στα δυο κριτήρια μου εμφανίζει το Χ. Το έχει πάθει κι άλλος αυτό ; Καλημέρα, ναι και σε μένα έτσι είναι.
dis83 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Το Χ σε εκείνο το σημείο νομίζω πως δε σημαίνει μη επιλέξιμος, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Έτσι είναι και σ εμένα σε 2 αιτήσεις που και οι 2 κανονικά θα έπρεπε να είναι επιλέξιμες αλλά και οι 2 είναι ακόμα ατελώς συμπληρωμένες. Ούτε εισόδημα, ούτε ακίνητα πχ δεν έχουν συμπληρωθεί. Υποθέτω πως δεν κόπηκες, απλώς ακόμα το σύστημα δεν είναι έτοιμο για οριστικοποίηση αιτήσεων. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και ανύπαρκτη ενημέρωση. Αμφιβάλλω αν έχει οριστικοποιηθεί και προχωρήσει αίτηση.
Alessionew Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 σε αίτηση, για συγγενικό μου πρόσωπο, στο στάδιο αυτό έβγαζε πράσινο τικ, και είδα την προηγούμενη εβδομάδα, ότι έγινε κόκκινο χ. Λογικά, πρέπει να παρουσιάζει σφάλμα η πλατφόρμα, ούτως η αλλως δε με αφήνει να προχωρήσω σε οριστικοποίηση.
IceFLoWeR Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, rangoman είπε Καλημέρα σε όλους. Εχω ολοκληρώσει το μεγαλύτερο στάδιο της αιτήσεως μου. Παρόλο που εμπίπτω και στα δυο κριτήρια τα οποία έχουν οριστεί από την πλατφόρμα, στο πεδίο ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ και τα δυο κριτήρια εμφανίζονται ότι δεν πληρούνται. Απο τον έλεγχο προκύπτει ότι τόσο το σύνολο των οφειλών προς το Δημόσιο, τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και τους Χρηματοδοτικούς Φορείς, υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, όσο και ότι το σύνολο των οφειλών σε έναν χρηματοδοτικό φορέα δεν υπερβαίνει το 90% του συνόλου των οφειλών στους Χρηματοδοτικούς Φορείς, στο Δημόσιο και στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ή σε περίπτωση που το υπερβαίνει υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο ή/και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Και στα δυο κριτήρια μου εμφανίζει το Χ. Το έχει πάθει κι άλλος αυτό ; Εμένα είναι έτσι εδώ και 14 μέρες. Κανεις δεν απάντησε σε 2 ερωτήματα που έκανα στο help desk. Και δεν βρίσκω τον λόγο, γιατί πληρώ τις προϋποθέσεις αλλά βγάζει λάθος καταχώρηση σε κάποιες καταθέσεις από πλευράς Εθνικής Τράπεζας τα οποία δεν διορθώθηκαν ακόμη. Δεν βγάζω άκρη. Και σύμβουλο που ρώτησα μου λέει να περιμένω την επεξεργασία από το σύστημα 🤮🤮🤮 33 λεπτά πριν, Alessionew είπε σε αίτηση, για συγγενικό μου πρόσωπο, στο στάδιο αυτό έβγαζε πράσινο τικ, και είδα την προηγούμενη εβδομάδα, ότι έγινε κόκκινο χ. Λογικά, πρέπει να παρουσιάζει σφάλμα η πλατφόρμα, ούτως η αλλως δε με αφήνει να προχωρήσω σε οριστικοποίηση. Κι εμένα ήταν πράσινα και έγιναν κόκκινα. Και για αυτό έκανα ερώτηση στο help desk. Δεν απάντησαν ποτέ. Στις οδηγίες δεν υπάρχει κάτι να σε κατευθύνει όσον αφορά αυτά τα θέματα. Αν είναι λάθος του συστήματος τότε όλα έχουν καλώς λόγω Αυγούστου 🥱🥱🥱 οπότε και αναμένουμε την περιβόητη "επεξεργασία αίτησης από το σύστημα". Γαμώ τα συστήματα τους...
dis83 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, IceFLoWeR είπε Εμένα είναι έτσι εδώ και 14 μέρες. Κανεις δεν απάντησε σε 2 ερωτήματα που έκανα στο help desk. Και δεν βρίσκω τον λόγο, γιατί πληρώ τις προϋποθέσεις αλλά βγάζει λάθος καταχώρηση σε κάποιες καταθέσεις από πλευράς Εθνικής Τράπεζας τα οποία δεν διορθώθηκαν ακόμη. Δεν βγάζω άκρη. Και σύμβουλο που ρώτησα μου λέει να περιμένω την επεξεργασία από το σύστημα 🤮🤮🤮 Κι εμένα ήταν πράσινα και έγιναν κόκκινα. Και για αυτό έκανα ερώτηση στο help desk. Δεν απάντησαν ποτέ. Στις οδηγίες δεν υπάρχει κάτι να σε κατευθύνει όσον αφορά αυτά τα θέματα. Αν είναι λάθος του συστήματος τότε όλα έχουν καλώς λόγω Αυγούστου 🥱🥱🥱 οπότε και αναμένουμε την περιβόητη "επεξεργασία αίτησης από το σύστημα". Γαμώ τα συστήματα τους... Μην περιμένεις ως βοήθεια την απάντηση του help desk. Θα σε παραπέμπει στις οδηγίες όπου ούτε και εκεί θα βρεις βοήθεια. Σε 3 ερωτήματα σχετικά αυτό έλαβα ως απάντηση. Θα πρέπει να κάνουμε αρκετή υπομονή ακόμα.
rangoman Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Στις 16/8/2021 στις 3:20 ΜΜ, dis83 είπε Μην περιμένεις ως βοήθεια την απάντηση του help desk. Θα σε παραπέμπει στις οδηγίες όπου ούτε και εκεί θα βρεις βοήθεια. Σε 3 ερωτήματα σχετικά αυτό έλαβα ως απάντηση. Θα πρέπει να κάνουμε αρκετή υπομονή ακόμα. Συνεπώς εφόσον έχω συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, έχω ανεβάσει πιστοποιητικά κλπ , να κάνω οριστικοποίηση να προχωράει ή να περιμένω help desk μπας και...... δεν ξέρω τι προτείνετε ;
dis83 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 43 λεπτά πριν, rangoman είπε Συνεπώς εφόσον έχω συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, έχω ανεβάσει πιστοποιητικά κλπ , να κάνω οριστικοποίηση να προχωράει ή να περιμένω help desk μπας και...... δεν ξέρω τι προτείνετε ; Προσωπικά μιας και κάνεις το quote δεν έχω να προτέινω κάτι. Ένας θεός ξέρει τι κανονικά πρέπει να γίνει. Ρώτα το δικηγόρο ή το λογιστή σου. Όταν λες έχεις συμπληρώσει ; Δε συμπληρώθηκαν αυτόματα ; Καταχώρησες κάποια στοιχέια μόνος σου ;
rangoman Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, dis83 είπε Προσωπικά μιας και κάνεις το quote δεν έχω να προτέινω κάτι. Ένας θεός ξέρει τι κανονικά πρέπει να γίνει. Ρώτα το δικηγόρο ή το λογιστή σου. Όταν λες έχεις συμπληρώσει ; Δε συμπληρώθηκαν αυτόματα ; Καταχώρησες κάποια στοιχέια μόνος σου ; Φυσικά, προχώρησα σε μοναδικοποίηση των εγγραφών και καταθέσεων, ανέβασα όλα τα πιστοποιητικά Στις 16/8/2021 στις 1:57 ΜΜ, IceFLoWeR είπε Εμένα είναι έτσι εδώ και 14 μέρες. Κανεις δεν απάντησε σε 2 ερωτήματα που έκανα στο help desk. Και δεν βρίσκω τον λόγο, γιατί πληρώ τις προϋποθέσεις αλλά βγάζει λάθος καταχώρηση σε κάποιες καταθέσεις από πλευράς Εθνικής Τράπεζας τα οποία δεν διορθώθηκαν ακόμη. Δεν βγάζω άκρη. Και σύμβουλο που ρώτησα μου λέει να περιμένω την επεξεργασία από το σύστημα 🤮🤮🤮 Κι εμένα ήταν πράσινα και έγιναν κόκκινα. Και για αυτό έκανα ερώτηση στο help desk. Δεν απάντησαν ποτέ. Στις οδηγίες δεν υπάρχει κάτι να σε κατευθύνει όσον αφορά αυτά τα θέματα. Αν είναι λάθος του συστήματος τότε όλα έχουν καλώς λόγω Αυγούστου 🥱🥱🥱 οπότε και αναμένουμε την περιβόητη "επεξεργασία αίτησης από το σύστημα". Γαμώ τα συστήματα τους... Συνεπώς εφόσον έχω συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, έχω ανεβάσει πιστοποιητικά κλπ , να κάνω οριστικοποίηση να προχωράει ή να περιμένω help desk μπας και...... δεν ξέρω τι προτείνετε ;
dis83 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 5 λεπτά πριν, rangoman είπε Φυσικά, προχώρησα σε μοναδικοποίηση των εγγραφών και καταθέσεων, ανέβασα όλα τα πιστοποιητικά Συνεπώς εφόσον έχω συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, έχω ανεβάσει πιστοποιητικά κλπ , να κάνω οριστικοποίηση να προχωράει ή να περιμένω help desk μπας και...... δεν ξέρω τι προτείνετε ; Δηλαδή οφειλές, εισόδημα, ακίνητα περιουσία κτλ τα συμπλήρωσες εσύ ή αυτόματα ;
rangoman Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, dis83 είπε Δηλαδή οφειλές, εισόδημα, ακίνητα περιουσία κτλ τα συμπλήρωσες εσύ ή αυτόματα ; αυτόματα, εγώ έκανα μοναδικοποίηση και αντιστοίχιση καθώς και upload τα πιστοποιητικά. 1
dis83 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, rangoman είπε αυτόματα, εγώ έκανα μοναδικοποίηση και αντιστοίχιση καθώς και upload τα πιστοποιητικά. Ημερομηνία αρχικής αίτησης ; Είσοδημα και ακίνητη περιουσία πότε περίπου συμπληρώθηκαν ; Λογικά, αφού έχουν συμπληρωθεί όλα χωρίς να έχεις διαφωνία σε κάποιο και έχεις κάνει μοναδικοποίηση και αντιστοίχηση μπορείς να προχωρήσεις στην οριστικοποίηση.
lg379 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) ερωτήσεις: 1) έχει ολοκληρώσει κανείς αίτηση? (οχι αρχικό αίτημα, τελική υποβολή). Γιατί έχω την εντύπωση πως δεν επιτρέπει το σύστημα ακόμη. σε εμένα βγάζει συνεχώς Λόγω φόρτου εργασίας του συστήματος δεν είναι δυνατή η οριστικοποίηση της αίτησης, παρακαλούμε όπως προσπαθήσετε εκ νέου αύριο. 2) για εταιρείες, δήλωση "τρεχουσών συναλαγγών που έγινε εντός των 2 ετών" έχει καταλάβει κανείς τι είναι/ποιά ακριβώς θέλει? απαντήσεις σε προηγούμενα θέματα ή και γενικές από την τριβή μου έως τώρα: 1) στην επιλεξιμότητα έβγαζε κόκκινα, εκτιμώ είναι μπαγκ. σε κάποιες προτάσεις γύρισε ξαφνικά σε πράσινο. τους το είχα αναφέρει στο helpdesk 2) ερωτήσεις δεν απαντούσαν για μεγάλο διάστημα, τώρα ξεκινάνε "κάπως". 3) οι οφειλές που εμφανίζει είναι οι βασικές, μόλις ρυθμίσεις και αποπληρώσεις, τότε διαγράφονται προσαυξήσεις κοκ (οταν με το καλό έχεις ολοκληρώσει διαδικασία κ φτάσεις μετά από Χ πολλά χρόνια να αποπληρώσεις) 4) έχουν πολλά μπαγκς, οταν άνοιγα αίτηση έβλεπα όλα τα αιτήματα διορθώσεων (1000άδες!)... τύφλα να έχουν τα gdpr και τα security issues... 5) το μνμ φόρτου εργασίας δοκιμάστε αύριο... το βγάζει εδώ και πάνω από μήνα... 6) για ρύθμιση μέρος οφειλών θολό το τοπίο ακόμη. οι τράπεζες έχουν δικαίωμα να πούνε οχι, αλλά τι γίνεται αν είναι >50% πιστωτές? χάνεις όλο το δικαίωμα? 7) δεν ηταν ανοικτό μέχρι πριν ελάχιστες ημέρες το πεδίο για επισύναψη δικαιλογητικών (τουλάχιστον για τις εταιρείες). θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ποινικό/φερεγγυότητας κοκ 8 ) για την 3η προυπόθεση συμμετοχής (πτώση 20% στα εισοδήματα) δεν υπάρχει καμία απάντηση ποιά περίοδο εννοεί και δεν το βγάζει καν στο τελευταίο πεδίο ελέγχου επιλεξιμότητας. δεν ήξεραν να μου απαντήσουν σε σχετική ερώτηση 9) οι απαντήσεις τους στo helpdesk είναι γενικές και αόριστες, οχι στο ζουμί αλλά παραπομπή σε αρχεία και νόμους 10) η αίσθησή μου είναι πως ειναι ανέτοιμοι τεχνολογικά σε μεγάλο βαθμό. 11) γενικώς από το helpdesk παραπέμπουν στους οδηγούς, πληροφοριακό υλικό κοκ που είναι στη σελίδα 12) σε ατομικές αιτήσεις, "τραβάει" και οφειλές που συνδέονται με επιχειρήσεις που σχετίζεται το αΦΜ (δάνεια, οφειλές εταιρειών κοκ). Άγνωστο τι θα γίνει οταν θα υπάρξει αίτηση και ατομική και της εταιρείας, εύχομαι να δώσουν την επιλογή στο που θέλουμε να τα βάλουμε 13) η ακύρωση που κάνετε στην αίτηση σε αυτό το στάδιο εκτιμώ πως δεν λογίζεται ως 1η απόρριψη. έχεις δικαίωμα να ξαναυποβάλλεις αν δεν τελεσφορήσει θετικά οπότε δική μου ανάγνωση είναι πως αφού υποβοληθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ και δεν έχει θετική εξέλιξη έχεις δικαίωμα επαναυποβολής (επειδή είδα κάποιοι έγραψαν πως ακύρωσαν και φοβούνται μήπως δε μπορούν αν ξαναακυρώσουν) 14) οι οφειλές ΕΦΚΑ (αν κάποιος βγάλει ποτέ άκρη τι τον χρέωσαν να μου πει και εμένα...) είναι οτι έχει στείλει το ΚΕΑΟ κ μάλιστα το 2019 δε μ εμφανίζεται (προ 2μηνου πέρασαν από εφκα στο ΚΕΑΟ). άνγωστο πως μπορείς να βάλεις μέσα το 2020 και 21 καθώς αν δεν... πάλι θα είσαι χωρίς ενημερότητα 15) ένα βασικό ζήτημα είναι τι γίνεται με τις ήδη πληρωμένες προσαυξήσει. δλδ... χρωστάω πχ 60.000 εφορία και με προσαυξήσεις έχουν γίνει 100.000. βγήκα στην 120άρα και πληρώνω κανονικά 2 έτη... το σύστημα τραβάει βασική οφειλή 60.000. τι σημαίνει πως έχασα τελείως τα δύο έτη 830 το μήνα που πληρώνω = 19.900 πήγαν σε πληρωμή προσαυξήσεων = κουβά? άρα να σταματήσω να πληρώνω με άλλα λόγια 16) η μοναδικοποίηση εκτιμώ είναι απλά ανούσια και χρονοβόρα 17) σε γενικές γραμμές, για ρυθμίσεις σε εφορία/ασφαλιστικά το βλέπω οκ. δε βλέπω για ποιό λόγο οι τράπεζες να συναινέσουν και δε ξέρω σε τι λογική θα κινηθούνε 18) ακόμη ασαφές τι θα γίνεται με ενημερότητες (φορολογικές/ασφαλιστικές) και ξεμπλοκάρισμα λογαριασμών. η πρώτη αίσθηση είναι πως πάλι θα είσαι δέσμιος... και πάλι ο κάθε βλαχοδιευθυντής εφορίας θα σε στέλνει σε 10 γραφεία κ θα πουλάει εκδούλευση για να σου δώσει ενημερότητα με χαμηλή παρακράτηση... Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2021 από lg379 2 2
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Moderators Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 8 hours ago, lg379 said: απαντήσεις σε προηγούμενα θέματα ή και γενικές από την τριβή μου έως τώρα: Όταν λες «τριβή» τι εννοείς; Έχεις βρει κάποιον που έχει κατανοήσει πλήρως πως λειτουργεί η πλατφόρμα; Στην εφορία και στο taxis αφήνουν πολλά κενά στις ερωτήσεις μου (δεν έχουν ούτε καν ένα βασικό guideline), ενώ ραντεβού δεν έχω καταφέρει να κλείσω ακόμα (που και να κλείσω, θα χρειαστεί σίγουρα πάνω από ένα γιατί υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα που πρέπει να επιλύονται ένα προς ένα). Ο δικηγόρος μου είναι σε άδεια ακόμα, αλλά και να γυρίσει μου είπε ότι πρέπει να το διαβάσει αναλυτικά το θέμα πριν τον ορίσω σύμβουλο. Και κάτι ακόμα, για όσους κάνετε μόνοι σας την αίτηση: απευθυνθείτε σε δικηγόρο οπωσδήποτε, αυτό με παρακίνησε μία άκρη που έχω στην ΑΑΔΕ. Το θέμα είναι πολύπλοκο και μοιάζει αρκετά με πτώχευση, οπότε μην προχωρήσετε χωρίς την συμβολή ειδικού. 8 hours ago, lg379 said: 1) έχει ολοκληρώσει κανείς αίτηση? (οχι αρχικό αίτημα, τελική υποβολή). Γιατί έχω την εντύπωση πως δεν επιτρέπει το σύστημα ακόμη. σε εμένα βγάζει συνεχώς Λόγω φόρτου εργασίας του συστήματος δεν είναι δυνατή η οριστικοποίηση της αίτησης, παρακαλούμε όπως προσπαθήσετε εκ νέου αύριο. Κι εμένα το ίδιο μου βγάζει εδώ και αρκετό καιρό. Δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί η αίτησή μου. 8 hours ago, lg379 said: 6) για ρύθμιση μέρος οφειλών θολό το τοπίο ακόμη. οι τράπεζες έχουν δικαίωμα να πούνε οχι, αλλά τι γίνεται αν είναι >50% πιστωτές? χάνεις όλο το δικαίωμα? 17) σε γενικές γραμμές, για ρυθμίσεις σε εφορία/ασφαλιστικά το βλέπω οκ. δε βλέπω για ποιό λόγο οι τράπεζες να συναινέσουν και δε ξέρω σε τι λογική θα κινηθούνε Μισό, γιατί εγώ έχω διαβάσει άλλα. Η τράπεζα έχει δικαίωμα να ΜΗΝ συναινέσει, εφόσον έχει άνω του 50% των οφειλών του αιτούντα. Σε αυτή την περίπτωση, προχωράει η αίτηση ρυθμίζοντας μόνο τις οφειλές προς το δημόσιο. Εάν οι οφειλές προς το δημόσιο είναι άνω του 50% του συνολικού χρέους, τότε η τράπεζα συμπαρασύρεται από την υποχρεωτική αποδοχή του δημοσίου και ρυθμίζεται θέλει δεν θέλει, χωρίς να εκφέρει άποψη. Το ίδιο πράγμα ίσχυε και στον προηγούμενο εξωδικαστικό, εάν αυτός που είχε το 50% έλεγε ναι, τότε οι άλλοι συμπαρασύρονταν. Έχω καταλάβει κάτι λάθος; Γιατί με αυτή την λογική καμία τράπεζα δεν θα συναινέσει ποτέ, εκτός κι αν έχεις 36 ακίνητα. Βέβαια, από την άλλη, ακόμα και στην πρώτη περίπτωση προκύπτει το ερώτημα: Υποθέτοντας ότι έχεις ένα σπίτι που αξίζει 50k, χρωστάς 40k στο δημόσιο και 50k στην τράπεζα. Το δημόσιο λέει αναγκαστικά ναι, η τράπεζα λέει όχι. Αν αύριο μεθαύριο η τράπεζα σου εκπλειστηριάσει το ακίνητο, τότε δεν έχεις λόγο να εξοφλήσεις το δημόσιο, οπότε και πάλι αχρείαστο είναι το υποχρεωτικό ναι που θα πουν. 8 hours ago, lg379 said: 15) ένα βασικό ζήτημα είναι τι γίνεται με τις ήδη πληρωμένες προσαυξήσει. δλδ... χρωστάω πχ 60.000 εφορία και με προσαυξήσεις έχουν γίνει 100.000. βγήκα στην 120άρα και πληρώνω κανονικά 2 έτη... το σύστημα τραβάει βασική οφειλή 60.000. τι σημαίνει πως έχασα τελείως τα δύο έτη 830 το μήνα που πληρώνω = 19.900 πήγαν σε πληρωμή προσαυξήσεων = κουβά? άρα να σταματήσω να πληρώνω με άλλα λόγια Επιπλέον, δεν έχουν ενημερώσει τι γίνεται με τις 120 δόσεις. Ας πούμε ότι σταματάς να πληρώνεις, προχωράς τον εξωδικαστικό, σου κάνουν πρόταση και δεν μπορείς να την δεχθείς ή δεν βγαίνει βιώσιμη. Μετά μπορείς να ξαναμπείς στις 120 δόσεις όπως ίσχυαν; Δεν μου έχει απαντήσει ούτε το ΙΚΑ, ούτε η εφορία σε αυτό. 8 hours ago, lg379 said: 14) οι οφειλές ΕΦΚΑ (αν κάποιος βγάλει ποτέ άκρη τι τον χρέωσαν να μου πει και εμένα...) είναι οτι έχει στείλει το ΚΕΑΟ κ μάλιστα το 2019 δε μ εμφανίζεται (προ 2μηνου πέρασαν από εφκα στο ΚΕΑΟ). άνγωστο πως μπορείς να βάλεις μέσα το 2020 και 21 καθώς αν δεν... πάλι θα είσαι χωρίς ενημερότητα Τεράστιο μανίκι το ΕΦΚΑ και το ΙΚΑ. Στο ΙΚΑ πρέπει να στείλεις e-mail που να ζητάς να σου βεβαιωθούν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ μέχρι σήμερα, ενώ με τον ΕΦΚΑ ΜΜ δεν έχω βγάλει άκρη ακόμα. Μου στέλνουν κάθε τόσο ενημέρωση ότι βεβαιώθηκαν οφειλές, αλλά δεν καταλαβαίνω τα ποσά που βγαίνουν στο ΚΕΑΟ. Το 2020 και το 2021 ακόμα δεν έχουν βεβαιωθεί πάντως και δεν ξέρω πως θα μπουν μέσα στην πλατφόρμα. Τέλος, ένα πρόβλημα που έχω εγώ είναι ότι μου εμφανίζουν αυτοκίνητο που πούλησα το 2019 και προφανώς δεν υπάρχει στην δήλωση του 2020 και του 2021. Γενικά μπάχαλο η φάση.
lg379 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Malthador είπε Όταν λες «τριβή» τι εννοείς; Έχεις βρει κάποιον που έχει κατανοήσει πλήρως πως λειτουργεί η πλατφόρμα; Στην εφορία και στο taxis αφήνουν πολλά κενά στις ερωτήσεις μου (δεν έχουν ούτε καν ένα βασικό guideline), ενώ ραντεβού δεν έχω καταφέρει να κλείσω ακόμα (που και να κλείσω, θα χρειαστεί σίγουρα πάνω από ένα γιατί υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα που πρέπει να επιλύονται ένα προς ένα). "Τριβή" εννοώ πως έχω ήδη περίπου στις 20 προτάσεις που διαχειρίζομαι, έχω φτιάξει ιστοσελίδα ειδικά για αυτό (δε θέλω να τη διαφημίσω από εδώ), 3 προτάσεις είναι απόλυτα δικές μου προσωπικές και εταιρικές, έχω εμπειρία 15+ έτη στην αγορά ως οικονομολόγος/σύμβουλος, έχοντας υλοποιήσει στο παρελθόν μερικές 1000άδες έργα που με τον έναν ή άλλο τρόπο σχετίζονται με διαδικασίες συναλλαγών με δημόσιο και ναι μπορώ να σου πω πως αισθάνομαι πως είμαι (...πλέον, με πολλές ώρες προσπάθειας/δοκιμών) στο επίπεδο πλατφόρμας στο 98% της κατανόησης (βοηθά πως καταλαβαίνω τη λογική τους γιατί έχουμε φτιάξει αρκετά web based λογισμικά / γεφυρώσεις κοκ) και σε επίπεδο διαδικασιών στο 90% ως τώρα χωρίς να ξέρω τα επόμενα στάδια οριστικά, κάτι που εννοείται ενημερώνω και τους πελάτες πως σε αρκετά πράγματα δεν είμαστε 100% σίγουροι. Αν ανοίξει η πλατφόρμα, έχω έτοιμες προτάσεις να ρίξω αν αυτό βοηθά στον ορισμό "τριβή". επίσης, αν βοηθάει αυτό, είμαι "ταλαιπωρημένος" 10+ έτη με εφορίες, τέβε, ίκα, ενημερότητες, ρυθμίσεις, ιδιοπαθών ουσιαστικά έχοντας τους δώσει άπειρα χρήματα και αυτό με κάνει να έχω επιπλέον λόγο να ρυθμίσω και τα δικά μου αλλά και να βοηθήσω κόσμο που τον καταλαβαίνω απόλυτα τι τραβάει. Αναφορά σε κείμενο Ο δικηγόρος μου είναι σε άδεια ακόμα, αλλά και να γυρίσει μου είπε ότι πρέπει να το διαβάσει αναλυτικά το θέμα πριν τον ορίσω σύμβουλο. Και κάτι ακόμα, για όσους κάνετε μόνοι σας την αίτηση: απευθυνθείτε σε δικηγόρο οπωσδήποτε, αυτό με παρακίνησε μία άκρη που έχω στην ΑΑΔΕ. Το θέμα είναι πολύπλοκο και μοιάζει αρκετά με πτώχευση, οπότε μην προχωρήσετε χωρίς την συμβολή ειδικού. Εκτιμώ πως πρέπει να είναι πολύ καλός γνώστης κάποιος για να αναλάβει. Αίσθησή μου είναι πως οι δικηγόροι είναι κατάλληλοι αν χρειαστεί η διαδικασία προ-πτωχυετικού ή πτώχευσης (υποχρεωτικά δικηγόρος εκεί). Για την απλή ρύθμιση θεωρώ πως χρειάζεται κάποιος multiskilled και experienced οικονομολόγος + τη καλή συνεργασία με το λογιστή όπου χρειαστεί. Το να υπάρχει δικηγόρος στο τίμ είναι καλό οταν είναι πιό δύσκολη περίπτωση κ πάλι πρέπει να είναι καλά διαβασμένος επί τούτου. στα χαρακτηριστικά επίσης θα έβαζα, έντιμος, ηθικός, διαθέσιμος να βοηθήσει και οχι να το δεί αρπαχτή και με χρόνο/διάθεση να ασχοληθεί να μη το πάρει επιφανειακά. Αναφορά σε κείμενο Κι εμένα το ίδιο μου βγάζει εδώ και αρκετό καιρό. Δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί η αίτησή μου. Ρώτησα το helpdesk σε τηλεφωνική επικοινωνία... "έχει καταφέρει έστω ένας από τους 30.000 που άνοιξαν αίτηση να ολοκληρώσει?" απέφυγαν να απαντήσουν. προφανώς η απάντηση είναι οχι... Αναφορά σε κείμενο Μισό, γιατί εγώ έχω διαβάσει άλλα. Η τράπεζα έχει δικαίωμα να ΜΗΝ συναινέσει, εφόσον έχει άνω του 50% των οφειλών του αιτούντα. Σε αυτή την περίπτωση, προχωράει η αίτηση ρυθμίζοντας μόνο τις οφειλές προς το δημόσιο. Εάν οι οφειλές προς το δημόσιο είναι άνω του 50% του συνολικού χρέους, τότε η τράπεζα συμπαρασύρεται από την υποχρεωτική αποδοχή του δημοσίου και ρυθμίζεται θέλει δεν θέλει, χωρίς να εκφέρει άποψη. Το ίδιο πράγμα ίσχυε και στον προηγούμενο εξωδικαστικό, εάν αυτός που είχε το 50% έλεγε ναι, τότε οι άλλοι συμπαρασύρονταν. Έχω καταλάβει κάτι λάθος; Και εγώ είχα ακριβώς την ίδια ανάγνωση. θα το ψάξω ξανά πάνω στις περιπτώσεις που έχω. η απάντηση του helpdesk σε καθορισμένη τηλεφωνική συνάντηση ηταν πως "η διαδικασία είναι συναινετική (!), συνεπώς οι τράπεζες δεν είναι υποχρεωμένες να δεχτούν" (!!!). μου φάνηκε πως τα κοριτσάκια δεν ήξεραν γιατί οταν τους έθεσα το ερώτημα... "μα δεν πρόκειται για ολιστική ρύθμθιση; αν η τράπεζα είναι <50% θα ακυρώνεται η αίτηση" και "αν η τράπεζα είναι >50% βασιζόμαστε αποκλειστικά σε αυτούς;" και δεν έπαιρνα σαφή απάντηση σε κανένα από αυτά τα ερωτήματα. Αναφορά σε κείμενο Βέβαια, από την άλλη, ακόμα και στην πρώτη περίπτωση προκύπτει το ερώτημα: Υποθέτοντας ότι έχεις ένα σπίτι που αξίζει 50k, χρωστάς 40k στο δημόσιο και 50k στην τράπεζα. Το δημόσιο λέει αναγκαστικά ναι, η τράπεζα λέει όχι. Αν αύριο μεθαύριο η τράπεζα σου εκπλειστηριάσει το ακίνητο, τότε δεν έχεις λόγο να εξοφλήσεις το δημόσιο, οπότε και πάλι αχρείαστο είναι το υποχρεωτικό ναι που θα πουν. Σωστή σκέψη αλλά νομίζω προηγείται η εφορία εκ των πραγμάτων (σε αυτές τις περιπτώσεις είναι που έγραφα παραπάνω θέλει δικηγόρο). Δλδ πρώτα θα πάνε τα 40K - αν πιάσει το ακίνητο - στο δημόσιο και οτι περισσέψει στην τράπεζα. Είναι ένας καλός λόγος πιστεώ που θα κάνει τις τράπεζες να θέλουν να πούνε ναι. Αναφορά σε κείμενο Επιπλέον, δεν έχουν ενημερώσει τι γίνεται με τις 120 δόσεις. Ας πούμε ότι σταματάς να πληρώνεις, προχωράς τον εξωδικαστικό, σου κάνουν πρόταση και δεν μπορείς να την δεχθείς ή δεν βγαίνει βιώσιμη. Μετά μπορείς να ξαναμπείς στις 120 δόσεις όπως ίσχυαν; Δεν μου έχει απαντήσει ούτε το ΙΚΑ, ούτε η εφορία σε αυτό. Πολύ σωστό ερώτημα. η λογική λέει πως κανονικά θα πρέπει αν είχες μπεί στις 120 είτε σε εφορία είτε σε ΙΚΑ (deadline είχες οκτώβρη 2019 άρα αν την κρατάς έχεις πληρώσει ~24/120 που δεν είναι λίγο...) να αφαιρεθεί οτι έχεις πληρώσει σε αυτές από το χρέος βασικής οφειλής και οχι από τις προσαυξήσεις. διαφορετικά τιμωρείς τους ζορισμένους συνεπείς, που είναι και οι ήρωες αλλά και το τάρκετ γκρούπ του νομοθέτη/κράτους. Γενικώς: αν η ααδε τρέχει με 7 στα 10 στην επίλυση τέτοιων θεμάτων (λέμε τώρα), ΙΚΑ τρέχει με 3/10, κεαο με 4/10, εφκα/τέβα και σια με 0,005/10. Αναφορά σε κείμενο Μου στέλνουν κάθε τόσο ενημέρωση ότι βεβαιώθηκαν οφειλές, αλλά δεν καταλαβαίνω τα ποσά που βγαίνουν στο ΚΕΑΟ. Το 2020 και το 2021 ακόμα δεν έχουν βεβαιωθεί πάντως και δεν ξέρω πως θα μπουν μέσα στην πλατφόρμα. Αν κάποιος καταφέρει να βγάλει άκρη ποτέ τι έχει χρεώσει το εφκα/ικα κοκ... να τον κάνουμε ΓΓ του εργασίας εκεί όπου καταφέραμε να έχουμε υπουργό αυτόν που δεν έχει πληρώσει ποτέ τίποτα από αυτά να δεί τη γλύκα... Όντως εφκα του 20 και 21 αβεβαίωτα (και δεν πρόκειτια σύντομα) και δε τα βλέπω να μπαίνουν στην πλατφόρμα. Ιούνιο περίπου έπεσε το 2019. Στις προτάσεις μου τραβάει ρυθμισμένα και αρύθμιστα μέχρι και 2018. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2021 από lg379 1
IceFLoWeR Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 24/8/2021 στις 2:00 ΜΜ, lg379 είπε 12) σε ατομικές αιτήσεις, "τραβάει" και οφειλές που συνδέονται με επιχειρήσεις που σχετίζεται το αΦΜ (δάνεια, οφειλές εταιρειών κοκ). Άγνωστο τι θα γίνει οταν θα υπάρξει αίτηση και ατομική και της εταιρείας, εύχομαι να δώσουν την επιλογή στο που θέλουμε να τα βάλουμε Λογικό άλλο ένα σφάλμα που διορθώθηκε με help desk ήταν αυτό για εμένα προσωπικά. Και αρχικά κακώς που ξεκίνησα την αίτηση με την γυναίκα μου μόνοι μας😟 Τα κάναμε μαντάρα και εμείς και το σύστημα. Δηλαδή : Πτώχευση στη εταιρία που ήμουν συνέτερος μου εμφανίζετε συνολικό χρέος 12.000 €. Μου ζήτησαν το ΑΦΜ και στοιχεία Ε4 κ.τ.λ. από τον τέως συνέτερο μου και διαγράφηκε όλο το ποσό γιατί μου είπαν ότι είχα υποβάλει είδη αίτηση σαν πλητώμενη ατομική επιχείρηση (ο δικηγόρος λογικά ή ο λογιστής γιατί εγώ έτρεχα στα νοσοκομεία). Δεν κατάλαβα γιατί το διέγραψε όλο ούτε ο δικηγόρος δεν το είχε επισημάνει. Βασικά πολλά πράγματα που περισσότερο στο help desk που μιλάω μετά από 25 μέρες αναμονής δείχνουν και τείνουν να βοηθήσουν την κατάσταση. Εμένα επικρατεί ένα χάος. Μου ζητάει να καταθέσω από 1η Σεπτέμβρη εγγράφως και σε προσωπικό επίπεδο ότι ενέργειες έχω κάνει ενώ ήμουν πλητώμενη επιχείρηση με όλα τα ποσά που κατέβαλα και για τις 2 υποθέσεις ταυτόχρονα για να γίνει κάτι σαν "εξυγίανση". Δηλαδή για το παιδί μου, όλα τα νοσήλεια φάρμακα γιατρούς θεραπείες κ.τλ. για όσο χρόνο ταλαιπωρίας και οικονομικής ατασταλείας έως την κατάληξη του συμβάντος αποδεικνύοντας εγγράφως απο που πήρα τα χρήματα πως τα διέθετα ή και αν μπορούσα να τα διαθέσω με ποιόν τρόπο το έκανα (δανεικά), ποιες τράπεζες (@@) ή χρηματοδοτικά ταμεία εμπλακηκαν και με ποιο τρόπο βοήθησαν ή απέρριψαν τα ζητούμενα🥴. Με παρέπεμψε σε δικό τους σύμβουλο και μου πρότεινε άμεσα εάν δεν έχω δικηγόρο να βρω έναν που ασχολείται αποκλειστικά με το οικονομικό δίκαιο καθώς εντοπίζει από τα έγγραφα που ανέβασα έναν "άδικο" τρόπο διαχείρισης🤬🤬🤬. Θα μπορούσε να με γράψει στα @@ του και να πάω να βρω άκρη μόνος μου. Αυτή είναι η δικιά μου εμπειρία έως τώρα... Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2021 από IceFLoWeR
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα