Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, contiyo said:

Μια διευκρίνηση εάν γνωρίζει κάποιος. Διαβάζω για το δίμηνο deadline και δεν μπορω να καταλάβω σε ποια ημερομηνία αναφέρεται και υπό ποιες συνθήκες. 

Αυτήν την στιγμή η αίτηση είναι στο στάδιο "Ανάρτηση συμβατικών εγγράφων" με ημερομηνία έναρξης σταδίου 14/02/2025 και "Εκτιμώμενη Ημερόμηνία Ολοκλήρωσης Σταδίου" 24-02-2025 (σήμερα).

Η αίτηση έχει σαν "Ημερομηνία Οριστικής Υποβολής Αίτησης" 20/01/2025 και η αίτηση ευαλωτότητας λήγει στις 10/03/2025. Φαντάζομαι ότι δεν τίθεται θέμα λήξης της ευαλωτότητας (εφόσον η αίτηση προχωράει κανονικά) σύμφωνα και με εμπειρίες που έχουν αναρτηθεί και στο παρελθόν στον νήμα. 

Τι παίζει όμως με το δίμηνο που αναφέρεται ότι πρέπει να βρεθεί λύση ? Σε ότι αφορά επεξεργασία της αίτησης εκ μέρους των funds, εκμεταλεύονται όλο το χρονικό περιθώριο που τους δίνεται από την πλατφόρμα. Χρησιμοποίησαν και την 10ήμερο για την "Ανάρτηση Συμβατικών Εγγράφων" ( αν δεν αλλάξει το στάδιο σήμερα θα έχουν χρησιμοποιήσει και παραπάνω απο το προβλεπόμενο) ενώ χρησιμοποίησαν και το 10ήμερο για την ψηφορορία. 

Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω στο πόσο παράλογο είναι αυτό καθώς πρόκεται για ευάλωτο και θα έπρεπε να το αποδεχθούν έτσι και αλλιώς.

Χρειάζεται να κάνω σε κάποια φάση αίτημα παράτασης για να μην θεωρηθεί άκαρπη η αίτηση ή αυτές οι καθυστερήσεις έχουν προβλεφθεί στην πλατφόρμα ? 

Δεν υφίσταται δίμηνο, κανένας δεν έχει πατήσει «Οριστικοποίηση» και να του έχει βγει απάντηση σε 60 μέρες. 

Σε ότι αφορά την ευαλωτότητα, επειδή και αίτηση δικού μου ανθρώπου ήταν στην ίδια μοίρα και με είχε λούσει κρύος ιδρώτας, δεν θα έχεις πρόβλημα. Από την στιγμή που όταν πάτησες για πρώτη φορά το κουμπάκι της οριστικοποίησης ήσουν εντός προθεσμίας, παραμένεις ευάλωτος και έτσι θα υπολογιστεί η ρύθμισή σου.

Μην αγχώνεσαι, έχει μέλλον ακόμα η αίτησή σου μέχρι να ολοκληρωθεί.

• Like 1
  • Απαντ. 788
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα.2 ερωτήσεις θέλω να κάνω αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει.εχω κάνει αίτηση έκανε άντληση από τρίτες πηγές και πάω να κάνω οριστικοποίηση μου βγάζει σε κίτρινο φόντο συμπληρώσει στοιχείων.παταω οριστικοποίηση και μου βγάζει η σύζυγος δεν έχει οριστικοποίηση της ενέργειες.μπαινω στην σύζυγο και μου βγάζει άντληση από τρίτες πηγές .αυτό είναι το πρόβλημα προς το παρόν.αμα γίνει άντληση θα λυθεί το πρόβλημα?τα υπόλοιπα email κ.τ.λ τραπεζικό απόρρητο είναι οκ.

2.η αίτηση έγινε 9/1 η άντληση από τρίτες πηγές στην σύζυγο έχει βγάλει 3/3 ότι θα γίνει.αμα ξεπεράσω το δίμηνο χάνω την προθεσμία?αν κάνω ακύρωση της αίτησης μπορώ να ξαναρχίσω από την αρχή με καινούργια ημερομηνία?

Επεξ/σία από tolantol
  • Moderators
Δημοσ.
20 minutes ago, tolantol said:

καλησπέρα.2 ερωτήσεις θέλω να κάνω αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει.εχω κάνει αίτηση έκανε άντληση από τρίτες πηγές και πάω να κάνω οριστικοποίηση μου βγάζει σε κίτρινο φόντο συμπληρώσει στοιχείων.παταω οριστικοποίηση και μου βγάζει η σύζυγος δεν έχει οριστικοποίηση της ενέργειες.μπαινω στην σύζυγο και μου βγάζει άντληση από τρίτες πηγές .αυτό είναι το πρόβλημα προς το παρόν.αμα γίνει άντληση θα λυθεί το πρόβλημα?τα υπόλοιπα email κ.τ.λ τραπεζικό απόρρητο είναι οκ.

Θα τελειώσει η άντληση στην σύζυγο πρώτα, μετά θα κάνει οριστικοποίηση και μετά θα κάνεις εσύ.

20 minutes ago, tolantol said:

2.η αίτηση έγινε 9/1 η άντληση από τρίτες πηγές στην σύζυγο έχει βγάλει 3/3 ότι θα γίνει.αμα ξεπεράσω το δίμηνο χάνω την προθεσμία?αν κάνω ακύρωση της αίτησης μπορώ να ξαναρχίσω από την αρχή με καινούργια ημερομηνία?

Δεν χάνεις την προθεσμία, μόλις τελειώσει η άντληση προλαβαίνεις να κάνεις οριστικοποίηση και στους δυο σας. Σε κάθε περίπτωση, αν κάνεις ακύρωση, μπορείς να κάνεις νέα αίτηση, αλλά δεν βλέπω το λόγο να το κάνεις για την ώρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Θα τελειώσει η άντληση στην σύζυγο πρώτα, μετά θα κάνει οριστικοποίηση και μετά θα κάνεις εσύ.

Δεν χάνεις την προθεσμία, μόλις τελειώσει η άντληση προλαβαίνεις να κάνεις οριστικοποίηση και στους δυο σας. Σε κάθε περίπτωση, αν κάνεις ακύρωση, μπορείς να κάνεις νέα αίτηση, αλλά δεν βλέπω το λόγο να το κάνεις για την ώρα.

σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σου

Δημοσ.

Καλημέρα, βγήκανε τα αποτελέσματα του εξωδικαστικού για εμάς. Εφόσον πέρασε ένα δίωρο και ξεθύμανα από τα καντήλια, δείτε και εσείς τα αποτελέσματα της πρόταση (ο θεός να την κάνει) κάνουν σε άνθρωπο με :

• Ανήλικο τέκνο
  • Ευάλωτο
  • Εισόδημα 10.000 ευρώ
  • Αξία Ακίνητης Περιουσίας 103.000 ( φουσκωμένο νούμερο όσο εκεί που δεν πάει, αν έρθει κάποιος να μου δώσει 100.000 τα παίρνω χωρίς να τελειώσει να προλάβει να τελειώσει την πρόταση του).

image.png.045bfbd9357b404c3ad9238717ff73cf.png

image.png.d66b45f200ff8241850148649e7601b3.png

Συνολικές δόσεις κάθε μήνα για τα επόμενα χρόνια 650 ευρώ. Πρακτικά του ζητάνε να ζήσει με 190 ευρώ τον μήνα. Σε ποια ακριβώς χώρα είναι αυτό βιώσιμο ? Δηλαδή η ευαλωτότητα τι πράγμα ακριβώς άλλαξε ? 
Τα αναρτημένα παραδείγματα του Χατζηδάκη με περιουσία 100.000 και χρέος 100.000, θεωρητικά έπαιρνε ψαλίδι ώστε να πάει το χρέος στα 66.000. 

ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ

• Moderators
Δημοσ.
25 minutes ago, contiyo said:

Καλημέρα, βγήκανε τα αποτελέσματα του εξωδικαστικού για εμάς. Εφόσον πέρασε ένα δίωρο και ξεθύμανα από τα καντήλια, δείτε και εσείς τα αποτελέσματα της πρόταση (ο θεός να την κάνει) κάνουν σε άνθρωπο με :

• Ανήλικο τέκνο
  • Ευάλωτο
  • Εισόδημα 10.000 ευρώ
  • Αξία Ακίνητης Περιουσίας 103.000 ( φουσκωμένο νούμερο όσο εκεί που δεν πάει, αν έρθει κάποιος να μου δώσει 100.000 τα παίρνω χωρίς να τελειώσει να προλάβει να τελειώσει την πρόταση του).

image.png.045bfbd9357b404c3ad9238717ff73cf.png

image.png.d66b45f200ff8241850148649e7601b3.png

Συνολικές δόσεις κάθε μήνα για τα επόμενα χρόνια 650 ευρώ. Πρακτικά του ζητάνε να ζήσει με 190 ευρώ τον μήνα. Σε ποια ακριβώς χώρα είναι αυτό βιώσιμο ? Δηλαδή η ευαλωτότητα τι πράγμα ακριβώς άλλαξε ? 
Τα αναρτημένα παραδείγματα του Χατζηδάκη με περιουσία 100.000 και χρέος 100.000, θεωρητικά έπαιρνε ψαλίδι ώστε να πάει το χρέος στα 66.000. 

ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ

Ρε συ, μήπως υπάρχουν εγγυητές/συνοφειλέτες; Είναι μονογονέας με ανήλικο τέκνο;

Για στείλε και την λίστα με τα ακίνητα, δεν νοείται να μην έγινε καθόλου διαγραφή έτσι όπως το περιγράφεις.

Με αυτά τα δεδομένα, τότε ίσως να συμφέρει περισσότερο να πτωχεύσει, παρά να ρυθμιστεί μέσω της πλατφόρμας, αλλά καλό είναι να ρωτήσετε δικηγόρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχουν συνοφειλέτες/ εγγυητές, είναι εν διαστάση με ανήλικο τέκνο. 

Αυτά είναι τα ακίνητα, ένα διαμέρισμα και ένα ποσοστό σε οικόπεδο.

image.png.c9032c19490febd077fe3df6f3f9ec64.png

Να προσθέσω επίσης πως όλα τα χρέη (οι ρυθμίσεις που έγιναν κατα καιρούς) είναι ενήμερα. Ο λόγος που δεν θέλω να πάω σε πτώχευση είναι επειδή δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία από όσο γνωρίζω. Δεν με ενδιαφέρει το να γλυτώσουμε λεφτά, αυτό το τραίνο χάθηκε προ-πολλού, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι βιώσιμο οικονομικά για τον ίδιο. 

Εκτός της απόριψης, υπάρχει κάποια άλλη δυνατότητα εντός εξωδικαστικού ? Κάποια αίτηση για επενεξέταση χωρίς να περιμένουμε έναν χρόνο ? 

Edit: Τα χρέη είναι ενήμερα σήμερα, αλλά τα δοσολόγια στο μέλλον προβλέπονται δυσβάσταχτα. 

Επεξ/σία από contiyo
  • Moderators
Δημοσ.
38 minutes ago, contiyo said:

Δεν υπάρχουν συνοφειλέτες/ εγγυητές, είναι εν διαστάση με ανήλικο τέκνο. 

Αυτά είναι τα ακίνητα, ένα διαμέρισμα και ένα ποσοστό σε οικόπεδο.

image.png.c9032c19490febd077fe3df6f3f9ec64.png

Να προσθέσω επίσης πως όλα τα χρέη (οι ρυθμίσεις που έγιναν κατα καιρούς) είναι ενήμερα. Ο λόγος που δεν θέλω να πάω σε πτώχευση είναι επειδή δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία από όσο γνωρίζω. Δεν με ενδιαφέρει το να γλυτώσουμε λεφτά, αυτό το τραίνο χάθηκε προ-πολλού, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι βιώσιμο οικονομικά για τον ίδιο. 

Εκτός της απόριψης, υπάρχει κάποια άλλη δυνατότητα εντός εξωδικαστικού ? Κάποια αίτηση για επενεξέταση χωρίς να περιμένουμε έναν χρόνο ? 

Edit: Τα χρέη είναι ενήμερα σήμερα, αλλά τα δοσολόγια στο μέλλον προβλέπονται δυσβάσταχτα. 

Και λες ότι είχε βγάλει κανονικά πιστοποιητικό ευάλωτου; Πολύ περίεργο.

Στην πτώχευση ναι, δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία.

Τελοσπάντων, πριν κάνεις το οτιδήποτε, για εμένα θα πρέπει να συμβουλευτείς δικηγόρο που ασχολείται με εξωδικαστικό και πτωχευτικό δίκαιο. Θα πρέπει να βιαστείς όμως, πριν περάσει η προθεσμία της αποδοχής/απόρριψης και σου βγει άκαρπη η ρύθμιση.

Δημοσ.

Καλημέρα.ξερει κάποιος ποτέ θα αλλάξουν τα όρια για τους ευάλωτους οφειλέτες?ποτέ θα ψηφιστεί ο νόμος για να είναι σε ισχύ τα νέα κριτήρια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...