Moderators Malthador Δημοσ. Δευτέρα στις 02:01 μμ Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 02:01 μμ 15 hours ago, meletis_m said: Έχω ήδη ενεργή αιτηση στο εξωδικαστικό μηχανισμό και πληρώνεται η μηνιαία δόση . Ωστόσο όταν είχε γίνει η αίτηση εξωδικαστικού δέν είχαν κανει και ευάλωτου οφειλέτη αίτηση ταυτόχρονα. Θέλω να ρυθμίσω οφειλές στο οίκειο δήμο - ύδρευση και μου είπαν να κάνω αίτηση για ευάλωτο οφειλέτη για να μπώ στίς 100 δόσεις που τέθηκε πριν λίγο καιρό σε ισχύ. Θα επηρεάσει κάπου την ρυθμιση εξωδικαστικού η αίτηση εμπρόθεσμη του ευάλωτου οφειλέτη ; Τι είναι οι 100 δόσεις; Αφορά σε ρύθμιση μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού ή σε άλλου είδους ρύθμιση; Αν αφορά σε ρύθμιση εκτός πλατφόρμας, δεν θεωρώ ότι θα σε επηρεάσει κάπως στην ήδη υπάρχουσα ρύθμιση του εξωδικαστικού που έχεις. Και γενικότερα, η ρύθμιση του εξωδικαστικού δεν επηρεάζεται από τη στιγμή που έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις και οι δόσεις πληρώνονται εμπρόσθεσμα. 3 hours ago, contiyo said: Καλημέρα, Στην καρτέλα Εξασφαλίσεις - Πιστωτές, φαίνεται μόνο το ένα βαρός από τα δύο που βαραίνουν το μοναδικό ακίνητο του οφειλέτη. Αν και η σειρά προσημείωσης είναι σωστή, δεν θα έπρεπε να φαίνεται και το δεύτερο βάρος στο ακίνητο ? Υπάρχουν δύο οφειλές με διαφορετικά ποσά: 1η υποθήκη με υπολειπόμενη οφειλή 14.000 και ποσό εξασφάλισης 36.000 2η υποθήκη με υπολειπόμενη οφειλή 66.000 και λογικά ποσό εξασφάλισης 66.000. Χρειάζεται να κάνω αίτηση διόρθωσης για να μπει και η δεύτερη υποθήκη ? Είναι λογικό να φαίνεται μόνο η πρώτη ? Ξέχασαν να την περάσουν και να κάνω τον τρελό μπας και φάει μεγάλο ψαλίδι το δάνειο που φαίνεται οτι δεν υπάρχει υποθήκη ? Εάν έχει κάποια σημασία πρόκειται για ευάλωτο οφειλέτη. Πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τα εξής: Όσο μεγαλύτερη η περιουσία που θα δει η πλατφόρμα, τόσο μικρότερο το κούρεμα που θα κάνει ο αλγόριθμος και τόσο μεγαλύτερη η μηνιαία δόση που θα βγει. Οι οφειλές που δεν θα μπουν στην ρύθμιση θα είναι ελεύθερες για να εισπραχθούν από τους πιστωτές. Οπότε, πρέπει να ελέγξεις αν η οφειλή που αντιστοιχεί στην υποθήκη έχει μπει μέσα στις συνολικές οφειλές. Δεν σε ενδιαφέρει τόσο η υποθήκη/προσημείωση, η οφειλή πρέπει να σε ενδιαφέρει. Αν έχει μπει δεν θα έχεις πρόβλημα, αν δεν έχει μπει, τότε θα μπορεί να κυνηγηθεί και άρα να κινδυνεύσει το ακίνητο. Τα παραπάνω είναι προσωπικές μου απόψεις, καλό είναι να απευθυνθείς και σε κάποιο σύμβουλο.
meletis_m Δημοσ. Δευτέρα στις 02:16 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:16 μμ 11 λεπτά πριν, Malthador είπε Τι είναι οι 100 δόσεις; Αφορά σε ρύθμιση μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού ή σε άλλου είδους ρύθμιση; Αν αφορά σε ρύθμιση εκτός πλατφόρμας, δεν θεωρώ ότι θα σε επηρεάσει κάπως στην ήδη υπάρχουσα ρύθμιση του εξωδικαστικού που έχεις. Και γενικότερα, η ρύθμιση του εξωδικαστικού δεν επηρεάζεται από τη στιγμή που έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις και οι δόσεις πληρώνονται εμπρόσθεσμα. Στην οικονομική δ/νση του δήμου μου το είπαν , είναι ρύθμιση που βγήκε πρόσφατα για οφειλές σε δήμους και μειώνονται οι προσαυξήσεις . Είναι εκτός πλατφόρμας εξωδικαστικού , απλώς μου είπαν για ένταξη στη ρύθμιση, θα χρειαστεί και βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη να έχω .
contiyo Δημοσ. Δευτέρα στις 02:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:59 μμ 55 λεπτά πριν, Malthador είπε Πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τα εξής: Όσο μεγαλύτερη η περιουσία που θα δει η πλατφόρμα, τόσο μικρότερο το κούρεμα που θα κάνει ο αλγόριθμος και τόσο μεγαλύτερη η μηνιαία δόση που θα βγει. Οι οφειλές που δεν θα μπουν στην ρύθμιση θα είναι ελεύθερες για να εισπραχθούν από τους πιστωτές. Οπότε, πρέπει να ελέγξεις αν η οφειλή που αντιστοιχεί στην υποθήκη έχει μπει μέσα στις συνολικές οφειλές. Δεν σε ενδιαφέρει τόσο η υποθήκη/προσημείωση, η οφειλή πρέπει να σε ενδιαφέρει. Αν έχει μπει δεν θα έχεις πρόβλημα, αν δεν έχει μπει, τότε θα μπορεί να κυνηγηθεί και άρα να κινδυνεύσει το ακίνητο. Τα παραπάνω είναι προσωπικές μου απόψεις, καλό είναι να απευθυνθείς και σε κάποιο σύμβουλο. Η οφειλή είναι περασμένη κανονικά. Το περίεργο για μένα είναι που δεν είναι και η δευτέρη υποθήκη ανεβασμένη που αφορά αυτήν την οφειλή. Εν πάσει περιπτώσει, ευχαριστώ πολύ.
Moderators Malthador Δημοσ. Δευτέρα στις 03:04 μμ Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 03:04 μμ 46 minutes ago, meletis_m said: Στην οικονομική δ/νση του δήμου μου το είπαν , είναι ρύθμιση που βγήκε πρόσφατα για οφειλές σε δήμους και μειώνονται οι προσαυξήσεις . Είναι εκτός πλατφόρμας εξωδικαστικού , απλώς μου είπαν για ένταξη στη ρύθμιση, θα χρειαστεί και βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη να έχω . Θεωρώ ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. 3 minutes ago, contiyo said: Η οφειλή είναι περασμένη κανονικά. Το περίεργο για μένα είναι που δεν είναι και η δευτέρη υποθήκη ανεβασμένη που αφορά αυτήν την οφειλή. Εν πάσει περιπτώσει, ευχαριστώ πολύ. Εάν η οφειλή είναι περασμένη στον εξωδικαστικό και εφόσον ενταχθεί στην ρύθμιση, τότε παύουν όλα τα αναγκαστικά μέτρα που αφορούν την συγκεκριμένη οφειλή, για όλα τα ακίνητα και για όλους τους συνοφειλέτες/εγγυητές. Αυτή είναι και η λογική του εξωδικαστικού, να ρυθμίζονται τα πάντα για όλους ολιστικά.
greekparot Δημοσ. Τετάρτη στις 06:36 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:36 μμ Καλησπερα, το 2013 ειχα υποβαλει αιτηση για ενταξη στον εξωδικαστικο μηχανισμο (Νομος Κατσελη) στο τοπικο Ειρηνοδικειο της περιοχης μου επειτα απο οφειλες που ειχα στην Alpha Bank. Αφου περασα απο ακροαση στο Ειρινοδικειο εκδοδηθκε η οριστικη αποφαση που με απαλλασε απο καταβολη δοσεων προς την ανωτερω τραπεζα. Σημερα ελαβα χαρτι απο την CEPAL που μου λεει να μπω στο site τους και να κανω επικαιροποιηση μεσω του eGOV-KYC τα στοιχεια μου και να μπορω να βλεπω τα υπολοιπα μου, τα δανεια μου κλπ κλπ. Τι γινεται; Υπαρχει η οφειλη ακομη ενεργη; Δεν εχει διαγραφει; Και αν τοτε η ALPHA BANK πουλησε τις οφειλες μου στην CEPAL παρ΄ οτι εχει βγει οριστικη αποφαση απο το Ειρηνοδικειο εγω ειμαι υποχρεως προς αυτες; Οποιος τυχον γνωριζει τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις ας μου απαντησει. Σαφως θα επικοινωνησω και με τον δικηγορο μου αλλα απουσιαζει στο εξωτερικο και μεχρι να επιστρεψει με εχουν αναστατωσει αυτοι παλι με την επιστολη που ελαβα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα