Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Όταν βγει η ρύθμιση του εξωδικαστικού και αρχίσει να πληρώνεται, με τον Τειρεσία τι κάνουμε;

Τους καταθέτουμε το χαρτί με την ρύθμιση της τράπεζας και αλλάζουν τους πόντους;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 754
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

image.png.9b0538908b4d3663be5690f712d2c12c.png

Η αίτηση που διαχειρίζομαι τελευταία είναι στην παραπάνω φάση. Υποτίθεται ότι χθες θα ολοκληρωνόταν το στάδιο, ωστόσο δεν πέρασε σε νέο στάδιο σήμερα. 

Επιπλέον δεν καταλαβαίνω αν πρέπει να ξαναπατήσω το κουμπάκι της οριστικοποίησης, δεν ξέρω γιατί μου το έχει ανοίξει ξανά, ενώ η αίτηση είναι ήδη οριστικοποιημένη.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Malthador είπε

image.png.9b0538908b4d3663be5690f712d2c12c.png

Η αίτηση που διαχειρίζομαι τελευταία είναι στην παραπάνω φάση. Υποτίθεται ότι χθες θα ολοκληρωνόταν το στάδιο, ωστόσο δεν πέρασε σε νέο στάδιο σήμερα. 

Επιπλέον δεν καταλαβαίνω αν πρέπει να ξαναπατήσω το κουμπάκι της οριστικοποίησης, δεν ξέρω γιατί μου το έχει ανοίξει ξανά, ενώ η αίτηση είναι ήδη οριστικοποιημένη.

Εφόσον είσαι στη Συμπλήρωση Στοιχείων, το επόμενο στάδιο (αφού έχουν γίνει όλες οι ενέργειες) είναι η οριστικοποίηση.

Εάν κανείς οριστικοποίηση και κάποιο fund περάσει διόρθωση στοιχείων,  η αίτηση γυρίζει αυτομάτως σε στάδιο "Συμπλήρωση Στοιχείων". Θα  πρέπει να κλείσει την υπόθεση και στη "Διόρθωση Στοιχείων" να πάει σε στάδιο "Ολοκλήρωση" 

Αφού πάει η διόρθωση στοιχείων σε ολοκλήρωση θα σε αφήσει να κάνεις οριστικοποίηση.

Εάν είναι ακόμα η "Διόρθωση Στοιχείων " σε status "Ανοιχτό" θα περιμένεις πότε θα δεήσει το fund να κάνει τη διόρθωση.

Φαντάζομαι σε αυτή τη φάση είσαι.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Free Bird said:

Εφόσον είσαι στη Συμπλήρωση Στοιχείων, το επόμενο στάδιο (αφού έχουν γίνει όλες οι ενέργειες) είναι η οριστικοποίηση.

Εάν κανείς οριστικοποίηση και κάποιο fund περάσει διόρθωση στοιχείων,  η αίτηση γυρίζει αυτομάτως σε στάδιο "Συμπλήρωση Στοιχείων". Θα  πρέπει να κλείσει την υπόθεση και στη "Διόρθωση Στοιχείων" να πάει σε στάδιο "Ολοκλήρωση" 

Αφού πάει η διόρθωση στοιχείων σε ολοκλήρωση θα σε αφήσει να κάνεις οριστικοποίηση.

Εάν είναι ακόμα η "Διόρθωση Στοιχείων " σε status "Ανοιχτό" θα περιμένεις πότε θα δεήσει το fund να κάνει τη διόρθωση.

Φαντάζομαι σε αυτή τη φάση είσαι.

Για αυτό έβαλα εικόνα με τις ημερομηνίες. Έχει γίνει ήδη οριστικοποίηση και κάποιο fund έκανε αυτό ακριβώς, ανέβασε αίτημα διόρθωσης και ολοκληρώθηκε (χωρίς να αλλάξουν τίποτα).

Το ερώτημα είναι: εγώ πρέπει να πατήσω πάλι οριστικοποίηση; Ή πρέπει να το αφήσω έτσι, αφού ήδη έχω οριστικοποιήσει;

Δημοσ.

Σου είχα γράψει σε προηγούμενο μήνυμα ότι σε κάποιες περιπτώσεις η διόρθωση μπορεί να καθυστερήσει. Μου έχει τύχει να κάνει 3 μήνες. Και αφού ξαναέκανα οριστικοποίηση ξαναέβγαλαν καινούργια διόρθωση στοιχείων και πήρε άλλους 3 μήνες !!!!! Βέβαια η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παρακολουθείς το πεδίο "Διόρθωση Στοιχείων"  Μόλις πάει σε status "Ολοκλήρωση ", μόνο τότε σε αφήνει η πλατφόρμα να ξανακάνεις οριστικοποίηση.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, Free Bird said:

Σου είχα γράψει σε προηγούμενο μήνυμα ότι σε κάποιες περιπτώσεις η διόρθωση μπορεί να καθυστερήσει. Μου έχει τύχει να κάνει 3 μήνες. Και αφού ξαναέκανα οριστικοποίηση ξαναέβγαλαν καινούργια διόρθωση στοιχείων και πήρε άλλους 3 μήνες !!!!! Βέβαια η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παρακολουθείς το πεδίο "Διόρθωση Στοιχείων"  Μόλις πάει σε status "Ολοκλήρωση ", μόνο τότε σε αφήνει η πλατφόρμα να ξανακάνεις οριστικοποίηση.

Ναι βρε, σε εμένα δεν άργησε η ολοκλήρωση, κατευθείαν την έκαναν την «διόρθωση» (σε εισαγωγικά γιατί τίποτα δεν διόρθωσαν):

image.png.9d2338335b43de3768fabcc7a9a85436.png

Τα θέματά μου είναι δύο:

α) Αν πρακτικά πρέπει κάθε φορά να πατάω το κουμπάκι της οριστικοποίησης ή αν γυρνάει από μόνη της η αίτηση σε οριστικοποιημένη, αφού ο πιστωτής κάνει την διόρθωση. Εσύ λες ότι το πάτησες ξανά, όταν το έκανες σου άλλαξε η αρχική ημερομηνία οριστικοποίησης;

και 

β) Αν πρέπει να πατάω κάθε φορά το κουμπάκι, τι θα γίνει όταν λήξει η βεβαίωση ευάλωτου που έχει ισχύ μέχρι 22/10/2024. Οκ, ο σύμβουλος μου είπε ότι δεν παίζει ρόλο, αλλά το άγχος μου δεν με έχει αφήσει.

Και για τον ίδιο λόγο δεν θέλω να μπω σε διαδικασίες επανάντλησης. Εσύ που λες ότι τράβηξε εξάμηνο η περίπτωσή σου, σε ανάγκασαν να κάνεις επανάντληση;

Δημοσ.

Α) ναι, κάθε φορά πρέπει να γίνεται οριστικοποίηση.

Β) Ναι, όταν πήγα να κάνω την οριστικοποίηση μετά την τελευταία διόρθωση, μου έβγαλε μήνυμα ότι θα πρέπει να γίνει επανάντληση στοιχείων. Ήθελα να στο γράψω, αλλά το έσβησα για να μη σε απογοητεύσω ..  Μπορεί να συμβεί κι αυτό.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, Free Bird said:

Α) ναι, κάθε φορά πρέπει να γίνεται οριστικοποίηση.

Β) Ναι, όταν πήγα να κάνω την οριστικοποίηση μετά την τελευταία διόρθωση, μου έβγαλε μήνυμα ότι θα πρέπει να γίνει επανάντληση στοιχείων. Ήθελα να στο γράψω, αλλά το έσβησα για να μη σε απογοητεύσω ..  Μπορεί να συμβεί κι αυτό.

Ωραία, όταν έκανες νέα οριστικοποίηση, η αρχική ημερομηνία οριστικής υποβολής σου άλλαξε; Μπορείς να το κοιτάξεις και να μου πεις;

Δηλαδή εγώ έχω χαρτί ευάλωτου μέχρι 22/10/2024, αν μου κάνουν νέο αίτημα διόρθωσης και πρέπει να κάνω νέα οριστικοποίηση στις 30/10/2024 για παράδειγμα, θα φαίνεται σαν ημερομηνία οριστικοποίησης η 10/09/2024 ή θα μου την αλλάξει με 30/10/2024; Αυτό είναι το κρίσιμο στην περίπτωσή μου, να φαίνεται ότι υπάρχει η προστασία του ευάλωτου.

Δεν με καίει τόσο η επανάντληση (γιατί ούτως ή άλλως για κάποιο λόγο έχει ήδη ανέβει το τελευταίο εκκαθαριστικό στην πλατφόρμα, παρόλο που δεν έγινε επανάντληση), η ευαλωτότητα με καίει να μην χαθεί, προκειμένου να είναι αναγκασμένο το fund να δεχθεί την πρόταση.

Δεν με απογοητεύεις, ίσα ίσα αν ξέρω όλα τα δεδομένα, θα ξέρω και πως να διαχειριστώ την όποια κατάσταση. Δεν θα βρεθώ προ εκπλήξεων.

• Moderators
Δημοσ.

Και για να υπάρχει και εδώ καταγεγραμμένο για τι είδους μαφία μιλάμε:

image.png.2ede7ddc4dba41b881fef772d4adbf0c.png

Έκαναν αίτημα διόρθωσης στον εαυτό τους χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο (ένα σκέτο «Έλεγχος» έγραψαν στην αιτιολογία), το οποίο το ολοκλήρωσαν μέσα σε τρεις μέρες μόνο και μόνο για να με καθυστερήσουν άνευ λόγου και αιτίας, αλλά στο δικό μου αίτημα από 02/08/2024 που τους αναφέρω ότι πρέπει να αφαιρεθεί ακίνητο (και μαζί να χαμηλώσει και η οφειλή αντίστοιχα) το οποίο έχει εκπλειστηριασθεί και έχει μεταγραφεί αλλού (για να μην το συνυπολογίσει ο αλγόριθμος στην ρύθμιση) το έχουν αφήσει επίτηδες ανοιχτό και δεν το έχουν απαντήσει.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Malthador είπε

Ωραία, όταν έκανες νέα οριστικοποίηση, η αρχική ημερομηνία οριστικής υποβολής σου άλλαξε; Μπορείς να το κοιτάξεις και να μου πεις;

Δηλαδή εγώ έχω χαρτί ευάλωτου μέχρι 22/10/2024, αν μου κάνουν νέο αίτημα διόρθωσης και πρέπει να κάνω νέα οριστικοποίηση στις 30/10/2024 για παράδειγμα, θα φαίνεται σαν ημερομηνία οριστικοποίησης η 10/09/2024 ή θα μου την αλλάξει με 30/10/2024; Αυτό είναι το κρίσιμο στην περίπτωσή μου, να φαίνεται ότι υπάρχει η προστασία του ευάλωτου.

Δεν με καίει τόσο η επανάντληση (γιατί ούτως ή άλλως για κάποιο λόγο έχει ήδη ανέβει το τελευταίο εκκαθαριστικό στην πλατφόρμα, παρόλο που δεν έγινε επανάντληση), η ευαλωτότητα με καίει να μην χαθεί, προκειμένου να είναι αναγκασμένο το fund να δεχθεί την πρόταση.

Δεν με απογοητεύεις, ίσα ίσα αν ξέρω όλα τα δεδομένα, θα ξέρω και πως να διαχειριστώ την όποια κατάσταση. Δεν θα βρεθώ προ εκπλήξεων.

Κρατάει την αρχική ημερομηνία ... 

===============================================================================

Άλλη περίπτωση διόρθωσης ... Να δούμε πότε θα ολοκληρωθεί.

image.jpeg.b8a5f8a51191ab2de2644a23f5807424.jpeg

Άλλη περίπτωση είναι σε στάδιο Διμερής για πάνω από 4 μήνες ...

image.jpeg.4d2164537db81d578aa5459a8e3d8c2f.jpeg

Η ξεφτίλα δεν έχει όριο ... 

• Thanks 1
Δημοσ.

καλησπέρα σας θέλω την βοήθεια σας αν γνωρίζετε .έχω ξεκινήσει την ρύθμιση του εξωδικαστικό σχεδόν ένα χρόνο το θέμα είναι οτι μέχρι να βγει η ρύθμιση πήρε σχεδόν όλο το 2023 όποτε έμειναν απλήρωτα τα χρέη αυτά κ δεν εντάχθηκαν στην ρύθμιση . έκανα ρύθμιση στην εφορία για 24 δόσεις γαι να μου αποδεσμευσουν τους λογαριασμους ,αλλα πλέον με εχουν καβαλήσει πάλι λόγω ΦΠΑ .αν κάνω νέα αίτηση και αφήσω τις ρυθμίσεις των 24 δόσεων για να μπουν και αυτά στον μηχανισμό γνωρίζετε αν μπορεί να γίνει πάλι δέσμευση λογαριασμών στο διάστημα αυτό ?εννοειτε οτι οι δοσεις του εξωδικαστικό θα πληρώνονται  κανονικά και τα νέα τρέχοντα .

σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

• Moderators
Δημοσ.
46 minutes ago, GSGEORGE said:

καλησπέρα σας θέλω την βοήθεια σας αν γνωρίζετε .έχω ξεκινήσει την ρύθμιση του εξωδικαστικό σχεδόν ένα χρόνο το θέμα είναι οτι μέχρι να βγει η ρύθμιση πήρε σχεδόν όλο το 2023 όποτε έμειναν απλήρωτα τα χρέη αυτά κ δεν εντάχθηκαν στην ρύθμιση . έκανα ρύθμιση στην εφορία για 24 δόσεις γαι να μου αποδεσμευσουν τους λογαριασμους ,αλλα πλέον με εχουν καβαλήσει πάλι λόγω ΦΠΑ .αν κάνω νέα αίτηση και αφήσω τις ρυθμίσεις των 24 δόσεων για να μπουν και αυτά στον μηχανισμό γνωρίζετε αν μπορεί να γίνει πάλι δέσμευση λογαριασμών στο διάστημα αυτό ?εννοειτε οτι οι δοσεις του εξωδικαστικό θα πληρώνονται  κανονικά και τα νέα τρέχοντα .

σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Έχεις πληρώσει την πρώτη δόση σε όλες τις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού; Πότε πλήρωσες την τελευταία πρώτη δόση ρύθμισης του εξωδικαστικού;

Δημοσ.

έχω κάνει αίτηση στον εξωδικαστικό και είμαι στη φάση της διμερής σύμβασης με το δημόσιο. Διαβάζω εδώ ότι αυτό μπορεί να πάρει και μήνες. Έχω ήδη κάποια ενεργή ρύθμιση δόσεων στο δημόσιο όπου τα πληρώνω κανονικά, αν συνεχίσω να πληρώνω μέχρι να προχωρήσει το στάδιο του εξωδικαστικού, τα χρήματα που θα έχω ήδη πληρώσει θα αφαιρεθούν κάπως?

Πρέπει μήπως να στέλνω αίτημα διόρθωσης και να βάζω το αποδεικτικό κατάθεσης ώστε να το αφαιρούν?

• Moderators
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι, να μου πει κάποιος αν το γνωρίζει:

Έστω ότι ο Α είναι πρωτοφειλέτης σε δύο δάνεια, στο ένα έχει βάλει εγγυητή τον Β και στο άλλο έχει βάλει εγγυητή τον Β και τον Γ. Τα δάνεια κατακόκκινα και ανήκουν στο ίδιο fund.

Πάει λοιπόν ο Β σαν εγγυητής και κάνει αίτηση στον εξωδικαστικό και τα δάνεια μπαίνουν μέσα αμφότερα.

Για τα δύο δάνεια θα βγει ένα δοσολόγιο, μιας και ανήκουν στο ίδιο fund ή δύο δοσολόγια, αφού είναι διαφορετικοί οι εγγυητές σε κάθε σύμβαση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...