Moderators Malthador Δημοσ. 25 Αυγούστου Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου On 13/08/2024 at 15:39, depeche1976 said: Το σπιτι κ οι οφειλές ειναι στο δικό μου ονομα η σύζυγος δεν εχει οφειλές πέρα απο κατι λίγα κ ειναι άνεργη απο τον Οκτώβριο παιρνει ταμείο . Άκαρπη μου έβγαλε την αιτηση κ έκλεισε ,χωρις να κανω κατι απο μόνη της . Τι κανω τωρα ;; Τι εννοείς ότι σου έβγαλε άκαρπη την αίτηση; Αφού σε παλιότερο ποστ έγραψες ότι σου έβγαλε δοσολόγιο. Εννοείς ότι δεν την δέχθηκες;
meletis_m Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου Να ρωτήσω έχω ενταχθεί εδώ και 1,5 χρόνο στο μηχανισμό και πληρώνω κάθε μήνα τη δόση . Έχει κανένας ενημέρωση εάν έχει υπάρξει ενημέρωση σε οφειλές στη εφορία γενικά και δε τα βγάζει ακόμη εκτός ρύθμισης . Κάνουμε κάποια ενέργεια εμείς ; Επιπλέον τόσο καιρό έβαζα τη δόση που αναλογούσε σε επιτόκιο 5% και πλέον έχει μειωθεί σε 3% και αυτόματα και το ποσό . Κάνουν συμψηφισμό ή πρέπει να επικοινωνήσεις μέσα από τη πλατφόρμα ;
depeche1976 Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου Στις 25/8/2024 στις 7:03 ΜΜ, Malthador είπε Τι εννοείς ότι σου έβγαλε άκαρπη την αίτηση; Αφού σε παλιότερο ποστ έγραψες ότι σου έβγαλε δοσολόγιο. Εννοείς ότι δεν την δέχθηκες; Οχι δεν εκανα εγω κατι απο μόνο του μου την έβγαλε άκαρπη κ έκλεισε δεν ξερω τι έγινε , τωρα τι μπορω να κανω ;;
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Αυγούστου Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 58 minutes ago, depeche1976 said: Οχι δεν εκανα εγω κατι απο μόνο του μου την έβγαλε άκαρπη κ έκλεισε δεν ξερω τι έγινε , τωρα τι μπορω να κανω ;; Μετά την ανάρτηση της σύμβασης έχεις πέντε μέρες περιθώριο να αποδεχτείς ή να απορρίψεις την σύμβαση. Προφανώς δεν έκανες τίποτα από τα δύο και επομένως βγήκε άκαρπη η αίτηση. Δεν ξέρω αν και σε αυτή την περίπτωση μπορείς να κάνεις νέα αίτηση μετά από ένα χρόνο ή αν μπορείς και νωρίτερα. Καλό είναι να απευθύνεις σε κάποιο γραφείο που αναλαμβάνουν εξωδικαστικούς για να σε κατατοπίσουν.
depeche1976 Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου 4 ώρες πριν, Malthador είπε Μετά την ανάρτηση της σύμβασης έχεις πέντε μέρες περιθώριο να αποδεχτείς ή να απορρίψεις την σύμβαση. Προφανώς δεν έκανες τίποτα από τα δύο και επομένως βγήκε άκαρπη η αίτηση. Δεν ξέρω αν και σε αυτή την περίπτωση μπορείς να κάνεις νέα αίτηση μετά από ένα χρόνο ή αν μπορείς και νωρίτερα. Καλό είναι να απευθύνεις σε κάποιο γραφείο που αναλαμβάνουν εξωδικαστικούς για να σε κατατοπίσουν. Σε ευχαριστω πολυ
Moderators Malthador Δημοσ. 31 Αυγούστου Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου Να ρωτήσω κάτι αν το γνωρίζει κάποιος. Είμαι στη διαδικασία νέας αίτησης για λογαριασμό φιλικού μου ατόμου, το οποίο είναι εγγυητής σε δάνειο. Το δάνειο αυτό θα ρυθμιστεί σίγουρα από την τράπεζα, γιατί ο αιτών είναι ευάλωτος. Στο ίδιο δάνειο υπάρχει κι άλλος εγγυητής που έχει περιουσία στην οποία έχουν μπει προσημειώσεις από την τράπεζα. Οι προσημειώσεις αυτές θα φύγουν από την στιγμή που το δάνειο ρυθμίζεται από τον έτερο εγγυητή;
Free Bird Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 25 λεπτά πριν, Malthador είπε Να ρωτήσω κάτι αν το γνωρίζει κάποιος. Είμαι στη διαδικασία νέας αίτησης για λογαριασμό φιλικού μου ατόμου, το οποίο είναι εγγυητής σε δάνειο. Το δάνειο αυτό θα ρυθμιστεί σίγουρα από την τράπεζα, γιατί ο αιτών είναι ευάλωτος. Στο ίδιο δάνειο υπάρχει κι άλλος εγγυητής που έχει περιουσία στην οποία έχουν μπει προσημειώσεις από την τράπεζα. Οι προσημειώσεις αυτές θα φύγουν από την στιγμή που το δάνειο ρυθμίζεται από τον έτερο εγγυητή; Οι προσημειώσεις δε φεύγουν με τίποτα, εκτός αν η τράπεζα (σπάνιο ή υπό προϋποθέσεις) δεχθεί άλλο άτομο με "αντίστοιχες" εγγυήσεις που θα καλύπτουν το δάνειο. Και οι προσημειώσεις για να αρθούν γίνεται με δικαστική πράξη στο δικαστήριο. Το ότι ρυθμίζει ο ένας, δε σημαίνει ότι ο άλλος εξαφανίζεται από το δάνειο. Υ.Γ. Μιλάμε ότι οι προσημειώσεις (στο ακίνητο/α που είναι δεσμευμένο/α ) είναι στο δάνειο που μιλάμε.
Moderators Malthador Δημοσ. 31 Αυγούστου Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 10 minutes ago, Free Bird said: Υ.Γ. Μιλάμε ότι οι προσημειώσεις (στο ακίνητο/α που είναι δεσμευμένο/α ) είναι στο δάνειο που μιλάμε. Για αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν αναφέρομαι στην αρχική υποθήκη, αναφέρομαι σε αναγκαστικές προσημειώσεις που μπήκαν όταν κοκκίνησε το δάνειο. 10 minutes ago, Free Bird said: Και οι προσημειώσεις για να αρθούν γίνεται με δικαστική πράξη στο δικαστήριο. Το ότι ρυθμίζει ο ένας, δε σημαίνει ότι ο άλλος εξαφανίζεται από το δάνειο. Άρα μόλις βγει η ρύθμιση από την πλατφόρμα, εάν εξοφληθεί από τον εγγυητή Α, τότε ο εγγυητής Β θα πρέπει να κάνει τις δικαστικές ενέργειες για να εξαλειφθούν οι προσημειώσεις; Επίσης αν η περιουσία μεταβιβαστεί μαζί με τις προσημειώσεις, ποιο θα είναι το βάρος που θα φέρει; Το αρχικό ποσό για το οποίο μπήκε η προσημείωση ή το ποσό που θα έχει βγει από την πλατφόρμα;
Free Bird Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 6 λεπτά πριν, Malthador είπε Για αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν αναφέρομαι στην αρχική υποθήκη, αναφέρομαι σε αναγκαστικές προσημειώσεις που μπήκαν όταν κοκκίνησε το δάνειο. Είτε αρχικές, είτε αναγκαστικές προσημειώσεις, για να γίνει η άρση τους πρέπει να συντρέχουν λόγοι, δηλαδή να είναι καλυμμένη η τράπεζα. 6 λεπτά πριν, Malthador είπε Άρα μόλις βγει η ρύθμιση από την πλατφόρμα, εάν εξοφληθεί από τον εγγυητή Α, τότε ο εγγυητής Β θα πρέπει να κάνει τις δικαστικές ενέργειες για να εξαλειφθούν οι προσημειώσεις; Σωστό. 6 λεπτά πριν, Malthador είπε Επίσης αν η περιουσία μεταβιβαστεί μαζί με τις προσημειώσεις, ποιο θα είναι το βάρος που θα φέρει; Το αρχικό ποσό για το οποίο μπήκε η προσημείωση ή το ποσό που θα έχει βγει από την πλατφόρμα; Για να μεταβιβαστεί ένα ακίνητο με βάρη, θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα αυτός που έχει βάλει τα βάρη, εν προκειμένω η τράπεζα. Βάρος = προσημείωση - υποθήκη. Σε ένα δάνειο αυτά είναι συγκεκριμένα, π χ. για δάνειο 100.000 € θα έχει γραφεί προσημείωση π.χ. 120.000 €. Το δάνειο μπορεί να πληρώνεται, να μην πληρώνεται, να ρυθμιστεί κλπ. Η προσημείωση (ασχέτως το υπόλοιπο του δανείου και το status) θα είναι η ίδια δηλαδή 120.000 €. Εφόσον στο εν λόγω δάνειο επειδή δεν πληρώνεται, μπουν αναγκαστικές (επιπλέον) προσημειώσεις π.χ. 20.000 € και άλλες 30.000 € , αυτές θα συνεχίσουν να βαραίνουν το δάνειο μέχρι κάτι ν' αλλάξει. Για να βγεί - αρθεί οποιαδήποτε προσημείωση (και οι αναγκαστικές) θα πρέπει να εκλείψουν οι λόγοι εγγραφής τους, να δώσει έγκριση η τράπεζα και να γίνει και το δικαστήριο για την άρση. Αν δεν ασχοληθεί κανείς (βασικά ο ενδιαφερόμενος) οι προσημειώσεις θα τρέχουν μέχρι τη λήξη του δανείου, που λογικά (μη νομίζεις ότι όλοι είναι συνεπείς στο 100%) θα γίνει η άρση τους.
Moderators Malthador Δημοσ. 31 Αυγούστου Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 18 minutes ago, Free Bird said: Το δάνειο μπορεί να πληρώνεται, να μην πληρώνεται, να ρυθμιστεί κλπ. Η προσημείωση (ασχέτως το υπόλοιπο του δανείου και το status) θα είναι η ίδια δηλαδή 120.000 €. Κάτσε να το κάνουμε ταληράκια γιατί δεν το καταλαβαίνω καλά: Έχει πάρει κάποιος ένα δάνειο 100k και έχει βάλει μέσα δύο εγγγυητές, τον Α και τον Β, ο Α δεν έχει στον ήλιο μοίρα, ο Β έχει ένα σπίτι στο οποίο έχει μπει προσημείωση για 120k και το σπίτι αυτό μπορεί να πουληθεί για 200k. Το δάνειο κοκκινίζει και ο Α το ρυθμίζει σαν ευάλωτος, ας υποθέσουμε ότι του βγάζει να πληρώσει 30k για τα επομένα 20 χρόνια. Αν ο Α πάει σήμερα και δώσει 30k σκαστά για να εξοφλήσει την ρύθμιση, μπορεί ο Β αύριο να εξαλείψει την προσημείωση και μεθαύριο να πουλήσει το σπίτι του για 200k; Αφού ο Β θα έχει εξοφλήσει το δάνειο μέσω της πλατφόρμας, τότε το εξοφλεί για όλους τους συνοφειλέτες και τους εγγυητές, έτσι δεν είναι;
Free Bird Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 18 λεπτά πριν, Malthador είπε Κάτσε να το κάνουμε ταληράκια γιατί δεν το καταλαβαίνω καλά: Έχει πάρει κάποιος ένα δάνειο 100k και έχει βάλει μέσα δύο εγγγυητές, τον Α και τον Β, ο Α δεν έχει στον ήλιο μοίρα, ο Β έχει ένα σπίτι στο οποίο έχει μπει προσημείωση για 120k και το σπίτι αυτό μπορεί να πουληθεί για 200k. Το δάνειο κοκκινίζει και ο Α το ρυθμίζει σαν ευάλωτος, ας υποθέσουμε ότι του βγάζει να πληρώσει 30k για τα επομένα 20 χρόνια. Αν ο Α πάει σήμερα και δώσει 30k σκαστά για να εξοφλήσει την ρύθμιση, μπορεί ο Β αύριο να εξαλείψει την προσημείωση και μεθαύριο να πουλήσει το σπίτι του για 200k; Ναι. Θα δώσει 30κ και θα εξοφληθεί το δάνειο. Τελείωσε πλέον ο λόγος ύπαρξης της προσημείωσης. Εφόσον βέβαια δεν έχει βάρη για κάποιο άλλο λόγο, είναι αυτό που λέμε "ελεύθερο βαρών" 18 λεπτά πριν, Malthador είπε Αφού ο Β θα έχει εξοφλήσει το δάνειο μέσω της πλατφόρμας, τότε το εξοφλεί για όλους τους συνοφειλέτες και τους εγγυητές, έτσι δεν είναι; Αν μιλάμε για το ένα συγκεκριμένο δάνειο ναι. Αφήνω ένα ερωτηματικό γιατί επί εποχής Ν. Κατσέλη είχα ακούσει κάτι διαφορετικό (εντελώς κουφό και παράλογο) χωρίς όμως να έχω προσωπική άποψη, οπότε δεν το αναφέρω. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Έχει τύχει σε κάποιον να του γυρίζει η αίτηση σε προηγούμενο στάδιο, αφού έχει οριστικοποιηθεί; Η τελευταία αίτηση που διαχειρίζομαι (αυτή που ο αιτών είναι ευάλωτος), ενώ την είχα οριστικοποιήσει εδώ και δύο εβδομάδες, από χθες γύρισε στο προηγούμενο στάδιο, αυτό της «Συμπλήρωσης Στοιχείων». Να συμπληρώσω μόνο ότι στην συγκεκριμένη αίτηση, το ένα από τα funds έχει βάλει μέσα ως εξασφάλιση ακίνητο το οποίο έχει εκπλειστηριαστεί δεν ανήκει πλέον στον πρωτοφειλέτη. Έχω κάνει αίτημα διόρθωσης εξ' αρχής, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν απαντήσει, τώρα βλέπω ότι έχουν στείλει αίτημα διόρθωσης στον εαυτό τους με σχόλιο «Έλεγχος». Μου γράφει ημερομηνία ολοκλήρωσης σταδίου 12/10/2024 και το πρόβλημά μου είναι ότι η βεβαίωση του ευάλωτου ισχύει μέχρι 22/10/2024. Άμα είναι να πειράζουν τις αιτήσεις τα funds κατά το δοκούν και να χάνονται οι προθεσμίες του νόμου δεν καταλαβαίνω το νόημα.
Free Bird Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 49 λεπτά πριν, Malthador είπε Έχει τύχει σε κάποιον να του γυρίζει η αίτηση σε προηγούμενο στάδιο, αφού έχει οριστικοποιηθεί; Η τελευταία αίτηση που διαχειρίζομαι (αυτή που ο αιτών είναι ευάλωτος), ενώ την είχα οριστικοποιήσει εδώ και δύο εβδομάδες, από χθες γύρισε στο προηγούμενο στάδιο, αυτό της «Συμπλήρωσης Στοιχείων». Να συμπληρώσω μόνο ότι στην συγκεκριμένη αίτηση, το ένα από τα funds έχει βάλει μέσα ως εξασφάλιση ακίνητο το οποίο έχει εκπλειστηριαστεί δεν ανήκει πλέον στον πρωτοφειλέτη. Έχω κάνει αίτημα διόρθωσης εξ' αρχής, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν απαντήσει, τώρα βλέπω ότι έχουν στείλει αίτημα διόρθωσης στον εαυτό τους με σχόλιο «Έλεγχος». Μου γράφει ημερομηνία ολοκλήρωσης σταδίου 12/10/2024 και το πρόβλημά μου είναι ότι η βεβαίωση του ευάλωτου ισχύει μέχρι 22/10/2024. Άμα είναι να πειράζουν τις αιτήσεις τα funds κατά το δοκούν και να χάνονται οι προθεσμίες του νόμου δεν καταλαβαίνω το νόημα. Έχει τύχει πάρα πολλές φορές. Σε σημείο που να θεωρώ ότι γίνεται επίτηδες.Και άσε τι λέει η ημερομηνία ολοκλήρωσης. Μου έχει τύχει σε μία ρύθμιση να κάνει δύο μήνες να φτιαχτεί η διόρθωση. Και μετά έβγαλε άλλες δύο διορθώσεις. Με καθυστέρησε αυτή η ιστορία 6 μήνες. Ε, απηύδησα και έγραψα επιστολή στη γενική γραμματέα κα Αλαμπάση. Τέλος πάντων λύθηκε το θέμα αλλά με πολύ καθυστέρηση. Intrum, Cepal, doValue $#@$$#$$, να το πω ευγενικά. Με τις ευλογίες του κράτους. Να μη σε ζαλίζω, άστα να πάνε ... 1
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 57 minutes ago, Free Bird said: Έχει τύχει πάρα πολλές φορές. Σε σημείο που να θεωρώ ότι γίνεται επίτηδες.Και άσε τι λέει η ημερομηνία ολοκλήρωσης. Μου έχει τύχει σε μία ρύθμιση να κάνει δύο μήνες να φτιαχτεί η διόρθωση. Και μετά έβγαλε άλλες δύο διορθώσεις. Με καθυστέρησε αυτή η ιστορία 6 μήνες. Ε, απηύδησα και έγραψα επιστολή στη γενική γραμματέα κα Αλαμπάση. Τέλος πάντων λύθηκε το θέμα αλλά με πολύ καθυστέρηση. Intrum, Cepal, doValue $#@$$#$$, να το πω ευγενικά. Με τις ευλογίες του κράτους. Να μη σε ζαλίζω, άστα να πάνε ... Πρέπει να κάνω πάλι οριστικοποίηση; Ή πιάνει μόνο η αρχική και άρα μετράει η αρχική ημερομηνία; Θέλω να πω ελπίζω να μην χρειαστούν πάλι επαναντλήσεις κλπ, γιατί θέλω να το αποφύγω.
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Το συζήτησα λίγο με τον σύμβουλό μου και μου είπε ότι δεν τίθεται θέμα επανάντλησης, ούτε θέμα να χαθεί η αρχική ημερομηνία οριστικοποίησης. Επιπλέον, από την στιγμή που η ευαλωτότητα ίσχυε κατά την στιγμή της οριστικοποίησης, τότε αυτή ισχύει και δεν αλλάζει. Μακάρι να είναι έτσι και να μην έχουμε τίποτα τρεχάματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα