Moderators Malthador Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 4 hours ago, 2gb2023 said: Διαβάζοντας τα ποστ σας εδώ από την αρχή της συζήτησης για τον εξωδικαστικό, είδα ότι ένα μέλος είχε αναφέρει το εξής «με την αίτηση συνταξιοδότησης παύει να ισχύει ο εξωδικαστικός και το οφειλόμενο ποσό ρυθμίζεται εκ νέου, χωρίς προσαυξήσεις και με όριο μηνιαίας δόσης χαμηλότερο της πρότασης του εξωδικαστικού.» έχει συμβεί σε κάποιον ή γνωρίζετε που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες? Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μάλιστα σε περσινό Q&Α αναφέρονται συγκεκριμένα για την συνταξιοδότηση: 9. Κατά το άρθρο 7 παρ. 3: «3. Η υποβολή αίτησης για υπαγωγή στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών δεν επιτρέπεται εφόσον: ... γ) το πρόσωπο της παρ. 1 έχει τεθεί σε λύση ή εκκαθάριση». Το ερώτημα αφορά ατομική επιχείρηση που είναι ενεργή, υπολειτουργεί όμως, αλλά δεν έχει γίνει διακοπή της δραστηριότητας. Σε περίπτωση λοιπόν που προβεί ο εν λόγω έμπορος σε ρύθμιση των οφειλών του ( δάνειο, Δημόσιο και ΕΦΚΑ) με τον εξωδικαστικό μηχανισμό όσο ακόμη είναι ενεργή η επιχείρηση, θα μπορεί μετά τη ρύθμιση να διακόψει τη λειτουργία της επιχείρησής του ή ακόμη και να συνταξιοδοτηθεί και να συνεχίσει να καταβάλει τις δόσεις του τηρώντας τη ρύθμιση; Είναι υποχρεωμένος να διατηρεί ενεργή την επιχείρηση έως την εξόφληση των ρυθμίσεων; Η τήρηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας ελέγχεται κατά το χρόνο οριστικής υποβολής της αιτήσεως στην πλατφόρμα. Επομένως, εφόσον ατομική επιχείρηση επιτύχει ρύθμιση οφειλών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού και η ρύθμιση τηρείται, τυχόν μεταγενέστερες μεταβολές, όπως π.χ. η συνταξιοδότηση του εμπόρου, δεν επηρεάζουν τη ρύθμιση. ... 21. Μετά τη ρύθμιση των οφειλών από φυσικό πρόσωπο με τον εξωδικαστικό μπορεί το φυσικό πρόσωπο να προβεί σε διακοπή της δραστηριότητάς του και συνταξιοδότηση ή χάνει τη ρύθμιση; Δεν υπάρχει όρος καταγγελίας της σύμβασης αναδιάρθρωσης λόγω διακοπής της δραστηριότητας και της συνταξιοδότησης. 1
depeche1976 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Γεια σας , χρειάζομαι μια βοήθεια , εκανα την αιτηση μόνος μου προχώρησε κανονικά αλλά αυτο που έβγαλε σαν αποτέλεσμα ήταν ότι για οφειλή προς το δημόσιο καμία μείωση μόνο ένα δοσολογίο για 20 χρόνια , η σύζυγος άνεργη παιρνει επίδομα ανεργίας εγω εχω μισθό 1100 ευρω με 2 ανήλικα παιδιά με ένα σπιτι σαν περιουσιακό στοιχείο . Δεν θα έπρεπε να γινει κάποια μείωση ;; Με ρωτάει αν αποδέχομαι την πρόταση ή Οχι , μπορειται να μου πειτε τι να κανω απο εδω κ πέρα ;;
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Moderators Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 2 hours ago, depeche1976 said: Γεια σας , χρειάζομαι μια βοήθεια , εκανα την αιτηση μόνος μου προχώρησε κανονικά αλλά αυτο που έβγαλε σαν αποτέλεσμα ήταν ότι για οφειλή προς το δημόσιο καμία μείωση μόνο ένα δοσολογίο για 20 χρόνια , η σύζυγος άνεργη παιρνει επίδομα ανεργίας εγω εχω μισθό 1100 ευρω με 2 ανήλικα παιδιά με ένα σπιτι σαν περιουσιακό στοιχείο . Δεν θα έπρεπε να γινει κάποια μείωση ;; Με ρωτάει αν αποδέχομαι την πρόταση ή Οχι , μπορειται να μου πειτε τι να κανω απο εδω κ πέρα ;; Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες, τι δοσολόγιο βγήκε, ποιο ήταν το ύψος της οφειλής, πόσο αξίζει το σπίτι κλπ. για να δούμε αν είναι καλή πρόταση ή όχι. Αν ας πούμε χρώσταγες 20k στην εφορία και το σπίτι αξίζει 200k, τι κούρεμα να σου έκαναν; Σε γενικές γραμμές δεν την βλέπω κακή σαν πρόταση, σου ρύθμισαν την υπάρχουσα οφειλή σου σε 240 δόσεις, φαντάζομαι αφαιρέθηκαν οι προσαυξήσεις και προστέθηκαν οι τόκοι της ρύθμισης. Για να καταλάβεις αν αξίζει ή όχι να αποδεχθείς την πρόταση κάνεις στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: «τι εναλλακτική έχω;». Αν έχεις εναλλακτική δεν την αποδέχεσαι, εάν δεν έχεις εναλλακτική, την παίρνεις και λες και ευχαριστώ. 1
Free Bird Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 7 ώρες πριν, depeche1976 είπε Γεια σας , χρειάζομαι μια βοήθεια , εκανα την αιτηση μόνος μου προχώρησε κανονικά αλλά αυτο που έβγαλε σαν αποτέλεσμα ήταν ότι για οφειλή προς το δημόσιο καμία μείωση μόνο ένα δοσολογίο για 20 χρόνια , η σύζυγος άνεργη παιρνει επίδομα ανεργίας εγω εχω μισθό 1100 ευρω με 2 ανήλικα παιδιά με ένα σπιτι σαν περιουσιακό στοιχείο . Δεν θα έπρεπε να γινει κάποια μείωση ;; Με ρωτάει αν αποδέχομαι την πρόταση ή Οχι , μπορειται να μου πειτε τι να κανω απο εδω κ πέρα ;; Συμφωνώ με τον φίλο από πάνω και προσθέτω. Η λύση βγαίνει από τον αλγόριθμο. Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση. Μπαίνει σε ένα 'κουβά' το εισόδημα, η ακίνητη περιουσία, οι καταθέσεις, η οικογενειακή κατάσταση και ο αλγόριθμος βγάζει τη δόση. Δεν επεμβαίνει ανθρώπινο χέρι. Το αν σε συμφέρει, αυτό θα πρέπει να το αποφασίσεις εσύ με βάση τις επιλογές που έχεις. Εάν απορρίψεις τη λύση, μπορείς να ξανακάνεις αίτηση σε ένα χρόνο, μήπως και βγει κάτι ευνοϊκότερο, που δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση εάν δεν έχει αλλάξει κάτι στα εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία κλπ.
depeche1976 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Λοιπόν πειτε μου αν αυτο δεν ειναι ληστεία κανονική ποσό αρχικό 17 χιλ προσαυξήσεις 12.500 τόκος 10871 συνολικό ποσό 40 χιλ έλεος ρε παιδιά !!! Διαγραφή μηδέν ,σε 20 χρόνια ρύθμιση 84 ευρω ο πρώτος χρόνος κ μετά 107 για 3 χρόνια κ μετά 185 ως το τέλος . Περιουσιακά έχουμε ένα σπιτι 58 000 κ τίποτα αλλο εγω μισθό 1000 ευρω κ η σύζυγος ταμείο ανεργίας μεχρι Δεκέμβριο που τελειώνει με δυο ανήλικα παιδιά κ δεν μας έκοψε τίποτα ο αλγόριθμος ;;; Συν ότι έχουμε κ ένα δάνειο για το σπιτι 100 χιλ που πληρώνουμε μόνο τόκους με την ρύθμιση κ τίποτα δεν έγινε με αυτο , δίνω 85 ευρω τον μηνα !!! Τι σόι αλγόριθμος ειναι αυτος δεν ξερω
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Moderators Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 27 minutes ago, depeche1976 said: Λοιπόν πειτε μου αν αυτο δεν ειναι ληστεία κανονική ποσό αρχικό 17 χιλ προσαυξήσεις 12.500 τόκος 10871 συνολικό ποσό 40 χιλ έλεος ρε παιδιά !!! Διαγραφή μηδέν ,σε 20 χρόνια ρύθμιση 84 ευρω ο πρώτος χρόνος κ μετά 107 για 3 χρόνια κ μετά 185 ως το τέλος . Περιουσιακά έχουμε ένα σπιτι 58 000 κ τίποτα αλλο εγω μισθό 1000 ευρω κ η σύζυγος ταμείο ανεργίας μεχρι Δεκέμβριο που τελειώνει με δυο ανήλικα παιδιά κ δεν μας έκοψε τίποτα ο αλγόριθμος ;;; Συν ότι έχουμε κ ένα δάνειο για το σπιτι 100 χιλ που πληρώνουμε μόνο τόκους με την ρύθμιση κ τίποτα δεν έγινε με αυτο , δίνω 85 ευρω τον μηνα !!! Τι σόι αλγόριθμος ειναι αυτος δεν ξερω Έχω πει επανειλημμένως να μην κάνετε μόνοι σας τις αιτήσεις, αλλά να πηγαίνετε σε γραφεία που αναλαμβάνουν αυτή την δουλειά. Υπάρχει λόγος που το λέω αυτό, σας ξεφεύγουν πράγματα γιατί το νομοθετικό πλαίσιο έχει πολλά παραθυράκια. Σε ότι σας αφορά, ίσως να είχατε την δυνατότητα να κάνετε αίτηση σαν ευάλωτοι και να σας γινόταν μεγάλο κούρεμα. Τώρα αυτό δεν γίνεται, είτε θα δεχθείτε την πρόταση που έβγαλε ο αλγόριθμος, είτε θα την απορρίψετε και θα περιμένετε ένα χρόνο για να κάνετε νέα αίτηση, σαν ευάλωτοι αυτή την φορά. Ωστόσο, το να περιμένεις ένα χρόνο με 30k οφειλή δεν ξέρω αν θα επισύρει κατασχέσεις κλπ. 1
depeche1976 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Μίλησα με γραφείο κ μου είπαν να την κανω μόνος μου μιας κ η τράπεζα δεν πρόκειται να μπει κ ότι το δημόσιο σίγουρα θα κουρέψει κ τελικά τίποτα δεν έγινε κ μου ειπε ότι ευάλωτος δεν ειμαι με βάση αυτα που ειπα φυσικα . Κατάσχεση μόνο σε λογαριασμο εχει γινει μαλλον θα περιμένω έναν χρόνο τι λέτε εσεις ;; Κανονικά οι προσαυξήσεις δεν κουρεύονται τουλάχιστον μιας κ ειναι υπέρογκες ;;
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 17 hours ago, depeche1976 said: Μίλησα με γραφείο κ μου είπαν να την κανω μόνος μου μιας κ η τράπεζα δεν πρόκειται να μπει κ ότι το δημόσιο σίγουρα θα κουρέψει κ τελικά τίποτα δεν έγινε κ μου ειπε ότι ευάλωτος δεν ειμαι με βάση αυτα που ειπα φυσικα . Κατάσχεση μόνο σε λογαριασμο εχει γινει μαλλον θα περιμένω έναν χρόνο τι λέτε εσεις ;; Κανονικά οι προσαυξήσεις δεν κουρεύονται τουλάχιστον μιας κ ειναι υπέρογκες ;; Δεν υπάρχει "κανονικά", υπάρχει μόνο ότι βγάζει ο αλγόριθμος. Ο αλγόριθμος είδε ότι η περιουσία σας είναι μεγαλύτερη από τις οφειλές και δεν έκανε κούρεμα. Άδικο, αλλά συμβαίνει. Με αυτό που περιέγραψες, εγώ βλέπω προϋποθέσεις ευάλωτου, εάν για παράδειγμα ήσουν σε διάσταση με την σύζυγό σου. Σε ποιανού το όνομα είναι το σπίτι και σε ποιανού το όνομα είναι οι οφειλές;
tompallas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Καλημερα σε ολους.! εχω μπει και εχω ολοκληρωσει την διαδικασια.Θελω να ρωτησω πως γινετε το ξεμπλοκαρισμα των τραπεζικων λογαριασμων που υπαρχουν οι δεσμευσεις.Επισης στην σείδα ααδε & εφκα δεν ειναι τιποτα ενημερωμενο φαινοντε τα παλια χρεη. ευχαριστω!!
dexs7 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Έχω 2 καταναλωτικά δάνεια και μια πιστωτικη με συνολικές οφειλές περίπου 15000 τα 2 καταναλωτικά είναι ενημερα τα πληρώνω στην ώρα τους μόνο η πιστωτικη είναι απλήρωτη με οφειλη περίπου 3700 Αν κάνω αίτηση θα πετύχω καλύτερη δόση;; Αξίζει να κανω;
Aberogus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Γεια σας, Είμαι ασκούμενος δικηγόρος και είμαι καινούργιος στην διαδικασία και την κάνω πρώτη φορά. Στην εντολέα μου, για κάποιο λόγο φαίνεται 2 φορές το ίδιο σπίτι αξίας 68.000. Απ' ό,τι καταλαβαίνω, οι δόσεις που θα βγουν και γενικά όλα τα ποσά, τα διαχειρίζεται αλγόριθμος και φοβόμαστε ότι αφού μετρηθεί 2 φορές το ποσό αυτό, που είναι και η κύρια περιουσία της, προφανώς και ο αλγόριθμος θα βγάλει ένα ποσό για τις δόσεις κτλ που δε θα την ευνοεί, αφού η περιουσία της φαίνεται σχεδόν διπλάσια. Επικοινώνησα με την υποστήριξη και μου είπαν να κάνω αίτημα διόρθωσης στοιχείων προς τον αντίστοιχο Φορέα από όπου αντλούνται τα στοιχεία, προκειμένου να αιτηθώ διόρθωση των στοιχείων. Μου είπαν ότι αυτό θα το βρω στο αρχείο "ΝΕΟΣ Οδηγός Χρήσης (Αιτών) Μέρος Β' (Συμπλήρωση και Οριστική υποβολή αίτησης) - 14.04.2022". Έψαξα το αρχείο αυτό αλλά βρήκα μόνο το Μέρος Α'. Στο forum αυτό, βρήκα direct links για τις οδηγίες χρήσης Μέρος Β' και Μέρος Γ', αλλά απ' ό,τι φαίνεται, τα αρχεία διαγράφτηκαν. Έχουν ξαναανεβεί κάπου αλλού? Τα έχει κάποιος αποθηκευμένα? Σίγουρα θα τα χρειαστώ και εγώ και πολλοί ακόμη, καθώς και το Μέρος Α' ήταν πολύ βοηθητικό. Στο θέμα εδώ το συγκεκριμένο με την εντολέα μου, πώς επικοινωνώ με την αρμόδια αρχή για να διορθωθούν τα στοιχεία? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
stathisgtr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 29/7/2024 στις 11:19 ΠΜ, tompallas είπε Καλημερα σε ολους.! εχω μπει και εχω ολοκληρωσει την διαδικασια.Θελω να ρωτησω πως γινετε το ξεμπλοκαρισμα των τραπεζικων λογαριασμων που υπαρχουν οι δεσμευσεις.Επισης στην σείδα ααδε & εφκα δεν ειναι τιποτα ενημερωμενο φαινοντε τα παλια χρεη. ευχαριστω!! Για αποδεσμευσεις κανεις αιτηση και σε ααδε και σε εφκα αφου εχεις πληρωσει καποιες δοσεις να προχωργησουν σε αρσεις προς τριτους. Η ααδε αφου κανεις την αίτηση θα σου δώσουν την αποδέσμευση και θα την πας απο την η τις τράπεζες. Ο εφκα θα στειλει απο μονος του τις αποδεσμεύσεις προς καθε οργανισμο. Σε μενα ετσι εγινε. Και τα δυο θα τα κανεις ηλεκτρονικά απο τα αντιστοιχα τους site. Σχετικα με ενημερότητα δεν θα δεις καμια διαφορα μιας και τα συστηματα παραμενουν ετσι και απλα εχουν εσωτερική ενημέρωση σχετικα με τον διακανονισμο. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2024 από stathisgtr 1
2gb2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 για ασφαλιστική ικανότητα και ενημερότητα επικοινωνήσατε με εφκα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ή έγινε αυτόματα?
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2024 On 09/08/2024 at 16:14, 2gb2023 said: για ασφαλιστική ικανότητα και ενημερότητα επικοινωνήσατε με εφκα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ή έγινε αυτόματα? Κάλεσε στο 1555, θα σου πουν εκεί τι πρέπει να κάνεις ακριβώς. 1
depeche1976 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Στις 21/7/2024 στις 2:11 ΜΜ, Malthador είπε Δεν υπάρχει "κανονικά", υπάρχει μόνο ότι βγάζει ο αλγόριθμος. Ο αλγόριθμος είδε ότι η περιουσία σας είναι μεγαλύτερη από τις οφειλές και δεν έκανε κούρεμα. Άδικο, αλλά συμβαίνει. Με αυτό που περιέγραψες, εγώ βλέπω προϋποθέσεις ευάλωτου, εάν για παράδειγμα ήσουν σε διάσταση με την σύζυγό σου. Σε ποιανού το όνομα είναι το σπίτι και σε ποιανού το όνομα είναι οι οφειλές; Το σπιτι κ οι οφειλές ειναι στο δικό μου ονομα η σύζυγος δεν εχει οφειλές πέρα απο κατι λίγα κ ειναι άνεργη απο τον Οκτώβριο παιρνει ταμείο . Άκαρπη μου έβγαλε την αιτηση κ έκλεισε ,χωρις να κανω κατι απο μόνη της . Τι κανω τωρα ;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα