Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα π.χ ηταν 59 ευρω και το ηθελε χ2 επειδη ηταν και η συζηγοσ μου !

Πρεπε να τα βρω για να σ πω...

εχω και το χαρτι τ ευαλωτου π ειναι μεχρι 30/6. δεν θυμαμαι αν ειχα πληρωσει για αυτο ! :)

Παντος περιμεναμε να απαντησουν απο αντληση αρκετο καιρο !

• Απαντ. 745
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Dark_Nightfall said:

Η ερώτηση δεν αφορούσε για εξωδικαστικό , αν κατάλαβα καλά , αφορούσε για μια απλή αγοραπωλησία ακινήτου , αν αφορούσε για εξωδικαστικό δεν γνωρίζω τι ισχύει.

Στην απλή αγοραπωλησία, ισχύει αυτό που περιέγραψα, πας με τις βεβαιώσεις οφειλών στον συμβολαιογράφο και σου εκδίδει ταυτότητες οφειλής για να πληρωθούν πρώτα οι πιστωτές. Εκεί ναι, έχει ευθύνη ο συμβολαιογράφος αν κάνει βλακείες, αν και πλέον που είναι ηλεκτρονικές οι μεταβιβάσεις δεν ξέρω κατά πόσο τον παίρνει να μην είναι τυπικός.

Στον εξωδικαστικό επίσης ισχύει ότι περιέγραψα και εκεί δεν έχει ευθύνη ο συμβολαιογράφος. Του πας ενημερότητες και κάνει μεταβίβαση.

1 minute ago, StathisT1977 said:

Ενα π.χ ηταν 59 ευρω και το ηθελε χ2 επειδη ηταν και η συζηγοσ μου !

Πρεπε να τα βρω για να σ πω...

εχω και το χαρτι τ ευαλωτου π ειναι μεχρι 30/6. δεν θυμαμαι αν ειχα πληρωσει για αυτο ! :)

Παντος περιμεναμε να απαντησουν απο αντληση αρκετο καιρο !

Τα λες μπερδεμένα, δεν ξέρω να απαιτούνται άλλα παράβολα εγώ πέραν αυτού που σου ανέφερα.

Όταν λες «περιμένατε να απαντήσουν» τι εννοείς; Περιμένατε να ανεβάσουν οφειλές που δεν ανέβηκαν ή περιμένατε να απαντήσουν αν δέχονται να ρυθμίσουν ή όχι;

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
36 minutes ago, StathisT1977 said:

περειμεναμε να ανεβασουν οφειλες ....να δεχτουν χαρτια ...ωστε να παμε στο επομενο βημα π λεμε !

Άρα λοιπόν δεν είχαν ανέβει όλες οι οφειλές.

Θα κάνεις επανάντληση των οφειλών και θα περιμένεις 5-6 μέρες να ανέβουν οι οφειλές. Στην συνέχεια, εάν και εφόσον δεν έχουν ανέβει όλες οι οφειλές, θα πατήσεις «Διόρθωση Στοιχείων» και θα στείλεις μήνυμα σε κάθε πιστωτή που δεν έχει ανεβάσει τις οφειλές του. Μην αφήσεις να περάσουν πάνω από 6-7 μέρες γιατί θα σε ξαναπρολάβει το δίμηνο.

Καλό είναι πάντως την διαδικασία να την δώσεις σε γραφείο για να σου την κάνουν. Αν την κάνεις μόνος σου θα σου ξεφύγουν κι άλλα πράγματα.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα και εγώ τη βοήθειά σας. Έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Πόσο θα περιμένω πιστεύετε? Το επόμενο βήμα είναι να εμφανιστεί η πρόταση για τις δόσεις? Ευχαριστώ!(53).png.1a3a18b714e2f6df6a55b262a81da8bb.png

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Malthador είπε

Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα δεν μπορεί να βγάλει αν χρωστάει στους εκάστοτε φορείς. Βεβαίωση οφειλής φυσικά και μπορεί να βγάλει ανά πάσα στιγμή.

Λοιπόν, επειδή με το επιχείρημα «δεν μπορώ να εκδώσω βεβαίωση οφειλής», προσωπικά μου χτύπησαν καμπανάκια στο κεφάλι μου, δες τα ενδεχόμενα για να κρίνεις πως θα κινηθείς.

Ενδεχόμενο Α: Ο πωλητής εκδίδει βεβαιώσεις οφειλών τόσο στο δημόσιο, όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Εξηγεί στους οφειλέτες ότι θέλει να πουλήσει ένα ακίνητο και να του εκδώσουν αντίστοιχες ταυτότητες οφειλής για να μπορέσουν να πληρωθούν οι οφειλές αυτές (δεν ξέρω την διαδικασία ακριβώς, ίσως να γίνονται και ηλεκτρονικά αυτά πλέον - σε κάθε περίπτωση δεν σε αφορούν ως αγοραστή). Στη συνέχεια το ακίνητο πουλιέται και από τα χρήματα που θα εισπραχθούν πρώτα εξοφλούνται τα ταμεία και το δημόσιο και στη συνέχεια ότι μείνει το παίρνει ο πωλητής. Αυτό είναι το best case σενάριο για εσένα.

Ενδεχόμενο Β: Ο πωλητής σου ανέφερε ότι θέλει να κάνει εξωδικαστικό, η τήρηση του οποίου παύει τα αναγκαστικά μέτρα, για όσο καιρό τηρείται η ρύθμιση. Ο εξωδικαστικός δεν μπλοκάρει κανέναν οφειλέτη στο να μεταβιβάσει την περιουσία του, ως εκ τούτου μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση και μόλις εγκριθεί να τα πουλήσει όλα εισπράττοντας τα χρήματα και χωρίς να είναι υποχρεωμένος να τα αποδώσει σε δημόσιο και σε ταμεία.

Εδώ χωράει ένα τεράστιο «αλλά» όμως, μιας και ενδέχεται να βρεθείς μπλεγμένος χωρίς να φταις. Στο ελληνικό δίκαιο υπάρχει ένα πράγμα που ονομάζεται «καταδολίευση δανειστών». Είναι όταν ένας οφειλέτης πουλάει την περιουσία του με σκοπό να μην πληρώσει τις οφειλές του. Η καταδολίευση έχει και ποινικό σκέλος, τόσο για τον πωλητή, όσο και για τον αγοραστή (εφόσον γνώριζε ότι ο πωλητής χρωστούσε, πράγμα που εσύ γνωρίζεις), αλλά το βασικό είναι ότι η σύμβαση αγοραπωλησίας ενδέχεται να ακυρωθεί σε δικαστήριο εάν και εφόσον αποδειχθεί ότι όντως υπήρξε εξαπάτηση.

Η καταδολίευση παραγράφεται στην πενταετία, αλλά αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης θα ρυθμίσει μέσω του εξωδικαστικού τις οφειλές του και μετά θα τηρεί τις ρυθμίσεις για -τουλάχιστον- πέντε χρόνια αφού μεταβιβάσει την περιουσία του. Διαφορετικά οι πιστωτές θα μπορούν να κινηθούν κατά της μεταβίβασης τόσο αστικά, όσο και ποινικά.

Εγώ στην θέση σου δεν θα ασχολιόμουν περαιτέρω. Αν θεωρείς ότι έχεις βρει την απίστευτη ευκαιρία που δεν θες να την χάσεις, τότε συζήτησε το ενδεχόμενο Α το με τον ιδιοκτήτη και πες του ότι θες να είναι εξαρχής ενημερωμένοι οι πιστωτές για την αγοραπωλησία, έτσι ώστε να μην έχεις πρόβλημα στο μέλλον. Εάν σου αρχίσει τα μισόλογα, τότε μάλλον θα πρέπει να τον χαιρετήσεις.

Σε ευχαριστώ ειλικρινά πάρα πάρα πολύ για τις απαντήσεις. Να πω ότι οντως η τιμή του ακινήτου είναι καλή.

Το ενδεχόμενο Β με έχουν ενημερώσει οτι δεν υπάρχει κίνδυνος καθώς το ποσοστό του στο ακίνητο είναι μικρό και το ίδιο τα χρήματα που θα πάρει. Απλά είναι μπλοκινκ το ότι δεν μπορεί να βγάλει βεβαίωση οφειλής.

Τώρα ο λόγος που δεν μπορεί να βγάλει είναι πως έχει χρέη σε δήμους τα οποία έχουν πάει στην εφορία, κάτι το οποίο μας είπαν ότι ειναι μπλοκινγ για βεβαίωση οφειλής. Αν γνωρίζεις κάτι σχετικά με χρέη σε δήμους και βεβαίωση (αν υπάρχει τρόπος) θα το εκτιμούσα. Όπως και να έχει και πάλι υπερευχαριστώ!

• Moderators
Δημοσ.
57 minutes ago, gos12 said:

Σε ευχαριστώ ειλικρινά πάρα πάρα πολύ για τις απαντήσεις. Να πω ότι οντως η τιμή του ακινήτου είναι καλή.

Το ενδεχόμενο Β με έχουν ενημερώσει οτι δεν υπάρχει κίνδυνος καθώς το ποσοστό του στο ακίνητο είναι μικρό και το ίδιο τα χρήματα που θα πάρει. Απλά είναι μπλοκινκ το ότι δεν μπορεί να βγάλει βεβαίωση οφειλής.

Τώρα ο λόγος που δεν μπορεί να βγάλει είναι πως έχει χρέη σε δήμους τα οποία έχουν πάει στην εφορία, κάτι το οποίο μας είπαν ότι ειναι μπλοκινγ για βεβαίωση οφειλής. Αν γνωρίζεις κάτι σχετικά με χρέη σε δήμους και βεβαίωση (αν υπάρχει τρόπος) θα το εκτιμούσα. Όπως και να έχει και πάλι υπερευχαριστώ!

Α καλά, καλή τύχη αν έχει οφειλές σε δήμους.

Δεν νομίζω να ξεμπερδέψει ούτε με αίτηση στον εξωδικαστικό, υποτίθεται ότι μπαίνουν μέσα και οι οφειλές προς δήμους, αλλά δεν ξέρω αν φεύγει το μπλοκάρισμα της ενημερότητας.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 25/6/2024 στις 5:04 ΜΜ, 2gb2023 είπε

Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα και εγώ τη βοήθειά σας. Έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Πόσο θα περιμένω πιστεύετε? Το επόμενο βήμα είναι να εμφανιστεί η πρόταση για τις δόσεις? Ευχαριστώ!(53).png.1a3a18b714e2f6df6a55b262a81da8bb.png

Δεν υπάρχει "κανόνας". Είχα αίτηση που ήταν σε "Διμερής" και αναρτήθηκαν οι συμβάσεις σε 15 μέρες, ενώ τώρα υπάρχει άλλη αίτηση σε στάδιο "Διμερής " που είναι πάνω από τρεις (3) μήνες.

Παίρνεις τηλ στο Help desk, σου λένε θα ενημερώσουμε το φορέα για επισπεύσει ενεργειών (στη συγκεκριμένη περίπτωση ΕΦΚΑ), σου λέει να στείλεις κ συ μήνυμα από την πλατφόρμα από το πεδίο "Επικοινωνία" και ... αναμένεις !

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/6/2024 στις 8:45 ΜΜ, Malthador είπε

Α καλά, καλή τύχη αν έχει οφειλές σε δήμους.

Δεν νομίζω να ξεμπερδέψει ούτε με αίτηση στον εξωδικαστικό, υποτίθεται ότι μπαίνουν μέσα και οι οφειλές προς δήμους, αλλά δεν ξέρω αν φεύγει το μπλοκάρισμα της ενημερότητας.

Εμενα δεν μπήκαν τα χρεοι στον δημο, ουτε φαίνονταν πουθενα. Το έμαθα με άσχημο τροπο και δεν κανουν και διακανονισμο  αυτοι απο οτι μου ειπαν.  

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μπορεί κάποιος να μου πει σε πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να γίνει νέα αίτηση μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης.

Ευχαριστώ.

• Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, 98756217 said:

Καλησπέρα,

Μπορεί κάποιος να μου πει σε πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να γίνει νέα αίτηση μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης.

Ευχαριστώ.

Νέα αίτηση μπορεί να γίνει ένα χρόνο μετά αφότου έχει ολοκληρωθεί η προηγούμενη.

Δύο τα ενδεχόμενα:

1. Η προγενέστερη αίτηση έχει βγει άκαρπη. Σε αυτή την περίπτωση ο ένας χρόνος μετράει από την ημερομηνία ολοκλήρωσης.
  2. Η προγενέστερη αίτηση κατέληξε σε επιτυχή διαπραγμάτευση. Προσοχή εδώ, υπάρχει παγίδα: ο ένας χρόνος ξεκινάει να μετράει από την ημερομηνία που έχουν ξεκινήσει να τρέχουν οι ρυθμίσεις, ήτοι να έχουν στηθεί όλες οι ρυθμίσεις και να έχει πληρωθεί η πρώτη δόση τους!

Για παράδειγμα εγώ που έχω ρύθμιση μόνο με εφορία και ΕΦΚΑ μέσα, η οποία οριστικοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά ο ΕΦΚΑ δεν έχει στήσει την ρύθμιση ακόμα, δεν μπορώ να κάνω εκ νέου αίτηση, θα μπορέσω ένα χρόνο αφού στήσει την ρύθμιση ο ΕΦΚΑ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/6/2024 στις 9:57 ΠΜ, stathisgtr είπε

Εμενα δεν μπήκαν τα χρεοι στον δημο, ουτε φαίνονταν πουθενα. Το έμαθα με άσχημο τροπο και δεν κανουν και διακανονισμο  αυτοι απο οτι μου ειπαν.  

Επειδή είναι σχετικά παρόμοια περίπτωση με τη δική μου, κατάφερες να βγάλεις βεβαίωση οφειλών ή ενημερότητα;

Επεξ/σία από gos12
Δημοσ.
7 ώρες πριν, gos12 είπε

Επειδή είναι σχετικά παρόμοια περίπτωση με τη δική μου, κατάφερες να βγάλεις βεβαίωση οφειλών ή ενημερότητα;

Ηλεκτρονικα που εκανα την αιτηση για βεβαιωση οφειλων μου βγαζει μονο την ααδε ,δεν βγαζει το κεαο, κατι λιγα σε σε eurobank που ειναι πιστωτικη και πληρωνεται κανονικα  ,δεν μου δειχνει τπτ αλλο. Καταλαβα το χρεος απο το κατασχετηριο στη τραπεζα .

Μίλησα με δημο  και μου εστειλαν την εικονα των χρεων που δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχουν, νομιζα θα περνούσαν ολα μεσα στοω εξωδικαστικο. 

Ο δημος δεν κανει διακανονισμο και τα θελει ντουκου μου ειπαν.

Δημοσ.

Διαβάζοντας τα ποστ σας εδώ από την αρχή της συζήτησης για τον εξωδικαστικό, είδα ότι ένα μέλος είχε αναφέρει το εξής «με την αίτηση συνταξιοδότησης παύει να ισχύει ο εξωδικαστικός και το οφειλόμενο ποσό ρυθμίζεται εκ νέου, χωρίς προσαυξήσεις και με όριο μηνιαίας δόσης χαμηλότερο της πρότασης του εξωδικαστικού.»

έχει συμβεί σε κάποιον ή γνωρίζετε που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...