Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Απο ό,τι είδα σήμερα σε εμάς λήγει η προθεσμία των 10+20 ημερών να απαντήσουν. Δεν απάντησαν Και δεν βλέπω μέχρι το απόγευμα να απαντάνε.
gos12 Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Ενδιαφέρομαι για αγορα ακινητου (3 μηνες τώρα) και ο ιδιοκτήτης ξεκινάει αίτημα εξωδικαστικου για ρυθμιση οφειλών. Υπάρχουν ελπίδες + ποσο καιρό περίπου να υπολογίζω; μήνες;; Ευχαριστω παρα πολύ!! ΥΓ περιπου 200κ σε εφορια κεαο ❤️ Επεξ/σία 20 Ιουνίου από gos12
johnmadgr Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Μπορει καποιος να μου απαντησει αν γνωριζει, εχω προβει σε διακοπη της ασφαλειας μου στον ΕΦΚΑ με φυσικη παρουσια λογω παυσης εργασιων στην ΑΑΔΕ της επιχειρησης μου και μου βγηκε να πληρωσω να εισφορα για τον μηνα ποσο παιρνει να ενημερωθει το συστημα τους?
meletis_m Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Στις 20/6/2024 στις 8:33 ΜΜ, gos12 είπε Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Ενδιαφέρομαι για αγορα ακινητου (3 μηνες τώρα) και ο ιδιοκτήτης ξεκινάει αίτημα εξωδικαστικου για ρυθμιση οφειλών. Υπάρχουν ελπίδες + ποσο καιρό περίπου να υπολογίζω; μήνες;; Ευχαριστω παρα πολύ!! ΥΓ περιπου 200κ σε εφορια κεαο ❤️ Συνήθως 1,5-2 μήνες έκαναν για απάντηση το 2021 . Τώρα που άλλαξαν κάποια πράγματα ίσως του απαντήσουν πιο γρήγορα 1
StathisT1977 Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Kαλησπερα... Εχω κανει αιτηση εξωδικαστικο εχω βεβαιωση οφειλετη εφτασα μετα απο κοπο στο τελικο σταδιο περιμενοντας τα νεα και μ εβγαλε το παρακατω.... μετα απο κει με παει σε νεα αιτηση και λογικα παλι παραβολα απο την αρχη ? αν μπωρει καποιος να βοηθησει ευχαριστω !!
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου On 20/06/2024 at 20:33, gos12 said: Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Ενδιαφέρομαι για αγορα ακινητου (3 μηνες τώρα) και ο ιδιοκτήτης ξεκινάει αίτημα εξωδικαστικου για ρυθμιση οφειλών. Υπάρχουν ελπίδες + ποσο καιρό περίπου να υπολογίζω; μήνες;; Ευχαριστω παρα πολύ!! ΥΓ περιπου 200κ σε εφορια κεαο ❤️ Γιατί ξέρεις πόσα χρωστάει και που τα χρωστάει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που θες να αγοράσεις; Γιατί έχει μοιραστεί μαζί σου τέτοιες πληροφορίες; Δεν θα έπρεπε να σε αφορούν. Εάν σε αφορούν, τότε δεν πρέπει να προβείς σε αγορά. On 23/06/2024 at 00:31, johnmadgr said: Μπορει καποιος να μου απαντησει αν γνωριζει, εχω προβει σε διακοπη της ασφαλειας μου στον ΕΦΚΑ με φυσικη παρουσια λογω παυσης εργασιων στην ΑΑΔΕ της επιχειρησης μου και μου βγηκε να πληρωσω να εισφορα για τον μηνα ποσο παιρνει να ενημερωθει το συστημα τους? Δεν ενημερώνεται αυτόματα το σύστημα του ΕΦΚΑ, τους ενημερώνεις εσύ ή ο λογιστής σου. Επικοινώνησε με τον ΕΦΚΑ που ανήκεις και θα σε κατατοπίσουν σχετικά. 2 hours ago, StathisT1977 said: Kαλησπερα... Εχω κανει αιτηση εξωδικαστικο εχω βεβαιωση οφειλετη εφτασα μετα απο κοπο στο τελικο σταδιο περιμενοντας τα νεα και μ εβγαλε το παρακατω.... μετα απο κει με παει σε νεα αιτηση και λογικα παλι παραβολα απο την αρχη ? αν μπωρει καποιος να βοηθησει ευχαριστω !! Εάν έχει παρέλθει δίμηνο από την δημιουργία της αίτησης και δεν έχει γίνει οριστικοποίηση, τότε γίνεται επανάντληση των οφειλών και η αίτηση ξεκινάει από την αρχή. 2
StathisT1977 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Kαλημερα φιλε μ .. Ευχαριστω για την απαντηση. Μετα το διμηνο παει απο την αρχη ..και ξανα πληρωνουμε ολα τα παραβολα απο την αρχη ?
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 1 hour ago, StathisT1977 said: Kαλημερα φιλε μ .. Ευχαριστω για την απαντηση. Μετα το διμηνο παει απο την αρχη ..και ξανα πληρωνουμε ολα τα παραβολα απο την αρχη ? Δεν ξέρω σε τι πράγμα αναφέρεσαι. Για να κάνεις αίτηση στον εξωδικαστικό μηχανισμό, σου ζητάει Ποινικό Μητρώο που είναι δωρεάν και Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας που κοστίζει 5 ευρώ. Όταν λες «ξαναπληρώνουμε όλα τα παράβολα από την αρχή» αναφέρεσαι σε αυτά τα 5 ευρώ; Ή μου διαφεύγει κάτι; Τελοσπάντων και έτσι να είναι, η Δικαστική Φερεγγυότητα αν δεν κάνω λάθος έχει ισχύ εξαμήνου, οπότε σε πιάνει το πιστοποιητικό που έχεις εκδόσει ήδη. Αν και νομίζω ότι η πλατφόρμα τα κρατάει μέσα της σε περίπτωση επανάντλησης των οφειλών. 1
gos12 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 12 ώρες πριν, Malthador είπε Γιατί ξέρεις πόσα χρωστάει και που τα χρωστάει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που θες να αγοράσεις; Γιατί έχει μοιραστεί μαζί σου τέτοιες πληροφορίες; Δεν θα έπρεπε να σε αφορούν. Εάν σε αφορούν, τότε δεν πρέπει να προβείς σε αγορά. Καλησπέρα, ο μόνος λόγος που με αφορά είναι οτι δε μπορεί να βγαλει φορολογική ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλής. Το ποσό είναι στο περίπου, απλά αναφέρθηκε σε κάποια συζήτηση που είχαμε. Δεν τα ξέρω και καλά και αυτός είναι και ο λόγος που έχω δικηγόρο. Αν δεν είναι καθαρό δεν προχωράμε. Οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή προβληματισμός είναι ευπρόσδεκτος. Σε ευχαριστώ πολύ.
Narayan Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 12 ώρες πριν, Malthador είπε Γιατί ξέρεις πόσα χρωστάει και που τα χρωστάει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που θες να αγοράσεις; Γιατί έχει μοιραστεί μαζί σου τέτοιες πληροφορίες; Δεν θα έπρεπε να σε αφορούν. Εάν σε αφορούν, τότε δεν πρέπει να προβείς σε αγορά. 35 λεπτά πριν, gos12 είπε Καλησπέρα, ο μόνος λόγος που με αφορά είναι οτι δε μπορεί να βγαλει φορολογική ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλής. Το ποσό είναι στο περίπου, απλά αναφέρθηκε σε κάποια συζήτηση που είχαμε. Δεν τα ξέρω και καλά και αυτός είναι και ο λόγος που έχω δικηγόρο. Αν δεν είναι καθαρό δεν προχωράμε. Οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή προβληματισμός είναι ευπρόσδεκτος. Σε ευχαριστώ πολύ. Ας με διορθώσει κάποιος, αλλά αν υπάρχουν οφειλές προς το δημόσιο ή προς τρίτους από τον πωλητή και αυτός πουλήσει ένα ακίνητο που είναι στο όνομά του, δεν μπορούν το δημόσιο και οι πιστωτές να κινηθούν νομικά προς τον αγοραστή με την πρόφαση πως η αγορά έγινε κακοβούλως, ώστε να αποφύγει την κατάσχεση ο πωλητής; Οπότε σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα αφορούν τον αγοραστή αυτές οι πληροφορίες. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 1 hour ago, gos12 said: Καλησπέρα, ο μόνος λόγος που με αφορά είναι οτι δε μπορεί να βγαλει φορολογική ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλής. Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα δεν μπορεί να βγάλει αν χρωστάει στους εκάστοτε φορείς. Βεβαίωση οφειλής φυσικά και μπορεί να βγάλει ανά πάσα στιγμή. 1 hour ago, gos12 said: Αν δεν είναι καθαρό δεν προχωράμε. Οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή προβληματισμός είναι ευπρόσδεκτος. Λοιπόν, επειδή με το επιχείρημα «δεν μπορώ να εκδώσω βεβαίωση οφειλής», προσωπικά μου χτύπησαν καμπανάκια στο κεφάλι μου, δες τα ενδεχόμενα για να κρίνεις πως θα κινηθείς. Ενδεχόμενο Α: Ο πωλητής εκδίδει βεβαιώσεις οφειλών τόσο στο δημόσιο, όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Εξηγεί στους οφειλέτες ότι θέλει να πουλήσει ένα ακίνητο και να του εκδώσουν αντίστοιχες ταυτότητες οφειλής για να μπορέσουν να πληρωθούν οι οφειλές αυτές (δεν ξέρω την διαδικασία ακριβώς, ίσως να γίνονται και ηλεκτρονικά αυτά πλέον - σε κάθε περίπτωση δεν σε αφορούν ως αγοραστή). Στη συνέχεια το ακίνητο πουλιέται και από τα χρήματα που θα εισπραχθούν πρώτα εξοφλούνται τα ταμεία και το δημόσιο και στη συνέχεια ότι μείνει το παίρνει ο πωλητής. Αυτό είναι το best case σενάριο για εσένα. Ενδεχόμενο Β: Ο πωλητής σου ανέφερε ότι θέλει να κάνει εξωδικαστικό, η τήρηση του οποίου παύει τα αναγκαστικά μέτρα, για όσο καιρό τηρείται η ρύθμιση. Ο εξωδικαστικός δεν μπλοκάρει κανέναν οφειλέτη στο να μεταβιβάσει την περιουσία του, ως εκ τούτου μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση και μόλις εγκριθεί να τα πουλήσει όλα εισπράττοντας τα χρήματα και χωρίς να είναι υποχρεωμένος να τα αποδώσει σε δημόσιο και σε ταμεία. Εδώ χωράει ένα τεράστιο «αλλά» όμως, μιας και ενδέχεται να βρεθείς μπλεγμένος χωρίς να φταις. Στο ελληνικό δίκαιο υπάρχει ένα πράγμα που ονομάζεται «καταδολίευση δανειστών». Είναι όταν ένας οφειλέτης πουλάει την περιουσία του με σκοπό να μην πληρώσει τις οφειλές του. Η καταδολίευση έχει και ποινικό σκέλος, τόσο για τον πωλητή, όσο και για τον αγοραστή (εφόσον γνώριζε ότι ο πωλητής χρωστούσε, πράγμα που εσύ γνωρίζεις), αλλά το βασικό είναι ότι η σύμβαση αγοραπωλησίας ενδέχεται να ακυρωθεί σε δικαστήριο εάν και εφόσον αποδειχθεί ότι όντως υπήρξε εξαπάτηση. Η καταδολίευση παραγράφεται στην πενταετία, αλλά αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης θα ρυθμίσει μέσω του εξωδικαστικού τις οφειλές του και μετά θα τηρεί τις ρυθμίσεις για -τουλάχιστον- πέντε χρόνια αφού μεταβιβάσει την περιουσία του. Διαφορετικά οι πιστωτές θα μπορούν να κινηθούν κατά της μεταβίβασης τόσο αστικά, όσο και ποινικά. Εγώ στην θέση σου δεν θα ασχολιόμουν περαιτέρω. Αν θεωρείς ότι έχεις βρει την απίστευτη ευκαιρία που δεν θες να την χάσεις, τότε συζήτησε το ενδεχόμενο Α το με τον ιδιοκτήτη και πες του ότι θες να είναι εξαρχής ενημερωμένοι οι πιστωτές για την αγοραπωλησία, έτσι ώστε να μην έχεις πρόβλημα στο μέλλον. Εάν σου αρχίσει τα μισόλογα, τότε μάλλον θα πρέπει να τον χαιρετήσεις. 2
Dark_Nightfall Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 16 λεπτά πριν, Narayan είπε Ας με διορθώσει κάποιος, αλλά αν υπάρχουν οφειλές προς το δημόσιο ή προς τρίτους από τον πωλητή και αυτός πουλήσει ένα ακίνητο που είναι στο όνομά του, δεν μπορούν το δημόσιο και οι πιστωτές να κινηθούν νομικά προς τον αγοραστή με την πρόφαση πως η αγορά έγινε κακοβούλως, ώστε να αποφύγει την κατάσχεση ο πωλητής; Οπότε σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα αφορούν τον αγοραστή αυτές οι πληροφορίες. Οφειλές προς το Δημόσιο αρμόδιος να τις ελέγξει είναι ο συμβολαιογράφος , αν προκύψει θέμα αυτός έχει νομικές συνέπειες , τώρα οφειλές προς τρίτους δηλαδή προς ιδιώτες ισχύει φαντάζομαι ότι γίνεται και στην περίπτωση αντιδικίας μεταξύ ιδιωτών , προσφυγή στην δικαιοσύνη και καλή τύχη.
StathisT1977 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Eπειδη ειχε περασει το διμηνο ωπος ειπες παραπανω φιλε μ.... Με πεταει σε αρχικη αιτηση παλι με αντληση κτλπ και δεν ξερω αν τα κραταει τα παραβολα...γιατι κανα 500 αρικο μαζι με την γυναικα μ ειναι συγουρα. και λεω αν τα ξαναπληρωνω απο την αρχη ολα σαν νεα αιτηση ! Τωρα για το ποινικο μητρωο το εβγαλα φωτο γιατι ειχε κολησει εκει και ελεγε ξανα αντληση στ . κτλπ και μετα με πηγε απο 1 24ωρο σε νεα αιτηση ! αντε και τα ξανα πληρωνω τα πραβολα και δεν εχεουν απαντηση στο διμηνο η' κολησει ..θα τα χασω παλι ! Εχω φριακαρει λιγο !!! Ευχαριστω και παλι !
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2 minutes ago, Dark_Nightfall said: Οφειλές προς το Δημόσιο αρμόδιος να τις ελέγξει είναι ο συμβολαιογράφος , αν προκύψει θέμα αυτός έχει νομικές συνέπειες , τώρα οφειλές προς τρίτους δηλαδή προς ιδιώτες ισχύει φαντάζομαι ότι γίνεται και στην περίπτωση αντιδικίας μεταξύ ιδιωτών , προσφυγή στην δικαιοσύνη και καλή τύχη. Δεν ισχύει αυτό στον εξωδικαστικό, όταν έχεις ρυθμίσει μέσω της πλατφόρμας μπορείς να εκδόσεις ενημερότητες και να μεταβιβάσεις την περιουσία σου. Δεν έχει καμία ευθύνη ο συμβολαιογράφος αν μετά εσύ σταματήσεις να τηρείς την ρύθμιση. 1 minute ago, StathisT1977 said: Eπειδη ειχε περασει το διμηνο ωπος ειπες παραπανω φιλε μ.... Με πεταει σε αρχικη αιτηση παλι με αντληση κτλπ και δεν ξερω αν τα κραταει τα παραβολα...γιατι κανα 500 αρικο μαζι με την γυναικα μ ειναι συγουρα. και λεω αν τα ξαναπληρωνω απο την αρχη ολα σαν νεα αιτηση ! Τωρα για το ποινικο μητρωο το εβγαλα φωτο γιατι ειχε κολησει εκει και ελεγε ξανα αντληση στ . κτλπ και μετα με πηγε απο 1 24ωρο σε νεα αιτηση ! αντε και τα ξανα πληρωνω τα πραβολα και δεν εχεουν απαντηση στο διμηνο η' κολησει ..θα τα χασω παλι ! Εχω φριακαρει λιγο !!! Ευχαριστω και παλι ! Κάτσε ας τα πάρουμε ένα ένα: Γιατί δεν οριστικοποίησες μέσα στο δίμηνο; Είχες κάποιο λόγο; Δεν είχαν ανέβει όλες οι οφειλές π.χ.; Σε ποια παράβολα αναφέρεσαι που είναι 500 ευρώ; Το μόνο παράβολο που πληρώνεις είναι της Δικαστικής Φερεγγυότητας που κοστίζει 5 ευρώ. Εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι. Τι εννοείς «αν δεν έχουν απαντήσει στο δίμηνο»; Δεν απαντάει κανείς πριν γίνει οριστικοποίηση της αίτησης, πρώτα γίνεται οριστικοποίηση και μετά περιμένεις απαντήσεις.
Dark_Nightfall Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν ισχύει αυτό στον εξωδικαστικό, όταν έχεις ρυθμίσει μέσω της πλατφόρμας μπορείς να εκδόσεις ενημερότητες και να μεταβιβάσεις την περιουσία σου. Δεν έχει καμία ευθύνη ο συμβολαιογράφος αν μετά εσύ σταματήσεις να τηρείς την ρύθμιση. Η ερώτηση δεν αφορούσε για εξωδικαστικό , αν κατάλαβα καλά , αφορούσε για μια απλή αγοραπωλησία ακινήτου , αν αφορούσε για εξωδικαστικό δεν γνωρίζω τι ισχύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα