Free Bird Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 21 ώρες πριν, zarnt είπε από τις αιτήσεις που είναι σε Διμερής Σύμβαση μεταξύ Οφειλέτη και Δημοσίου είχε κανείς εξέλιξη ? από 11/5 είμαι εκεί Εγώ από τον Μάρτη και αναμένω .... 29 λεπτά πριν, lg379 είπε @anattri75 >>> αυτά που ρωτάς είναι πολύ πρώιμα. Για τέτοια θέματα πάρε το helpdesk και πλέον τα λύνουν. το αγγούρι το φάγαμε εμείς για 1 χρόνο που για τέτοια δεν είχαμε κανέναν να μας απαντά και ψαχνόμασταν μόνοι μας. Δες και την αρχή του φόρουμ 2) επιτέλους η 1η αίτηση μου ολοκληρώθηκε! αλλά δεν έχει βγεί καμία ταυτότητα οφειλής, καμία ενημέρωση για την ώρα. έχει κανείς άλλος φτάσει σε αυτό το στάδιο? 3) επιτέλους η cepal διόρθωσε στοιχεία. Μπήκανε και αυτοί σε σειρά μάλλον 4) βραβεύτηκε η πλατφόρμα σε IT awards!!! μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά!!!! 5) σε επιχείρηση που είχε φτάσει τελικό στάδιο ζητάνε να δηλώσω τώτα τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία (εξοπλισμό κοκ!!!) σας έχει τύχει? 2) Μια απ τα ίδια, είμαστε αρκετοί ! 3) Η doValue δε διορθώνει τίποτα. Τρία αιτήματα διόρθωσης μέσα από την πλατφόρμα και ένα με e-mail. Μιλάμε για υπόθεση που πάει να κλείσει χρόνο. 4) No comments ! 5) Δεν έχω τέτοια περίπτωση 1
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 3 hours ago, Free Bird said: 3) Η doValue δε διορθώνει τίποτα. Τρία αιτήματα διόρθωσης μέσα από την πλατφόρμα και ένα με e-mail. Μιλάμε για υπόθεση που πάει να κλείσει χρόνο. Πλέον τους παίρνω κάθε μέρα τηλέφωνο, λέω κάθε μέρα τα ίδια ξανά και κάνω κάθε μέρα αίτημα επανεξέτασης γιατί είναι επείγον. Εδώ και πέντε μήνες δεν ανεβάζουν τις οφειλές σε πρόταση που έχω καταθέσει. Να θες να τους πληρώσεις και να μην ανεβάζουν καν τις οφειλές. 1
dis83 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Στη φάση "Διμερής διαδικασία - Αξιολόγηση από οφειλέτη" υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για να αποδεχτείς ή να αρνηθείς ; Αν δεν κάνεις καμία ενέργεια ακυρώνεται αυτόματα η αίτηση ; Το ότι σε περίπτωση συνταξιοδότησης η ρύθμιση παύει να ισχύει είναι γνωστό ; Αναφέρεται κάπου ;
anattri75 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα σας ! Έχει κάνει κάποιος από εσάς business plan για νομικό πρόσωπο με B' κατηγορίας βιβλία ; Μπορώ να απευθυνθώ κάπου για κάποιο σχετικό υπόδειγμα ;
yoda156 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 12/7/2022 στις 2:48 ΜΜ, zarnt είπε από τις αιτήσεις που είναι σε Διμερής Σύμβαση μεταξύ Οφειλέτη και Δημοσίου είχε κανείς εξέλιξη ? από 11/5 είμαι εκεί Καλημέρα, για αιτήσεις που έχουν υπερβεί το δίμηνο από την Οριστικοποίηση με παρότρυναν να στείλω ερώτημα, ώστε να το υπενθυμίσουν στους Φορείς.. Στις 13/7/2022 στις 12:00 ΜΜ, lg379 είπε @anattri75 >>> αυτά που ρωτάς είναι πολύ πρώιμα. Για τέτοια θέματα πάρε το helpdesk και πλέον τα λύνουν. το αγγούρι το φάγαμε εμείς για 1 χρόνο που για τέτοια δεν είχαμε κανέναν να μας απαντά και ψαχνόμασταν μόνοι μας. Δες και την αρχή του φόρουμ 2) επιτέλους η 1η αίτηση μου ολοκληρώθηκε! αλλά δεν έχει βγεί καμία ταυτότητα οφειλής, καμία ενημέρωση για την ώρα. έχει κανείς άλλος φτάσει σε αυτό το στάδιο? 3) επιτέλους η cepal διόρθωσε στοιχεία. Μπήκανε και αυτοί σε σειρά μάλλον 4) βραβεύτηκε η πλατφόρμα σε IT awards!!! μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά!!!! 5) σε επιχείρηση που είχε φτάσει τελικό στάδιο ζητάνε να δηλώσω τώτα τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία (εξοπλισμό κοκ!!!) σας έχει τύχει? 5) Έχει τύχει να ζητήσει η εφορία εκτίμηση για πάγια άνω των 10.000€, ναι, με αίτημα διόρθωσης μετά την οριστικοποίηση! Στις 13/7/2022 στις 5:51 ΜΜ, dis83 είπε Στη φάση "Διμερής διαδικασία - Αξιολόγηση από οφειλέτη" υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για να αποδεχτείς ή να αρνηθείς ; Αν δεν κάνεις καμία ενέργεια ακυρώνεται αυτόματα η αίτηση ; Το ότι σε περίπτωση συνταξιοδότησης η ρύθμιση παύει να ισχύει είναι γνωστό ; Αναφέρεται κάπου ; Το χρονικό όριο για αποδοχή ή απόρριψη είναι (τυπικά και βάσει νόμου) 5 ημερολογιακές ημέρες και αν δε γίνει ενέργεια, λογικά περαιώνεται ως άκαρπη. Τα χρονικά διαστήματα ωστόσο παραμένουν μία έννοια σχετική.. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2022 από yoda156 1 2
lg379 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Αναφορά σε κείμενο Καλημέρα, για αιτήσεις που έχουν υπερβεί το δίμηνο από την Οριστικοποίηση με παρότρυναν να στείλω ερώτημα, ώστε να το υπενθυμίσουν στους Φορείς.. ακριβώς το ίδιο είπανε και σε εμένα χθές σε επικοινωνία! υπάρχουν "ξεχασμένες" αιτήσεις. Αναφορά σε κείμενο Στη φάση "Διμερής διαδικασία - Αξιολόγηση από οφειλέτη" υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για να αποδεχτείς ή να αρνηθείς ; Αν δεν κάνεις καμία ενέργεια ακυρώνεται αυτόματα η αίτηση ; να βλέπεις το χρόνο που βγάζει στον κεντρικό πίνακα και νομίζω έρχεται και μέιλ. αν δεν αποδεχτείς τέλος και μετά πάλι μπορείς να υποβάλεις μετά από 1 έτος. Δες προηγούμενα πόστς είχαμε κάνει φασαρία για αυτό και εισακουστήκαμε Αναφορά σε κείμενο Το ότι σε περίπτωση συνταξιοδότησης η ρύθμιση παύει να ισχύει είναι γνωστό ; Αναφέρεται κάπου ; δε γνωρίζω κάτι Αναφορά σε κείμενο Έχει κάνει κάποιος από εσάς business plan για νομικό πρόσωπο με B' κατηγορίας βιβλία ; Μπορώ να απευθυνθώ κάπου για κάποιο σχετικό υπόδειγμα ; δεν έχω ιδέα, δεν έχω κάνει. Ρώτα τους για πρότυπο. Αναφορά σε κείμενο 5) Έχει τύχει να ζητήσει η εφορία εκτίμηση για πάγια άνω των 10.000€, ναι, με αίτημα διόρθωσης μετά την οριστικοποίηση! ναι και εμένα τώρα που το κοίταξα προσεκτικά έκαναν "αίτημα θεραπείας" και ζήτησαν τα φορτηγά και ιχ νομικού προσώπου. Εικάζω οτι στις εταιρείες δεν έχουν γεφυρώσει και δεν τα τραβάει αυτόματα όπως στις ατομικές προτάσεις. --- γενικώς, έχω επιτέλους την 1η τελειωμένη πρόταση! ακόμη ταυτότητα οφειλών πουθενά! επικοινώνησα και μου είπε αργούν, μίλα απ' ευθείας με τους πιστωτές. έχει κανείς εμπειρία να του έχει βγεί ταυτότητα οφειλής? 1 1
Free Bird Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, lg379 είπε γενικώς, έχω επιτέλους την 1η τελειωμένη πρόταση! ακόμη ταυτότητα οφειλών πουθενά! επικοινώνησα και μου είπε αργούν, μίλα απ' ευθείας με τους πιστωτές. έχει κανείς εμπειρία να του έχει βγεί ταυτότητα οφειλής? Σε κάποιες περιπτώσεις έχει σταλεί το email για οφειλές σε ΑΑΔΕ, με Ταυτότητα Οφειλής και ενημέρωση για πληρωμή 1ης δόσης μέχρι την τελευταία εργάσιμη του Αυγούστου. Από ΚΕΑΟ καμία ενημέρωση. Από οφειλές προς τράπεζες υπάρχει η Ταυτότητα Οφειλής πάνω στη σύμβαση ρύθμισης αλλά όχι η 1η ημερομηνία δόσης. Αναμονή και από ΄κει.
dis83 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, lg379 είπε να βλέπεις το χρόνο που βγάζει στον κεντρικό πίνακα και νομίζω έρχεται και μέιλ. αν δεν αποδεχτείς τέλος και μετά πάλι μπορείς να υποβάλεις μετά από 1 έτος. Δες προηγούμενα πόστς είχαμε κάνει φασαρία για αυτό και εισακουστήκαμε δε γνωρίζω κάτι Χρόνο αναφέρει, 5 ημερολογιακές, αλλά ως "εκτιμώμενο". Το περί συνταξιοδότησης το ανέφερε διευθυντής υποκαταστήματος ΕΦΚΑ. Πρόκειται για οφειλή ΚΕΑΟ. Και να δεχτεί ο αιτών (που δεν του το πρότεινε λόγω των αστείων τόκων προφανώς) σε 2 χρόνια βγαίνει σε σύνταξη και με την αίτηση συνταξιοδότησης παύει να ισχύει ο εξωδικαστικός (όπως και όλες οι ρυθμίσεις) και το οφειλόμενο ποσό ρυθμίζεται εκ νέου, χωρίς προσαξήσεις και με όριο μηνιαίας δόσης χαμηλότερο της πρότασης του εξωδικαστικού.
zarnt Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 σε όσες αιτήσεις που ήταν σε καθυστέρηση έκαναν επαναντληση οφειλών και ύστερα έδωσαν την πρόταση ρύθμισης?
Free Bird Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, zarnt είπε σε όσες αιτήσεις που ήταν σε καθυστέρηση έκαναν επαναντληση οφειλών και ύστερα έδωσαν την πρόταση ρύθμισης? Όχι απαραίτητα. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Το θέμα είναι για ποιο λόγο δεν προχωρούσε η αίτηση και ζητήθηκε η επανάντληση στοιχείων. Εάν με την επανάντληση λύθηκε το θέμα που καθυστερούσε την αίτηση, τότε θα προχωρήσει η διαδικασία και σε πρόταση ρύθμισης. 1 1
lg379 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 νεό μπαγκ χθεσινό... παραθέτω από ερώτημα: Αναφορά σε κείμενο μπήκαμε να αποδεχθούμε τη σχετική πρόταση η οποία - είχε ολοκληρωθεί και με email σας στις 29/7 μας ενημερώνατε πως η πρόταση "είχε αξιολογηθεί από τους Χρηματοδοτικούς Φορείς και έχει υποβληθεί πρόταση αναδιάρθρωσης οφειλών μέσω της Πλατφόρμας Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Παρακαλούμε όπως εισέλθετε στην Πλατφόρμα προκειμένου να επισκοπήσετε την πρόταση αναδιάρθρωσης και να δηλώσετε την συναίνεσή σας για σύναψη σύμβασης αναδιάρθρωσης με τους Πιστωτές σας ή να την απορρίψετε σε περίπτωση που δεν συναινείτε", με χρονικό περιθώριο ως τις 4/8/2022 - στις 1/8/2022 α) προσπαθήσαμε να προσθέσουμε εκπρόσωπο νομικού προσώπου, δε μας άφηνε (πιθανότατα επειδή το ίδιο ΑΦΜ ηταν στη λίστα των "συνοφειλετών" β) αποδεχθήκαμε την πρόταση ως "συνοφειλέτες" και οι 2 συνοφειλέτες (ένας εκ των οποίων και νομιμος εκπρόσωπος) Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΕΥΘΕIΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΕ ΣΤΑΤΟΥΣ "Άκαρπη περαίωση/απορριφθείσα" ΕΝΩ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Η ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Tαυτόχρονα, ήρθε email σε εμένα ως σύμβουλο και στον αιτών, πως η πρόταση "είχε μεταβεί σε στάδιο «Ολοκλήρωση Αίτησης» με λόγο ολοκλήρωσης «Επιτυχής Πολυμερής Διαπραγμάτευση» εφόσον εσείς ή το σύνολο των εκπροσώπων σας αποδεχτήκατε την σύμβαση αναδιάρθρωσης που είχε προταθεί από τους Χρηματοδοτικούς Φορείς" εκτιμούμε πως είναι bug του πληροφοριακού συστήματος. Παρακαλούμε για την άμεση διόρθωσή του, ενημέρωσή μας, αλλαγή της πρότασης σε κατάσταση επιτυχούς ολοκλήρωσης και να προχωρήσει σε στάδιο δημιουργίας των ταυτοτήτων πληρωμής. μου είπαν πως το έχουν και άλλοι! ---- ερώτηση: - σε όσους έχουν ολοκληρώσει, έχετε κάπου που βλέπετε πως είσαστε σε αναμονή ταυτότητας οφειλής? πως σιγουρεύετε οτι έχετε τελειώσει τη διαδικασία? - πρέπει μήπως να επικοινωνήσουμε εμείς με το ΕΜΕΙΣ? (αυτή την ειδική ομάδα) 1
Free Bird Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, lg379 είπε νεό μπαγκ χθεσινό... παραθέτω από ερώτημα: μου είπαν πως το έχουν και άλλοι! ---- ερώτηση: - σε όσους έχουν ολοκληρώσει, έχετε κάπου που βλέπετε πως είσαστε σε αναμονή ταυτότητας οφειλής? πως σιγουρεύετε οτι έχετε τελειώσει τη διαδικασία? - πρέπει μήπως να επικοινωνήσουμε εμείς με το ΕΜΕΙΣ? (αυτή την ειδική ομάδα) Θα σου πω τι έκανα εγώ σε μια περίπτωση που για μια μέρα θα χανόταν μια αίτηση από αδυναμία της ΕΓΔΙΧ εννοείται. Το πρόβλημα που είχα δε μπορούσε να το λύσει το helpdesk της πλατφόρμας αλλά μόνο η ΕΓΔΙΧ. Πήρα τηλ την ΕΓΔΙΧ και με πολύ πίεση πέτυχα ραντεβού αυθημερόν, αφού τους εξήγησα το πρόβλημα. Στο τηλεφωνικό ραντεβού, φυσικά δε μου έλυσαν το πρόβλημα αλλά, μου είπαν να στείλω e-mail στο [email protected] και να τους περιγράψω το πρόβλημα που είχα και ακριβώς το ίδιο μήνυμα το έστειλα και στην πλατφόρμα σαν ερώτημα. Μου απάντησαν μέσα σε 5 μέρες και μου έλυσαν και το πρόβλημα ενώ ήδη είχε περάσει η deadline που είχα. Με λίγα λόγια δε μου απέρριψαν την αίτηση αλλά συνεχίζεται η επεξεργασία της. Δε ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις. Επίσης, για τις Τ.Ο. πρέπει να ρίξεις ... τρέξιμο. Ερωτήματα ανά τακτά διαστήματα στην πλατφόρμα ανά 1 -1,5 μήνα περίπου, και επικοινωνία με τους χρηματοδοτικούς φορείς. Όσοι απαντάν στο τηλέφωνο (π.χ. εμένα η B2Kapital ) στέλνουν επιστολή με όλα τα στοιχεία. Η ΑΑΔΕ, αργεί αλλά στέλνει Τ.Ο. Το ΚΕΑΟ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, ανίατη ας την πούμε. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση ! Οι Intrum & doValue δεν απαντάν σε τίποτα. Το ξέρει και η ΕΓΔΙΧ αλλά δε μπορεί να κάνει κάτι ... Υ.Γ. Πως επικοινωνούμε με το ΕΜΕΙΣ ? Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2022 από Free Bird 1
lg379 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 - στο πρόβλημα που περιέγραψα, πήγαν πάλι πίσω την πρόταση αλλά πάλι δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει αποδοχή ως νόμιμος εκπρόσωπος οταν είσαι και εγγυητής - για τις ταυτότητες οφειλών, με τράπεζες κοκ επικοινωνείς εσύ. με δημόσιο, η εφορία και το ΚΕΑΟ μου είπαν περιμένουν από κεντρικά. Με σύμβουλο που μίλησα μου είπε πίεσε το ΕΜΕΙΣ. έστειλα email στο εμείς. υπάρχουν τα στοιχεία εύκολα στο google. Δε με συμφέρει να βγάλουν γρήγορα ταυτότητα οφειλής, απλά φοβάμαι μη μπουμπουνίσει εκλογές και μείνουν πάλι όλα στη μέση - σημερινό ερώτημα Αναφορά σε κείμενο Είμαι νόμιμος εκπρόσωπος σε πρόταση του εξωδικαστικού (και σύμβουλος σε πολλές άλλες προτάσεις) η οποία έχει Ολοκληρωθεί επιτυχώς (ΧΧΧΧΧΧ με ΑΦΜ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ) από τις 15/7 και δεν έχω καμία επικοινωνία έκτοτε, δεν έχει βγεί καμία ταυτότητα οφειλής, σε επικοινωνία με την τοπική ΑΑΔΕ/ΚΕΑΟ με ενημέρωσαν Πως «περιμένουν από κεντρικά». Μπορείτε να με ενημερώσετε τι γίνεται, πότε βγαίνουν οι ταυτότητες οφειλών, από ποιους, Αν πρέπει να γίνει κάτι εκ μέρους μου και αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα; Σημειώνεται πως η πλατφόρμα δεν δίνει καμία ειδοποίηση μετά την ολοκλήρωση της πρότασης.
vbessas88 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 μετα απο 3 μηνες αναμονης χωρις να χρειαζεται καποια περαιτερω ενεργεια απο την πλευρα μου, σημερα ειδα οτι η αιτηση ολοκληρωθηκε με αιτιολογια "Άκαρπη περαίωση/απορριφθείσα". Φυσικα δεν μπορω να κανω αλλη, "Υπάρχει αίτηση εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών του ν. 4738/2020 η οποία έχει υποβληθεί εντός του τελευταίου 12μήνου. Δεν επιτρέπεται η εκ νέου δημιουργία αίτησης."
lg379 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 μίλα μαζί τους. και εμένα μου είχαν γυρίσει μία έτσι απ' ευθείας. Είναι επειδή δε δέχθηκαν οι τράπεζες μου είπανε αν θυμάμαι καλά. --- εγώ είμαι σε στάδιο, κατάφερα να έχω ταυτότητα οφειλής και να ολοκληρώσω την 1η αίτηση. Βέβαια ΚΕΑΟ και τράπεζα ακόμη δεν έχουν στείλει ταυτότητα οφειλής μόνο η ΑΑΔΕ, ενώ είμαι σε αναμονή να φανεί και στο τάξις η ρύθμιση (αν το φτιάξουν ποτέ) --- άλλη μία περιμένω 2/9 να ολοκληρωθεί... και άλλη μία επίσης 4/9... --- έχω χάσει τη μπάλα στο τι να σας πρωτοπώ από τις επικοινωνίες μου μαζί τους. γενικώς: 1) βελτιώνονται αργούτσικα 2) δε συμφέρουν οι προτάσεις τους (νέα ληστεία) αλλά μονόδρομος 3) ΚΕΑΟ τα ζώα μου αργά 4) δεν έχει καμία τύχη κανείς να ολοκληρώσει αν δεν παιδευτεί απίστευτα σε επικοινωνίες για κάθε πρόταση 5) τράπεζες παντελώς ανέτοιμες. Μέχρι κ λάθος στοιχεία ή μη αποστολή στοιχείων 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα