Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
22 minutes ago, JDROGAS said:

μετά από αίτηση του οφειλέτη, η Φορολογική Διοίκηση αποφασίζει ότι οι κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων σε βάρος του οφειλέτη δεν καταλαμβάνουν μελλοντικές απαιτήσεις. 

23 minutes ago, JDROGAS said:

Οι κατασχέσεις στα χέρια τρίτων, που έχουν επιβληθεί αποκλειστικά για οφειλές υπαγόμενες στη σύμβαση, αίρονται μετά από αίτηση του οφειλέτη, εφόσον έχει εξοφληθεί ποσοστό τουλάχιστον εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του συνολικού προς καταβολή στο Δημόσιο ποσού της σύμβασης. 

Δεν καταλαβαίνω τι από τα δύο ισχύει.

Θα καταλαμβάνουν μελλοντικές απαιτήσεις μέχρι το 75% της οφειλής ή όχι;

• Απαντ. 745
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Δεν καταλαβαίνω τι από τα δύο ισχύει.

Θα καταλαμβάνουν μελλοντικές απαιτήσεις μέχρι το 75% της οφειλής ή όχι;

H διαφορα ειναι στις λεξεις.......αναστελλονται οσο εισαι ενταξει και ενημερος,και αιρονται οταν πια εχεις εξοφλησει το 75%.

Εαν για καποιο λογο χασεις τη ρυθμιση οι κατασχεσεις επανερχονται.

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Moderators
Δημοσ.
11 hours ago, JDROGAS said:

H διαφορα ειναι στις λεξεις.......αναστελλονται οσο εισαι ενταξει και ενημερος,και αιρονται οταν πια εχεις εξοφλησει το 75%.

Εαν για καποιο λογο χασεις τη ρυθμιση οι κατασχεσεις επανερχονται.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό το «αναστέλλονται». Με τα σημερινά δεδομένα, για την τράπεζα αναστολή σημαίνει ότι συνεχίζει να παρακρατά τα δεσμευμένα ποσά στα χέρια της χωρίς να τα αποδίδει ούτε στον οφειλέτη, ούτε στο δημόσιο. Δηλαδή παραμένουν στον λογαριασμό του οφειλέτη μεν, αλλά ο λογαριασμός επί της ουσίας παραμένει κλειδωμένος δε. Στην περίπτωση που τηρείται η ρύθμιση, θα «ξεκλειδώνει» ο λογαριασμός ώστε να μπορείς να κινηθείς ή όχι;

Η λογική του εξωδικαστικού είναι να μην πτωχεύσει ο οφειλέτης. Αν είναι και να τηρεί την ρύθμιση και να μένουν δεσμευμένα τα ρυθμισμένα ποσά, αυτό αντιτίθεται στην λογική του εξωδικαστικού, καθώς εκ των πραγμάτων οδηγεί σε πτώχευση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Η λογική του εξωδικαστικού είναι να μην πτωχεύσει ο οφειλέτης. Αν είναι και να τηρεί την ρύθμιση και να μένουν δεσμευμένα τα ρυθμισμένα ποσά, αυτό αντιτίθεται στην λογική του εξωδικαστικού, καθώς εκ των πραγμάτων οδηγεί σε πτώχευση.

Ελληνικη λογικη....... δυστυχως

Δημοσ.

Διμερής Σύμβαση μεταξύ Οφειλέτη και Δημοσίου και δεν έχει αναρτηθεί πρόταση. Είναι λογικό ; Σε επόμενο στάδιο αναρτούν την πρόταση ; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dis83 είπε

Διμερής Σύμβαση μεταξύ Οφειλέτη και Δημοσίου και δεν έχει αναρτηθεί πρόταση. Είναι λογικό ; Σε επόμενο στάδιο αναρτούν την πρόταση ; 

Έχω αίτηση πάνω από δυο μήνες σε αυτό το στάδιο και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την ΕΓΔΙΧ, μου είπαν ότι μπορεί να πάρει και παραπάνω ...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ναι, το συγκεκριμένο στάδιο μπορεί να αργήσει πολύ. Το επόμενο στάδιο, όπου υπάρχει αναρτημένη η πρόταση προς έγκριση/απόρριψη, λέγεται: "Διμερής Σύμβαση μεταξύ Οφειλέτη και Δημοσίου - Αξιολόγηση από Οφειλέτη", αν δεν κάνω λάθος..

• Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Free Bird είπε

Έχω αίτηση πάνω από δυο μήνες σε αυτό το στάδιο και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την ΕΓΔΙΧ, μου είπαν ότι μπορεί να πάρει και παραπάνω ...

20 λεπτά πριν, yoda156 είπε

Ναι, το συγκεκριμένο στάδιο μπορεί να αργήσει πολύ. Το επόμενο στάδιο, όπου υπάρχει αναρτημένη η πρόταση προς έγκριση/απόρριψη, λέγεται: "Διμερής Σύμβαση μεταξύ Οφειλέτη και Δημοσίου - Αξιολόγηση από Οφειλέτη", αν δεν κάνω λάθος..

Ευχαριστώ για τα ευχάριστα νέα ! 

Το ότι την άλλη εβδομάδα κλείνουν χρόνο οι αιτήσεις παίζει κάποιο ρόλο ; Εννοώ υπάρχει κάποιο deadline στο χρόνο ; 

Επίσης η περιγραφή του σταδίου σημαίνει ότι οι τράπεζες δε δέχτηκαν άρα πάμε σε διμερή σύμβαση και όχι σε πολυμερή ; 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dis83 είπε

Επίσης η περιγραφή του σταδίου σημαίνει ότι οι τράπεζες δε δέχτηκαν άρα πάμε σε διμερή σύμβαση και όχι σε πολυμερή ; 

Ισχύει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα σε όλους μετά από καιρό

τώρα διάβασα όλα τα μνμτα σας του τελευταίου μήνα.

σε διάφορα που μπορεί να βοηθάνε:

1) έχασα την 120άρα σε μία περίπτωση και τους ενημέρωσα πως έχω αποδεχθεί εξωδικαστικό. Αναμένω αντιδράσεις τους. 

2) σε 2 προτάσεις έχουν δόσει εντολή σε τράπεζα να μπεί διαχειριστής. Είναι οι πιό προχωρημένες μου.

η μία έχει αλλάξει στάτους τώρα "αξιολόγηση από φορείς δημοσίου" και ημερομηνία ολοκλήρωσης 26/6/22, ενώ έχει ανοικτό στη διόρθωση στοιχείων το της τράπεζας να ολοκληρώσει τη διδικασία για εγγυητή φερεγγυότητας.

3) η cepal πρέπει να είναι τελείως για τα πανηγύρια! μου έβαλε μέσα οφειλή που δεν υφίσταται (από 3.000 το πήγε 8.000), επικοινώνησα μαζί τους 3 φορές καμία απάντηση ενώ μου είπανε πως το χρέος είναι μόνο 3.000 και θα στέλνανε και βεβαίωση. Άφαντοί! να δώ αν τουλάχιστον διόρθωσαν μετά το αίτημα διόρθωσης στην πλατφόρμα. Δε μπορώ να κλείσω την πρόταση λόγω αυτών!

googlάρεις cepal και το πρώτο πράγμα που βγαίνει είναι "φόρμα υποβολής παραπόνου"! :)

τώρα τους πήρα τηλέφωνο, μετά την αναμονή σε πάει στο άσε μνμ και μετά το μέιλμποξ είναι φούλ και δε μπορείς να αφήσεις μνμ! Τρέλα! 

4) από οτι κατάλαβα οι οφειλές θα πάρουν ξεχωριστές ταυτότητες οφειλής. Θα φύγουν ωστόσο από το τάξις?

5) τώρα μου απάντησαν σε εξαιρετικά επείγον που τους είχα πρωτοκολήσει οταν είχαν ακυρώσει όλες τις αιτήσεις όσες δεν είχαν απαντηθεί εντός 10ημέρου. Τους είχα πεί πως δεν υπήρχε κουμπί για διαπραγμάτευση. 

είπαν πως το φτιάξανε (μου έστειλαν και σκρίνσοτς) και λένε επίσης πως αν πας σε διαπραγμάτευση παραμένει η τους δημοσίου πρόταση. Δλδ έχει να κάνει με τους λοιπούς. Κάτι βέβαια που είναι αντίθετο από οτι μου είχαν πεί προφορικά (και δε μου κόλλαγε τότε), πως χάνεις τα του δημοσίου αν προσφύγεις σε διαπραγμάτευση.

επίσης πλέον υπάρχει το θέμα, εμείς που ήμασταν πρώτοι είμαστε και οι άτυχοι? αυτό ισχύει και για τις περικοπές γιατί είδα σε 2η πρότασή μου (χρονικά) πολύ καλύτερο κούρεμα

Αναφορά σε κείμενο

Σε συνέχεια του συνημμένου αιτήματος μέσω πρωτοκόλλου της υπηρεσίας, σας ενημερώνουμε ότι ενεργοποιήθηκε η διαδικασία της διαμεσολάβησης, η οποία πραγματοποιείται από την καρτέλα «Σύμβαση Αναδιάρθρωσης/ Εκπροσώπηση» (βλ. και συνημμένο αρχείο «ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ»).

Σημειώνεται ότι:

• Ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτημα μόνο στις πολυμερείς ρυθμίσεις, όπου συμμετέχουν και χρηματοδοτικοί φορείς, όταν η αίτηση μεταβεί στο στάδιο «Αξιολόγηση από Οφειλέτη».
  • Σε περίπτωση που από τη διαδικασία διαμεσολάβησης προκύψει ρύθμιση, αυτή δεν θα περιλαμβάνει τις οφειλές προς ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ, διότι οι πιστωτές του δημοσίου δεσμεύονται να αποδέχονται τις λύσεις ρύθμισης που παράγονται μέσω του αλγόριθμου της εφαρμογής (βλ. και υποπερίπτωση iii, περίπτωση β, παράγραφο 2, άρθρο 21, ν. 4738/2020).
  • Σε περίπτωση μη αποδοχής του αιτήματος από τους χρηματοδοτικούς φορείς, ο οφειλέτης μπορεί να αποδεχτεί ή να απορρίψει την αρχική προταθείσα ρύθμιση.
  • Σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος, η συνολική διαδικασία παρατείνεται κατά 30 ημέρες και αναμένεται η απόφαση από τη διαδικασία διαμεσολάβησης. 
  • Σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, ο οφειλέτης μπορεί πάλι να αποδεχτεί ή να απορρίψει την αρχική προταθείσα ρύθμιση.

6) τον αγλόριθμο τον ξέρουμε είναι πουθενά διαθέσιμος? 

7) σε άλλη πρόταση, ο άνθρωπος έχει εξοφλήσει την πειραιώς, έχω κάνει αίτημα διόρθωσης στην intrum για να με αφήσει να ολοκληρώσω... και πουθενά απάντηση αυτοί εδώ και 1.5 μήνα! 

8 - ένα σημαντικό στοιχείο για να βοηθηθείτε. Οταν κάνετε αποδοχή... δεν γυρνάει αυτόματα αλλά περιμένετε την ημερομηνία ολοκλήρωσης σταδίου. Βεβαιωθείτε πως έχουν πρασινίσει τα τικς και επίσης πως έχει παρθεί ημερομηνία στο πεδίο ημερομηνία αποδοχής. Κάντε και ένα screenshot καλού κακού

----

edit

9) μόλις προχώρησα μία σε "διαπραγμάτευση". εκτιμώμενη ημερομηνία 29/6

10) πολλές προτάσεις έχουν κολλήσει στο  "διμερής σύμβαση" χωρίς εκτιμώμεμη ημερομηνία. Κάποιες από τον Απρίλιο! έχετε αντίστοιχες περιπτώσεις? τους κάλεσα μου είπαν απλά περιμένουμε! 

Επεξ/σία από lg379
  • Like 1
  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τι έγινε μας έπιασε καλοκαιρινή ραστώνη και δε γράφει κανείς?

έχω 2 προτάσεις που μετά τον εγγυητή φερεγγυότητας πήγανε πάλι σε αξιολόγηση από φορείς δημοσίου...

έχει καμία ιδέα κανείς?

(ΥΓ: φοβάμαι πως θα πάμε σε εκλογές και θα μείνει και αυτό στη μέση!) 

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα σε όλους !

'Οπως και εσείς έχω μπλέξει και κάνω μεγάλη υπομονή για να καταλάβω τι γίνεται.

Προσπαθώ σήμερα απ'το πρωί να οριστικοποιήσω την αίτηση στον εξωδικαστικό και παίρνω το μήνυμα λάθους :

Δεν έχει γίνει αντιστοίχιση της εγγραφής μοναδικοποίησης με κωδικό "14" και κατηγορία "Εγγυήσεις Τρίτων Φορέων" με κάποιο από τα περιουσιακά στοιχεία του πίνακα "Λοιπά Περιουσιακά στοιχεία".

Εφόσον είναι εγγύηση τρίτου φορέα που υπάρχει στον πίνακα "Περιουσιακά Στοιχεία - Πιστωτές"  και έχει αντιστοιχιστεί, πρέπει να γίνει και χειροκίνητη εγγραφή στα  "Λοιπά Περιουσιακά στοιχεία" ;

Το άλλο παράδοξο είναι ότι στη μοναδικοποίηση περιουσιακών στοιχείων στα ακίνητα (του εγγυητή) δεν φέρνει την αξία των μεριδίων αλλά ολόκληρη την αξία των ακινήτων και βγάζει κάτι υπέρογκα ποσά.

Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο ;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

από τις αιτήσεις που είναι σε Διμερής Σύμβαση μεταξύ Οφειλέτη και Δημοσίου είχε κανείς εξέλιξη ?

από 11/5 είμαι εκεί

Επεξ/σία από zarnt
Δημοσ.

@anattri75  >>> αυτά που ρωτάς είναι πολύ πρώιμα. Για τέτοια θέματα πάρε το helpdesk και πλέον τα λύνουν. το αγγούρι το φάγαμε εμείς για 1 χρόνο που για τέτοια δεν είχαμε κανέναν να μας απαντά και ψαχνόμασταν μόνοι μας. Δες και την αρχή του φόρουμ

2) επιτέλους η 1η αίτηση μου ολοκληρώθηκε! αλλά δεν έχει βγεί καμία ταυτότητα οφειλής, καμία ενημέρωση για την ώρα.

έχει κανείς άλλος φτάσει σε αυτό το στάδιο?

3) επιτέλους η cepal διόρθωσε στοιχεία. Μπήκανε και αυτοί σε σειρά μάλλον

4) βραβεύτηκε η πλατφόρμα σε IT awards!!! μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά!!!!

5) σε επιχείρηση που είχε φτάσει τελικό στάδιο ζητάνε να δηλώσω τώτα τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία (εξοπλισμό κοκ!!!) σας έχει τύχει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...