Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Anthony3091 είπε

Σήμερα ήρθε και η δική μου πρόταση σε 2 αιτήσεις. 0% κούρεμα και σου βάζουν έξτρα τόκους προκειμένου να σου ρυθμίσουν. Ενώ αν δεν αποδεχτείς και το πληρώνεις εκτός εξωδικαστικού δεν θα τους είχες. Για κλάματα απλά

Καλησπέρα

Μπορείτε να αναφέρετε για τι ποσά μιλάμε ώστε να έχουμε κάποια εικόνα ?

Όπως εισοδήματα και ύψος οφειλής ώστε να κάνει κάποιος συγκρίσεις με την περίπτωση του.

• Απαντ. 745
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιά είναι η περιγραφή στο στάδιο αίτησης όταν έχει αναρτηθεί πρόταση από πιστωτές ;

Επεξ/σία από dis83
Δημοσ.
Στις 16/5/2022 στις 1:48 ΜΜ, vbessas88 είπε

καλησπερα, μηπως γνωριζετε σε ποσες μερες περιπου υλοποιουνται τα αιτηματα για διορθωσεις στοιχειων; εχει κανει ο ενας πιστωτης για διπλοεγγραφη στις εξασφαλισεις και φαινεται οτι ειναι ανοιχτο απο τις 21/4. ευχαριστω

σημερα ολοκληρωθηκε η διορθωση για την διπλοεγγραφη που ειχε αιτηθει ο πιστωτης και πατησα οριστικοποιηση αιτησης και μου εμφανισε "Η αίτησή σας δεν μπορεί να υποβληθεί οριστικά καθώς έχει παρέλθει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για την εκ νέου οριστικοποίησή της."! μας κοροιδευουν...

Δημοσ.

καλησπερα. επειδη ο δικηγορος μου δεν μ ου απανταει και πρεπει μεχρι σημερα να αποδεχτω την προταση.  μου ηρθε προταση απο το ΕΦΚΑ .   αλλα οχι αοο τη ΑΑΔΕ. θα πρπει να αποδεχτω την προταση των ασφαλιστικων ταμειων για να μου ερθει η προταση και απο την ΑΑΔΕ?   Μπορω να δεχτω την προταση απο το εφκα και να αποριψω απο την ΑΑδε οταν ερθει η θα πρεπει να αποδεχτω και τα δυο. αν καποιος γνωριζει να μου απαντησει αμεσα. Σας ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή προφανώς περνάμε την ώρα μας (sic) ιδού η απάντηση σε ερώτηση
"Τί γίνεται με τις Ταυτότητες Οφειλής προς οφειλές σε δημόσιους οργανισμούς, σε αίτηση που έχει αποδεχθεί Ο Αιτών εδώ και δύο μήνες !!"
Είναι λίγο μεγάλο το κείμενο αλλά ίσως βοηθήσει κάποιους.

<< Καλημέρα σας.

Από τα στοιχεία του συστήματος προκύπτει ότι η αίτηση με α/α ΧΧΧΧΧ βρίσκεται στο στάδιο «Αξιολόγηση από Φορείς Δημοσίου». Από την καρτέλα «Σύμβαση αναδιάρθρωσης - Εκπροσώπηση», προκύπτει ότι ο χρήστης με ΑΦΜ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ έχει προβεί σε «Έγκριση» της προτεινόμενης σύμβασης αναδιάρθρωσης.
Σε περίπτωση πολυμερούς διαπραγμάτευσης και αποδοχής της πρότασης αναδιάρθρωσης από τον χρήστη (Αιτών), υπάρχουν οι κάτωθι περιπτώσεις:

1) Εφόσον υπάρχουν οφειλές προς Φορείς Δημοσίου και η πρόταση που έχει γίνει αποδεκτή από τον οφειλέτη είναι η πρόταση του υπολογιστικού εργαλείου ή η αντιπρόταση των πιστωτών, η διαδικασία συνεχίζεται στο στάδιο «Αξιολόγηση από Φορείς Δημοσίου»:
i. Στην περίπτωση που οι Φορείς Δημοσίου αποδεχτούν την πρόταση αναδιάρθρωσης η αίτηση μεταβαίνει σε στάδιο «Ολοκλήρωση Αίτησης» με λόγο ολοκλήρωσης «Επιτυχής Διαπραγμάτευση».
ii. Σε περίπτωση που οι Φορείς Δημοσίου κρίνουν ότι απαιτούνται τροποποιήσεις στην αίτηση, οι Φορείς Δημοσίου δημιουργούν «Αίτημα Θεραπείας – Συμπλήρωση Στοιχείων» και η αίτηση επιστρέφει στο στάδιο «Συμπλήρωση Στοιχείων». Σε αυτή την περίπτωση, ο χρήστης (Αιτών) επισκοπεί το αίτημα θεραπείας στην καρτέλα «Διόρθωση Στοιχείων», προβαίνει στις αντίστοιχες διορθώσεις που αναφέρονται σε αυτό και οριστικοποιεί εκ νέου την αίτησή του.

2) Σε περίπτωση που η πρόταση ρύθμισης είναι πρόταση του συντονιστή πιστωτή, οι οφειλές προς τους Φορείς Δημοσίου και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης δεν ρυθμίζονται και το στάδιο της αίτησης μεταβαίνει σε «Ολοκλήρωση Αίτησης» με λόγο ολοκλήρωσης «Επιτυχία / Σύμβαση αναδιάρθρωσης πολυμερούς».

3) Εφόσον δεν εμπλέκεται κάποιος Φορέας του Δημοσίου ως Πιστωτής, το στάδιο της αίτησης μεταβαίνει σε «Ολοκλήρωση Αίτησης» με λόγο ολοκλήρωσης «Επιτυχία / Σύμβαση αναδιάρθρωσης πολυμερούς». Στο στάδιο «Αξιολόγηση από Φορείς Δημοσίου» ο χρήστης «Πιστωτής Δημοσίου» δύναται να επισκοπεί όλες τις διαθέσιμες προτάσεις ρύθμισης (Πρόταση του υπολογιστικού εργαλείου, Αντιπρόταση πιστωτών ή Πρόταση Συντονιστή Πιστωτών, εάν έχει αναρτηθεί) καθώς και την πρόταση που εν τέλει ψηφίσθηκε. Εντοπίζει αποκλίσεις των όρων των συμβάσεων που απαιτούνται να τροποποιηθούν. Η πλατφόρμα πραγματοποιεί ελέγχους ως προς τους κανόνες και τους περιορισμούς στις συμβάσεις αναδιάρθρωσης οφειλών με το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 22 του Ν.4738/2020 κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στο «κεφάλαιο «4.1 Φυσικό Πρόσωπο - Αξιολόγηση από Οφειλέτη» του αρχείου «ΝΕΟΣ Οδηγός χρήσης (Αιτών) Μέρος Γ΄ (Αξιολόγηση Αίτησης από Οφειλέτη - Αποδοχή/Απόρριψη Σύμβασης Αναδιάρθρωσης)-14.4.2022» και στο «Στάδιο 8. Αξιολόγηση από Φορείς Δημοσίου» του αρχείου «Βήματα υποβολής αίτησης στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών». Επίσης, μπορείτε να ελέγχετε την καρτέλα «Στοιχεία αίτησης». Στην περίπτωση επιτυχούς διαπραγμάτευσης, η αίτηση θα αλλάξει στάδιο και ο Αιτών είναι υπεύθυνος για την καταβολή πρώτης δόσης σύμφωνα με την Σύμβαση Αναδιάρθρωσης που αποδέχτηκε.

Η καταβολή της πρώτης δόσης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από τον Αιτούντα εντός πέντε (5) ημερών.
α) Σύμφωνα με ενημέρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προς την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, για την καταβολή των δόσεων της ρύθμισης οφειλών που αφορούν την Α.Α.Δ.Ε., εκδίδεται σχετική ταυτότητα οφειλής και αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο αιτών στην πλατφόρμα Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών (καρτέλα «Στοιχεία Αίτησης»).

Συνεπώς, θα πρέπει να παρακολουθείτε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο όπου και θα λάβετε μήνυμα με την ταυτότητα πληρωμής. Υπηρεσία εξυπηρέτησης και ενημέρωσης του οφειλέτη για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών είναι η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης (ΕΜΕΙΣ) της Α.Α.Δ.Ε., όπως αναφέρεται στην ενότητα «Λοιποί Όροι» της Διμερούς Σύμβασης Αναδιάρθρωσης Οφειλών, που μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα «Σύμβαση Αναδιάρθρωσης / Εκπροσώπηση».

β) Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) εκπροσωπεί τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης στη διαδικασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 3 του Ν. 4738/2020. Σύμφωνα με ενημέρωση του Κ.Ε.Α.Ο. προς την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, γενικότερα, οι οφειλέτες Κ.Ε.Α.Ο. καταβάλουν στο Κ.Ε.Α.Ο. μέσω ΔΙΑΣ με χρήση Ταυτότητας Οφειλέτη. Αυτή είναι σταθερή και συνδέεται με το κάθε ΑΜΟ (Αριθμός Μητρώου Οφειλέτη). Αν ο οφειλέτης, λόγω ύπαρξης οφειλών σε περισσότερους του ενός ασφαλιστικούς φορείς, έχει περισσότερους του ενός ΑΜΟ, τότε έχει και περισσότερες Ταυτότητες Οφειλέτη.

Σε ειδικές περιπτώσεις για την καταβολή ποσών προς Κ.Ε.Α.Ο. χορηγείται από το αρμόδιο Περιφερειακό Κ.Ε.Α.Ο. συγκεκριμένος κωδικός πληρωμής RF, ο οποίος όμως ισχύει μόνο για την ημέρα που εκδίδεται, οπότε αυθημερόν και πριν το κλείσιμο των τραπεζών θα πρέπει ο οφειλέτης να προβεί σε καταβολή.

Σε ό,τι αφορά στην καταβολή της πρώτης δόσης του εξωδικαστικού, διευκρινίζεται ότι θα πρέπει πρώτα να υλοποιηθεί μηχανογραφικά η ρύθμιση και στη συνέχεια να καταβληθεί η δόση. Για να υλοποιήσει το Κ.Ε.Α.Ο. τη ρύθμιση, θα πρέπει η διμερής αίτηση να μεταβεί στο στάδιο «Διμερής διαδικασία – Επιτυχής διαπραγμάτευση», ώστε να «κλείσει» επίσημα η φάση «Διμερής διαδικασία - Αξιολόγηση πρότασης αναδιάρθρωσης από οφειλέτη». Μόλις υλοποιηθεί η ρύθμιση, ο οφειλέτης ενημερώνεται από το Περιφερειακό Κ.Ε.Α.Ο. όπου ανήκει η οφειλή του σχετικά με την υποχρέωση καταβολής της πρώτης δόσης. Στην παρούσα φάση, οι υπηρεσίες K.E.A.O. χορηγούν κωδικό RF για την εν λόγω καταβολή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ταυτότητα Οφειλής σας, παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.). Οδηγοί χρήσης (οφειλέτες, σύζυγοι, εξαρτώμενα μέλη, σύμβουλοι, συνοφειλέτες/εγγυητές), θεσμικό πλαίσιο, ενημερωτικό υλικό, τα βήματα υποβολής αίτησης στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών κ.α. είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο http://www.keyd.gov.gr/ryumish_ofeilvn_ejvdik Με εκτίμηση, Ομάδα Υποστήριξης Ρύθμισης Οφειλών και 2ης Ευκαιρίας (Ν.4738/2020) >>

5 λεπτά πριν, geza77 είπε

καλησπερα. επειδη ο δικηγορος μου δεν μ ου απανταει και πρεπει μεχρι σημερα να αποδεχτω την προταση.  μου ηρθε προταση απο το ΕΦΚΑ .   αλλα οχι αοο τη ΑΑΔΕ. θα πρπει να αποδεχτω την προταση των ασφαλιστικων ταμειων για να μου ερθει η προταση και απο την ΑΑΔΕ?   Μπορω να δεχτω την προταση απο το εφκα και να αποριψω απο την ΑΑδε οταν ερθει η θα πρεπει να αποδεχτω και τα δυο. αν καποιος γνωριζει να μου απαντησει αμεσα. Σας ευχαριστω

Απ ότι ξέρω πρέπει να αποδεχθείτε όλες τις προτάσεις.
Επίσης η ΑΑΔΕ πρέπει και αυτή να έχει στείλει πρόταση. Δε ξέρω γιατί δεν έχει στείλει.
Και εννοείται ότι οι προτάσεις από φορείς του δημοσίου έρχονται μαζί.
Μόνο οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να ΜΗ δώσουν λύση.

Επεξ/σία από Free Bird
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Free Bird είπε

Επειδή προφανώς περνάμε την ώρα μας (sic) ιδού η απάντηση σε ερώτηση
"Τί γίνεται με τις Ταυτότητες Οφειλής προς οφειλές σε δημόσιους οργανισμούς, σε αίτηση που έχει αποδεχθεί Ο Αιτών εδώ και δύο μήνες !!"
Είναι λίγο μεγάλο το κείμενο αλλά ίσως βοηθήσει κάποιους.

<< Καλημέρα σας.

Από τα στοιχεία του συστήματος προκύπτει ότι η αίτηση με α/α ΧΧΧΧΧ βρίσκεται στο στάδιο «Αξιολόγηση από Φορείς Δημοσίου». Από την καρτέλα «Σύμβαση αναδιάρθρωσης - Εκπροσώπηση», προκύπτει ότι ο χρήστης με ΑΦΜ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ έχει προβεί σε «Έγκριση» της προτεινόμενης σύμβασης αναδιάρθρωσης.
Σε περίπτωση πολυμερούς διαπραγμάτευσης και αποδοχής της πρότασης αναδιάρθρωσης από τον χρήστη (Αιτών), υπάρχουν οι κάτωθι περιπτώσεις:

1) Εφόσον υπάρχουν οφειλές προς Φορείς Δημοσίου και η πρόταση που έχει γίνει αποδεκτή από τον οφειλέτη είναι η πρόταση του υπολογιστικού εργαλείου ή η αντιπρόταση των πιστωτών, η διαδικασία συνεχίζεται στο στάδιο «Αξιολόγηση από Φορείς Δημοσίου»:
i. Στην περίπτωση που οι Φορείς Δημοσίου αποδεχτούν την πρόταση αναδιάρθρωσης η αίτηση μεταβαίνει σε στάδιο «Ολοκλήρωση Αίτησης» με λόγο ολοκλήρωσης «Επιτυχής Διαπραγμάτευση».
ii. Σε περίπτωση που οι Φορείς Δημοσίου κρίνουν ότι απαιτούνται τροποποιήσεις στην αίτηση, οι Φορείς Δημοσίου δημιουργούν «Αίτημα Θεραπείας – Συμπλήρωση Στοιχείων» και η αίτηση επιστρέφει στο στάδιο «Συμπλήρωση Στοιχείων». Σε αυτή την περίπτωση, ο χρήστης (Αιτών) επισκοπεί το αίτημα θεραπείας στην καρτέλα «Διόρθωση Στοιχείων», προβαίνει στις αντίστοιχες διορθώσεις που αναφέρονται σε αυτό και οριστικοποιεί εκ νέου την αίτησή του.

2) Σε περίπτωση που η πρόταση ρύθμισης είναι πρόταση του συντονιστή πιστωτή, οι οφειλές προς τους Φορείς Δημοσίου και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης δεν ρυθμίζονται και το στάδιο της αίτησης μεταβαίνει σε «Ολοκλήρωση Αίτησης» με λόγο ολοκλήρωσης «Επιτυχία / Σύμβαση αναδιάρθρωσης πολυμερούς».

3) Εφόσον δεν εμπλέκεται κάποιος Φορέας του Δημοσίου ως Πιστωτής, το στάδιο της αίτησης μεταβαίνει σε «Ολοκλήρωση Αίτησης» με λόγο ολοκλήρωσης «Επιτυχία / Σύμβαση αναδιάρθρωσης πολυμερούς». Στο στάδιο «Αξιολόγηση από Φορείς Δημοσίου» ο χρήστης «Πιστωτής Δημοσίου» δύναται να επισκοπεί όλες τις διαθέσιμες προτάσεις ρύθμισης (Πρόταση του υπολογιστικού εργαλείου, Αντιπρόταση πιστωτών ή Πρόταση Συντονιστή Πιστωτών, εάν έχει αναρτηθεί) καθώς και την πρόταση που εν τέλει ψηφίσθηκε. Εντοπίζει αποκλίσεις των όρων των συμβάσεων που απαιτούνται να τροποποιηθούν. Η πλατφόρμα πραγματοποιεί ελέγχους ως προς τους κανόνες και τους περιορισμούς στις συμβάσεις αναδιάρθρωσης οφειλών με το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 22 του Ν.4738/2020 κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στο «κεφάλαιο «4.1 Φυσικό Πρόσωπο - Αξιολόγηση από Οφειλέτη» του αρχείου «ΝΕΟΣ Οδηγός χρήσης (Αιτών) Μέρος Γ΄ (Αξιολόγηση Αίτησης από Οφειλέτη - Αποδοχή/Απόρριψη Σύμβασης Αναδιάρθρωσης)-14.4.2022» και στο «Στάδιο 8. Αξιολόγηση από Φορείς Δημοσίου» του αρχείου «Βήματα υποβολής αίτησης στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών». Επίσης, μπορείτε να ελέγχετε την καρτέλα «Στοιχεία αίτησης». Στην περίπτωση επιτυχούς διαπραγμάτευσης, η αίτηση θα αλλάξει στάδιο και ο Αιτών είναι υπεύθυνος για την καταβολή πρώτης δόσης σύμφωνα με την Σύμβαση Αναδιάρθρωσης που αποδέχτηκε.

Η καταβολή της πρώτης δόσης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από τον Αιτούντα εντός πέντε (5) ημερών.
α) Σύμφωνα με ενημέρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προς την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, για την καταβολή των δόσεων της ρύθμισης οφειλών που αφορούν την Α.Α.Δ.Ε., εκδίδεται σχετική ταυτότητα οφειλής και αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο αιτών στην πλατφόρμα Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών (καρτέλα «Στοιχεία Αίτησης»).

Συνεπώς, θα πρέπει να παρακολουθείτε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο όπου και θα λάβετε μήνυμα με την ταυτότητα πληρωμής. Υπηρεσία εξυπηρέτησης και ενημέρωσης του οφειλέτη για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών είναι η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης (ΕΜΕΙΣ) της Α.Α.Δ.Ε., όπως αναφέρεται στην ενότητα «Λοιποί Όροι» της Διμερούς Σύμβασης Αναδιάρθρωσης Οφειλών, που μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα «Σύμβαση Αναδιάρθρωσης / Εκπροσώπηση».

β) Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) εκπροσωπεί τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης στη διαδικασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 3 του Ν. 4738/2020. Σύμφωνα με ενημέρωση του Κ.Ε.Α.Ο. προς την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, γενικότερα, οι οφειλέτες Κ.Ε.Α.Ο. καταβάλουν στο Κ.Ε.Α.Ο. μέσω ΔΙΑΣ με χρήση Ταυτότητας Οφειλέτη. Αυτή είναι σταθερή και συνδέεται με το κάθε ΑΜΟ (Αριθμός Μητρώου Οφειλέτη). Αν ο οφειλέτης, λόγω ύπαρξης οφειλών σε περισσότερους του ενός ασφαλιστικούς φορείς, έχει περισσότερους του ενός ΑΜΟ, τότε έχει και περισσότερες Ταυτότητες Οφειλέτη.

Σε ειδικές περιπτώσεις για την καταβολή ποσών προς Κ.Ε.Α.Ο. χορηγείται από το αρμόδιο Περιφερειακό Κ.Ε.Α.Ο. συγκεκριμένος κωδικός πληρωμής RF, ο οποίος όμως ισχύει μόνο για την ημέρα που εκδίδεται, οπότε αυθημερόν και πριν το κλείσιμο των τραπεζών θα πρέπει ο οφειλέτης να προβεί σε καταβολή.

Σε ό,τι αφορά στην καταβολή της πρώτης δόσης του εξωδικαστικού, διευκρινίζεται ότι θα πρέπει πρώτα να υλοποιηθεί μηχανογραφικά η ρύθμιση και στη συνέχεια να καταβληθεί η δόση. Για να υλοποιήσει το Κ.Ε.Α.Ο. τη ρύθμιση, θα πρέπει η διμερής αίτηση να μεταβεί στο στάδιο «Διμερής διαδικασία – Επιτυχής διαπραγμάτευση», ώστε να «κλείσει» επίσημα η φάση «Διμερής διαδικασία - Αξιολόγηση πρότασης αναδιάρθρωσης από οφειλέτη». Μόλις υλοποιηθεί η ρύθμιση, ο οφειλέτης ενημερώνεται από το Περιφερειακό Κ.Ε.Α.Ο. όπου ανήκει η οφειλή του σχετικά με την υποχρέωση καταβολής της πρώτης δόσης. Στην παρούσα φάση, οι υπηρεσίες K.E.A.O. χορηγούν κωδικό RF για την εν λόγω καταβολή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ταυτότητα Οφειλής σας, παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.). Οδηγοί χρήσης (οφειλέτες, σύζυγοι, εξαρτώμενα μέλη, σύμβουλοι, συνοφειλέτες/εγγυητές), θεσμικό πλαίσιο, ενημερωτικό υλικό, τα βήματα υποβολής αίτησης στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών κ.α. είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο http://www.keyd.gov.gr/ryumish_ofeilvn_ejvdik Με εκτίμηση, Ομάδα Υποστήριξης Ρύθμισης Οφειλών και 2ης Ευκαιρίας (Ν.4738/2020) >>

Απ ότι ξέρω πρέπει να αποδεχθείτε όλες τις προτάσεις.
Επίσης η ΑΑΔΕ πρέπει και αυτή να έχει στείλει πρόταση. Δε ξέρω γιατί δεν έχει στείλει.
Μόνο οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να ΜΗ δώσουν λύση.

επισης ση,μαντικη ερωτηση σε περιπτωση που χασεις την ρυθμιση του εξωδικαστικου ποιες ειναι οι κυρωσεις?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, geza77 είπε

επισης ση,μαντικη ερωτηση σε περιπτωση που χασεις την ρυθμιση του εξωδικαστικου ποιες ειναι οι κυρωσεις?

Θα συνεχιστούν ή θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή (άγνωστο το πότε) οι όποιες νομικές ενέργειες που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο δικηγόρος λογικά θα γνωρίζει.
Επίσης έχετε δικαίωμα να κάνετε νέα αίτηση μετά όμως από ένα χρόνο.

Δημοσ.

Επισυνάπτω την απάντηση που έλαβα στην αίτηση που οι φορείς δημοσιου ζητάνε από την cepal διαχειριστή αφερεγγυότητας 

Καλησπέρα σας, Μετά από έλεγχο του συστήματος έχει υποβληθεί από την ΑΑΔΕ Αίτημα Θεραπείας - Επισύναψη Εγγράφων. Αναμένετε την επεξεργασία της αίτησης προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύμβαση αναδιάρθρωσης. Σε απάντηση του ερωτήματός σας, σας ενημερώνουμε ότι γενικότερα, οι οφειλέτες ΚΕΑΟ καταβάλουν στο ΚΕΑΟ μέσω ΔΙΑΣ με χρήση Ταυτότητας Οφειλέτη. Αυτή είναι σταθερή και συνδέεται με το κάθε ΑΜΟ (Αριθμός Μητρώου Οφειλέτη). Αν ο οφειλέτης λόγω ύπαρξης οφειλών σε περισσότερους του ενός ασφαλιστικούς φορείς έχει περισσότερους του ενός ΑΜΟ, τότε έχει και περισσότερες Ταυτότητες Οφειλέτη. Σε ειδικές περιπτώσεις για την καταβολή ποσών προς ΚΕΑΟ χορηγείται από το αρμόδιο Περ/κο ΚΕΑΟ συγκεκριμένος κωδικός πληρωμής RF, ο οποίος όμως ισχύει μόνο για την ημέρα που εκδίδεται, οπότε αυθημερόν και πριν το κλείσιμο των τραπεζών θα πρέπει ο οφειλέτης να προβεί σε καταβολή. Σε ό,τι αφορά στη καταβολή της πρώτης δόσης του εξωδικαστικού, διευκρινίζεται ότι θα πρέπει πρώτα να υλοποιηθεί μηχανογραφικά η ρύθμιση και στη συνέχεια να καταβληθεί η δόση. Για να υλοποιήσει το ΚΕΑΟ τη ρύθμιση, θα πρέπει η διμερής αίτηση να μεταβεί στο status «Διμερής διαδικασία – Επιτυχής διαπραγμάτευση», ώστε να «κλείσει» επίσημα η φάση «Διμερής διαδικασία - Αξιολόγηση πρότασης αναδιάρθρωσης από οφειλέτη». Μόλις υλοποιηθεί η ρύθμιση, ο οφειλέτης ενημερώνεται από το Περ/κο ΚΕΑΟ όπου ανήκει η οφειλή του σχετικά με την υποχρέωση καταβολής της πρώτης δόσης. Στην παρούσα φάση οι υπηρεσίες ΚΕΑΟ χορηγούν κωδικό RF για την εν λόγω καταβολή. Αναφορικά με τις οφειλές σε ΑΑΔΕ, η ταυτότητα οφειλής αποστέλλεται με email, σε αυτό που έχει δηλωθεί στα «Στοιχεία Επικοινωνίας» της πλατφόρμας του εξωδικαστικού. Με εκτίμηση Ομάδα Υποστήριξης Ν.4738/2020

• Like 1
Δημοσ.

KAΛΗΜΕΡΑ . ΔΕΧΤΗΚΑ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΑΟ.  ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΑΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ( ΑΡΧΙΚΗ ΟΦΕΙΛΗ 21.000 ΤΟΚΟΙ 14ΟΟΟ)  ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΖΥΓΙΣΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΧΡΗΜΑ Η ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΟΥ ΗΡΕΜΙΑ . ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ , ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΕΧΩ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ 12 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ.  ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΔΕΧΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ. ΣΩΣΤΑ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

• Like 2
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, geza77 είπε

KAΛΗΜΕΡΑ . ΔΕΧΤΗΚΑ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΑΟ.  ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΑΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ( ΑΡΧΙΚΗ ΟΦΕΙΛΗ 21.000 ΤΟΚΟΙ 14ΟΟΟ)  ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΖΥΓΙΣΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΧΡΗΜΑ Η ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΟΥ ΗΡΕΜΙΑ . ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ , ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΕΧΩ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ 12 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ.  ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΔΕΧΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ. ΣΩΣΤΑ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Επειδή ακόμα και μετα την αποδοχή δεν ξέρεις πως θα εξελιχθει η αιτηση σου εγώ θα σου πρότεινα να μην σταματήσεις την ρύθμιση να την πληρώνεις 

Εξαρτάται βέβαια αυτή την στιγμή σε τι ρύθμιση βρίσκεσαι 12αρα ; 

Του χρονου έρχονται οι εκλογες πιθανόν θα βγουν ρυθμίσεις πιο ευνοϊκές 

Και αυτό το τονίζω γιατί όπως βλέπεις οι βετεράνοι του γκρουπ κλείνουμε χρόνο από την έναρξη αίτησης στον εξωδικαστικο και ακόμα ταυτότητες οφειλής για πληρωμή δεν έχουμε λάβει δηλαδή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο εξωδικαστικος στις αιτήσεις μας 

1 λεπτό πριν, Lenas8 είπε

Επειδή ακόμα και μετα την αποδοχή δεν ξέρεις πως θα εξελιχθει η αιτηση σου εγώ θα σου πρότεινα να μην σταματήσεις την ρύθμιση να την πληρώνεις 

Εξαρτάται βέβαια αυτή την στιγμή σε τι ρύθμιση βρίσκεσαι 12αρα ; 

Του χρονου έρχονται οι εκλογες πιθανόν θα βγουν ρυθμίσεις πιο ευνοϊκές 

Και αυτό το τονίζω γιατί όπως βλέπεις οι βετεράνοι του γκρουπ κλείνουμε χρόνο από την έναρξη αίτησης στον εξωδικαστικο και ακόμα ταυτότητες οφειλής για πληρωμή δεν έχουμε λάβει δηλαδή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο εξωδικαστικος στις αιτήσεις μας 

Επίσης αν υπάρχει είδη κατασχετήριο σε τραπεζικό λογαριασμό αυτό παραμένει και δεν υπάρχει άρση κατασχετηρίου ακόμα και σε περιπτωση που ο εξωδικαστικος καρποφορήσει . Για να γινει αρση κατασχετηριου θα πρέπει να εξοφλήσει το 70% της οφειλής αν θυμάμαι καλά .

Γιατί ως γνωστό ζούμε στο Ελλαδιστάν 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

16 ώρες πριν, vbessas88 είπε

σημερα ολοκληρωθηκε η διορθωση για την διπλοεγγραφη που ειχε αιτηθει ο πιστωτης και πατησα οριστικοποιηση αιτησης και μου εμφανισε "Η αίτησή σας δεν μπορεί να υποβληθεί οριστικά καθώς έχει παρέλθει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για την εκ νέου οριστικοποίησή της."! μας κοροιδευουν...

απο τη στιγμη που δεν ειναι απο δικη σου υπαιτιότητα πρεπει να κανεις ενα ερωτημα(επανω δεξια) και ζητας παραταση χρονου (μπορουν να δωσουν μεχρι 1,5 μηνα) αλλα το θεμα ειναι .. ποτε θα δουν το ερωτημα σου !!

Επεξ/σία από rotoras
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχει γίνει σε εξ αδιαιρετου ιδιοκτησια κατασχεση του ενος από τράπεζα μας επηρεάζει εμάς τους υπόλοιπους; Γιατί όπως μπήκα στο κτηματολόγιο για ελεγξω την δήλωση στο κτηματολόγιο τον εμφανίζει ως <<άγνωστο>>

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-05-31 130743.png

Επεξ/σία από Qwerty_2
  • Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, Lenas8 said:

Επίσης αν υπάρχει είδη κατασχετήριο σε τραπεζικό λογαριασμό αυτό παραμένει και δεν υπάρχει άρση κατασχετηρίου ακόμα και σε περιπτωση που ο εξωδικαστικος καρποφορήσει . Για να γινει αρση κατασχετηριου θα πρέπει να εξοφλήσει το 70% της οφειλής αν θυμάμαι καλά .

Αυτό που το έχεις δει;

Γιατί ο νόμος γράφει ότι τα αναγκαστικά μέτρα αναστέλλονται για όσο διάστημα τηρείται η ρύθμιση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Αυτό που το έχεις δει;

Γιατί ο νόμος γράφει ότι τα αναγκαστικά μέτρα αναστέλλονται για όσο διάστημα τηρείται η ρύθμιση.

Σε βίντεο το είδα που ηταν εκπρόσωποί εξωδικαστικου,λογιστηρίου κτλ  μάλιστα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου το έθεσε και σαν ερώτημα καθώς είναι παράλογο!

Επομένως ο νόμος λέει ότι κατά την οριστική υποβολή της αίτησης δεν θα παίρνονται αναγκαστικά μέτρα (για 2 μήνες όσο θεωρητικά είναι και η διάρκεια του εξωδικαστικου)

Εννοείτε πως αν καρποφορήσει ο εξωδικαστικος και τήρειτε η ρυθμιση  δεν θα έχουμε αναγκαστικά μέτρα! Αλλά τα είδη υπάρχοντα  αναγκαστικά μέτρα δεν αναστέλλονται!!! Επομένως το τυρί το είδαμε;;; την φάκα την είδαμε;;;; 

Μάλιστα πολύ σωστά έδωσε σαν  παράδειγμα ο πρόεδρος επιμελητηρίου τι θα γίνει αν κάποιος έχει να πληρώσει δόση 2.500 ευρώ αλλά έχει κατασχετήριο επάνω στον λογαριασμό του !  Πώς θα πληρωθεί αυτή η δοση;  τουλάχιστον όσο αφορά τα φυσικά πρόσωπα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Οδηγός Συχνών Ερωτήσεων – Απαντήσεων
ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ
ΚΑΙ
ΠΑΡΟΧΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
Ν.4738/2020

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwiWtvqvi4r4AhWk57sIHYzkCYAQFnoECAIQAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.keyd.gov.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F06%2F%CE%955_faq-%CE%BD4738_2020_10-3-2021_%CE%95%CE%94_010621-.pdf&usg=AOvVaw2_RMMwAFohTrv3XrC_0lRu

Απο αυτο το αρχειο σελ.24

39. Ποια αποτελέσματα επιφέρει η κατάρτιση συμβάσεων αναδιάρθρωσης οφειλών με το Δημόσιο;
Από την ημερομηνία ισχύος της εγκριθείσας σύμβασης αναδιάρθρωσης, ισχύουν τα ακόλουθα ως προς το Δημόσιο:
i αναστέλλονται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί απαιτήσεων, κινητών και ακινήτων κατά του οφειλέτη. Η αναστολή αυτή δεν ισχύει για τις ληξιπρόθεσμες δόσεις της σύμβασης,
ii αναστέλλεται η ποινική δίωξη για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο (α. 25 του ν. 1882/1990) και αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε σύμφωνα με το άρθρο αυτό ή, εφόσον άρχισε, η εκτέλεσή της διακόπτεται. Κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής της ποινικής δίωξης αναστέλλεται η παραγραφή του αδικήματος,
iii κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της σύμβασης αναδιάρθρωσης και υπό την προϋπόθεση ότι: α) έχει εξοφληθεί τουλάχιστον η πρώτη δόση της ρύθμισης δυνάμει αυτής, β) έχουν εξοφληθεί ή τακτοποιηθεί με νόμιμο τρόπο, με αναστολή είσπραξης ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής οι μη υπαγόμενες στη σύμβαση οφειλές και γ) έχουν υποβληθεί οι προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και φόρου προστιθέμενης αξίας, καθώς και η προβλεπόμενη Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.), εντός τριών (3) μηνών από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους, μετά από αίτηση του οφειλέτη, η Φορολογική Διοίκηση αποφασίζει ότι οι κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων σε βάρος του οφειλέτη δεν καταλαμβάνουν μελλοντικές απαιτήσεις. Η απόφαση αυτή εκδίδεται ανεξάρτητα από το εάν οι κατασχέσεις επιβλήθηκαν για υπαγόμενες ή μη στη σύμβαση οφειλές και γνωστοποιείται στον τρίτο. Ποσά απαιτήσεων που γεννώνται μετά την ως άνω γνωστοποίηση, αποδεσμεύονται και αποδίδονται κατά νόμο, ενώ ποσά απαιτήσεων που γεννήθηκαν πριν από αυτή αποδίδονται στο Δημόσιο. Αν ανατραπεί ή ακυρωθεί η σύμβαση, οι ανωτέρω κατασχέσεις αναπτύσσουν πλήρως τις έννομες συνέπειές τους, αναφορικά με τις μελλοντικές απαιτήσεις, από τη γνωστοποίηση της ανατροπής στον τρίτο. Τυχόν αποκτηθέντα δικαιώματα ή αξιώσεις τρίτων δεν αντιτάσσονται έναντι του κατασχόντος Δημοσίου. Οι κατασχέσεις στα χέρια τρίτων, που έχουν επιβληθεί αποκλειστικά για οφειλές υπαγόμενες στη σύμβαση, αίρονται μετά από αίτηση του οφειλέτη, εφόσον έχει εξοφληθεί ποσοστό τουλάχιστον εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του συνολικού προς καταβολή στο Δημόσιο ποσού της σύμβασης. Στις περιπτώσεις των ανωτέρω εδαφίων, ποσά που έχουν αποδοθεί στο Δημόσιο δεν επιστρέφονται. (άρθρο 23)

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...