Free Bird Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) @zarnt Φίλε μου, χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης. Σ' αυτό το τόπικ είμαστε είτε ιδιώτες για την προσωπική μας αίτηση, είτε 'ειδικοί - σύμβουλοι' για αιτήσεις πελατών μας. Οπωσδήποτε κάθε τέτοια συνάντηση με τα στελέχη που έχουν την ευθύνη να τρέξουν ανάλογα project είναι σημαντική, αλλά ξέρεις τι συμβαίνει συνήθως ? Μιλάνε τα μεγαλοστελέχη για την κεντρική ιδέα και δε δίνουν τόση σημασία σε αυτούς που τραβάνε τη λάντζα, δηλαδή είτε τους υπαλλήλους τους, είτε εμάς τους 'κακομοίρηδες΄που εδώ και ένα χρόνο ταλαιπωρούμαστε όσο δεν πάει. Έχω ένα κριτήριο για να κρίνω πράγματα, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αν όχι σε όλες, ισχύει. Βγάζω συμπέρασμα εκ του αποτελέσματος ! Νομίζω ότι για το αποτέλεσμα στον εξωδικαστικό έχουμε όλοι την ίδια άποψη. Δε θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω λεπτό προς λεπτό τι ειπώθηκε στο βίντεο, θα πω μόνο αυτό. Όπως φαίνεται στην παρουσίαση, το μέσο κούρεμα στις λύσεις ανέρχεται σε 28%. Καμία σχέση με τα (από) 70-80% που ανακοίνωναν. Σε μία περίπτωση που έχω, δόθηκε λύση με κούρεμα 42% στις οφειλές της ΑΑΔΕ και 18% στις οφειλές της ΔΟΥ. Και αυτό σε κάποιον που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ακίνητη περιουσία ! Βεβαίως δεν έχει ολοκληρωθεί η περίπτωση γιατί περιμένω τις ταυτότητες οφειλής από τους παραπάνω οργανισμούς, αλλά ταυτότητες οφειλής δεν έρχονται εδώ και 2 μήνες ! Τέσπα ! Μακάρι να βγει ένας και να πει κάτι άλλο. Και να μας δώσει και τα φώτα του να δούμε άσπρη μέρα. Ή ας το πω διαφορετικά. Μακάρι αυτή η συνάντηση που έγινε να βοηθήσει ώστε να τρέξουν οι αιτήσεις μας. Όπως και να 'χει, το αποτέλεσμα θα δείξει ! Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από Free Bird 5
zarnt Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 τελείωσε το δίμηνο{αξιολόγηση από λοιπούς πιστωτές} και η αίτηση πέρασε σε ... Διμερής Σύμβαση μεταξύ Οφειλέτη και Δημοσίου από όσο κατάλαβα δεν έδωσαν λύση οι τράπεζες και τώρα πάει στο δημοσιο υπάρχει περίπτωση να μην δώσει ούτε το δημόσιο λύση?
geza77 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Στις 4/5/2022 στις 8:02 ΜΜ, Free Bird είπε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝ ΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΤΩΝΙΣΤΗ ΠΙΣΤΩΤΗ . ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ? θΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΚΤΩ? ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ . ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ.
Free Bird Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 @zarnt Δε προβλέπεται κάτι τέτοιο από τις οδηγίες. =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=- @geza77 Για ρίξε μια ματιά σε αυτό http://www.keyd.gov.gr/wp-content/uploads/2021/11/OCW-process-workflow_30-11-21.pdf Δες στη δεύτερη σελίδα, από το Στάδιο 5 και μετά. Δε μπορώ να ανεβάσω φωτό γιατί είμαι εκτός. Υπομονή, μακάρι να ξεμπερδέψεις σύντομα.
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 On 08/05/2022 at 18:46, Free Bird said: Σε μία περίπτωση που έχω, δόθηκε λύση με κούρεμα 42% στις οφειλές της ΑΑΔΕ και 18% στις οφειλές της ΔΟΥ. Και αυτό σε κάποιον που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ακίνητη περιουσία ! Να ενημερώσω για κάτι που έχει διαφύγει αν όχι σε όλους μας, τουλάχιστον στους περισσότερους από εμάς: ο αλγόριθμος δεν υπολογίζει μόνο την ακίνητη περιουσία του καθενός μας, αλλά και την κινητή. Κινητή δεν είναι μόνο τα σκάφη και τα αυτοκίνητα. Στην περίπτωση ατομικής επιχείρησης για παράδειγμα είναι και ο εξοπλισμός της επιχείρησης, καθώς και ο αέρας της, η πελατεία και η φήμη της. Ο αλγόριθμος υπολογίζει τι θα εισέπρατταν το κράτος και οι τράπεζες εάν εκποιούνταν όλη η περιουσία κάποιου, όχι μόνο τα ακίνητα και τα οικόπεδα. Γι' αυτό δεν υπάρχουν σοβαρά κουρέματα, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις. 2
dis83 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, zarnt είπε τελείωσε το δίμηνο{αξιολόγηση από λοιπούς πιστωτές} και η αίτηση πέρασε σε ... Διμερής Σύμβαση μεταξύ Οφειλέτη και Δημοσίου από όσο κατάλαβα δεν έδωσαν λύση οι τράπεζες και τώρα πάει στο δημοσιο υπάρχει περίπτωση να μην δώσει ούτε το δημόσιο λύση? Πως συμπέρανες ότι δεν έδωσε λύση η τράπεζα ; Η πορεία πάντως λογική φαίνεται. Αξιολόγηση από αυντονιστή πιστωτή, αξιολόγηση από λοιπούς πιστωτές, Διμερής σ'υμβαση κλπ. Αν θυμάμαι καλά είχαμε κοντινές ημερομηνίες. Να ετοιμάζομαι.
zarnt Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 6 λεπτά πριν, dis83 είπε Πως συμπέρανες ότι δεν έδωσε λύση η τράπεζα ; Η πορεία πάντως λογική φαίνεται. Αξιολόγηση από αυντονιστή πιστωτή, αξιολόγηση από λοιπούς πιστωτές, Διμερής σ'υμβαση κλπ. Αν θυμάμαι καλά είχαμε κοντινές ημερομηνίες. Να ετοιμάζομαι. νομίζω το άκουσα από το προχθεσινό βίντεο ότι ,εάν δεν δώσουν λύση οι τράπεζες πάει σε διμερή με το δημόσιο και είναι άλλοι 2 μήνες δεν ξέρω ,μήπως δεν κατάλαβα καλά ,ρίξε μια ματιά και εσύ ,γύρω στο 40λεπτο είναι που μιλάει η δικηγόρος της γγ
Free Bird Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Status : Αξιολόγηση από φορείς Δημοσίου. Νέα εκτιμώμενη ημερομηνία Ολοκλήρωσης Σταδίου 03/06/2022. Θα έχουν περάσει 2,5 μήνες από την αποδοχή της σύμβασης. Αναμένουμε ....
xdelios Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, Free Bird είπε Status : Αξιολόγηση από φορείς Δημοσίου. Νέα εκτιμώμενη ημερομηνία Ολοκλήρωσης Σταδίου 03/06/2022. Θα έχουν περάσει 2,5 μήνες από την αποδοχή της σύμβασης. Αναμένουμε .... Αυτό είναι μετά την "Διμερή Σύμβαση μεταξύ Οφειλέτη και Δημοσίου" ? Επίσης δεν υποτίθεται ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία σε 55 ημέρες από την οριστικοποίηση ή κάνω λάθος;
Lenas8 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Και εμένα το ίδιο σήμερα! Δεν έχεις οφειλες δημοσιου μεγαλύτερες απο οφειλες τραπεζών έτσι? Αν ναι τσέκαρε το πεδίο διόρθωση στοιχείων μήπως ζητάει κάτι δημόσιο 3 ώρες πριν, Free Bird είπε Status : Αξιολόγηση από φορείς Δημοσίου. Νέα εκτιμώμενη ημερομηνία Ολοκλήρωσης Σταδίου 03/06/2022. Θα έχουν περάσει 2,5 μήνες από την αποδοχή της σύμβασης. Αναμένουμε .... 1
Free Bird Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 @xdelios @Lenas8 Η δική μου υπόθεση είναι με ένα μικρό μέρος οφειλών σε τράπεζα και το μεγαλύτερο μέρος στο δημόσιο .... "Διμερή Σύμβαση μεταξύ Οφειλέτη και Δημοσίου" , αυτή η περίπτωση είναι όταν ο οφειλέτης χρωστάει μόνο στο δημόσιο. =-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=- Νομίζω ότι έχει χαθεί η μπάλα. Τρέχανε (λέμε τώρα) σχεδόν ένα χρόνο να λειτουργήσει η πλατφόρμα. Αυτές τις μέρες πήρα απάντηση σε δυο ερωτήματα που έχω υποβάλλει από πέρσι !!!! Από 13/10/2021 που υποβλήθηκε το ερώτημα, η απάντηση ήρθε 9/5/2022 😂😂 και με συντακτικά λάθη !! βλέπε παρακάτω <<Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος, η αίτηση σας με αριθμό ΧΧΧΧΧΧ στην οποία αναφέρεστε βρίσκεται στο στάδιο "Αξιολόγηση από Λοιπούς Πιστωτές" Αναμένετε την ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου του αλγορίθμου από τους πιστωτές και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους Στη συνέχεια θα λάβετε μήνυμα για την υποβολή «Πρόταση Ρύθμισης» την οποία θα κληθείτε να αποδεχθείτε ή να απορρίψετε. Με εκτίμηση, Ομάδα Υποστήριξης Ν.4738/2020 >> Πλέον αφού κουτσά στραβά προχωράνε οι αιτήσεις στην πλατφόρμα (ας είναι καλά και το help desk που έφτιαξαν), οι αιτήσεις κολλάνε στα επόμενα στάδια !!!! κυρίως στις διαδικασίες από το ... δημόσιο και γενικότερα στα επόμενα στάδια μετά την οριστικοποίηση. Στην αίτηση που αποδέχεται τη σύμβαση αναδιάρθρωσης ο οφειλέτης, πρέπει μετά από 5 μέρες να καταβληθεί η πρώτη δόση ! Είναι η περίπτωση που αναφέρω παραπάνω που αναμένω 2,5 μήνες για την 1η δόση ! Σήμερα λοιπόν που μίλησα με ένα γραφείο της ΕΓΔΙΧ, η κυρία που μίλησα έκανε πως την "έκπληκτη", βέβαια μου είπε ότι είχε μιλήσει και χθες με έναν άλλο κύριο που τις είπε το ίδιο πράγμα, ότι δηλαδή αναμένουμε τις ταυτότητες οφειλής από το δημόσιο. Ξέρετε μου λέει, η διαδικασία είναι 5 μέρες μετά την αποδοχή της σύμβασης, δε ξέρω τη συμβαίνει. Κανονικά θα έπρεπε να έχετε λάβει το e-mail με τις οδηγίες ..... αλλά όντως ακούω ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση ..... Κάντε ένα ερώτημα στην πλατφόρμα για να είστε καλυμμένος !! Έκανα κι άλλο ερώτημα σήμερα, δεύτερο ! καθώς είχα κάνει ΚΑΙ στις 14/4 για τον ίδιο λόγο (εννοείται δεν έχει απαντηθεί) ενώ στο βίντεο είπαν ότι τα ερωτήματα σε αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί θα έχουν μία προτεραιότητα. χμμμμμμμμμ,. Ε όταν το αίτημα του Οκτώβρη έκανε 7 μήνες, τα καινούρια αιτήματα πόσο θα κάνουν ? 😉 Όλα αυτά για αίτηση που ο οφειλέτης αποδέχθηκε την πρόταση αναδιάρθρωσης στις 17/3. Έχουν δηλαδή προκύψει νούμερα, συγκεκριμένες δόσεις με χρονοδιαγράμματα και δυο μήνες τώρα τρέχουν νέες δόσεις, τόκοι, εισφορές κλπ.
zarnt Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 βλέπω να πηγαίνουμε από ολυμπιάδα σε ολυμπιάδα σε λίγο
geza77 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Στις 12/5/2022 στις 6:06 ΜΜ, Lenas8 είπε Και εμένα το ίδιο σήμερα! Δεν έχεις οφειλες δημοσιου μεγαλύτερες απο οφειλες τραπεζών έτσι? Αν ναι τσέκαρε το πεδίο διόρθωση στοιχείων μήπως ζητάει κάτι δημόσιο καλησπερα. Μια ερωτηση. Μετα απο την αποδοχη της προτασης υποθετω σταματατε να πληρωνετε πλεον ρυθμισεις σωστα? Σας ευχαριστω πολυ 1
Lenas8 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Καλό θα ήταν να μην σταματήσετε γιατί υπάρχει και η προϋπόθεση μείωσης εισοδήματος 20% σε περίπτωση υφιστάμενων ρυθμίσεων. Έτσι όπως κυλάει ο εξωδικαστικος εγώ τουλάχιστον δεν θα έπαιρνα το ρισκο να χάσω μια μεγάλη ρύθμιση πχ 120 δόσεις 10 ώρες πριν, geza77 είπε καλησπερα. Μια ερωτηση. Μετα απο την αποδοχη της προτασης υποθετω σταματατε να πληρωνετε πλεον ρυθμισεις σωστα? Σας ευχαριστω πολυ 2
geza77 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 34 λεπτά πριν, Lenas8 είπε Καλό θα ήταν να μην σταματήσετε γιατί υπάρχει και η προϋπόθεση μείωσης εισοδήματος 20% σε περίπτωση υφιστάμενων ρυθμίσεων. Έτσι όπως κυλάει ο εξωδικαστικος εγώ τουλάχιστον δεν θα έπαιρνα το ρισκο να χάσω μια μεγάλη ρύθμιση πχ 120 δόσεις Καλημερα. Σας ευχαριστω για την απαντηση. Ετσι και αλλιως οπως παει θα ξεχρεωσω απο μονη μου μεχρι να τελειωσει ολη αυτη η παρόδια. Υποθέτω τα χρηματα που πληρωνουμε τοσο καιρο στο τελος θα αφαιρεθουν απο την αρχική μορφή οφειλής που έχει υπαχθεί στον εξωδικαστικο. Σας ευχαριστω και παλι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα