zarnt Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, Free Bird είπε Μην απελπίζεσαι, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Όσον αφορά το Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας, όσες φορές το έχω βγάλει μέσω του gov.gr, το μόνο που ζητάνε είναι ένα μεγαρόσημο των 5 €. Δε ζητήθηκε ποτέ το 'περί μη πτώχευσης' από το πρωτοδικείο Για τα Φυσικά Πρόσωπα με έναρξη εμπορικής-επιχειρηματικής δραστηριότητας πριν το 2001 απαιτείται και η κατάθεση αίτησης για χορήγηση πιστοποιητικού “ΠΕΡΙ ΚΗΡΥΞΗΣ Ή ΜΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ” 1
dime100 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Καλημέρα , επειδή εμφανίζεται λάθος μια εξασφάλιση και μου είπαν πως πρέπει να κάνω επανάντληση , πως ακριβώς κάνω επανάντληση;; Ακυρώνω την αίτηση και κάνω καινύργια;; Ευχαριστώ.
Free Bird Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, dime100 είπε Καλημέρα , επειδή εμφανίζεται λάθος μια εξασφάλιση και μου είπαν πως πρέπει να κάνω επανάντληση , πως ακριβώς κάνω επανάντληση;; Ακυρώνω την αίτηση και κάνω καινύργια;; Ευχαριστώ. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους !!! Λοιπόν, πρέπει να εξακριβώσεις ότι τη λάθος εξασφάλιση δεν την έχει στείλει η τράπεζα, fund κλπ. Εάν την έχει στείλει η τράπεζα, θα πρέπει να τους κάνεις ένα αίτημα να κάνουν τη διόρθωση. Αυτό είναι πολύ εύκολο να το εξακριβώσεις παίρνοντας ένα τηλέφωνο στην τράπεζα και λέγοντάς τους το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Αυτοί θα σου πουν αν είναι από αυτούς ή όχι. Δεν έχει νόημα να κάνεις επανάντληση στοιχείων και η τράπεζα να ξαναστείλει την εξασφάλιση λάθος. Θα χάσεις και 15 μέρες, γιατί τόσο θέλει η επανάντληση στοιχείων για να ανεβάσει τα νούμερα. Έχω το ίδιο θέμα και σε μένα είναι πρόβλημα της τράπεζας, που το παραδέχθηκε. Και περιμένω ένα μήνα να κάνουν τη διόρθωση για να ξαναζητήσω επανάντληση στοιχείων ( 3 φορά ! ) Για να κάνεις επανάντληση ΔΕΝ ακυρώνεις την αίτηση. Υπάρχει επιλογή στην πλατφόρμα. Δες τη φωτό.
dime100 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Έχω μιλήσει με την τράπεζα και μου είπε ότι χρειάζεται να κάνω επαναντληση για να φανεί η διόρθωση. Εμένα δεν μου εμφανίζει την επιλογή επαναντληση στοιχείων. Μου έχει μονο οριστικοποίηση. Όσες φορές όμως κανω οριστικοποίηση εμφανίζεται παλι η αίτηση διόρθωσης για την εξασφάλιση , την οποία κάνει το fund στο οποίο έχει μεταβιβαστεί.
Free Bird Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, dime100 είπε Έχω μιλήσει με την τράπεζα και μου είπε ότι χρειάζεται να κάνω επαναντληση για να φανεί η διόρθωση. Εμένα δεν μου εμφανίζει την επιλογή επαναντληση στοιχείων. Μου έχει μονο οριστικοποίηση. Όσες φορές όμως κανω οριστικοποίηση εμφανίζεται παλι η αίτηση διόρθωσης για την εξασφάλιση , την οποία κάνει το fund στο οποίο έχει μεταβιβαστεί. Παίζουν πολλά .... Έχει να κάνει και με το πόσο διάστημα είναι η αίτηση στην πλατφόρμα. Κανονικά θα έπρεπε να σου εμφανίζει αυτήν την εικόνα Θα πάρεις ένα τηλέφωνο στο 211 1000350 για να σε κατευθύνουν. Βέβαια εκεί εξυπηρετούν μόνο συμβούλους που είναι περασμένοι στην αίτηση. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2022 από Free Bird 1
geza77 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΜΕ ΕΚΤΙΜΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΑΔΙΟΥ 11 / 4/ ;2022. ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑΣΙ,ΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Η ΚΑΠΟΙΟ E-MAIL. ΞΕΡΕΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΟΥ Η ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ . ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
dis83 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Εκτιμώμενη 16/04 και ακόμα εκεί. Έπεσε και πάνω στο Πάσχα. Αν οι λοιποί πιστωτές είναι τράπεζα λογικό μου φαίνεται.
lg379 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 ερωτήσεις: 1) πως κάνει κάποιος αποδοχή της πρότασης που του έγινε? 2) η αντικειμενική αξία γής πως τη βγάλατε? τη ζητήσατε από λογιστή?
yoda156 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 20 λεπτά πριν, lg379 είπε ερωτήσεις: 1) πως κάνει κάποιος αποδοχή της πρότασης που του έγινε? 2) η αντικειμενική αξία γής πως τη βγάλατε? τη ζητήσατε από λογιστή? Καλησπέρα, 1) Αποδοχή της πρότασης γίνεται από την καρτέλα Σύμβαση Αναδιάρθρωσης - Εκπροσώπησης: πατώντας πάνω στο ✓ στο πεδίο έγκριση/απόρριψη. Λογικά θα είναι επεξεργάσιμο στην αίτηση του Αιτούντα. 2) Έντυπο αντικειμενικής αξίας γης έβγαλα από συμβολαιογράφο.
zarnt Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 όταν η αίτηση έχει οριστικοποιηθεί ,παλιότερες ρυθμίσεις τις πληρώνουμε ? έχει πάρει κάποιος υπεύθυνη απάντηση ?
Free Bird Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, zarnt είπε όταν η αίτηση έχει οριστικοποιηθεί ,παλιότερες ρυθμίσεις τις πληρώνουμε ? έχει πάρει κάποιος υπεύθυνη απάντηση ? Όταν μπαίνεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό, η πλατφόρμα ζητάει ΌΛΕΣ τις οφειλές από Δημόσιους φορείς και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Εάν θέλει κάποιος να μπει στον εξωδικαστικό αλλά να διατηρήσει κάποιες παλιές ρυθμίσεις, δηλαδή έχεις 10 δάνεια - οφειλές που φαίνονται στον εξωδικαστικό αλλά στα τρία από αυτά έχεις κάνει ρύθμιση και ΔΕ θέλεις να τις χάσεις και άρα να ΜΗ μπουν στον εξωδικαστικό, τότε σε αυτήν την περίπτωση επικοινωνείς με την τράπεζα - fund κλπ και τους ενημερώνεις ότι : όταν έρθει η ενημέρωση απ την πλατφόρμα για να δώσουν στοιχεία, για τα δάνεια που ΔΕ θέλεις να μπουν στον εξωδικαστικό, να ΜΗ στείλουν στοιχεία. Να στείλουν στοιχεία ΜΌΝΟ για αυτά που θέλεις να ρυθμίσεις. Δε μπορεί όμως να μείνει οφειλή αρρύθμιστη. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2022 από Free Bird 1
yoda156 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Free Bird είπε όταν έρθει η ενημέρωση απ την πλατφόρμα για να δώσουν στοιχεία, για τα δάνεια που ΔΕ θέλεις να μπουν στον εξωδικαστικό, να ΜΗ στείλουν στοιχεία. Να στείλουν στοιχεία ΜΌΝΟ για αυτά που θέλεις να ρυθμίσεις. Και θα το κάνουν; Θέλω να πω, σας έχει συμβεί; Δεν είναι κάπως "αντίθετο" με τον έλεγχο κριτηρίων επιλεξιμότητας (πχ. το σύνολο των οφειλών σε ένα χρηματοδοτικό φορέα να μην υπερβαίνει το 90% του συνόλου των οφειλών προς χρημ/κους φορείς, δημόσιο και ΦΚΑ) ; Επεξ/σία 28 Απριλίου 2022 από yoda156
Free Bird Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 12 λεπτά πριν, yoda156 είπε Και θα το κάνουν; Θέλω να πω, σας έχει συμβεί; Δεν είναι κάπως "αντίθετο" με τον έλεγχο κριτηρίων επιλεξιμότητας (πχ. το σύνολο των οφειλών σε ένα χρηματοδοτικό φορέα να μην υπερβαίνει το 90% του συνόλου των οφειλών προς χρημ/κους φορείς) ; Τη συγκεκριμένη απάντηση την πήρα από εκπρόσωπο της ΕΓΔΙΧ σε τηλεφωνικό ραντεβού που είχα μαζί του. Θεωρώ -χωρίς να το έχω ρωτήσει- ότι τα κριτήρια θα συνεχίσουν να ισχύουν μιας και βγαίνουν 'αυτόματα' όταν αντλούνται τα στοιχεία από τους φορείς. Εάν τα κριτήρια πληρούνται για κάποιον π.χ. που έχει 10 οφειλές και βγουν λύσεις μόνο για τις 7 οφειλές, καθώς για τις άλλες τρεις θα έχει γίνει επικοινωνία με τον αντίστοιχο φορέα να μη δώσει λύση, προσωπικά δε γνωρίζω αν θα υπάρξει πρόβληγμα. Θεωρώ ότι δε θα υπάρχει. Με μια ερώτηση στην ΕΓΔΙΧ πιστεύω ότι μπορούμε να το μάθουμε. Στην ΕΓΔΙΧ μπορεί να πάρει οποιοσδήποτε να κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού και να πάρει ότι πληροφορίες θέλει. Εκεί δε χρειάζεται να είναι ειδικός ή σύμ,βουλος όπως για τις απορίες που υπάρχουν επί της πλατφόρμας.
yoda156 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 12 λεπτά πριν, Free Bird είπε Τη συγκεκριμένη απάντηση την πήρα από εκπρόσωπο της ΕΓΔΙΧ σε τηλεφωνικό ραντεβού που είχα μαζί του. Θεωρώ -χωρίς να το έχω ρωτήσει- ότι τα κριτήρια θα συνεχίσουν να ισχύουν μιας και βγαίνουν 'αυτόματα' όταν αντλούνται τα στοιχεία από τους φορείς. Εάν τα κριτήρια πληρούνται για κάποιον π.χ. που έχει 10 οφειλές και βγουν λύσεις μόνο για τις 7 οφειλές, καθώς για τις άλλες τρεις θα έχει γίνει επικοινωνία με τον αντίστοιχο φορέα να μη δώσει λύση, προσωπικά δε γνωρίζω αν θα υπάρξει πρόβληγμα. Θεωρώ ότι δε θα υπάρχει. Με μια ερώτηση στην ΕΓΔΙΧ πιστεύω ότι μπορούμε να το μάθουμε. Στην ΕΓΔΙΧ μπορεί να πάρει οποιοσδήποτε να κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού και να πάρει ότι πληροφορίες θέλει. Εκεί δε χρειάζεται να είναι ειδικός ή σύμ,βουλος όπως για τις απορίες που υπάρχουν επί της πλατφόρμας. Εφόσον ισχύει αυτό, είναι πολύ σημαντικό! Ναι, τα κριτήρια πιστεύω ότι θα πληρούνται με αυτόματο τρόπο, όντως. Η μόνη μου σκέψη - ένσταση ήταν ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να φαίνεται ως leader πιστωτής κάποιος που στην πραγματικότητα δεν είναι, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τη διαδικασία (ως προς την πλειοψηφία κλπ).. Όπως και να έχει θα καλέσω στην ΕΓΔΙΧ και θα σας ενημερώσω πώς πήγε. Ελπίζω να υπάρχει σαφής απάντηση. Ευχαριστώ για την απάντηση! 2
Free Bird Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) @zarnt, @yoda156 Συγγνώμη έκανα λάθος πριν, βασικά δεν το έγραψα σωστά. Για τα δάνεια που δε θέλεις να ρυθμίσεις γιατί τρέχουν ήδη ρυθμίσεις που δε θέλεις να χάσεις, ζητάς από τις τράπεζες να ΜΗ δώσουν λύση. Στοιχεία θα δώσουν κανονικά. Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα ... Επεξ/σία 28 Απριλίου 2022 από Free Bird 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα