Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 2/4/2022 στις 10:28 ΜΜ, JDROGAS είπε

Παιδες μια βοηθεια.

Εχω μια φιλη που δεν το εχει με το δημοσιο,και προσφερθηκα να βοηθησω.

Εχει μια ατομικη επιχειρηση που κανει 100-150.000 ευρω τζιρο.

Ξεκινησε το 2015 με ζημια ολες τις χρονιες εκτος του 2020-21 νομιζω.

Δεν εχει ακινητη περιουσια και χρωσταει μονο ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ.

Δεν εχει κανενα δανεισμο κι εχει μονο ενα ιχ 15 ετων.

Ηδη η εφορια της εκανε κατασχεση εις χειρας τριτου (σε πελατη της ουσιαστικα για τα τιμολογια που προκειται να κοψει αφου ο ιδιος δεν εχει υπολοιπο) καπου στις 24.000 ευρω με τις προσαυξησεις τα οποια ειναι κατα 90% κορονοχρεη.

Σημειωτεον οτι ρυθμισε σε 72 και 24 δοσεις ολο το ποσο στην εφορια αλλα εχει στραγγαλιστει οικονομικα και δεν προκειται να τα βγαλει περα.Tης βγηκαν δοσεις 600 ευρω το μηνα για εφορια.

Υπολογιζει καπου 10.000 ευρω να χρωσταει στο ΕΦΚΑ.Οποτε συνολο ας πουμε με ολους τους τοκους και τις προσαυξησεις ας πουμε 35.000 ευρω.

Πρωτη ερωτηση δεν θελει να κηρυξει πτωχευση ειναι δυνατον αυτο;

Η ειναι υποχρεωτικο για την ενταξη να μπει πτωχευτικο;

Δευτερη ερωτηση με την αιτηση και ενταξη στον εξωδικαστικο μηχανισμο θα σταματησουν τα αναγκαστικα μετρα εκτελεσης (κατασχεση εις χειρας τριτου)

Και τριτη και τελευταια αξιζει τον κοπο θα μπορεσει να κουρευτει τιποτα απο το χρεος και θα ειναι οι δοσεις βατες για να μπορεσει να τα βγαλει περα;

Sorry για το σεντονι εαν μπορει να βοηθησει καποιος μπας και βοηθησω....κι εγω με τη σειρα μου.

να παει σε λογιστη 

• Απαντ. 745
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Ηδη η εφορια της εκανε κατασχεση εις χειρας τριτου (σε πελατη της ουσιαστικα για τα τιμολογια που προκειται να κοψει αφου ο ιδιος δεν εχει υπολοιπο) καπου στις 24.000 ευρω με τις προσαυξησεις τα οποια ειναι κατα 90% κορονοχρεη.

αυτό δε κατάλαβα πως γίνεται! 

Αναφορά σε κείμενο

Πρωτη ερωτηση δεν θελει να κηρυξει πτωχευση ειναι δυνατον αυτο;

Η ειναι υποχρεωτικο για την ενταξη να μπει πτωχευτικο;

οταν μπαίνεις στον εξωδικαστικό δεν είναι πτώχευση. Ρύθμιση είναι ουσιαστικά. Debt reconstruction. Η πτώχευση είναι στον ίδιο νόμο, άλλη διαδικασία.  

Αναφορά σε κείμενο

Δευτερη ερωτηση με την αιτηση και ενταξη στον εξωδικαστικο μηχανισμο θα σταματησουν τα αναγκαστικα μετρα εκτελεσης (κατασχεση εις χειρας τριτου)

αυτό με επιφύλαξη: από τη στιγμή της οριστικοποίησης της αίτησης και μετα(γενέστερα)

Αναφορά σε κείμενο

Και τριτη και τελευταια αξιζει τον κοπο θα μπορεσει να κουρευτει τιποτα απο το χρεος και θα ειναι οι δοσεις βατες για να μπορεσει να τα βγαλει περα;

αν δε δεις ποσά (ξεκινήσεις τη διαδικασία) δε μπορείς να πείς τίποτα.

Αναφορά σε κείμενο

Sorry για το σεντονι εαν μπορει να βοηθησει καποιος μπας και βοηθησω....κι εγω με τη σειρα μου.

είναι ζόρικο αντικείμενο για να βοηθήσεις και πολύ ευαίσθητο επίσης. Εγώ το κάνω προφέσιοναλι, δε θέλω να κάνω διαφήμιση από εδώ αλλά δεν είναι για πειραματισμούς. 

----------

λοιπά: 

- Πλέον του έφκα πέφτουν κατευθείαν στο ΚΕΑΟ οταν δεν πληρώνονται... και καλό και κακό... τη θηλειά την έχουν έτοιμη δλδ.

- μου προχώρησαν οι πρώτες, δεν έχω κάνει αποδοχή ακόμη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΘΕΛΩ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

- το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει πλεον: έχεις 3 μεριές... οι 2 συμφέρουσες η 1 οχι... δυστυχώς για την ώρα δε μπορείς να πείς δε με συμφέρουν αυτές θέλω τις 2 και τη 1 αφήστε την εκτός

- οβερόλ. το παλεύουν με αργούς ρυθμούς, ΙΣΩΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ! :( 

- το τηλ κέντρο βοηθά μόνο ως το στάδιο υποβολής και μόνο συμβούλους. μετά το στάδιο υποβολής χρειάζεσαι από αλλού βοήθεια. 

- οταν δεν κουρεύουν... η απάντησή τους είναι... "ο αλγόριθμος". ποιός είναι αυτός ο αλγόριθμος ξέρουμε? υπάρχει κάπου? δε θυμάμαι να τον έχω δεί. Φυσιολογικά, πρέπει να είναι "διάφανος" προς όλους πως δουλεύει.  

------------------

Αναφορά σε κείμενο

να παει σε λογιστη 

διαφωνώ! αναλαμβάνουν λογιστές (ελάχιστοι), δικηγόροι (ελάχιστοι), μελετητές (ελάχιστοι). τα έχουμε συζητήσει πριν καιρό. Να κάνει έρευνα αγοράς και να βρεί έναν σωστό άνθρωπο, τίμιο, που ξέρει τι διαδικασία. 

Επεξ/σία από lg379
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε μια βδομάδα θα κλείσουμε μήνα στο στάδιο 'Αξιολόγηση από Οφειλέτη'
Περιμένεις λένε το e-mail με την ταυτότητα οφειλής. Και μόλις έρθει αυτό το e-mail, πρέπει μέσα σε 5 μέρες να βάλεις την πρώτη δόση.

Έχουμε φάει τον γάιδαρο, να δούμε η ουρά πόσο θα μας πάρει ....

Δημοσ.

@Free Bird οι αιτήσεις μας πάνε πακέτο!

Και εμένα αυτή που έχει προχωρήσει σε μια εβδομάδα κλείνει μήνα σε στάδιο αξιολόγηση οφειλέτη!

Δημοσ.

Kαλημερα. Ειμαι στο σταδιο ,, προς αναμονη,, διημερους διαπραγματευσης με αρχη σταδιου 22.03.22 και καταληκτηκη ημερομηνια 21/ 05/ 22.  Το ερωτημα μου ειναι το εξης > Εχω κανει ρυθμισης σε ολα μου τα χρεη και μεχρι και  τον προηγουμενο μηνα τα πληρωνα κανονικα. Υπαρχει περιπτωση να αποριφθει σε αυτο το σταδιο η αιτηση και να μην ππετυχω  καποιο διακανονισμο των οφειλων?  Ρωταω  με το σκεπτικο αν ειναι μεχρι και την ολοκληρωση του σταδιου  να μην καταβαλλω τα ποσα ρυθμισης μεχρι και την καταλυκτικη ημερομηνια και να τα πληρωνω συμφωνα με τα νεα στοιχεια διακανονισμου. ,, Επισης  ποσοι απο εσας εχετε διακανονησει οφειλες και ει ναι πλεον ενεργες? Σας ευχαριστω πολυ.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, geza77 είπε

Kαλημερα. Ειμαι στο σταδιο ,, προς αναμονη,, διημερους διαπραγματευσης με αρχη σταδιου 22.03.22 και καταληκτηκη ημερομηνια 21/ 05/ 22.  Το ερωτημα μου ειναι το εξης > Εχω κανει ρυθμισης σε ολα μου τα χρεη και μεχρι και  τον προηγουμενο μηνα τα πληρωνα κανονικα. Υπαρχει περιπτωση να αποριφθει σε αυτο το σταδιο η αιτηση και να μην ππετυχω  καποιο διακανονισμο των οφειλων?  Ρωταω  με το σκεπτικο αν ειναι μεχρι και την ολοκληρωση του σταδιου  να μην καταβαλλω τα ποσα ρυθμισης μεχρι και την καταλυκτικη ημερομηνια και να τα πληρωνω συμφωνα με τα νεα στοιχεια διακανονισμου. ,, Επισης  ποσοι απο εσας εχετε διακανονησει οφειλες και ει ναι πλεον ενεργες? Σας ευχαριστω πολυ.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Θεωρητικά αν οι οφειλές που υπαχθούν τραβήξει ο εξωδικαστικός είναι σε ρύθμιση , θα μείνουν μέσα μόνο αν έχει ο οφειλέτης μειωμένο εισόδημα ή οικονομική επιβάρυνση άνω του 20% σε σχέση με προηγούμενα έτη. Δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο το τι γίνεται με υφιστάμενες ρυθμίσεις και αν πρέπει να συνεχίσουν οι πληρωμές ή όχι.

Εδώ ότι και να σας πει ο οποιοσδήποτε δεν έχει απολύτως καμία σημασία παρά μόνο αν το πάρετε γραπτώς από διευθυντή ΔΟΥ το οποίο δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να γίνει.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σας!

Μια ερωτησούλα.. έχει υποβάλλει οριστικά κανείς/καμιά, χωρίς τη συμφωνία εγγυητή/συνοφειλέτη; Δηλαδή, χωρίς να γίνει καν άρση απορρήτου..;

Αναρωτιέμαι αν είναι λόγος να απορριφθεί εξαρχής η αίτηση, πέρα από το γεγονός ότι φυσικά μπορεί να ωθήσει τις τράπεζες στο να μη συμμετάσχουν..

Ευχαριστώ!

21 ώρες πριν, geza77 είπε

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Καλημέρα,

έχω την αίσθηση ότι, εφόσον προχωρήσατε με έγκριση στην καρτέλα των κριτηρίων επιλεξιμότητας (φαντάζομαι με το τεκμήριο δυσχερέστερης οικονομικής κατάστασης κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος), δε θα αποτελέσει το συγκεκριμένο λόγο απόρριψης.. Ωστόσο, σχετικά με τις ρυθμίσεις και πώς προχωράει κανείς..νομίζω θα φανεί στην πορεία..

Για το διακανονισμό οφειλών, μία αίτηση μου έδωσε απάντηση για ρύθμιση στο δημόσιο, πληρώθηκε η πρώτη δόση και η συνέχεια αναμένεται - δεν έχει συνδεθεί το δοσολόγιο στην ΑΑΔΕ ή κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yoda156 είπε

Καλημέρα σας!

Μια ερωτησούλα.. έχει υποβάλλει οριστικά κανείς/καμιά, χωρίς τη συμφωνία εγγυητή/συνοφειλέτη; Δηλαδή, χωρίς να γίνει καν άρση απορρήτου..;

Αναρωτιέμαι αν είναι λόγος να απορριφθεί εξαρχής η αίτηση, πέρα από το γεγονός ότι φυσικά μπορεί να ωθήσει τις τράπεζες στο να μη συμμετάσχουν..

Ευχαριστώ!

Ναι ! 

Και ήρθε το παρακάτω σχόλιο από την πλατφόρμα 

<< Η αίτηση είχε οριστικοποιηθεί, χωρίς την συνυποβολή της από τον/τους Συνοφειλέτη/ες / Εγγυητή/ές που εμφανίζονται στην καρτέλα «Συνοφειλέτες / Εγγυητές» της Πλατφόρμας. Για τον ανωτέρω λόγο, η αίτηση επιστρέφει στο στάδιο «Συμπλήρωση Στοιχείων». Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τον/τους Συνοφειλέτη/ες / Εγγυητή/ές για την συνυποβολή της αίτησης, εφόσον το επιθυμούν, ώστε να διευκολυνθεί η αξιολόγησή της από τους Χρηματοδοτικούς Φορείς. Σε διαφορετική περίπτωση, δυσχεραίνεται ουσιωδώς η αξιολόγηση της συνολικής οφειλής από τους Χρηματοδοτικούς Φορείς.>>

Οπότε, δεν  είναι υποχρεωτική η άρση απορρήτου βάσει των οδηγιών, ΑΛΛΆ μάλλον είναι υποχρεωτική .... 😂

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Free Bird είπε

Ναι ! 

Και ήρθε το παρακάτω σχόλιο από την πλατφόρμα 

<< Η αίτηση είχε οριστικοποιηθεί, χωρίς την συνυποβολή της από τον/τους Συνοφειλέτη/ες / Εγγυητή/ές που εμφανίζονται στην καρτέλα «Συνοφειλέτες / Εγγυητές» της Πλατφόρμας. Για τον ανωτέρω λόγο, η αίτηση επιστρέφει στο στάδιο «Συμπλήρωση Στοιχείων». Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τον/τους Συνοφειλέτη/ες / Εγγυητή/ές για την συνυποβολή της αίτησης, εφόσον το επιθυμούν, ώστε να διευκολυνθεί η αξιολόγησή της από τους Χρηματοδοτικούς Φορείς. Σε διαφορετική περίπτωση, δυσχεραίνεται ουσιωδώς η αξιολόγηση της συνολικής οφειλής από τους Χρηματοδοτικούς Φορείς.>>

Οπότε, δεν  είναι υποχρεωτική η άρση απορρήτου βάσει των οδηγιών, ΑΛΛΆ μάλλον είναι υποχρεωτική .... 😂

Ώστε, ξαναγυρνάει στη "Συμπλήρωση Στοιχείων"! Δεύτερη ευκαιρία, γαρ...

Αλλά, ναι, όλα δείχνουν ότι οι χρηματοδοτικοί θα είναι μάλλον αρνητικοί.. Ευχαριστώ πολύ! 

• Like 1
Δημοσ.

άσχημο νέο... σε 3 προτάσεις μου (που είχαν γίνει αιτήματα σε διαφορετικούς χρόνους και είχαν το 10ήμερο της δυνατότητας απάντησης ξεχωριστές ημερομηνίες) ήρθε σήμερα μαζικά

Αναφορά σε κείμενο

Η αίτηση με αριθμό [ΧΧΧΧ] είχε μεταβεί σε στάδιο «Ολοκλήρωση Αίτησης» με λόγο ολοκλήρωσης «Άκαρπη Περαίωση / Απορριφθείσα» εφόσον εσείς ή οι εκπρόσωποί σας έχετε απορρίψει την σύμβαση αναδιάρθρωσης που είχε προταθεί από τους Χρηματοδοτικούς Φορείς.

* Το παρόν μήνυμα δημιουργήθηκε και αποστάλθηκε αυτοματοποιημένα από την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Παρακαλώ μην απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα μέσω e-mail.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε ερώτησης ή απορίας σχετικά με τη συμπλήρωση του αιτήματός σας, παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε τις «Συχνές Ερωτήσεις». Εάν δεν βρείτε την απάντηση που ψάχνετε μη διστάσετε να καταχωρήσετε την ερώτηση ή απορία σας στο Help Desk της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας («Βοήθεια»), συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Με απλά λόγια τις ακυρώσανε! Μάλιστα στη μία έχω και έτοιμο ερώτημα στην πλατφόρμα γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα προσφυγής σε διαπραγμάτευση. 

Τρατζικ. Τράτζικ. Τράτζικ!!! 

Δημοσ.

Εμένα μόλις μου ήρθε αυτό το email αλλα δεν καταλαβαίνω που να πληρώσω την πρώτη δόση; και ποια πρώτη δόση της τράπεζας; της εφορίας; του εφκα;

20220414_152631.jpg

Δημοσ.
Στις 12/4/2022 στις 9:54 ΠΜ, Lenas8 είπε

@Free Bird οι αιτήσεις μας πάνε πακέτο!

Και εμένα αυτή που έχει προχωρήσει σε μια εβδομάδα κλείνει μήνα σε στάδιο αξιολόγηση οφειλέτη!

Καλησπέρα ! Τελικά ήρθε το e-mail !

<< Η αίτηση με αριθμό [XXXXXX] είχε μεταβεί σε στάδιο «Αξιολόγηση από το Δημόσιο». Παρακαλούμε για την καταβολή της πρώτης δόσης σύμφωνα με τη Σύμβαση Αναδιάρθρωσης που έχετε αποδεχτεί.

* Το παρόν μήνυμα δημιουργήθηκε και αποστάλθηκε αυτοματοποιημένα από την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Παρακαλώ μην απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα μέσω e-mail.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε ερώτησης ή απορίας σχετικά με τη συμπλήρωση του αιτήματός σας, παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε τις «Συχνές Ερωτήσεις». Εάν δεν βρείτε την απάντηση που ψάχνετε μη διστάσετε να καταχωρήσετε την ερώτηση ή απορία σας στο Help Desk της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας («Βοήθεια»), συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.>>

Ταυτότητα οφειλής (RFxxxxxxxxx) στα πινακάκια της Σύμβασης Αναδιάρθρωσης έχουν μόνο οι οφειλές στις κάρτες.
Οι οφειλές προς το δημόσιο ΔΕΝ αναφέρουν κάπου ταυτότητα οφειλής RFxxxxx

5 ώρες πριν, Lenas8 είπε

Εμένα μόλις μου ήρθε αυτό το email αλλα δεν καταλαβαίνω που να πληρώσω την πρώτη δόση; και ποια πρώτη δόση της τράπεζας; της εφορίας; του εφκα;

Δεν πρόσεξα ότι είχες ανεβάσει το μήνυμα !!!!!
Τις ίδιες απορίες έχω και 'γω !!
Ότι και να πούμε για τη λειτουργία της πλατφόρμα, της διαδικασίας και της ενημέρωσης, θα πάει χαμένο.
Πραγματικά, όποιοι το σχεδίασαν αυτό το πράγμα, θέλω να τους βρίσω πολύ άσχημα ....

Τέλος πάντων, αφού το αναφέρει το e-mail, κάνουμε ερώτημα στην πλατφόρμα και βλέπουμε.
Παράλληλα θα πρότεινα και τηλεφωνικό ραντεβού στο help desk της ΕΓΔΙΧ.
Ακόμα και στο help desk του υπουργείου οικονομικών, αν και αυτοί ασχολούνται με την αίτηση μέχρι να φτάσει στο στάδιο 'Επεξεργασία από το Σύστημα΄

Εντωμεταξύ στη συγκεκριμένη αίτηση, στο πεδίο ΑΝΑΦΟΡΕΣ (τελευταίο κάτω κάτω), πλέον αν πατήσεις στο Επιλογή Αναφοράς, εμφανίζει την επιλογή 'Περιουσιακά Στοιχεία'
Τόσο καιρό δεν εμφάνιζε τίποτα εκεί ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους!  @Free Bird Εγώ έστειλα ερώτημα στην πλατφορμα και πήρα τηλ απευθείας την εταιρία διαχείρισης χρέους της κάρτας (χρηματοδοτικος φορέας)

Ζήτησα αναλυτικό δασολόγιο με ημερομηνίες και τρόπο πληρωμής μου είπε ότι θα επικοινωνήσουν μαζί μου με email .

Βασικά η κοπελα που απάντησε δεν γνώριζε πολλά άλλα λόγια θα το προωθήσει για να επικοινωνήσει κάποιος μαζί μας με email 

Επεξ/σία από Lenas8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...