Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lg379 είπε

παράδειγμα που μόλις αναρτήθηκε η σύμβαση: 

οφειλες: 129.000 βασική, 38.000 προσαυξήσεις

image.png.9830ea53da4a50c8338b9f77e17f0b41.png

η τράπεζα... τίμια.... 60.000 τα βάζει σε 180 δόσεις ξερά. 

image.png.211919a3e8636fe91736e1c8d2fdc720.png

το δημόσιο ΛΗΣΤΡΙΚΑ!!!! 

1) ΑΑΔΕ: ενώ οι προσαυξήσεις είναι 28.000 διαγράφει μόνο 15.000 και βάζει τόκο 42.000 (!!!!!!!!!!!!!!!!!)

2) ΕΦΚΑ: για μία οφειλή 14.600 έχει προσαξήσεις 10.600.... διαγράφει μόλις τα 5000 από αυτά και βάζει τόσο σχεδόν όσο η αρχική οφειλή 12.000 (!!!!)

ΤΡΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

image.png.dbc041a8cd2bde5d0f4de756d8c4ebe8.png

Υπόψη πως σε αυτά πρέπει να διπλοτσεκαριστεί τι έχει πληρωθεί τα 2 χρόνια πχ που είναι σε ρύθμιση, αν έχουν αφαιρεθεί και αν έχουν αφαιρεθεί από το αρχικό ποσό!

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΥΡΙΟΙ! 

ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ "ΠΙΣΤΟΛΙΑ"

Προσπερνάω λίγο την τράπεζα που μου φαίνεται ΟΚ προσωπικά.
Στα του δημοσίου, ο οφειλέτης τις εισοδήματα και περιουσία δηλώνει μπορείτε να μας πείτε; έστω κατά προσέγγιση τα νούμερα να καταλάβουμε τι παίζει.

Επίσης αυτό το κατοστάρικο στην ΑΑΔΕ σε 240 δόσεις το βγάζουν ή δεν έχουν βγάλει δοσολόγιο;

• Απαντ. 745
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση 

Έχει έρθει σε κάποιον email για την καταβολή πρώτης δόσης μετα της αποδοχή σύμβασης 

Εχω κάνει αποδοχή σε αίτηση με ημερομηνία 18/03 ολοκλήρωση σταδίου αξιολόγησης απο οφειλέτη και ακόμα τίποτα δεν έχω λάβει! Είναι φυσιολογικό? 

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Lenas8 είπε

Να κάνω μια ερώτηση 

Έχει έρθει σε κάποιον email για την καταβολή πρώτης δόσης μετα της αποδοχή σύμβασης 

Εχω κάνει αποδοχή σε αίτηση με ημερομηνία 18/03 ολοκλήρωση σταδίου αξιολόγησης απο οφειλέτη και ακόμα τίποτα δεν έχω λάβει! Είναι φυσιολογικό? 

Μια απ τα ίδια. Σε ερώτηση που έκανα στην ΕΓΔΙΧ, μου απάντησαν ότι θα ερθει ειδοποίηση στο email. 

@lg379

<< ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΥΡΙΟΙ! 

ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ "ΠΙΣΤΟΛΙΑ" >>

Τώρα τί να σου πω, ότι έχεις άδικο ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Προσπερνάω λίγο την τράπεζα που μου φαίνεται ΟΚ προσωπικά.
Στα του δημοσίου, ο οφειλέτης τις εισοδήματα και περιουσία δηλώνει μπορείτε να μας πείτε; έστω κατά προσέγγιση τα νούμερα να καταλάβουμε τι παίζει.

Επίσης αυτό το κατοστάρικο στην ΑΑΔΕ σε 240 δόσεις το βγάζουν ή δεν έχουν βγάλει δοσολόγιο;

πρόκειται για εταιρεία, χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο, με κέρδη ~15.000 τα τελευταία 2 έτη και χωρίς κέρδη και τζίρους τα προηγούμενα. 

το πρόβλημα (σε αυτό το στάδιο που επιτέλους βγαίνουν κάποιες προτάσεις) το εντοπίζω σε 4 σημεία: 

1) το δημόσιο ΔΕΝ μειώνει τις προσαυξήσεις κατά 95% όπως έλεγαν

2) οι τόκοι είναι πολύ μεγάλοι και ειδικά στα ασφαλιστικά ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ουσιαστικά τις βεβαιωμένες οφειλές. Στα της ΑΑΔΕ υπερκαλύπτουν την όποια μείωση στις προσαυξήσεις! 

3) χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο να καταλάβεις (και αν καταλάβεις)

α) από ποιό χρονικό σημείο έχουν τραβήξει και αν έκτοτε έχεις πληρώσει και άλλα (το ασφαλέστερο είναι να μην πληρώνεις τίποτα τελικά!)

β) να δείς αν έχουν τραβήξει τα σωστά ποσά

γ) να δείς αν οι πληρωμές σου ως τώρα πήγαν σε βασική οφειλή ή προσαυξήσεις ή μίγμα.

Και το κυριότερο, αν έχουν κάνει λάθος τι γίνεται?!?!? (ειδικά έτσι όπως έχουν δείξει πως κάνουν συνεχώς λάθος υπολογισμούς στο σύστημα και έχει άπειρες ατέλειες)

4) δεν υπάρχει στάδιο να μπορείς να επιλέξεις τι από αυτά θα βάλεις σε ρύθμιση (πχ εδώ με συνέφερε μόνο η τράπεζα να μπεί, να είχα τη δυνατότητα να το επιλέξω). Πρόκειται για συνολική ρύθμιση δυστυχώς που μπορεί να σε συμφέρει η τράπεζα, αλλά σε τσακίζει πχ το ασφαλιστικό! 

Επεξ/σία από lg379
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε γκρουπ βρήκα αυτό το σχόλιο άρα υποθέτω αναμένουμε για email και ας έχει περάσει η προθεσμία ολοκλήρωσης σταδίου? 

Έχω και εγώ αύριο ραντεβού μαζί τους τηλεφωνικό 

3 λεπτά πριν, Free Bird είπε

Μια απ τα ίδια. Σε ερώτηση που έκανα στην ΕΓΔΙΧ, μου απάντησαν ότι θα ερθει ειδοποίηση στο email. 

@lg379

<< ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΥΡΙΟΙ! 

ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ "ΠΙΣΤΟΛΙΑ" >>

Τώρα τί να σου πω, ότι έχεις άδικο ? 

20220331_113717.jpg

Επεξ/σία από Lenas8
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, FRIMPA13 είπε

Οκ έγιναν για το χρήμα μάγκες αρπαχτη έγινε με αυτή τη πλατφόρμα για να τα πάρουν χοντρά κάποιοι

Αν ήθελαν οι τράπεζες ή το δημόσιο να γίνουν οι ρυθμίσεις, είχαν 10 χρόνια. 
Απλά τώρα είναι υποχρέωση από την Ε.Ε να υπάρχει αυτή η πλατφόρμα. 
Δουλειά πάντως απ ότι φαίνεται, δεν πρόκειται να γίνει ...

23 λεπτά πριν, lg379 είπε

α) από ποιό χρονικό σημείο έχουν τραβήξει και αν έκτοτε έχεις πληρώσει και άλλα (το ασφαλέστερο είναι να μην πληρώνεις τίποτα τελικά!)

γ) να δείς αν οι πληρωμές σου ως τώρα πήγαν σε βασική οφειλή ή προσαυξήσεις ή μίγμα.

Και το κυριότερο, αν έχουν κάνει λάθος τι γίνεται?!?!? (ειδικά έτσι όπως έχουν δείξει πως κάνουν συνεχώς λάθος υπολογισμούς στο σύστημα και έχει άπειρες ατέλειες)

4) δεν υπάρχει στάδιο να μπορείς να επιλέξεις τι από αυτά θα βάλεις σε ρύθμιση (πχ εδώ με συνέφερε μόνο η τράπεζα να μπεί, να είχα τη δυνατότητα να το επιλέξω). Πρόκειται για συνολική ρύθμιση δυστυχώς που μπορεί να σε συμφέρει η τράπεζα, αλλά σε τσακίζει πχ το ασφαλιστικό! 

Θεωρητικά έχεις αυτές τις επιλογές 

asd.png.feb9c890f8ea67a849229e46ebf09a93.png

Επειδή είμαι εκτός, δες σελ 13

http://www.keyd.gov.gr/wp-content/uploads/2021/12/OCW_workshop_Δεκ.2021.pdf

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, lg379 είπε

πρόκειται για εταιρεία, χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο, με κέρδη ~15.000 τα τελευταία 2 έτη και χωρίς κέρδη και τζίρους τα προηγούμενα. 

το πρόβλημα (σε αυτό το στάδιο που επιτέλους βγαίνουν κάποιες προτάσεις) το εντοπίζω σε 4 σημεία: 

1) το δημόσιο ΔΕΝ μειώνει τις προσαυξήσεις κατά 95% όπως έλεγαν

2) οι τόκοι είναι πολύ μεγάλοι και ειδικά στα ασφαλιστικά ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ουσιαστικά τις βεβαιωμένες οφειλές. Στα της ΑΑΔΕ υπερκαλύπτουν την όποια μείωση στις προσαυξήσεις! 

3) χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο να καταλάβεις (και αν καταλάβεις)

Δεν έχω επιβεβαιώσει αν είναι σωστά τα ποσά, νομίζω πως είναι, αλλά ημερομηνία ανάκτησης αναφέρεται. 

1.jpg

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Lenas8 είπε

Να κάνω μια ερώτηση 

Ναι, στις 17/03, δύο ημέρες μετά από Αποδοχή της Πρότασης (15/03), ήρθε email (σε εμένα ως σύμβουλο και κοινοποίηση στον οφειλέτη) με προσωρινή ταυτότητα οφειλής προς την ΑΑΔΕ και την ενημέρωση ότι πρέπει να καταβληθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την αποδοχή της πρότασης. 

Τώρα το πώς ορίζεται το φυσιολογικό σε αυτή την πλατφόρμα...

Επεξ/σία από yoda156
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, yoda156 είπε

Ναι, στις 17/03, δύο ημέρες μετά από Αποδοχή της Πρότασης (15/03), ήρθε email (σε εμένα ως σύμβουλο και κοινοποίηση στον οφειλέτη) με προσωρινή ταυτότητα οφειλής προς την ΑΑΔΕ και την ενημέρωση ότι πρέπει να καταβληθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την αποδοχή της πρότασης. 

Τώρα το πώς ορίζεται το φυσιολογικό σε αυτή την πλατφόρμα...

Συγγνώμη μου επιτρέπεται να ρωτήσω; η αίτηση είχε οφειλες μόνο δημοσιου ααδε και εφκα η είχατε και τράπεζα;

Γιατί από ότι φαίνεται εμάς μας ξέχασαν έχουν περάσει πολλές μέρες από την αποδοχή και δεν έχω λάβει κανένα email 

Επίσης η αιτηση σας έχει αλλάξει στάδιο η βρίσκεται ακόμα στο στάδιο αξιολόγησης απο οφειλέτη 

Επεξ/σία από Lenas8
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Lenas8 είπε

Συγγνώμη μου επιτρέπεται να ρωτήσω; η αίτηση είχε οφειλες μόνο δημοσιου ααδε και εφκα η είχατε και τράπεζα;

Γιατί από ότι φαίνεται εμάς μας ξέχασαν έχουν περάσει πολλές μέρες από την αποδοχή και δεν έχω λάβει κανένα email 

Επίσης η αιτηση σας έχει αλλάξει στάδιο η βρίσκεται ακόμα στο στάδιο αξιολόγησης απο οφειλέτη 

Καλημέρα.

Ναι, η αίτηση είχε οφειλές μόνο ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ. Στην πλατφόρμα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, δηλαδή, φάινεται να βρίσκεται στο στάδιο "Διμερής διαδικασία - Αξιολόγηση από οφειλέτη" .

Δημοσ.

Λοιπόν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης με ενημέρωσαν ότι υπάρχει τεχνικό θέμα στην πλατφόρμα (αλίμονο!!!) Και ότι μετά την αποδοχή σύμβασης μέσα από την πλατφόρμα αναμένουμε για email με ταυτότητα οφειλής! Ξεχώριστα email για κάθε πιστωτή! 

• Like 2
Δημοσ.

Ποια είναι τα στάδια μετά την οριστικοποίηση και το διάστημά τους όσοι έχετε ολοκληρώσει ; 

Μέχρι τώρα έχω δει 

Επεξεργασία από το σύστημα - 1 μέρα 

Αξιολόγηση από συντονιστή πιστωτή - 4 μέρες 

Αξιολόγηση από λοιπούς πιστωτές - 15 μέρες 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, dis83 είπε

Ποια είναι τα στάδια μετά την οριστικοποίηση και το διάστημά τους όσοι έχετε ολοκληρώσει ; 

Μέχρι τώρα έχω δει 

Επεξεργασία από το σύστημα - 1 μέρα 

Αξιολόγηση από συντονιστή πιστωτή - 4 μέρες 

Αξιολόγηση από λοιπούς πιστωτές - 15 μέρες 

Καλησπέρα.

Μία αίτηση στο status 'Επεξεργασία από το σύστημα ' μπορεί να είναι και για 2 μήνες ...
Εμένα τώρα δύο αιτήσεις είναι πάνω από μήνα σε επεξεργασία ...
Για τα status : 'Αξιολόγηση από συντονιστή πιστωτή'  και  'Αξιολόγηση από λοιπούς πιστωτές' δεν έχω κάτσει να μετρήσω τις μέρες.

Δε ξέρω αν σε βοηθήσουν αυτά

image.png.6cb8a8efa2186208b9800bc52fc70ad6.png

image.png.1f32b136d4cccf946036c9ba28c27246.png

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες μια βοηθεια.

Εχω μια φιλη που δεν το εχει με το δημοσιο,και προσφερθηκα να βοηθησω.

Εχει μια ατομικη επιχειρηση που κανει 100-150.000 ευρω τζιρο.

Ξεκινησε το 2015 με ζημια ολες τις χρονιες εκτος του 2020-21 νομιζω.

Δεν εχει ακινητη περιουσια και χρωσταει μονο ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ.

Δεν εχει κανενα δανεισμο κι εχει μονο ενα ιχ 15 ετων.

Ηδη η εφορια της εκανε κατασχεση εις χειρας τριτου (σε πελατη της ουσιαστικα για τα τιμολογια που προκειται να κοψει αφου ο ιδιος δεν εχει υπολοιπο) καπου στις 24.000 ευρω με τις προσαυξησεις τα οποια ειναι κατα 90% κορονοχρεη.

Σημειωτεον οτι ρυθμισε σε 72 και 24 δοσεις ολο το ποσο στην εφορια αλλα εχει στραγγαλιστει οικονομικα και δεν προκειται να τα βγαλει περα.Tης βγηκαν δοσεις 600 ευρω το μηνα για εφορια.

Υπολογιζει καπου 10.000 ευρω να χρωσταει στο ΕΦΚΑ.Οποτε συνολο ας πουμε με ολους τους τοκους και τις προσαυξησεις ας πουμε 35.000 ευρω.

Πρωτη ερωτηση δεν θελει να κηρυξει πτωχευση ειναι δυνατον αυτο;

Η ειναι υποχρεωτικο για την ενταξη να μπει πτωχευτικο;

Δευτερη ερωτηση με την αιτηση και ενταξη στον εξωδικαστικο μηχανισμο θα σταματησουν τα αναγκαστικα μετρα εκτελεσης (κατασχεση εις χειρας τριτου)

Και τριτη και τελευταια αξιζει τον κοπο θα μπορεσει να κουρευτει τιποτα απο το χρεος και θα ειναι οι δοσεις βατες για να μπορεσει να τα βγαλει περα;

Sorry για το σεντονι εαν μπορει να βοηθησει καποιος μπας και βοηθησω....κι εγω με τη σειρα μου.

Επεξ/σία από JDROGAS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...