dis83 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Κατά την μοναδικοποίηση περιουσιακού στοιχείου (αυτοκίνητο,γήπεδο) ζητάει έγγραφο. Τι έγγραφο ;
stelakis1914 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Βάλε αντίγραφο από ανάρτηση στο κτηματολόγιο, ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή ότι έχεις γενικά. 😉 1
dis83 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Υποτίθεται αυτή η καταχώρηση σχετίζεται με την αξία ; Άρα θέλει κάτι που να σχετίζεται με την αξία ; Στο αυτοκίνητο τι βάζεις ; Τιμολόγιο πριν 15 χρόνια ; Υπάρχουν κάπου γραπτές οδηγίες γι αυτό ; Σε αυτές που είναι αναρτημένες δεν αναφέρει τι είδους έγγραφο απαιτείται. Αν δεν κάνω λάθος αρχικά αυτό δεν υπήρχε, σωστά ;
Free Bird Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 8 ώρες πριν, dis83 είπε Υποτίθεται αυτή η καταχώρηση σχετίζεται με την αξία ; Άρα θέλει κάτι που να σχετίζεται με την αξία ; Στο αυτοκίνητο τι βάζεις ; Τιμολόγιο πριν 15 χρόνια ; Υπάρχουν κάπου γραπτές οδηγίες γι αυτό ; Σε αυτές που είναι αναρτημένες δεν αναφέρει τι είδους έγγραφο απαιτείται. Αν δεν κάνω λάθος αρχικά αυτό δεν υπήρχε, σωστά ; Για το αυτοκίνητο βάζεις κάποιο επίσημο έγγραφο που αναφέρει την αξία, π.χ. ασφαλιστήριο συμβόλαιο Για το γήπεδο - αγροτεμάχιο, το μόνο έγγραφο που υπάρχει για να ανεβάσεις είναι το ΑΑ-ΓΗΣ. 1
dis83 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 16 λεπτά πριν, Free Bird είπε Για το αυτοκίνητο βάζεις κάποιο επίσημο έγγραφο που αναφέρει την αξία, π.χ. ασφαλιστήριο συμβόλαιο Για το γήπεδο - αγροτεμάχιο, το μόνο έγγραφο που υπάρχει για να ανεβάσεις είναι το ΑΑ-ΓΗΣ. Ευχαριστώ ! Το ΑΑ-ΓΗΣ δεν το γνώριζα ! Το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου δεν περιλαμβάνει ασφάλιση κλοπής και δεν αναφέρει τιμή ! Το ανεβάζω απλά και μόνο για να κλείσει η μοναδικοποίηση ; Το μόνο "επίσημο" έγγραφο που αναφέρει τιμή για το αυτοκίνητο είναι το τιμολόγιο του πριν 15 χρόνια με τιμή σχεδόν τετραπλάσια της σημερινής ! Υπάρχει υπηρεσία από πραγματογνώμονες για εκτίμηση τιμής ; Υπεύθυνη δήλωση δε θα αρκούσε μιας και υπάρχει η επιλογή "εκτίμηση ιδίου" ; 1
Free Bird Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 30 λεπτά πριν, dis83 είπε Ευχαριστώ ! Το ΑΑ-ΓΗΣ δεν το γνώριζα ! Το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου δεν περιλαμβάνει ασφάλιση κλοπής και δεν αναφέρει τιμή ! Το ανεβάζω απλά και μόνο για να κλείσει η μοναδικοποίηση ; Το μόνο "επίσημο" έγγραφο που αναφέρει τιμή για το αυτοκίνητο είναι το τιμολόγιο του πριν 15 χρόνια με τιμή σχεδόν τετραπλάσια της σημερινής ! Υπάρχει υπηρεσία από πραγματογνώμονες για εκτίμηση τιμής ; Υπεύθυνη δήλωση δε θα αρκούσε μιας και υπάρχει η επιλογή "εκτίμηση ιδίου" ; Την υπεύθυνη δήλωση την έχω σκεφθεί και 'γω αν και δεν αναφέρεται κάπου, βέβαια έχει επιλογή όπως είπες 'εκτίμηση ιδίου' οπότε .. Ποσό επίσης αναφέρει το έντυπο Ε1, το οποίο βέβαια είναι το τεκμήριο και όχι η τρέχουσα αξία ... Εκτίμηση από πραγματογνώμονα που ασχολείται με ζημιές, δεν το έχω ακούσει αλλά να πας σε μια αντιπροσωπεία και να σου δώσει ένα χαρτί ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το κοστολογεί χ ποσό, τί να σου πω, λογικό πάντως ακούγεται. 1
geza77 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΜΕΝΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟς ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΟ ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΕΙΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΑ-ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 1
dis83 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, geza77 είπε ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΜΕΝΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟς ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΟ ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΕΙΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΑ-ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Υποθέτω με αναγραφόμενη αξία του αυτοκινήτου στο ασφαλιστήριο λόγω ασφάλισης κλοπής. Το ερώτημα είναι αν στην περίπτωση της εκτίμησης από το ίδιο αρκεί μια υπέυθυνη δήλωση. To ΑΑ-ΓΗΣ γίνεται δεκτό μόνο υπογεγραμμένο από συμβολαιογράφο ; https://enotariat.gr/?p=5326 Η εγκύκλιος αφορά τον προηγούμενο εξωδικαστικό μηχανισμό. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2022 από dis83
Free Bird Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Κουφών καταστάσεων από την πλατφόρμα ... συνέχεια. Έχει στείλει η ίδια τράπεζα, δύο φορές το ίδιο ακίνητο, με το ίδιο ποσό, με ίδια σειρά προσημείωσης !!! αλλά με διαφορετικό κωδικό εξασφάλισης. Μιλάμε δηλαδή για 2 διαφορετικές εγγραφές στην πλατφόρμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχει ΚΑΙ ένα fund που του έχει δώσει προφανώς η τράπεζα την οφειλή, με ίδιο ποσό, ίδιο ακίνητο και ίδια σειρά προσημείωσης !!!!!!! ( όλοι είναι με 1η σειρά προσημείωσης !!! ) Ναι ! και τρίτη εγγραφή με ίδια στοιχεία ! Έστελνες παλιά ( προ μηνών δηλαδή ) αίτημα διόρθωσης, πέρναγαν δύο μήνες χωρίς καμιά εξέλιξη και έβγαινε το αίτημα άκαρπο ... Πλέον έχουν πάρει οδηγία οι τράπεζες να διορθώνουν τα αιτήματα σε 20 μέρες ! Αφού έχει περάσει πάνω από μήνας, πλέον σου λένε. Πάρε τηλέφωνο την τράπεζα και κάνε αίτημα, μπας και κάνουν τη διόρθωση. Πιας τ' αυγό και κούρευτο δηλαδή ...... ========================== Εντωμεταξύ, αίτηση από τον Ιούνιο που έχει περαστεί 3 φορές και αφού λύθηκαν την τρίτη φορά μετά από μήνες όλα τα θέματα με τους συνοφειλέτες, εξαφανίστηκαν τα ακίνητα από την εικόνα του 'Αιτών' , το θέμα δε μπορεί να λυθεί και πρέπει να ξαναπεραστεί η αίτηση από την αρχή για 4η φορά !!!!!!! Και ερωτώ. Με ευθύνη του κράτους, πόσο να κοστολογήσεις αυτήν την υπόθεση? Ρητορική η ερώτηση ... 1
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 19 hours ago, Free Bird said: Κουφών καταστάσεων από την πλατφόρμα ... συνέχεια. Έχει στείλει η ίδια τράπεζα, δύο φορές το ίδιο ακίνητο, με το ίδιο ποσό, με ίδια σειρά προσημείωσης !!! αλλά με διαφορετικό κωδικό εξασφάλισης. Μιλάμε δηλαδή για 2 διαφορετικές εγγραφές στην πλατφόρμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχει ΚΑΙ ένα fund που του έχει δώσει προφανώς η τράπεζα την οφειλή, με ίδιο ποσό, ίδιο ακίνητο και ίδια σειρά προσημείωσης !!!!!!! ( όλοι είναι με 1η σειρά προσημείωσης !!! ) Ναι ! και τρίτη εγγραφή με ίδια στοιχεία ! Έστελνες παλιά ( προ μηνών δηλαδή ) αίτημα διόρθωσης, πέρναγαν δύο μήνες χωρίς καμιά εξέλιξη και έβγαινε το αίτημα άκαρπο ... Πλέον έχουν πάρει οδηγία οι τράπεζες να διορθώνουν τα αιτήματα σε 20 μέρες ! Αφού έχει περάσει πάνω από μήνας, πλέον σου λένε. Πάρε τηλέφωνο την τράπεζα και κάνε αίτημα, μπας και κάνουν τη διόρθωση. Πιας τ' αυγό και κούρευτο δηλαδή ...... Έχω συναντήσει το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα σε μία αίτησή μου. Μετά την υποχρεωτική επανάντληση στοιχείων πριν από ενάμιση μήνα (από αίτηση που έχει δημιουργηθεί τον Ιούνιο), η τράπεζα δεν έστειλε οφειλές, παρόλο που στην αρχική άντληση είχαν μπει κανονικά. Στέλνω αίτημα διόρθωσης και ο υπεύθυνος επεξεργασίας μου απάντησε ότι η οφειλή είναι σε διαδικασία μεταβίβασης και πρέπει να γίνει εκ νέου επανάντληση (ενημερωτικά η τράπεζα είχε στείλει επιστολή από τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα μεταβιβαστεί η οφειλή, πέντε μήνες πριν δηλαδή). Κάνω εκ νέου επανάντληση κατόπιν οδηγιών του υπευθύνου και πάλι είναι άφαντη η τράπεζα/fund/whatever. Εσύ τελικά επικοινώνησες με την τράπεζα ή με το fund; Έβγαλες κάπως άκρη, σου απάντησαν έστω κάτι generic;
Free Bird Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Malthador είπε Έχω συναντήσει το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα σε μία αίτησή μου. Μετά την υποχρεωτική επανάντληση στοιχείων πριν από ενάμιση μήνα (από αίτηση που έχει δημιουργηθεί τον Ιούνιο), η τράπεζα δεν έστειλε οφειλές, παρόλο που στην αρχική άντληση είχαν μπει κανονικά. Στέλνω αίτημα διόρθωσης και ο υπεύθυνος επεξεργασίας μου απάντησε ότι η οφειλή είναι σε διαδικασία μεταβίβασης και πρέπει να γίνει εκ νέου επανάντληση (ενημερωτικά η τράπεζα είχε στείλει επιστολή από τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα μεταβιβαστεί η οφειλή, πέντε μήνες πριν δηλαδή). Κάνω εκ νέου επανάντληση κατόπιν οδηγιών του υπευθύνου και πάλι είναι άφαντη η τράπεζα/fund/whatever. Εσύ τελικά επικοινώνησες με την τράπεζα ή με το fund; Έβγαλες κάπως άκρη, σου απάντησαν έστω κάτι generic; Θα στείλω αίτημα στην τράπεζα και μάλλον και στο fund, απλά ψάχνω να βρω το σωστό τμήμα .... Τη δική σου περίπτωση δεν την έχω ακούσει. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από 'θέματα' Ότι και να πούμε είναι λίγο.
lg379 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 καλημέρα! έχω υποβάλει αρκετές αιτήσεις και διαβάζοντας τα σχόλιά σας παραπάνω - στην αρχή ηταν υποχρεωτικό το έγγραφο για το αυτοκίνητο μετά το κατήργησαν. Τώρα δε ξέρω αν το ξαναέβαλαν. Ένα ασφαλιστήριο είναι οκ, περισσότερο μάλλον για να δούν τι όχημα είναι. Υπέβαλα και κάποιες χωρίς οταν ηταν ανοικτό και δεν είχα πρόβλημα - για ΑΑ πρώτη φορά ακούω και δε ξέρω καν τι είναι αυτό! στα γήπεδα δε θυμάμαι αν ήθελε έγγραφο, αλλά γενικώς το ε9 έβαζα και επίσης πέρασαν όλες. --- σε γενικές γραμμές. Το κράτος (αφού μοίρασε στον ανεμιστήρα) προσπάθεί να μαζέψει από όπου μπορεί (ζητάνε πίσω επιδοτήσεις... σου βγάζουν την πίστη σε ελέγχους για ανούσια ποσά στο ΕΣΠΑ, τρέχει προγράμματα αστεία σε δείκτη ποσό/προσπάθεια που χρειάζεται) και βλέπετε οτι και με τα μέτρα για βενζίνη αλλά και το οτι δε μειώνουν φόρους/φπα κοκ... το ταμείο είναι μείον.... και επικινδύνως μείον. Δε ξέρω τι θα γίνει με τους πληστειριασμούς και τη γραμμή που δόθηκε για ασφυκτική πίεση πλέον σε οφειλέτες από όπου μπορούν (ΑΑΔΕ, ΚΕΑΟ κοκ). Μπαρούτι μυρίζει η κατάσταση ενώ δε τρέχει τούτο το ρημάδι ακόμη όπως θα έπρεπε! Δε βλέπω φως, μόνο αν σώσει λίγο ο τουρισμός, αν στραγγαλίσουν όποιον μπορέσουν πρώτα και πάρουν παράταση χρονική, αλλά όσο δεν αλλάζουν το μείγμα πολιτικής δεν υπάρχει σωτηρία. Εύχομαι μόνο να προλάβουμε να κάνουμε καμία ρύθμιση πριν κάνει καμία απόδραση με εκλογές και χάσουμε 2 ως άπειρα χρόνια ακόμη. 1 1
geza77 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Καλησπερα απο την προηγουμενη εβδομαδα εγραφε αξιολογηση απο συντονιστη με εκτιμωμενη ημερομηνια ολοκληρωσης σταδιου 22/03 Σημερα μπηκα 22/ 03 και γραφει προς αναμωνη διημερους διαπραγματευσης και εκτιμωμενη ημερομηνια 22 / 05/ 22. Τι ακριβως ειναι αυτο και αν γνωριζει καποιος αν υπάρχουν και αλλα εμποδια μετα απο αυτο που θα πρεπει να πηδηξω σε αυτη την πιστα. Και μια τελευταια ερωτηση. Εχω κανει ρυθμιση σε ολα και τηρω ολες τις ρυθμισεις γιατι σε περιπτωση που δεν μπορω να μην τρεχω και δεν φτανω. Μηπως ξέρει καποιος τι γινεται με τα χρηματα που θα εχω πληρωσει μεχρι να ολοκληρωθει ολο αυτο το παιχνιδι? Θα υπαρχει καποιος τρόπος να αφαιρεθουν απο τις οφειλές μου. Αν καποιος άλλος ειναι στο ιδιο σημειο και συμπασχει το ιδιο ...τον καταλαβαινω απολυτα. Καλη συνεχεια σε ολους στο κρατος του παραλογου
Free Bird Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, geza77 είπε Καλησπερα απο την προηγουμενη εβδομαδα εγραφε αξιολογηση απο συντονιστη με εκτιμωμενη ημερομηνια ολοκληρωσης σταδιου 22/03 Σημερα μπηκα 22/ 03 και γραφει προς αναμωνη διημερους διαπραγματευσης και εκτιμωμενη ημερομηνια 22 / 05/ 22. Τι ακριβως ειναι αυτο και αν γνωριζει καποιος αν υπάρχουν και αλλα εμποδια μετα απο αυτο που θα πρεπει να πηδηξω σε αυτη την πιστα. Και μια τελευταια ερωτηση. Εχω κανει ρυθμιση σε ολα και τηρω ολες τις ρυθμισεις γιατι σε περιπτωση που δεν μπορω να μην τρεχω και δεν φτανω. Μηπως ξέρει καποιος τι γινεται με τα χρηματα που θα εχω πληρωσει μεχρι να ολοκληρωθει ολο αυτο το παιχνιδι? Θα υπαρχει καποιος τρόπος να αφαιρεθουν απο τις οφειλές μου. Αν καποιος άλλος ειναι στο ιδιο σημειο και συμπασχει το ιδιο ...τον καταλαβαινω απολυτα. Καλη συνεχεια σε ολους στο κρατος του παραλογου <<προς αναμωνη διημερους διαπραγματευσης >> Μου έχει τύχει εμένα. Στις 8/3 πήγε σε αυτό το στάδιο με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκήρωσης σταδίου στις 8/5. Δύο μήνες πάιρνει η συγκεκριμένη διαδικασία. Αν μιλήσεις με την ΕΓΔΙΧ, θα σου πουν ότι μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω. Καλού κακού εγώ μπάινω μέρα παραμέρα έτσι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ... <<Μηπως ξέρει καποιος τι γινεται με τα χρηματα που θα εχω πληρωσει μεχρι να ολοκληρωθει ολο αυτο το παιχνιδι? Θα υπαρχει καποιος τρόπος να αφαιρεθουν απο τις οφειλές μου.>> Τί εννοείς ακριβώς ? Μπορεί η πλατφόρμα να έχει τραβήξει υπόλοιπα με μια ημερομηνία π.χ. 31 Ιανουαρίου και η όλη ιστορία να τελειώσει στις 30 Μάη. Ρωτάς αν η ρύθμιση που θα σου βγει είναι με υπόλοιπα 31 Ιανουαρίου και να πάρεις πίσω τα λεφτά των 4 δόσεων που θα έχεις πληρώσει μέχρι τις 31 Μαίου ? Προσωπικά δεν το νομίζω. Απλά η ρύθμιση θα γίνει με το νέο υπόλοιπο που θα υπάρχει στις 31 Μαίου. Αυτή είναι η γενικότερη πρακτική. Πάντως δεν έχω διαβάσει κάτι σε όλες τις οδηγίες επ αυτού. 1 ώρα πριν, kundi είπε 18-3 θααααααααα ολοκληρωσης τιποτα Υπομονή ! 4 ώρες πριν, lg379 είπε - για ΑΑ πρώτη φορά ακούω και δε ξέρω καν τι είναι αυτό! στα γήπεδα δε θυμάμαι αν ήθελε έγγραφο, αλλά γενικώς το ε9 έβαζα και επίσης πέρασαν όλες. - Το γράφουν και οι οδηγίες και μου το έχει πει και η πλατφόρμα. Εάν δεν ανεβάσεις αυτό το έντυπο υπάρχει περίπτωση να γυρίσει πίσω η αίτηση και να το ζητήσουν ή μπορεί και να ακυρώσουν τελείως την αίτηση. Τάδε έφη ... πλατφόρμα. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2022 από Free Bird 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα