Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Free Bird είπε

Νομίζω ότι αυτή είναι μία πολύ καλή ρύθμιση. 

ναι τωρα δεν ξερω ειναι σε φαση να το πουνε στισ τραπεζες να το δεχτουνε η αν ειναι οριστικο πια 

• Απαντ. 745
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Τελικά όσοι κάναμε αποδοχή της πρότασης μέσω της πλατφόρμας επιλέγοντας το  ✔ γνωρίζουμε αν θα πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο με την σύμβαση αναδιάρθρωσης; πχ να υπογραφεί και να ανέβει κάπου; 

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

είσαι πολύ μπροστά! :) δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμη! 

φαντάζομαι πως δε θα πρέπει να κάνεις κάτι άλλο. Αυτό λέει η λογική και αυτά που ανέφεραν ως τώρα. Είναι δουλειά τους μετά να υπάρχει κάπου (σιγά μη το έχουν έτοιμο) το δοσολόγιο και φυσιολογικά (θέλω να ελπίζω) να μη φαίνονται στο τάξις σου οι προηγούμενες οφειλές ή κάπου εν πάσει περιπτώσει να είναι ξεχωριστά.

αναμονή! έχουμε δρόμο ακόμη... εύχομαι να τελειώσει πριν τις εκλόγές (όποτε αυτές θα είναι... δλδ μάξ 16 μήνες) γιατί αλλιώς θα φάει και άλλες καθυστερήσεις εκτιμώ

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 12/3/2022 στις 3:18 ΜΜ, Lenas8 είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Τελικά όσοι κάναμε αποδοχή της πρότασης μέσω της πλατφόρμας επιλέγοντας το  ✔ γνωρίζουμε αν θα πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο με την σύμβαση αναδιάρθρωσης; πχ να υπογραφεί και να ανέβει κάπου; 

Ευχαριστώ πολύ!

Η πρώτη δόση (για δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς, τουλάχιστον) θα πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 5 εργάσιμες μέρες από την αποδοχή της Πρότασης.

Καλή τύχη!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, yoda156 είπε

Η πρώτη δόση (για δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς, τουλάχιστον) θα πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 5 εργάσιμες μέρες από την αποδοχή της Πρότασης.

Καλή τύχη!

Τι περιθώριο έχεις για αποδοχή της πρότασης?

Δημοσ.

Καλημέρα! Να ρωτήσω που αναφέρεται αυτό με το περιθώριο 15 ημερών; Γιατί διαβάζω για 5 εργάσιμες, όσον αφορά τις διμερείς συμβάσεις..

Δημοσ.
18 ώρες πριν, yoda156 είπε

Καλή τύχη!

Που να πληρωθεί? Αφού δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο στην σύμβαση 

20220316_114821.jpg

Έχω την αίσθηση ότι μετά την αποδοχή θα περάσει σε επόμενο στάδιο και τότε θα έχουμε πλήρη εικόνα πως και που θα πληρώνονται οι δόσεις 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Lenas8 είπε

20220316_114821.jpg

Έχω την αίσθηση ότι μετά την αποδοχή θα περάσει σε επόμενο στάδιο και τότε θα έχουμε πλήρη εικόνα πως και που θα πληρώνονται οι δόσεις 

Έχω την ίδια απορία σχετικά με το πού θα πληρωθεί! Απλά είπα να αναφέρω τη συγκεκριμένη προθεσμία, να υπάρχει..

Φαντάζομαι και εγώ ότι θα περάσει σε κάποιο επόμενο στάδιο μετά την αποδοχή, αν και φυσικά προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι (μετά από αποδοχή εχθές). Θα δείξει!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yoda156 είπε

Έχω την ίδια απορία σχετικά με το πού θα πληρωθεί! Απλά είπα να αναφέρω τη συγκεκριμένη προθεσμία, να υπάρχει..

Φαντάζομαι και εγώ ότι θα περάσει σε κάποιο επόμενο στάδιο μετά την αποδοχή, αν και φυσικά προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι (μετά από αποδοχή εχθές). Θα δείξει!

Υποθέτω ότι μετά την ολοκλήρωση σταδίου θα σταλθει ολοκληρωμένο δοσολόγιο με ημερομηνίες ταυτότητες οφειλης κτλ 

Μόλις τώρα, Lenas8 είπε

Υποθέτω ότι μετά την ολοκλήρωση σταδίου θα σταλθει ολοκληρωμένο δοσολόγιο με ημερομηνίες ταυτότητες οφειλης κτλ 

Τοτε θα ξεκιναει και προθεσμια πληρωμής των 5 ημερών 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lenas8 είπε

20220316_114821.jpg

να υποθεσω ξεκινανε απο τον επομενο μηνα οι δοσεις 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, yoda156 είπε

Καλημέρα! Να ρωτήσω που αναφέρεται αυτό με το περιθώριο 15 ημερών; Γιατί διαβάζω για 5 εργάσιμες, όσον αφορά τις διμερείς συμβάσεις..

Μου το είχαν πει από το help desk.

Εδώ  http://www.keyd.gov.gr/wp-content/uploads/2021/12/OCW_workshop_Δεκ.2021.pdf

στη σελίδα 13 αναφέρει αυτά 

Σύναψη ρύθμισης – Ολοκλήρωση διαδικασίας

―Η αίτηση κοινοποιείται στους χρηματοδοτικούς φορείς εκτός αν υπάρχουν μόνο οφειλές προς το Δημόσιο ή/και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης οπότε κοινοποιείται σε αυτούς για τη σύναψη διμερούς σύμβασης.

―Οι χρηματοδοτικοί φορείς υποβάλλουν πρόταση κατά τη διακριτική τους ευχέρεια. Η πρόταση μπορεί να προκύπτει: α) από τη χρήση του υπολογιστικού εργαλείου, β) σύμφωνα με τη μεθοδολογία της αντιπρότασης πιστωτών (όπου για δάνεια με συνοφειλέτες και εγγυητές, η πρόταση ρύθμιση οφειλών μπορεί να περιλαμβάνει τη συμμετοχή των συνοφειλετών και εγγυητών). Γίνεται αξιολόγηση από χρηματοδοτικούς φορείς, οι οποίοι ψηφίζουν την πρόταση που προκύπτει. Το στάδιο αυτό διαρκεί 20 μέρες.

―Αν η πρόταση εγκριθεί από το 60% επί του συνόλου των απαιτήσεων των χρηματοδοτικών φορέων και τουλάχιστον από το 40% επί του συνόλου των απαιτήσεων των χρηματοδοτικών φορέων που εξασφαλίζονται με ειδικό προνόμιο, τότε μέσα σε 15 μέρες αναρτώνται στην πλατφόρμα τα συμβατικά κείμενα, στα οποία έχει πρόσβαση ο οφειλέτης προκειμένου να τα αποδεχτεί ή τα απορρίψει εντός 10 ημερών. Η εγκεκριμένη σύμβαση από χρηματοδοτικούς φορείς και τον οφειλέτη κοινοποιείται στο Δημόσιο και στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης για τον έλεγχο της τήρησης των προϋποθέσεων του νόμου για την συναίνεσή τους.

Επίσης στην αρχική σελίδα της αίτησης αναφέρει
Ημερομηνία Έναρξης Σταδίου 
Εκτιμώμενη Ημερομηνία Ολοκλήρωσης Σταδίου.

Επίσης στη σελίδα 18 αναφέρει αυτό. 

Σε πόσο χρόνο πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση αναδιάρθρωσης;

Η σύμβαση αναδιάρθρωσης υπογράφεται εντός διμήνου από την υποβολή της αίτησης και δεσμεύει όλους τους συμμετέχοντες πιστωτές (υπάρχει δυνατότητα για παράταση κατόπιν αιτήματος των μερών ή σε περίπτωση σφάλματος). Εάν περάσει το χρονικό αυτό διάστημα χωρίς συμφωνία, η διαδικασία περατώνεται ως άκαρπη, χωρίς όμως να αποκλείεται η κατάθεση νέας αίτησης, μετά από 12 μήνες.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Free Bird είπε

Μου το είχαν πει από το help desk.

Εδώ  http://www.keyd.gov.gr/wp-content/uploads/2021/12/OCW_workshop_Δεκ.2021.pdf

στη σελίδα 13 αναφέρει αυτά 

Σύναψη ρύθμισης – Ολοκλήρωση διαδικασίας

―Η αίτηση κοινοποιείται στους χρηματοδοτικούς φορείς εκτός αν υπάρχουν μόνο οφειλές προς το Δημόσιο ή/και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης οπότε κοινοποιείται σε αυτούς για τη σύναψη διμερούς σύμβασης.

―Οι χρηματοδοτικοί φορείς υποβάλλουν πρόταση κατά τη διακριτική τους ευχέρεια. Η πρόταση μπορεί να προκύπτει: α) από τη χρήση του υπολογιστικού εργαλείου, β) σύμφωνα με τη μεθοδολογία της αντιπρότασης πιστωτών (όπου για δάνεια με συνοφειλέτες και εγγυητές, η πρόταση ρύθμιση οφειλών μπορεί να περιλαμβάνει τη συμμετοχή των συνοφειλετών και εγγυητών). Γίνεται αξιολόγηση από χρηματοδοτικούς φορείς, οι οποίοι ψηφίζουν την πρόταση που προκύπτει. Το στάδιο αυτό διαρκεί 20 μέρες.

―Αν η πρόταση εγκριθεί από το 60% επί του συνόλου των απαιτήσεων των χρηματοδοτικών φορέων και τουλάχιστον από το 40% επί του συνόλου των απαιτήσεων των χρηματοδοτικών φορέων που εξασφαλίζονται με ειδικό προνόμιο, τότε μέσα σε 15 μέρες αναρτώνται στην πλατφόρμα τα συμβατικά κείμενα, στα οποία έχει πρόσβαση ο οφειλέτης προκειμένου να τα αποδεχτεί ή τα απορρίψει εντός 10 ημερών. Η εγκεκριμένη σύμβαση από χρηματοδοτικούς φορείς και τον οφειλέτη κοινοποιείται στο Δημόσιο και στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης για τον έλεγχο της τήρησης των προϋποθέσεων του νόμου για την συναίνεσή τους.

Επίσης στην αρχική σελίδα της αίτησης αναφέρει
Ημερομηνία Έναρξης Σταδίου 
Εκτιμώμενη Ημερομηνία Ολοκλήρωσης Σταδίου.

Επίσης στη σελίδα 18 αναφέρει αυτό. 

Σε πόσο χρόνο πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση αναδιάρθρωσης;

Η σύμβαση αναδιάρθρωσης υπογράφεται εντός διμήνου από την υποβολή της αίτησης και δεσμεύει όλους τους συμμετέχοντες πιστωτές (υπάρχει δυνατότητα για παράταση κατόπιν αιτήματος των μερών ή σε περίπτωση σφάλματος). Εάν περάσει το χρονικό αυτό διάστημα χωρίς συμφωνία, η διαδικασία περατώνεται ως άκαρπη, χωρίς όμως να αποκλείεται η κατάθεση νέας αίτησης, μετά από 12 μήνες.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν καταλαβαίνω σωστά, η προθεσμία αυτή αφορά τις περιπτώσεις Αιτήσεων με χρηματοδοτικούς φορείς.

Όσον αφορά τις διμερείς συμβάσεις, η ΚΥΑ 66468 ΕΞ 2021,  αναφέρει:

Η αποδοχή από τον αιτούντα της ρύθμισης που προτείνεται, πρέπει να γίνει εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την υποβολή της πρότασης, μέσω της προβλεπόμενης ηλεκτρονικής διαδικασίας.

και επίσης στην πλατφόρμα:

578254730_.png.a0ae3021c2a03c6652346e872e828637.png

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/3/2022 στις 3:18 ΜΜ, Lenas8 είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Ευχαριστώ πολύ!

Καλησπέρα !
Επειδή είμαι στο ίδιο στάδιο, έμαθες κάποιο νέο για το πως κινούμαστε μετά ? 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Free Bird είπε

Καλησπέρα !
Επειδή είμαι στο ίδιο στάδιο, έμαθες κάποιο νέο για το πως κινούμαστε μετά ? 

Σήμερα υποτίθεται ότι είναι η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης σταδίου ,μπήκα στην πλατφορμα αλλά δεν είδα καμία διαφορά είναι στο ίδιο στάδιο που ήταν!

Αναμένω!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...