Lenas8 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 19 ώρες πριν, Free Bird είπε Πήγε μια αίτηση στο στάδιο 'Ανάρτηση Συμβατικών Εγγράφων' και στην επιλεξιμότητα και οι δύο επιλογές είναι με κόκκινα Χ !!! χαχαχα Μην ανησυχείς θα γίνει ξανά πράσινο! Σε εμένα σήμερα έγινε ξανά πράσινό! 1
xristaras78 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Άνοιξε τηλεφωνικό κέντρο για τεχνικής φύσεως ερωτήματα...Η τηλεφωνική γραμμή είναι το 211 1000 350, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 18:00. 1
GeorgeC Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, xristaras78 είπε Άνοιξε τηλεφωνικό κέντρο για τεχνικής φύσεως ερωτήματα...Η τηλεφωνική γραμμή είναι το 211 1000 350, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 18:00. Ισχύει και η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά εξυπηρετικοί και δίνουν κατευθύνσεις..! Απλά μερικοί πρέπει να είναι εντελώς πρωτάρηδες και δεν ξέρουν αρκετά πράγματα. Ας δούμε την συνέχεια....
lg379 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Αναφορά σε κείμενο Σε αίτηση που ήταν 2-3 μήνες σε επεξεργασία ( από ΣΕΠ έως ΔΕΚ ) , κάποια στιγμή έστειλαν σχόλιο ότι .. καλό είναι να συμπληρώσουν την αίτηση και οι δύο συνοφειλέτες ( πρώην σύζυγος και πρώην πεθερός !!!! ) αλλιώς οι τράπεζες ΔΕ θα το δουν με καλό μάτι και ενώ είχα πάρει απάντηση από το help desk ότι οι συνοφειλέτες δεν είναι υποχρεωτικό να μπουν στην αίτηση .... ακριβώς! σε άπειρες επικοινωνίες μας είχανε πεί δεν ηταν υποχρεωτικό. Μετά ξεκίνησαν οι τράπεζες να καλούνε και να λένε βάλτε και τους συνοφειλέτες/εγγυητές κοκ. Τώρα το έχουν υποχρεωτικό!!! Δε ξέρω τι θα γίνει με τις ήδη υποβληθείσες! Αναφορά σε κείμενο Ενότητα : Τα κουφά της πλατφόρμας ... η πλατφόρμα έχει φτιαχτεί από ανρθώπους άσχετους με την οικονομική, επιχειρηματική, δημοσιονομική, λογιστική πραγματικότητα και την καθημερινότητα της τελευταίας 15ετίας. ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΠΛΑ! Αναφορά σε κείμενο Kαλημερα. Ρωταω πάλι εδω. Μπορώ να αποσύρω το αίτημα προς τις τράπεζες και να προχωρησει πιο γρήγγορα η ΄ όλη διαδικασια? Σας ευχαριστω πολυ απαντήθηκε πολλές φορές. ΟΧΙ. Δυστυχώς. Απαράδεκτο! τους έχει δοθεί στις παρατηρήσεις, εύχομαι να εισακουστεί και να το φτιάξουν. Αναφορά σε κείμενο Οι τράπεζες δε ρυθμίζουν εδώ και 10 χρόνια ( αντιλαμβάνεστε τι εννοώ δε ρυθμίζουν ) και στον εξωδικαστικό έθεσαν βέτο από την πρώτη στιγμή ότι, ΑΜΑ θέλουμε θα δώσουμε λύσεις. Απ την άλλη, τελευταία με την άνοδο των τιμών των ακινήτων, έχουν και άλλο πάτημα για να κωλυσιεργούν και να πιέζουν για ρυθμίσεις χωρίς καμία τύχη .... δεν είναι μόνο οι τράπεζες. σωστά τα λες. Ούτε η εκάστοτε κυβέρνηση θέλει, ειδικά η νυν, οταν βλέπει οτι αυτά που εισπράτει από τις ρυθμίσεις είναι πολύ περισσότερα! Έχω ξαναπεί, αρχίζω πλέον να αμφισβητώ και την αξιοπιστία του εγχειρήματος και φοβάμαι πως θα περνάνε "δικούς τους" από τη στιγμή που μπαίνει "χέρι" πολλές φορές! Το χρέος εκτοξεύτηκε, κοιτάνε να μαζέψουν χρήματα από όπου μπορούνε (κασαδούρα), συνεπώς κακό σημάδι για την εξέλιξη του εξωδικαστικού. Ίσως πρέπει, ή όλοι να σταματήσουν να πληρώνουνε ή όλοι να το πάρουμε απόφαση και να πάμε για πτώχευση και να κάνουμε έτσι τη χάρη των "πίσω από την κουρτίνα". Αναφορά σε κείμενο Επίσης αν δε μιλήσουν με 5-10 άτομα που έχουν επαφή με το σύστημα, δουλειά δε γίνεται, Καλή η θεωρία αλλά μόνο αυτή δε φτάνει. ζήτησαν μέχρι 21.2 παρατηρήσεις από όλους. προσωπικά έστειλα 4 ζουμερές σελίδες. Αντί να κάνουν τη δουλειά αυτοί που έπρεπε και πληρώνονται, την κάνουμε εμείς που υποφέρουμε και όλας ένα έτος τώρα! Αναφορά σε κείμενο Επειδή μου έχει εμφανιστεί και εμένα αυτό το μήνυμα, που ακριβώς βάζεις τα ποσοστά΄συνιδιοκτησίας γιατί και στη μοναδικοποίηση σε όλες τις καταχωρήσεις άλλα και στο πεδίο ακίνητης περιουσίας, καταθέσεις κλπ είναι καταχωρημένα σωστά όλα τα ποσοστά. δε κατάλαβα καλά το ερώτημα. Αν σου βγάζει το μνμ τότε πάει να πεί δε μπορείς να οριστικοποιήσεις την αίτηση και κάπου έχεις λάθος. Εύχομαι να έχεις λίγα για μοναδικοποίηση γιατί αλλιώς την έκατσες θα παιδεύεσαι ώρες στο συνδυασμό των σωστών (πρέπει να σβήνεις, βάζεις, αντιστοιχείς, δοκιμάζεις και φτού κ από την αρχή). Τα ποσοστά τα βάζεις εκεί που κάνεις μοναδικοποίηση ακινήτου. Οταν κάνεις νέα εγγγραφή μοναδικοποίησης έχει πεδίο ποσοστό συνιδιοκτησίας. Πρέπει να βρείς σε πιό αναφέρεται, να δείς το αντίστοιχο ποσοστό στο Ε9 και να βάλεις ακριβώς αυτό! (ενώ θα μπορούσαν να αποφύγουν όλη τη διαδικασία, δεν υπάρχει λογική!!!) Αναφορά σε κείμενο Τα αποτελέσματα απο την δικιά μου αίτηση. Ετσι , χωρίς λόγο βγήκε άκαρπη. Οταν έγινε η αιτηση όμως στην επιλεξιμότητα ήταν και τα 2 πράσινα! Τώρα φαίνεται το ένα κόκκινο. Το όφελος , όντως είναι πάνω απο 10.000 και εμένα μου έχει έτσι μία αίτηση χωρίς καμία εξήγηση. Δεν κοίταξα αν είχε κόκκινο στα κριτήρια. Τους έχω δώσει στις βελτιώσεις να αιτιολογούν το λόγο απόρριψης! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ! ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ!!!! Αναφορά σε κείμενο Αίτηση εκ νέου δε ξέρω αν έχει νόημα. Φυσιολογικά έχεις δικαίωμα να ξανυποβάλλεις μία φορά αν ακυρώσεις. Επίσης εκ νέου μπορείς να υποβάλλεις μετά από 15 μήνες αν θυμάμαι καλά! Αναφορά σε κείμενο Σε δύο αιτήσεις σήμερα μου βγάζει στην επιλεξιμοτητα κόκκινο Χ και στο παρελθόν είχε "χτυπήσει" αυτό. Υπομονή, μάλλον θα ξαναγυρίσει σε πράσινο. Αναφορά σε κείμενο Ο δικηγόρος μου είπε να μην απαντάω στα τηλέφωνα της τράπεζας εφόσον προχωράει η αίτηση σε στάδιο ολοκλήρωσης. Θα ζητούσε κάτι η τράπεζα από εμένα όσον αφορά το στάδιο ολοκλήρωσης? δε νομίζω να έχεις κάτι να χάσεις αν τους ακούσεις απλά! συνήθως καλούνε να σου πούνε να κάνουν και οι λοιποί τη διαδικασία. Οχι δε μπορεί να ζητήσει κάτι η τράπεζα απ' ευθείας από εσένα και αυτό που κάνουν πάλι δε ξέρω κατά πόσο έχουν δικαίωμα! Αναφορά σε κείμενο Άνοιξε τηλεφωνικό κέντρο για τεχνικής φύσεως ερωτήματα...Η τηλεφωνική γραμμή είναι το 211 1000 350, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 18:00. δε ξέρω αν άνοιξε και για όλους. σίγουρα άνοιξε για συμβούλους και βγήκε και σχετική ανακοίνωση από το Υπ. Οικονομικών (μισό να βρώ το λίνκ) https://oe-e.gr/wp-content/uploads/2022/02/Κέντρο_Υποστήριξης_Συμβούλων_Εξωδικαστικού.pdf Να δούμε αν θα σκαμπάζουν τίποτα ή θα είναι η ίδια τραγική αντιμετώπιση. Τους είχαμε πεί 50 φορές πως δεν υπάρχει καμία λογική/κανένα πλεονέκτημα να είσαι σύμβουλος ενώ θα έπρεπε να έχουμε προτεραιότητα καθώς έχουμε από Χ προτάσεις ο καθένας και είμαστε και επαγγελματίες!!! --- σε άλλα νέα. - ο ΕΦΚΑ ρίχνει για πλάκα τις ρυθμίσεις του 2019 αν δεν έχεις πληρώσει 2 δόσεις... και πηγαίνουν ΚΕΑΟ σούμπιτες - και η εφορία σα να είδα κάτι ατομικές 120άρες του 2019 σα να στενεύει τα περιθώρια. 2
lg379 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) μόλις έριξα 2 αιτήσεις (είχα καιρό), φαίνεται πως τουλάχιστον σε επιπεδο οριστικοποίησης της αίτησης προχωράει, δεν έχει τα μύρια προβλήματα που είχε. επίσης, ακούω κάτι ποσά που χρεώνουν δικηγόροι για πτωχευτικό και μου "φεύγει" το κεφάλι... Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2022 από lg379 2
Free Bird Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Τα παιδιά στο help desk πολύ εξυπηρετικά. Το σωστό να λέγεται. Τώρα ότι τα λύνουν όλα, όχι, αυτό δε γίνεται, αλλά είναι σε καλό δρόμο. 1
lg379 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Αναφορά σε κείμενο Τα παιδιά στο help desk πολύ εξυπηρετικά. Το σωστό να λέγεται. Τώρα ότι τα λύνουν όλα, όχι, αυτό δε γίνεται, αλλά είναι σε καλό δρόμο. κανένα νεότερο είπανε?
Free Bird Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, lg379 είπε κανένα νεότερο είπανε? Καθημερινά γίνονται updates στην πλατφόρμα. Βέβαια υπάρχουν ακόμα ‘θέματα’ Να πούμε και κάτι άλλο. Καλούμε στο Υπ. Οικ. αλλά … << Το Κέντρο στελεχώνεται από εργαζόμενους ιδιωτικής εταιρείας >> , που απ' ότι είδα κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν. Επίσης, μπορεί εδώ στο topic να είμαι ‘καινούριος’, αλλά σε άλλα sites τους τα έχω χώσει χοντρά από την πρώτη στιγμή. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2022 από Free Bird
geza77 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ... ΜΠΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ?????????? ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ 1
Free Bird Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 4/3/2022 στις 1:51 ΜΜ, geza77 είπε ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ... ΜΠΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ?????????? ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση ! Με 60.000 αιτήσεις και σε 60 να έχουν δοθεί λύσεις, δηλαδή 1/1000, καλύτερα να παίζεις τζόκερ 😂😂 Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από Free Bird
lg379 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Όντως τραγική η κατάσταση εδώ και 9 μήνες! Αν υπήρχε κράτος θα έπρεπε να αναζητηθούν ευθύνες. Αντ αυτού βλέπω τη νέα ΓΓΔΙΧ να βγάζει φωτό, να ευχαριστεί τον πρώην και να πλέκει το εγκώμιο για τη δουλειά που έκανε!!! 🤢 σε ένα ευχάριστο: Παρασκευή με πήραν από μικρή τράπεζα (επαρχία γνωριζόμαστε πάνω κάτω) και μου είπε ο υπεύθυνος τα χαρμόσυνα, οτι η τράπεζα αφού υπάρχει εγγυητής θα δεχθεί τη ρύθμιση, σύμφωνα με οτι βγάζει το εργαλείο. Πρίν 2 μήνες με είχε πάρει και μου είχε πει πως δε θα δεχθούν αν οι εγγυητές δεν υποβάλλουν και αυτοί κοκ. Το παράδοξο είναι πως σε αυτή την αίτηση που είναι ατομική, έχει τραβήξει το επιχειρηματικό δάνειο (!) και επίσης η αίτηση στο σύστημα είναι "γυρισμένη" σε υποβολή στοιχείων, ενώ έχει πέσει από αρχές Σεπτέμβρη! σηκώνω τα χέρια ψηλά και δε ξέρω και που να εναποθέσω την ελπίδα. πάντως για απλές αιτήσεις χωρίς τράπεζες εκτιμώ πως σε ένα 3μηνάκι θα είναι κομπλέ η διαδικασία (αν θέλουν) Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από lg379
kundi Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 η αίτηση με αριθμό [είχε αξιολογηθεί από τους Χρηματοδοτικούς Φορείς και έχει υποβληθεί πρόταση αναδιάρθρωσης οφειλών μέσω της Πλατφόρμας Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Παρακαλούμε όπως εισέλθετε στην Πλατφόρμα προκειμένου να επισκοπήσετε την πρόταση αναδιάρθρωσης και να δηλώσετε την συναίνεσή σας για σύναψη σύμβασης αναδιάρθρωσης με τους Πιστωτές σας ή να την απορρίψετε σε περίπτωση που δεν συναινείτε. * Το παρόν μήνυμα δημιουργήθηκε και αποστάλθηκε αυτοματοποιημένα από την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Παρακαλώ μην απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα μέσω e-mail. Σε περίπτωση οποιασδήποτε ερώτησης ή απορίας σχετικά με τη συμπλήρωση του αιτήματός σας, παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε τις «Συχνές Ερωτήσεις». Εάν δεν βρείτε την απάντηση που ψάχνετε μη διστάσετε να καταχωρήσετε την ερώτηση ή απορία σας στο Help Desk της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας («Βοήθεια»), συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα. 2
Lenas8 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα και σε εμένα! Υποθέτω κάνουμε αποδοχή ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται κάτι άλλο; Η σύμβαση είχε και τις οφειλές δημοσίου αλλά πάλι υποθέτω ότι αφορά τους χρηματοδοτικούς πιστωτές και μετα θα περάσει σε σύμβαση με το δημόσιο Καμία άλλη άποψη κανείς; Θα πρέπει εκτός από αποδοχη να το επισυναψουμε και με υπογραφή ηλεκτρονικά; 1 ώρα πριν, kundi είπε η αίτηση με αριθμό [είχε αξιολογηθεί από τους Χρηματοδοτικούς Φορείς και έχει υποβληθεί πρόταση αναδιάρθρωσης οφειλών μέσω της Πλατφόρμας Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Παρακαλούμε όπως εισέλθετε στην Πλατφόρμα προκειμένου να επισκοπήσετε την πρόταση αναδιάρθρωσης και να δηλώσετε την συναίνεσή σας για σύναψη σύμβασης αναδιάρθρωσης με τους Πιστωτές σας ή να την απορρίψετε σε περίπτωση που δεν συναινείτε. * Το παρόν μήνυμα δημιουργήθηκε και αποστάλθηκε αυτοματοποιημένα από την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Παρακαλώ μην απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα μέσω e-mail. Σε περίπτωση οποιασδήποτε ερώτησης ή απορίας σχετικά με τη συμπλήρωση του αιτήματός σας, παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε τις «Συχνές Ερωτήσεις». Εάν δεν βρείτε την απάντηση που ψάχνετε μη διστάσετε να καταχωρήσετε την ερώτηση ή απορία σας στο Help Desk της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας («Βοήθεια»), συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.
kundi Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 26 λεπτά πριν, Lenas8 είπε Μόλις τώρα και σε εμένα! Υποθέτω κάνουμε αποδοχή ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται κάτι άλλο; Η σύμβαση είχε και τις οφειλές δημοσίου αλλά πάλι υποθέτω ότι αφορά τους χρηματοδοτικούς πιστωτές και μετα θα περάσει σε σύμβαση με το δημόσιο Καμία άλλη άποψη κανείς; Θα πρέπει εκτός από αποδοχη να το επισυναψουμε και με υπογραφή ηλεκτρονικά; δεν ξερω τι να πω περιμενουμε 1
Free Bird Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Πρώτη αίτηση με σύμβαση στον εξωδικαστικό. α) κούρεμα από κάρτες 80%, μικρά ποσά όμως περίπου 10χ β) κούρεμα από την ΑΑΔΕ 42,50%. Με τις δόσεις της αποπληρωμής για 20 χρόνια + τόκους τελικά μόνο 5% είναι το συνολικό κούρεμα ... γ) κούρεμα από τον ΕΦΚΑ 18%, !!! Με τις δόσεις της αποπληρωμής για 20 χρόνια + τόκους, τελικά ο χριστιανός θα πληρώσει 35% παραπάνω από το συνολικό οφειλόμενο ποσό, ΠΡΙΝ το κούρεμα ..... Για να δούμε αν θα συμφωνήσει ... Επειδή κάτι δε μου άρεσε, έκατσα και το έψαξα. Στις κάρτες, το πρόγραμμα αποπληρωμής με το επιτόκιο 4,5% συμφωνεί στον πόντο. Στις οφειλές του ΕΦΚΑ & ΑΑΔΕ, δε βγαίνουν τα κουκιά .... Βέβαια τα πρώτα 4 χρόνια έχουν χαμηλής εκκίνησης δόση και μετά από τον 5ο χρόνο είναι σταθερή μέχρι το τέλος, αλλά και πάλι δεν ... Άντε τώρα να βγάλεις άκρη. Και ενώ έχει δηλωθεί δόση της τάξης των 200 € για όλες τις οφειλές, οι δόσεις μετά των 4ο χρόνο είναι 700 € το μήνα ! Λέμε για τις τράπεζες αλλά .. Και μιλάμε για κάποιον που ΔΕΝ έχει ακίνητη περιουσία .... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα