Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, lg379 είπε

δυστυχώς βάλανε ως prerequisite πλέον να πρέπει να κάνει και η σύζηγος και τα εξαρτώμενα την άρση απορρήτου και την οριστικοποίηση. Και η άρση μπορεί να γίνεται κατευθείαν αλλά η οριστικοποίηση περιμένεις κάποιες ημέρες μέχρι να αντλήσει στοιχεία που σημαίνει έξτρα χρόνος για να ολοκληρωθεί μία αίτηση.

Αντί να το διευκολύνουν το κάνουν πιό ζόρι...

Σε αίτηση που ήταν 2-3 μήνες σε επεξεργασία ( από ΣΕΠ έως ΔΕΚ ) , κάποια στιγμή έστειλαν σχόλιο ότι .. καλό είναι να συμπληρώσουν την αίτηση και οι δύο συνοφειλέτες ( πρώην σύζυγος και πρώην πεθερός !!!! ) αλλιώς οι τράπεζες ΔΕ θα το δουν με καλό μάτι και ενώ είχα πάρει απάντηση από το help desk ότι οι συνοφειλέτες δεν είναι υποχρεωτικό να μπουν στην αίτηση ....

>

Όσον αφορά τις οφειλές, έχω δει πολλές φορές την αίτηση να πηγαίνει το στάδιο συμπλήρωση στοιχείων και μετά από 5-10 μέρες να μπαίνουν καινούριες οφειλές !!!!

>

Ενότητα : Τα κουφά της πλατφόρμας ...

Αίτηση με αιτών, συνοφειλέτη, σύζυγο και εξαρτώμενο μέλος.

Στον συνοφειλέτη όταν προσθέτεις ένα αυτοκίνητο, το σύστημα ΔΕ σου δίνει δυνατότητα να περάσεις τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη - συνοφειλέτη, αλλά ούτε και το πετάει ( το ΑΦΜ ) by default στο αντίστοιχο πεδίο μια ςκια είναι γκρι και δε μπορέις να το πειράξεις.  Η καταχώρηση πάραυτα ( χωρίς δηλαδή τον ΑΦΜ ) γίνεται με επιτυχία αλλά πηγαίνει στο … υπερπέραν !!! μιας και δε φαίνεται πουθενά. Λογικό αφού δεν υπάρχει ο ΑΦΜ για να παντρευτεί

Οπότε όταν επιλέγει ο συνοφειλέτης να κάνει οριστικοποίηση εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα.

<< Δεν έχει πραγματοποιηθεί μοναδικοποίηση για το σύνολο των Επιβατικών Αυτοκίνητων. Παρακαλούμε διορθώστε το σφάλμα και δοκιμάστε ξανά.>>

Ανοίξτε πρώτα εσείς μπαγλαμάδες το πεδίο ΑΦΜ ενεργό όπως τα πεδία έτος πρώτης κυκλοφορίας, μήνες κυριότητας, κυβ. εκατοστά, ποσοστό συνιδιοκτησίας κλπ κλπ

image.png.c3c23563c601c5c7d17b129703646610.png

-

Ταυτόχρονα πάει να κάνει οριστικοποίηση ο αιτών, όπου σε αυτόν βγάζει το παρακάτω μήνυμα

<< To πεδίο "Δήλωση όλων των κινητών περιουσιακών στοιχείων" είναι υποχρεωτικό. Παρακαλούμε μεταβείτε στην καρτέλα "Λοιπά Περιουσιακά Στοιχεία" για να το επιλέξετε. >>

Τί να επιλέξουμε ρε μπαγλαμάδες ! Αφού δεν υπάρχει τίποτα .....

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο ελλάντα

• Like 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 745
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 18/2/2022 στις 6:15 ΜΜ, Free Bird είπε

Καλησπέρα.

Έχουν φθάσει πολλές αιτήσεις σε αυτό το στάδιο, υπομονή ! Απ' ότι έχω δει και εδώ στο φόρουμ από τα σχόλια, έχουν προχωρήσει κάποιες αιτήσεις που οι οφειλέτες χρωστάνε μόνο στο δημόσιο. Όσοι οφείλουν και σε τράπεζες ταυτόχρονα ζοριζει το πράγμα, άλλωστε έχουν και το δικαίωμα (οι τράπεζες) να αρνηθούν να προσφέρουν λύση....

Kαλημερα. Ρωταω πάλι εδω. Μπορώ να αποσύρω το αίτημα προς τις τράπεζες και να προχωρησει πιο γρήγγορα η ΄ όλη διαδικασια? Σας ευχαριστω πολυ

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, geza77 είπε

Kαλημερα. Ρωταω πάλι εδω. Μπορώ να αποσύρω το αίτημα προς τις τράπεζες και να προχωρησει πιο γρήγγορα η ΄ όλη διαδικασια? Σας ευχαριστω πολυ

Καλημέρα. Όταν είχα διαβάσει τις οδηγίες, δε θυμάμαι να μπορεί κάποιος να μπει στον εξωδικαστικό μόνο π.χ. για οφειλές στο δημόσιο και να αφήσει τις τράπεζες εκτός. 

Το βρήκα στο ερωτηματολόγιο

http://www.keyd.gov.gr/wp-content/uploads/2021/07/FAQ_ΗΜΕΡΙΔΕΣ-2η-ΕΥΚΑΙΡΙΑ_v-2_04062021_NY24062021_ΕΔ270721.pdf

14. Έχω ήδη ρυθμίσει τα δάνεια μου με μια τράπεζα. Μπορώ να μπω στον εξωδικαστικό μηχανισμό και να ρυθμίσω μόνο την άλλη τράπεζα στην οποία οφείλω;

Όχι. Η αίτηση στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρυθμίζει όλα τα χρέη, προς όλες τις τράπεζες, διαχειριστές δανείων και δημόσιους πιστωτές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όντως αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και τους έχει σταλθεί στις παρατηρήσεις.

το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο οταν βλέπουμε να ακυρώνονται προτάσεις, πιθανότατα λόγω απόρριψης από τράπεζες (ακόμη δε μας έχουν πεί γιατί, δεν υπάρχει άλλη λογική της ακύρωσης προτάσεων από την πλατφόρμα).

πολύ κακός σχεδιασμός, ενώ θα έπρεπε να προβλεφθεί, να τραβάει τα χρέη από παντού και μετά με ένα τικμποξ να επιλέγεις τι θέλεις να εντάξεις! (πχ μόνο δημόσιο).

η πλατφόρμα πονάει πολύ πέρα από τα bugs, σε πολύ κακή υλοποίηση της νομοθεσίας, σε πιθανή συγγραφή νομοθεσίας χωρίς να έχει γίνει tec needs assesment και δυνατότητα υλοποίησης, χωρίς σωστά decision trees και και και!

πραγματικά έχω απορία πόσα λεφτά να πήρε η ομάδα έργου, πόσο κοστίζει η λειτουργία της ΓΓΔΙΧ, πόσα δώσανε στους εξωτερικούς συμβούλους και με ποιά διαδικασία!!! (όπως επίσης και αν υπήρχε πουθενά ρήτρα αποτυχίας για τόσο σοβαρό εγχείρημα!) 

Επεξ/σία από lg379
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οι τράπεζες δε ρυθμίζουν εδώ και 10 χρόνια ( αντιλαμβάνεστε τι εννοώ δε ρυθμίζουν ) και στον εξωδικαστικό έθεσαν βέτο από την πρώτη στιγμή ότι, ΑΜΑ θέλουμε θα δώσουμε λύσεις.

Απ την άλλη, τελευταία  με την άνοδο των τιμών των ακινήτων, έχουν και άλλο πάτημα για να κωλυσιεργούν και να πιέζουν για ρυθμίσεις χωρίς καμία τύχη ....

Αναφορά σε κείμενο

πραγματικά έχω απορία πόσα λεφτά να πήρε η ομάδα έργου, πόσο κοστίζει η λειτουργία της ΓΓΔΙΧ, πόσα δώσανε στους εξωτερικούς συμβούλους και με ποιά διαδικασία!!! (όπως επίσης και αν υπήρχε πουθενά ρήτρα αποτυχίας για τόσο σοβαρό εγχείρημα!) 

Με μία δικηγόρο συντονίστρια που μίλαγα το καλοκαίρι γέλαγε. Η συγκεκριμένη ήταν και στον πρώτο εξωδικαστικό συντονίστρια και μου έλεγε σημεία και τέρατα. Δε ξέρω το ποσό που πήρε η εταιρεία που σχεδίασε την πλατφόρμα αλλά είναι για κλάματα. 

Επίσης αν δε μιλήσουν με 5-10 άτομα που έχουν επαφή με το σύστημα, δουλειά δε γίνεται, Καλή η θεωρία αλλά μόνο αυτή δε φτάνει. 

Όσον αφορά για τη ρήτρα αποτυχίας, sorry αλλά μ' έκανες και γέλασα ! 

Δημοσ.

Αγαπητέ συμφορουμίτη @lg379

Τις προάλλες έγραψες

Αναφορά σε κείμενο

Δεν έχει καταχωρηθεί ποσοστό συνιδιοκτησίας στο σύνολο των εγγραφών μοναδικοποίησης. Παρακαλούμε διορθώστε το σφάλμα και δοκιμάστε ξανά.

το έχει αντιμετωπίσει κανείς αυτό?!?!? ενώ έχω βάλει ποσοστά! νέο πρόβλημα πλέον! ήμαρτον! 

Αναφορά σε κείμενο

απαντώ στον εαυτό μου γιατί το έλυσα! 

είναι τόσο τραγικοί που το μνμ τους είναι λάθος! 

πρέπει να βάλεις το ποσοστό συνιδιοκτησία που έχει και στο ε9 σε όλες τις εγγραφές (ακόμη και μηδενικές).

φάγαμε 4 ώρες για να δοκιμάζουμε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς 6 εγφραφών με 4 διαφορετικές πιθανότητες % συνιδιοκτησία.

Επειδή μου έχει εμφανιστεί και εμένα αυτό το μήνυμα, που ακριβώς βάζεις τα ποσοστά΄συνιδιοκτησίας γιατί και στη μοναδικοποίηση σε όλες τις καταχωρήσεις άλλα και στο πεδίο ακίνητης περιουσίας, καταθέσεις κλπ  είναι καταχωρημένα σωστά όλα τα ποσοστά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/2/2022 στις 11:26 ΜΜ, Free Bird είπε

Σε αίτηση που ήταν 2-3 μήνες σε επεξεργασία ( από ΣΕΠ έως ΔΕΚ ) , κάποια στιγμή έστειλαν σχόλιο ότι .. καλό είναι να συμπληρώσουν την αίτηση και οι δύο συνοφειλέτες ( πρώην σύζυγος και πρώην πεθερός !!!! ) αλλιώς οι τράπεζες ΔΕ θα το δουν με καλό μάτι και ενώ είχα πάρει απάντηση από το help desk ότι οι συνοφειλέτες δεν είναι υποχρεωτικό να μπουν στην αίτηση ....

>

Όσον αφορά τις οφειλές, έχω δει πολλές φορές την αίτηση να πηγαίνει το στάδιο συμπλήρωση στοιχείων και μετά από 5-10 μέρες να μπαίνουν καινούριες οφειλές !!!!

>

Ενότητα : Τα κουφά της πλατφόρμας ...

Αίτηση με αιτών, συνοφειλέτη, σύζυγο και εξαρτώμενο μέλος.

Στον συνοφειλέτη όταν προσθέτεις ένα αυτοκίνητο, το σύστημα ΔΕ σου δίνει δυνατότητα να περάσεις τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη - συνοφειλέτη, αλλά ούτε και το πετάει ( το ΑΦΜ ) by default στο αντίστοιχο πεδίο μια ςκια είναι γκρι και δε μπορέις να το πειράξεις.  Η καταχώρηση πάραυτα ( χωρίς δηλαδή τον ΑΦΜ ) γίνεται με επιτυχία αλλά πηγαίνει στο … υπερπέραν !!! μιας και δε φαίνεται πουθενά. Λογικό αφού δεν υπάρχει ο ΑΦΜ για να παντρευτεί

Οπότε όταν επιλέγει ο συνοφειλέτης να κάνει οριστικοποίηση εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα.

<< Δεν έχει πραγματοποιηθεί μοναδικοποίηση για το σύνολο των Επιβατικών Αυτοκίνητων. Παρακαλούμε διορθώστε το σφάλμα και δοκιμάστε ξανά.>>

Ανοίξτε πρώτα εσείς μπαγλαμάδες το πεδίο ΑΦΜ ενεργό όπως τα πεδία έτος πρώτης κυκλοφορίας, μήνες κυριότητας, κυβ. εκατοστά, ποσοστό συνιδιοκτησίας κλπ κλπ

image.png.c3c23563c601c5c7d17b129703646610.png

-

Ταυτόχρονα πάει να κάνει οριστικοποίηση ο αιτών, όπου σε αυτόν βγάζει το παρακάτω μήνυμα

<< To πεδίο "Δήλωση όλων των κινητών περιουσιακών στοιχείων" είναι υποχρεωτικό. Παρακαλούμε μεταβείτε στην καρτέλα "Λοιπά Περιουσιακά Στοιχεία" για να το επιλέξετε. >>

Τί να επιλέξουμε ρε μπαγλαμάδες ! Αφού δεν υπάρχει τίποτα .....

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο ελλάντα

Καλημέρα. Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με αυτοκίνητο συνοφειλέτριας που καταχωρείται με επιτυχία στο υπερπέραν! Το έχω ακόμη, δηλαδή, καθώς, μην έχοντας άλλη λύση και χρόνο, υπέβαλα Αίτημα Διόρθωσης..

Επεξ/σία από yoda156
  • Like 1
Δημοσ.

image.png.d72fd32989c21519ce9019b6459947b3.pngΤα αποτελέσματα απο την δικιά μου αίτηση.

Ετσι , χωρίς λόγο βγήκε άκαρπη.

Οταν έγινε η αιτηση όμως στην επιλεξιμότητα ήταν και τα 2 πράσινα!

Τώρα φαίνεται το ένα κόκκινο. Το όφελος , όντως είναι πάνω απο 10.000

image.png.9c51260ae25e95582491ce059dfbb05a.png

Να κάνω αίτηση εκ νέου; να ζητήσω απο κάπου αιτιολόγηση;

Ευτυχώς είχα κρατήσει και screenshot όλη την οθόνη.Την παραπέμπω μισή για να μην φαίνονται τα στοιχεία.

image.png.fe5228f3ec2a411e68a5c530277bf056.png

Δημοσ.

@SilentVoice

Η επιλεξιμότητα αλλάζει σε απροσδιόριστο χρόνο, αλλά όχι τόσο συχνά. Μετά από ένα διάστημα όμως, εφόσον πληρούνται οι όροι γίνονται και τα 2 πράσινα. 

Πλέον με τη νέα δυνατότητα που υπάρχει στο πεδίο 'Οφειλές', σου εμφανίζει το υπόλοιπο των οφειλών και ανά πιστωτή και με το ποσοστό αυτού επί τοις εκατό. 
Άρα βλέπεις αμέσως πόσοι είναι οι πιστωτές και ποιο είναι το ποσσστό του καθενός, επί του συνόλου των οφειλών, άρα και αν καλύπτονται οι όροι επιλεξιμότητας. 

>
>

Πιθανώς λόγος απόρριψης μπορεί να είναι να μη θέλουν οι τράπεζες να δώσουν λύση. Είναι δικαίωμά τους ....
Δε ξέρω αν με ένα ερώτημα μπορεί να σου απαντήσει κάποιος ή αν δε μπαίνουν καθόλου σε αυτήν τη διαδικασία.
Αίτηση εκ νέου δε ξέρω αν έχει νόημα. Με το που γίνει η νέα αίτηση, σε ένα κόσμο με κοινό νου, θα ερχόταν μήνυμα ότι έχει γίνει αίτηση στο συγκεκριμένο ΑΦΜ και έχει απορριφθεί. 

• Like 1
Δημοσ.

Σε δύο αιτήσεις σήμερα μου βγάζει στην επιλεξιμοτητα κόκκινο Χ 

Να σημειωθεί ότι η μια έχει χρεη ΑΑΔΕ  και εφκα περίπου 50% ποσοστό το καθένα πάνω από 10.000 ευρώ 

Και η άλλη αίτηση την έχω κάνει screenshot σε προηγούμενο post είναι σε στάδιο ανάρτηση συμβατικών εγγράφων (δηλαδή απαντάει η τράπεζα)

Εσάς οι αιτήσεις σας στην επιλεξιμοτητα είναι πράσινες στα πεδία ;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Lenas8 είπε

Σε δύο αιτήσεις σήμερα μου βγάζει στην επιλεξιμοτητα κόκκινο Χ 

Να σημειωθεί ότι η μια έχει χρεη ΑΑΔΕ  και εφκα περίπου 50% ποσοστό το καθένα πάνω από 10.000 ευρώ 

Και η άλλη αίτηση την έχω κάνει screenshot σε προηγούμενο post είναι σε στάδιο ανάρτηση συμβατικών εγγράφων (δηλαδή απαντάει η τράπεζα)

Εσάς οι αιτήσεις σας στην επιλεξιμοτητα είναι πράσινες στα πεδία ;

Μου το είχε κάνει και εμένα σε κάποιες αιτήσεις. Πλέον δε δίνω σημασία. Εφόσον πληροί τα κριτήρια δεν ασχολούμαι. έτσι κι αλλιώς μετά από λίγες μέρες ξαναγίνονται πράσινες οι επιλογές.

Δυστυχώς πάντα προκύπτουν μεγαλύτερα προβλήματα ...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Free Bird είπε

Μου το είχε κάνει και εμένα σε κάποιες αιτήσεις. Πλέον δε δίνω σημασία. Εφόσον πληροί τα κριτήρια δεν ασχολούμαι. έτσι κι αλλιώς μετά από λίγες μέρες ξαναγίνονται πράσινες οι επιλογές.

Δυστυχώς πάντα προκύπτουν μεγαλύτερα προβλήματα ...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,το φαντάστηκα και εγώ τυχαία το είδα! 

Δημοσ.

Καλημέρα. Κι εμένα μου έβγαζε κόκκινη την επιλεξιμότητα αλλά διορθώθηκε τις επόμενες μέρες κάπου 8-9 μέρες έκανε περίπου. Κάποιο σφάλμα ήταν λογικά.

Εγώ άλλο θέλω να ρωτήσω έστω και καθυστερημένα. Ο δικηγόρος μου είπε να μην απαντάω στα τηλέφωνα της τράπεζας εφόσον προχωράει η αίτηση σε στάδιο ολοκλήρωσης. Θα ζητούσε κάτι η τράπεζα από εμένα όσον αφορά το στάδιο ολοκλήρωσης? Δηλαδή μπορεί να πάρει τηλέφωνο για να με ενημερώσετε αν αποδέχομαι κάτι μια ρυθμίση σε δόσεις για παράδειγμα 🤔 ή το αφήνω στον δικηγόρο και ότι θέλει ας βγεί. Δεν ξέρω είμαι μπερδεμένος πια με τις αιτήσεις. 2 αιτήσεις μου φένεται θα πάνε κάδο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, IceFLoWeR είπε

Καλημέρα. Κι εμένα μου έβγαζε κόκκινη την επιλεξιμότητα αλλά διορθώθηκε τις επόμενες μέρες κάπου 8-9 μέρες έκανε περίπου. Κάποιο σφάλμα ήταν λογικά.

Εγώ άλλο θέλω να ρωτήσω έστω και καθυστερημένα. Ο δικηγόρος μου είπε να μην απαντάω στα τηλέφωνα της τράπεζας εφόσον προχωράει η αίτηση σε στάδιο ολοκλήρωσης. Θα ζητούσε κάτι η τράπεζα από εμένα όσον αφορά το στάδιο ολοκλήρωσης? Δηλαδή μπορεί να πάρει τηλέφωνο για να με ενημερώσετε αν αποδέχομαι κάτι μια ρυθμίση σε δόσεις για παράδειγμα 🤔 ή το αφήνω στον δικηγόρο και ότι θέλει ας βγεί. Δεν ξέρω είμαι μπερδεμένος πια με τις αιτήσεις. 2 αιτήσεις μου φένεται θα πάνε κάδο.

Εφόσον έχει αναλάβει δικηγόρος την υπόθεσή σου, καλό είναι να κάνεις ότι σε συμβουλεύει.

Μιας και ρωτάς όμως. 
Αν η αίτηση έχει οριστικοποιηθεί, σε αυτήν την περίπτωση περιμένεις αν και όταν βγει μια λύση.
Ίσως πάντως θα ήταν καλό να απάνταγες μια φορά στην τράπεζα για να δεις αν έχουν να σου προτείνουν κάποια λύση που θα συζήταγες μετά με τον δικηγόρο σου. Εάν η λύση βέβαια έχει κάποιο νόημα εννοείται. Δεν το πιστεύω, απλά ποτέ δεν ξέρεις. Έτσι για να μη μείνεις με την απορία.

Μετά τους κάνεις ξεκάθαρο βέβαια ότι έχεις κάνει αίτηση στον εξωδικαστικό και δεν πρόκειται να ασχοληθείς μαζί τους μέχρι να πάρεις απάντηση.
Απλά, όπως θα ξέρει και ο δικηγόρος σου, σε περιπτώσεις κάποιων που 'μπήκαν' στο νόμο Κατσέλη αλλά μετά 'έφαγαν' άκυρο και απορρίφθηκε η αίτησή τους, η τράπεζα τους 'έσκισε' ...

• Thanks 1
Δημοσ.

Πήγε μια αίτηση στο στάδιο 'Ανάρτηση Συμβατικών Εγγράφων' και στην επιλεξιμότητα και οι δύο επιλογές είναι με κόκκινα Χ !!! χαχαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...