Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Lenas8 είπε

Από 4/11/21 που έχει γίνει οριστική οριστικοποίησης έχει περάσει απο αρκετά στάδια όπως επεξεργασία από το σύστημα, επεξεργασία πιστωτή συντονιστή κτλ 

Τώρα έχει φτάσει σε αυτό το σήμειο

Κατάλαβα, πάλι καλά.
Εν τω μεταξύ , αν δεν κάνω λάθος, υποτίθεται ότι από την ημερομηνία οριστικοποίησης του αιτούντα ήταν υποχρεωμένοι σε 20 εργάσιμες να τελειώσει το όλο θέμα...εδώ πήρε μήνες.

Τι να πεις...εύχομαι να ξεμπερδέψετε γρήγορα.
Καλό θα είναι αν προχωρήσετε να κάνετε μια ενημέρωση εδώ γιατί έρχονται πολλοί και ρωτάνε , έτσι να έχουμε όλοι μια ιδέα τι γίνεται.

• Απαντ. 764
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, xdelios είπε

Κατάλαβα, πάλι καλά.
Εν τω μεταξύ , αν δεν κάνω λάθος, υποτίθεται ότι από την ημερομηνία οριστικοποίησης του αιτούντα ήταν υποχρεωμένοι σε 20 εργάσιμες να τελειώσει το όλο θέμα...εδώ πήρε μήνες.

Τι να πεις...εύχομαι να ξεμπερδέψετε γρήγορα.
Καλό θα είναι αν προχωρήσετε να κάνετε μια ενημέρωση εδώ γιατί έρχονται πολλοί και ρωτάνε , έτσι να έχουμε όλοι μια ιδέα τι γίνεται.

Καθόλου λάθος δεν κάνεις !

Μακάρι να έχουμε θετική εξέλιξη 

Είναι πολύ χρήσιμο που υπάρχει το forum τουλάχιστον να βοηθάμε ο ένας τον άλλον!

• Like 1
Δημοσ.

Έχει κάνει ένας συγγενής μου αίτηση και αναρωτιέμαι - μετά την ψηφοφορία των πιστωτών, αν τυπικά εγκριθεί (τηλεφωνικά του έχουν ήδη πει ότι εγκρίνουν οι τράπεζες), τι απομένει; Να λάβει κάποιο έγγραφο προς υπογραφή; Ξέρετε πόσο διάστημα παίρνει αυτό; Έχει την ψηφοφορία νομίζω σε 2-3 μέρες και την θέλει για να λάβει φορολογική ενημερότητα...

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα !

Ασχολούμαι με τις αιτήσεις εξωδικαστικού από τον Ιούνιο. Μέχρι σήμερα έχω επεξεργασθεί 12 αιτήσεις.
Φυσικά ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί καμία !!!
Σήμερα λοιπόν μπαίνω σε μία αίτηση και μου εμφανίζει αυτό το μήνυμα

<< Αξιολόγηση από Συντονιστή Πιστωτή >>.

Το είχα ξαναδεί αυτό το μήνυμα κάπου στις γιορτές αλλά μετά εξαφανίστηκε και ξαναπήγε η αίτηση σε επεξεργασία. Τέλος πάντων.

Σήμερα που το είδα λοιπόν, σκέφτομαι, δεν κάνω μια αναζήτηση στο google μπας και βρω κάτι ενδιαφέρον.  Και έτσι βρήκα αυτό το topic.

Σήμερα προέκυψε και αυτό το στάδιο σε μια αίτηση

Διμερής Σύμβαση μεταξύ Οφειλέτη και Δημοσίου

Θα δούμε τι θα βγει και απ’ αυτό !!!

Θέλω να πω ότι συμπάσχω  με όλους σας. Αυτά που έχω τραβήξει 8 μήνες δεν περιγράφονται ! Μάλλον για να πω την αλήθεια, τα έχετε περιγράψει πολύ ωραία !

Να πω και την άποψή μου για τον εξωδικαστικό.

Είναι απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης γι’ αυτό και έγινε.

Απ΄ την άλλη, αν ήθελαν οι τράπεζες, θα μπορούσαν να είχαν ρυθμίσει τις οφειλές εδώ και 10 χρόνια.

Όσοι είναι μέσα στο χώρο γνωρίζουν πολύ καλά.

Ελπίζω φίλοι μου να βρεθεί άκρη και πλέον τώρα που σας βρήκα, θα σας παρακολουθώ καθημερινά !

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Free Bird είπε

Καλησπέρα στην παρέα !

Ασχολούμαι με τις αιτήσεις εξωδικαστικού από τον Ιούνιο. Μέχρι σήμερα έχω επεξεργασθεί 12 αιτήσεις.
Φυσικά ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί καμία !!!
Σήμερα λοιπόν μπαίνω σε μία αίτηση και μου εμφανίζει αυτό το μήνυμα

<< Αξιολόγηση από Συντονιστή Πιστωτή >>.

Το είχα ξαναδεί αυτό το μήνυμα κάπου στις γιορτές αλλά μετά εξαφανίστηκε και ξαναπήγε η αίτηση σε επεξεργασία. Τέλος πάντων.

Σήμερα που το είδα λοιπόν, σκέφτομαι, δεν κάνω μια αναζήτηση στο google μπας και βρω κάτι ενδιαφέρον.  Και έτσι βρήκα αυτό το topic.

Σήμερα προέκυψε και αυτό το στάδιο σε μια αίτηση

Διμερής Σύμβαση μεταξύ Οφειλέτη και Δημοσίου

Θα δούμε τι θα βγει και απ’ αυτό !!!

Θέλω να πω ότι συμπάσχω  με όλους σας. Αυτά που έχω τραβήξει 8 μήνες δεν περιγράφονται ! Μάλλον για να πω την αλήθεια, τα έχετε περιγράψει πολύ ωραία !

Να πω και την άποψή μου για τον εξωδικαστικό.

Είναι απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης γι’ αυτό και έγινε.

Απ΄ την άλλη, αν ήθελαν οι τράπεζες, θα μπορούσαν να είχαν ρυθμίσει τις οφειλές εδώ και 10 χρόνια.

Όσοι είναι μέσα στο χώρο γνωρίζουν πολύ καλά.

Ελπίζω φίλοι μου να βρεθεί άκρη και πλέον τώρα που σας βρήκα, θα σας παρακολουθώ καθημερινά !

Σε αιτηση που είχε μόνο οφειλές δημοσίου είχε φτάσει και εμένα σε στάδιο διήμερης διαπραγμάτευση με δημόσιο κάπως έτσι έγραφε και μετα ξανά πήγε σε στάδιο επεξεργασίας απο το σύστημα κτλ....!

Η αιτηση που σου προχώρησε σε σύμβαση με δημόσιο  είχε οφειλές απο τράπεζες η μόνο δημοσίου; 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lenas8 είπε

Σε αιτηση που είχε μόνο οφειλές δημοσίου είχε φτάσει και εμένα σε στάδιο διήμερης διαπραγμάτευση με δημόσιο κάπως έτσι έγραφε και μετα ξανά πήγε σε στάδιο επεξεργασίας απο το σύστημα κτλ....!

Η αιτηση που σου προχώρησε σε σύμβαση με δημόσιο  είχε οφειλές απο τράπεζες η μόνο δημοσίου; 

Καλησπέρα.

Μόνο οφειλές σε ΕΦΚΑ Κ ΑΑΔΕ.
Αν είχε οφειλές σε τράπεζες δε νομίζω να είχε φθάσει σε αυτό το στάδιο.
Επειδή είναι η πρώτη φορά που βλέπω αυτό το σχόλιο, είμαι αισιόδοξος.
Να μην είμαι εε ?? 😂

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος ο συγγενής μου που έχει υποβάλλει κι αυτός αίτηση "από τους πρώτους", μου είπε ότι του βγαίνει μήνυμα για ψηφοφορία πιστωτών. Τηλεφωνικά του είπαν ήδη από τράπεζες ότι δέχονται. Απ' ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει κανείς που να έχει τράπεζες & δημόσιο και να έχει ολοκληρώσει.

Για να δούμε, αν όντως δεχτούν οι πιστωτές, θα τελειώσει τον επόμενο μήνα;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Free Bird είπε

Καλησπέρα.

Μόνο οφειλές σε ΕΦΚΑ Κ ΑΑΔΕ.
Αν είχε οφειλές σε τράπεζες δε νομίζω να είχε φθάσει σε αυτό το στάδιο.
Επειδή είναι η πρώτη φορά που βλέπω αυτό το σχόλιο, είμαι αισιόδοξος.
Να μην είμαι εε ?? 😂

Θεωρητικά βεβαίως και να εισαι !

Υποτίθεται ότι το δημόσιο πάντα θα δίνει θετική απάντηση στο εξωδικαστικο βάση εισοδήματός και περιουσίας οφειλέτη. 

11 ώρες πριν, Sovjohn είπε

Αν δεν κάνω λάθος ο συγγενής μου που έχει υποβάλλει κι αυτός αίτηση "από τους πρώτους", μου είπε ότι του βγαίνει μήνυμα για ψηφοφορία πιστωτών. Τηλεφωνικά του είπαν ήδη από τράπεζες ότι δέχονται. Απ' ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει κανείς που να έχει τράπεζες & δημόσιο και να έχει ολοκληρώσει.

Για να δούμε, αν όντως δεχτούν οι πιστωτές, θα τελειώσει τον επόμενο μήνα;

Πιστεύω ότι έχει μέλλον η αίτηση του ακόμα. Εμένα η πιο προχωρημένη αίτηση μου έχει μια τράπεζα και το υπόλοιπο οφειλες στο δημόσιο. 

Τώρα βρίσκεται σε στάδιο ανάρτηση συμβατικών εγγράφων και υποθέτω ότι η τράπεζα προχωράει σε ρύθμιση, μετά λογικά θα έρθει η σειρά του δημοσίου να απαντήσει. 

• Like 1
Δημοσ.

ΚΑΛΗΜΗΜΕΡΑ. ΕΔΩ  ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ. ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ?  ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΙΤΗΣΗ  ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ Η ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ? 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, geza77 είπε

ΚΑΛΗΜΗΜΕΡΑ. ΕΔΩ  ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ. ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ?  ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΙΤΗΣΗ  ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ Η ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ? 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Καλησπέρα.

Έχουν φθάσει πολλές αιτήσεις σε αυτό το στάδιο, υπομονή ! Απ' ότι έχω δει και εδώ στο φόρουμ από τα σχόλια, έχουν προχωρήσει κάποιες αιτήσεις που οι οφειλέτες χρωστάνε μόνο στο δημόσιο. Όσοι οφείλουν και σε τράπεζες ταυτόχρονα ζοριζει το πράγμα, άλλωστε έχουν και το δικαίωμα (οι τράπεζες) να αρνηθούν να προσφέρουν λύση....

Δημοσ.

Να σας κάνω μια ερώτηση καθώς δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί. Στη μοναδικό ποίηση περιουσιακών στοιχείων έχει σημασία η σειρά που θα τα βάλουμε ; Δηλαδή αν βάλουμε κάτι ως 1ο το θεωρούμε και ως το πιο σημαντικό ; 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Alessionew είπε

Να σας κάνω μια ερώτηση καθώς δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί. Στη μοναδικό ποίηση περιουσιακών στοιχείων έχει σημασία η σειρά που θα τα βάλουμε ; Δηλαδή αν βάλουμε κάτι ως 1ο το θεωρούμε και ως το πιο σημαντικό ; 

Καλημέρα, δεν παίζει κανένα ρόλο το νούμερο. 

<

<

Ερώτηση: Είναι δύο παιδιά που έχουν χάσει τον πατέρα τους πριν 5 χρόνια. Δεν έχουν κάνει αποποίηση κληρονομιάς αλλά ούτε και αποδοχή. Σήμερα θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές του πατέρα τους. Τι πρέπει να κάνουν για για να υποβάλουν αίτηση στον εξωδικαστικό ; 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Free Bird είπε

Καλημέρα, δεν παίζει κανένα ρόλο το νούμερο. 

<

<

Ερώτηση: Είναι δύο παιδιά που έχουν χάσει τον πατέρα τους πριν 5 χρόνια. Δεν έχουν κάνει αποποίηση κληρονομιάς αλλά ούτε και αποδοχή. Σήμερα θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές του πατέρα τους. Τι πρέπει να κάνουν για για να υποβάλουν αίτηση στον εξωδικαστικό ; 

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την αποδοχή και αποποίηση της κληρονομίας

Τα άρθρα του Αστικού Κώδικα που αναφέρονται στην αποδοχή και αποποίηση

Η γνώση των θεμάτων της αποδοχής και αποποίησης της κληρονομίας είναι σημαντική λόγω της οικονομικής κρίσης, όπου ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που επιβαρύνονται με παντός είδους χρέη, με συνέπεια η αποδοχή κληρονομίας επιβαρυμένης με χρέη έχει την συνέπεια ο κληρονόμος να ευθύνεται για αυτά εκτός των άλλων και με την προσωπική του περιουσία.

Αποδοχή της κληρονομίας

Η αποδοχή της κληρονομίας μπορεί να είναι ρητή ή σιωπηρή.

Ρητή αποδοχή κληρονομιάς έχουμε συνήθως όταν αυτή γίνεται με σκοπό τη μεταγραφή της στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο, ώστε να αποκτηθεί η κυριότητα επί ακινήτου της κληρονομιάς. Στην περίπτωση αυτή συντάσσεται συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Σιωπηρή αποδοχή κληρονομιάς έχουμε όταν η θέληση του προσωρινού κληρονόμου να γίνει οριστικός συνάγεται από τις πράξεις ή τις παραλείψεις του. Τέτοιες πράξεις που δείχνουν τη θέληση αυτή είναι πχ η αίτηση για έκδοση κληρονομητηρίου που αναγράφει τον αιτούντα ως κληρονόμο, η άσκηση διεκδικητικής αγωγής για πράγμα της κληρονομίας που έλαβε τρίτος, η υποβολή δήλωσης φόρου κληρονομιάς, η χρησιμοποίηση πράγματος της κληρονομιάς σαν δικό του πράγμα και άλλες

Εκτός όμως και από τις ανωτέρω δύο περιπτώσεις, ο νόμος συνάγει αποδοχή της κληρονομιάς και από την παρέλευση άπρακτης της προθεσμίας για αποποίηση, πρόκειται δηλαδή για πλασματική αποδοχή κληρονομιάς. Ειδικότερα, εάν ο προσωρινός κληρονόμος δεν αποποιηθεί εγκαίρως την κληρονομιά, ήτοι εντός τεσσάρων μηνών από τότε που έμαθε ότι κατέστη κληρονόμος και το λόγο για τον οποίο κατέστη κληρονόμος, τεκμαίρεται ότι την αποδέχθηκε. Ακόμη και αν η προθεσμία για την αποποίηση της κληρονομιάς παρήλθε άπρακτη από τον κληρονόμο από αμέλεια, αυτός αποκτά την ιδιότητα του οριστικού κληρονόμου παρά τη θέλησή του και η κατάσταση αυτή είναι αμετάκλητη. Κατά συνέπεια βαρύνεται αυτός και με την προσωπική του περιουσία για τα χρέη της κληρονομιάς και καμία δυνατότητα δεν έχει πλέον να περιορίσει την ευθύνη του μέχρι το ενεργητικό της (συνολική αξία της κληρονομιάς)

Εάν δεν γίνει η σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου όπου αναφέρονται τα ακίνητα της κληρονομίας και η μεταγραφή του στο οικείο Υποθηκοφυλακείο, κάποιος θεωρείται μεν κληρονόμος, όμως δεν έχει κυριότητα στα ακίνητα

*** αυτό που έχουν να κάνουν είναι να συμβουλευτούν δικηγόρο, και να ξεκινήσουν πλατφόρμα για αυτούς ***

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

*** αυτό που έχουν να κάνουν είναι να συμβουλευτούν δικηγόρο, και να ξεκινήσουν πλατφόρμα για αυτούς ***

δεν είναι μόνο οι δικηγόροι που μπορούν να κάνουν πλατφόρμα.

--

δυστυχώς βάλανε ως prerequisite πλέον να πρέπει να κάνει και η σύζηγος και τα εξαρτώμενα την άρση απορρήτου και την οριστικοποίηση. Και η άρση μπορεί να γίνεται κατευθείαν αλλά η οριστικοποίηση περιμένεις κάποιες ημέρες μέχρι να αντλήσει στοιχεία που σημαίνει έξτρα χρόνος για να ολοκληρωθεί μία αίτηση.

Αντί να το διευκολύνουν το κάνουν πιό ζόρι... 

----------

σε γενικές γραμμές, και εμένα καμία αίτηση δεν έχει προχωρήσει, ίσα ίσα γυρνάνε σε προγενέστερο στάδιο (!)

---------

1-14/2 κλείσαν τελείως τις πλατφόρμες ΚΕΑΟ/ΕΦΚΑ (για update) και από οτι φαίνεται πλέον τις σύνδεσαν με αποτέλεσμα να τραβάει κατευθείαν αυτές τις οφειλές. + το τάξις που ηταν εύκολο άρα με δημόσιο καθαρίζει γρήγορα πλέον. 

αυτά βέβαια είναι και "επικίνδυνα" να μπλοκάρουν τον κόσμο πιό εύκολα για οφειλές σε ΤΕΒΕ/ΕΦΚΑ κοκ. Ήδη βέβαια το κάνουν οταν πχ δε μπορείς να προσθέσεις ΚΑΔ (μόνο στην Ελλάδα αυτά) αν δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα! Το επιχειρηματικό περιβάλλον στα καλύτερά του!

--------

ζήτησαν παρατηρήσεις μέσω επαγγελματικού φορέα, εστάλθησαν αρκετές για βελτίωση 

--------

Επεξ/σία από lg379
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...