Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, είχα υπογράψει ρύθμιση τον Ιανουάριο του 2024. Ο σύμβουλος τότε με είχε ενημερώσει πως μπορούμε να κάνουμε ξανα αίτηση "μπας και βγάλουν κάποια πιο ευνοική ρύθμιση" από τον Ιανουάριο του 2025. Έχουν μείνει απλήρωτες 4 δόσεις, μπαίνοντας να κάνω καινούργια αίτηση δεν μου εντάσσει όλο το ποσό της οφειλής παρα μόνο τα ΦΠΑ που είναι απλήρωτα. Δείχνει πως το υπόλοιπο χρέος είναι ρυθμισμένο μέσω του εξωδικαστικού.

Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;;;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 775
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα γνωρίζετε τι συμβαίνει στο στάδιο "Διμερής Σύμβαση μεταξύ Οφειλέτη και Δημοσίου" από 07/01/2025 έχει μείνει σε αυτό το στάδιο και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Δημοσ.

Σε αυτό το στάδιο υποτίθεται ότι μία αίτηση μπορεί να μείνει 55 μέρες (βάσει διαδικασίας)

Μετά ακολουθεί η ανάρτηση συμβάσεων.

Ενημερωτικά μία αίτηση μπορεί να μείνει σε αυτό το στάδιο από 2 μήνες μέχρι και πολύ παραπάνω. Δυστυχώς δε μπορείς να κάνεις κάτι γιατί επικαλούνται "φόρτο εργασίας".

Ελπίζω στο δίμηνο να προχωρήσει. 

Δημοσ.

Γεια σας παιδια,

Συγγενικό μου πρόσωπο προχθες ελαβε αρνητικη απαντηση οσον αφορα τον εξωδικαστικο μηχανισμο αλλα με το καινουργιο νομο θεωρειται ευαλωτο νοικοκυριο. Τωρα πρεπει να περιμενει ενα χρονο για να κανει καινουργια αιτηση;

• Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, ifollowrivers said:

Γεια σας παιδια,

Συγγενικό μου πρόσωπο προχθες ελαβε αρνητικη απαντηση οσον αφορα τον εξωδικαστικο μηχανισμο αλλα με το καινουργιο νομο θεωρειται ευαλωτο νοικοκυριο. Τωρα πρεπει να περιμενει ενα χρονο για να κανει καινουργια αιτηση;

Ναι.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε

Γεια σας παιδια,

Εάν θεωρείται ευάλωτο νοικοκυριό είχε κάνει αίτηση ευάλωτου οφειλέτη ; 

Ναι πρέπει να περιμένει 1 χρονο

• Moderators
Δημοσ.

Εδώ που τα λέμε, από την στιγμή που αλλάζουν τα όρια του ευάλωτου, το λογικό θα είναι να καταργηθεί ο περιορισμός του ενός χρόνου για να γίνει επανακατάθεση της αίτησης. Διπλασιάζονται τα όρια ουσιαστικά, πράγμα που θα επηρεάζει πάρα πολύ κόσμο που απορρίφθηκε. Μόνο εγώ γνωρίζω τρεις τέτοιες περιπτώσεις που πλέον θεωρούνται ευάλωτοι, αλλά τους έριξαν Χ οι τράπεζες μέσα στους τελευταίους έξι μήνες.

Γιατί να πρέπει να περιμένουν για να καταθέσουν πάλι πρόταση;

• Moderators
Δημοσ.

Ξέρουμε πόσο καιρό κρατάει το στάδιο «Αξιολόγηση από Φορείς του Δημοσίου» σε αίτηση που έχει γίνει οριστικοποίηση και αποδοχή της πρόταση;

Γράφει 14/02/2025 στην εκτιμώμενη ολοκλήρωση, αλλά ακόμα στο ίδιο σημείο είναι.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Malthador είπε

Ξέρουμε πόσο καιρό κρατάει το στάδιο «Αξιολόγηση από Φορείς του Δημοσίου» σε αίτηση που έχει γίνει οριστικοποίηση και αποδοχή της πρόταση;

Γράφει 14/02/2025 στην εκτιμώμενη ολοκλήρωση, αλλά ακόμα στο ίδιο σημείο είναι.

Κάποιος φορέας ΔΕΝ έχει ψηφίσει. Πρόσφατα σε μια περίπτωση μέσα στις γιορτές, καθυστέρησε η ΑΑΔΕ πάνω από 1,5 μήνα. Πάρε τηλ στην εξυπηρέτηση ή δες αν μπορείς από τη ψηφοφορία ποιος δεν έχει ψηφίσει και του στέλνεις ένα μήνυμα από την 'Επικοινωνία' για επίσπευση των ενεργειών. 

• Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, Free Bird said:

Κάποιος φορέας ΔΕΝ έχει ψηφίσει. Πρόσφατα σε μια περίπτωση μέσα στις γιορτές, καθυστέρησε η ΑΑΔΕ πάνω από 1,5 μήνα. Πάρε τηλ στην εξυπηρέτηση ή δες αν μπορείς από τη ψηφοφορία ποιος δεν έχει ψηφίσει και του στέλνεις ένα μήνυμα από την 'Επικοινωνία' για επίσπευση των ενεργειών. 

Ναι, αυτό είναι. Έχει γίνει αποδοχή της πρότασης από μέρους του οφειλέτη, έχουν ψηφίσει θετικά τα funds (λόγω ευαλωτότητας), αλλά ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ δεν έχουν ψηφίσει ακόμα. Τι sorcery είναι αυτό; Δεν υποτίθεται ότι πάντα ψηφίζει θετικά το δημόσιο αυτόματα; Δηλαδή τι περιμένουν, αφού ήδη έχουν εγκρίνει την σύμβαση.

Δεν το καταλαβαίνω.

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω κάνει αίτηση στον εξωδικαστικό ξέρει κανείς πόσες μέρες παίρνει για να βγει το έγγραφο δικαστικής φερεγγυότητας?και αν ξέρει κανείς εκεί που λέει άντληση από τρίτες πηγές γράφει ότι σε πέντε μέρες θα έχουν αντληθει.ισχυει αυτό η θα πάρει παραπάνω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...