Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θέλω την βοήθεια των λογιστών του Insomnia ή αυτών που δουλεύουν remote σε εταιρία του εξωτερικού. Ξεκίνησα συνεργασία (παροχή συμβουλών) με μια εταιρία που έχει έδρα στην Μάλτα. Για να με πληρώνουν άνοιξα ατομική επιχείρηση και θα κόβω κάθε μήνα ένα τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Η λογίστρια που έχω τώρα επιμένει ότι πρέπει να υπολογίζω και παρακράτηση φόρου 20% και να κανονίσει η εταιρεία εκεί με την φορολογική αρχή της Μάλτας και στο τέλος του χρόνου να πάρω βεβαίωση από την εταιρεία εκεί. Επειδή εμένα δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό μήπως αυτό η παρακράτηση να μην μπει;

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για εταιρίες του εξωτερικού δεν ξέρω αλλά αν δουλεύεις με μπλοκάκι στην Ελλάδα ισχύει αυτό που σου λέει και σε γλιτώνει μάλιστα από την προκαταβολή φόρου.

Επίσης κατά πάσα πιθανότητα θα φορολογηθεις ως μισθωτος δηλαδή με μικρότερη κλίμακα.

Από αυτό το 20% θα βγει ο φόρος σου και πολύ πιθανό είναι μετά την φορολογική δήλωση να πάρεις επιστροφή.

Εγώ όταν δούλευα με μπλοκάκι ήθελα να έχω αυτό το 20% γιατί αλλιώς στο τελικό άθροισμα (κάθε έτους) θα έπαιρνα πολύ λιγότερα συνολικά. Στον μήνα (ή στην πληρωμή) θα σου βγαίνουν λιγότερα αλλά είναι καλύτερα έτσι.

Επεξ/σία από m3ltd0wn
Δημοσ.
8 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

Για εταιρίες του εξωτερικού δεν ξέρω αλλά αν δουλεύεις με μπλοκάκι στην Ελλάδα ισχύει αυτό που σου λέει και σε γλιτώνει μάλιστα από την προκαταβολή φόρου.

Επίσης κατά πάσα πιθανότητα θα φορολογηθεις ως μισθωτος δηλαδή με μικρότερη κλίμακα.

Από αυτό το 20% θα βγει ο φόρος σου και πολύ πιθανό είναι μετά την φορολογική δήλωση να πάρεις επιστροφή.

Εγώ όταν δούλευα με μπλοκάκι ήθελα να έχω αυτό το 20% γιατί αλλιώς στο τελικό άθροισμα (κάθε έτους) θα έπαιρνα πολύ λιγότερα συνολικά. Στον μήνα (ή στην πληρωμή) θα σου βγαίνουν λιγότερα αλλά είναι καλύτερα έτσι.

Για Ελλάδα δίκιο έχεις. Απλά στην Ελλάδα η εταιρεία που κόβεις το τιμολόγιο μπαίνει στο taxisnet και πληρώνει την παρακράτηση φόρου μετά. Στην περίπτωσή μου όμως δεν ισχύει αυτό...

Δημοσ.

Δύο άτομα είμαστε με μπλοκάκι σε εταιρεία του εξωτερικού, στον τομέα της παροχής υπηρεσιών. Δεν μας προτάθηκε ποτέ αυτό το σενάριο, από κανένα λογιστή.

Αν γίνεται, θα ήθελα και εγώ να μάθω τι και πως.

Δημοσ.

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μου με τα μέλη @tasanton και @christakos07 , αλλά και με την τοπική εφορία, να ενημερώσω και να επιβεβαιώσω ότι η παρακράτηση φόρου για τα τιμολόγια του εξωτερικού δεν υφίσταται.

Αυτά για τον μελλοντικό αναγνώστη :)

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...