Xdalls Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Γνώμη για το ΜΠΔ των Χανίων ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epsilonN Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Καλησπερα, ειμαι φοιτητης στο 5ο ετος ΜΠΔ χανιων και μπορω να σου δωσω οτι συμβουλες χρειαζεσαι. Ειναι μια σχολη συγχρονη με μαθηματα απο αναλυση δεδομενων(σε εργαστηριο) μεχρι μαθηματα μηχανικου. Ο οδηγος σπουδων της σχολης ειναι αρκετα καλα δομημενος και εαν τον ακολουθησεις θα σε βοηθησει να βγαλεις τη σχολη με μεγαλυτερη ευκολια. Εαν εχεις συγκεκριμενη ερωτηση μπορεις να με ρωτησεις γτ δε θελω να γραψω ενα κατεβατο να αναλυω τα παντα :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spirosn13 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 14 ώρες πριν, epsilonN είπε Καλησπερα, ειμαι φοιτητης στο 5ο ετος ΜΠΔ χανιων και μπορω να σου δωσω οτι συμβουλες χρειαζεσαι. Ειναι μια σχολη συγχρονη με μαθηματα απο αναλυση δεδομενων(σε εργαστηριο) μεχρι μαθηματα μηχανικου. Ο οδηγος σπουδων της σχολης ειναι αρκετα καλα δομημενος και εαν τον ακολουθησεις θα σε βοηθησει να βγαλεις τη σχολη με μεγαλυτερη ευκολια. Εαν εχεις συγκεκριμενη ερωτηση μπορεις να με ρωτησεις γτ δε θελω να γραψω ενα κατεβατο να αναλυω τα παντα καλησπέρα epsilonN, Καιγώ σκέφτομαι την σχολή στην οποία βρίσκεσε τώρα, μπορείς να μου πείς τι προοπτικές έχει στο επαγγελαμτικό τομέα; μπορώ να δουλέψω σαν κανονικός μηχανολόγος; πχ ζητάνε μηχανολόγο θα μπορώ να καταθέσω βιογραφικό η είναι κάτι πιο ειδικό και συγκεκριμένο; Επίσης απο δυσκολία της σχολής είναι πολύ ζόρικα όσο λένε; (πχ δυσκολίας μηχανολόγων μηχανικών); Τέλος θα ήθελα να σε ρωτήσω για την ζωή στα χανιά είναι τόσο δύσκολη όσο λένε η παλέυεται; ευχαριστώ, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epsilonN Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 9 ώρες πριν, spirosn13 είπε καλησπέρα epsilonN, Καιγώ σκέφτομαι την σχολή στην οποία βρίσκεσε τώρα, μπορείς να μου πείς τι προοπτικές έχει στο επαγγελαμτικό τομέα; μπορώ να δουλέψω σαν κανονικός μηχανολόγος; πχ ζητάνε μηχανολόγο θα μπορώ να καταθέσω βιογραφικό η είναι κάτι πιο ειδικό και συγκεκριμένο; Επίσης απο δυσκολία της σχολής είναι πολύ ζόρικα όσο λένε; (πχ δυσκολίας μηχανολόγων μηχανικών); Τέλος θα ήθελα να σε ρωτήσω για την ζωή στα χανιά είναι τόσο δύσκολη όσο λένε η παλέυεται; ευχαριστώ, Ας παρουμε τα ερωτηματα ενα ενα. Η σχολη σε προετοιμαζει να δουλεψεις καταρχας στη βιομηχανια γιαυτο και λεγεται μηχανικων παραγωγης. Τα μαθηματα της σχολης ειναι λιγο πιο ευρυ απο του μηχανολογου γτ εχεις λιγο παραπανω προγραμματισμο(C και Matlab υποχρεωτικα και απο επιλεγομενα Html kai javascript, python και μπορεις να κανεις εργασιες και σε αλλες γλωσσες εαν θες) και λιγα παραπανω μαθηματικα. Αυτος ο λιγο παραπανω προγραμματισμος και τα μαθηματικα ας πουμε εχουν παρει τη θεση σε 5-6 μηχανολογικα μαθηματα. Εαν θες να πας στο δημοσιο και ζητανε μηχανολογο και μονο τοτε οχι δεν μπορεις, ουτε ενας ναυπηγος θα μπορουσε ομως γτ δεν λεγεται σκετο μηχανολογος μηχανικος. Στον ιδιωτικο τομεα δεν θα εχεις προβλημα, οι επιχειρησεις/εταιρειες γνωριζουν τη σχολη και μπορει να φαινεται οτι ζητανε μονο μηχανολογο αλλα δεν σημαινει αυτο οτι δεν μπορεις να κανεις αιτηση. (Πολλες φορες ζητανε ατομα με τον τιτλο εργασιας πχ μηχανικο παραγωγης, αναλυτη δεδομενων κ.α.). Ενας ΜΠΔ απορροφαται πιο ευκολα απο επιχειρησεις που δεν εχει να κανει απαραιτητα με τη μηχανικη οπως εταιριες παροχης υπηρεσιων για το λογο που ειπα πιο πριν εχεις πιο ευρυ πεδιο μαθηματων. Υπαρχουν και προτζεκτ στο τμημα που ασχολουνται με την ηλεκτροκινηση... Πολλα παιδια εχουν βρει στο εξωτερικο δουλεια σε αυτοκινητοβιομηχανιες. Απο δυσκολια η σχολη μπορει να σου πω γτ το εχω ψαξει και το εχουν αναφερει οι καθηγητες, εχουμε αρκετα μαθηματα οπως Θερμοδυναμικη στα οποια βγαζουμε 1-2 διαλεξεις παραπανω απο τους μηχανολογους. Ο λογος ειναι οτι εμεις δεν κανουμε θερμοδ 2(και αντιστοιχα αλλα μαθηματα) οποτε θεωρουν οτι πρεπει να καλυψουμε και ενα μικρο μερος απο το 2ο μαθημα). Το δυσκολο στη σχολη ειναι το ευρυ πεδιο των μαθηματων. Πρεπει να μαθεις να σκεφτεσαι διαφορετικα οταν διαβαζεις προγραμματισμο, μαθηματικα, ρομποτικη... Οι εργασιες ειναι αρκετες 10-12 ανα εξαμηνο και γυρω στα 2-4 εργαστηρια ανα εξαμηνο. Εαν βαλεις στοχο να παρακολουθεις τα μαθηματα και να παραδιδεις τις εργασιες στην ωρα τους δε θα εχεις προβλημα. Να θυμασαι παντα οτι ειναι Πολυτεχνειο και οπως ολα τα πολυτεχνεια -> εχει αρκετο διαβασμα. Η ζωη στα χανια το καλοκαιρι ειναι 11/10! δε θα θες να φυγεις ενω το χειμωνα τα 2/3 της πολης ειναι κλειστα επειδη ειναι τουριστικη πολη :P. Παντως στο πολυτεχνειο γινονται και αρκετα παρτι αλλα και με την παρεα σ δε θα εχεις προβλημα να περασεις καλα το χειμωνα. Δε συγκρινεται σε καμια περιπτωση ομως με ενα μικρο νησι ή δεν ειναι σε καμια περιπτωση φοιτητουπολη οπως η πατρα, το ρεθυμνο ή θεσ/νικη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spirosn13 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 ευχαριστώ για τις απαντήσεις, εγώ δεν έχω καμία σχέση με προγραμματισμό δηλαδή δεν ξέρω ουτε τα βασικά της python ποσο μάλλον να πάμε στην c+ και c++ πιστέυεις οτι μπορεί να βγεί η σχολή; ουτε καλές γνώσης φυσικής και μαθηματικών αυτην την στιγμή. Αυτήν την στιμγή είμαι σε πολυτεχνείο μηχανικών χωροταξίας οπου δεν κάνουμε τίποτα πάνω σε αυτά και θέλω να κάνω ενα 10%. Το μόνο που φοβάμαι είναι μην είναι τόσο δύσκολα που δεν την βγάλω ποτε την σχολή και κλαίω μετά που άφησα την σχολή που ήμουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epsilonN Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, spirosn13 είπε ευχαριστώ για τις απαντήσεις, εγώ δεν έχω καμία σχέση με προγραμματισμό δηλαδή δεν ξέρω ουτε τα βασικά της python ποσο μάλλον να πάμε στην c+ και c++ πιστέυεις οτι μπορεί να βγεί η σχολή; ουτε καλές γνώσης φυσικής και μαθηματικών αυτην την στιγμή. Αυτήν την στιμγή είμαι σε πολυτεχνείο μηχανικών χωροταξίας οπου δεν κάνουμε τίποτα πάνω σε αυτά και θέλω να κάνω ενα 10%. Το μόνο που φοβάμαι είναι μην είναι τόσο δύσκολα που δεν την βγάλω ποτε την σχολή και κλαίω μετά που άφησα την σχολή που ήμουν και στη c και στη matlab θα σου δειξουν απο το 0 να προγραμματιζεις. Δεν ειμαστε στο επιπεδο των ΗΜΜΥ, τα 3 δυσκολα μαθηματα (τα 2 καθαρα προγραμματισμου και αλλο ενα εχει 3 εργασιες στη ματλαμπ) αυτα θελουν δουλιτσα τα υπολοιπα εργαστηρια περνιουνται. Το βασικο ειναι οσο δυσκολο και εαν φαινεται ενα μαθημα με παρακολουθηση θα περαστει δεν εχεις να φοβασαι τιποτα. Τα 2 πρωτα χρονια πρεπει να προσεξεις που ειναι οι βασεις της σχολης με ααρκετα μαθηματικα και φυσικη. Εγω επελεξα το ΜΠΔ γτ ηθελα να μπω σε βιομηχανια να δουλευω με πολλα ατομα (μηχανικους, οικονομολουγους κτλ), δεν ηθελα δουλεια γραφειου. Σκεψου καλα τι θελεις πριν αποφασισεις να αλλαξεις σχολη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ribopaido Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 epsilon δικαιώματα Μηχανολόγου Μηχανικού(+ ηλεκτρολόγου) παίρνετε απο το ΤΕΕ, σε όλες τις προκηρύξεις που ζητάνε Μ.Μ σας έχει μεσα κανονικα. Ειναι απο τις καλύτερες σχολές σε εύρος γνώσεων και ΕΔ , αξίζει κάργα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spirosn13 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, epsilonN είπε και στη c και στη matlab θα σου δειξουν απο το 0 να προγραμματιζεις. Δεν ειμαστε στο επιπεδο των ΗΜΜΥ, τα 3 δυσκολα μαθηματα (τα 2 καθαρα προγραμματισμου και αλλο ενα εχει 3 εργασιες στη ματλαμπ) αυτα θελουν δουλιτσα τα υπολοιπα εργαστηρια περνιουνται. Το βασικο ειναι οσο δυσκολο και εαν φαινεται ενα μαθημα με παρακολουθηση θα περαστει δεν εχεις να φοβασαι τιποτα. Τα 2 πρωτα χρονια πρεπει να προσεξεις που ειναι οι βασεις της σχολης με ααρκετα μαθηματικα και φυσικη. Εγω επελεξα το ΜΠΔ γτ ηθελα να μπω σε βιομηχανια να δουλευω με πολλα ατομα (μηχανικους, οικονομολουγους κτλ), δεν ηθελα δουλεια γραφειου. Σκεψου καλα τι θελεις πριν αποφασισεις να αλλαξεις σχολη. Δεν ξέρω σίγουρα τι μου αρέσει απλά ξέρω σίγουρα οτι απο την σχολή που είμαι τώρα δεν έχω προοπτικές για εργασία δηλαδή το πιο πιθανό να δουλέυω σαν ανιδίκευτος. Παρόλα αυτα μου δίνεται η ευκαιρια να μπω σε αυτην την απίστευτη σχολή η οποία έχει προοπτικές για εργασία αλλά φοβάμαι οτι μπορεί να μην την βγάλω λόγω δυσκολίας και με φοβίζει και λίγο η πόλη (τώρα σπουδάζω θεσσαλονίκη) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gwgwntaouk1234 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΜΒΑ ΤΟΥ ΜΠΔ ΚΑΙ ΨΑΧΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΙΔΙΕΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΟΜΠΟΥΝΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 693 677 48 62 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα