GuruKit Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω κάποια πράγματα για υπολογιστή από Αμερική στις επιλογές αποστολής έχει επιλογές όπως fedex-ups-dhl και usps. Από όσο ξέρω η usps είναι καλύτερη όσον αφορά την Ελλάδα γιατί είναι κάτι σαν τα ΕΛΤΑ Αμερικής . Επίσης για ένα προϊόν αξίας 90$ (όχι πολύ ογκώδες ) τα μεταφορικά με usps ξεκινάνε από 70-90 έως και 100 δολλάρια. Σε αυτό το ποσό των μεταφορικών συμπεριλαμβάνονται και τυχόν έξοδα εκτελωνισμου ή απλά είναι τόσο πολλά και μετά όταν φτάσει Ελλάδα θα πληρώσεις και άλλο καπέλο ? Έχω έρθει σε επικοινωνία με την εταιρία για ερώτηση σχετικά με το κόστος μεταφορικών και αν περιλαμβάνονται οι έξτρα χρεώσεις σε αυτά και περιμένω απάντηση. Αν γνωρίζει κάποιος γενικά για αγορές από Αμερική θα με.βοηθουσε πολύ να μου δώσει μερικά tips καθώς αν θυμάμαι καλά στο παρελθόν εποχές 2009-10 με usps δεν είχα κανένα πρόβλημα . Αλλά μέχρι σήμερα όλο και κάτι μπορεί να έχει αλλάξει . Ευχαριστώ προκαταβολικώς! 🙂
xaratsi Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Hardware απο Ευρωπαικο Αμαζον καλυτερα (πλην ογκωδη αντικειμενου πχ. case), εκτος αν το βιαζεσαι οποτε αναγκαστικα ερμαιος στο καθε σκρουτζομαγαζο με ο,τι συνεπαγεται αυτο
GuruKit Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Μόλις τώρα, xaratsi είπε Hardware απο Ευρωπαικο Αμαζον καλυτερα (πλην ογκωδη αντικειμενου πχ. case), εκτος αν το βιαζεσαι οποτε αναγκαστικα ερμαιος στο καθε σκρουτζομαγαζο με ο,τι συνεπαγεται αυτο Eχω ένα μεγάλο εκπτωτικό κουπόνι από αυτό το κατάστημα κοντά στα 200 δολλάρια γ αυτό θέλω να πάρω από κει συγκεκριμένα .
Haldol Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Το τελωνείο δε το ξέρεις από πρίν, με εξαίρεση ορισμένες (σπάνιες) περιπτώσεις με "προ-εκτελωνισμό". Το USPS (United States Postal Service) είναι η πιο ασφαλής μέθοδος (ώστε να έχεις ελπίδες να μη πληρώσεις στο τελωνείο) αλλά και πάλι είναι θέμα τύχης. Επιπλέον, με USPS (δηλαδή ΕΛΤΑ, στη χώρα μας) είναι πολύ πιο φτηνός ο εκτελωνισμός (μικρότερη αμοιβή), οπότε σε κάθε περίπτωση συμφέρει έναντι UPS - DHL - FedEx.
GuruKit Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 5 λεπτά πριν, Haldol είπε Το τελωνείο δε το ξέρεις από πρίν, με εξαίρεση ορισμένες (σπάνιες) περιπτώσεις με "προ-εκτελωνισμό". Το USPS (United States Postal Service) είναι η πιο ασφαλής μέθοδος (ώστε να έχεις ελπίδες να μη πληρώσεις στο τελωνείο) αλλά και πάλι είναι θέμα τύχης. Επιπλέον, με USPS (δηλαδή ΕΛΤΑ, στη χώρα μας) είναι πολύ πιο φτηνός ο εκτελωνισμός (μικρότερη αμοιβή), οπότε σε κάθε περίπτωση συμφέρει έναντι UPS - DHL - FedEx. Έχω διαβάσει αυτό στις έτοιμες ερωτήσεις απαντήσεις , αλλά και πάλι έχω επικοινωνήσει μαζί τους και περιμένω απαντήσεις . Are duties/taxes/import fees included in my shipping cost? International shipping fees cover transit and do not include any additional fees charged by your country’s customs department. In the event an international package is refused, or the fees have not been paid we will be contacted by the carrier. We will assess the cost to have the package returned, if we do accept the package back a refund will be issued less original shipping charge and the return cost. If the fees to return the package are greater than the product the package will be abandoned and a refund will not be issued.
kax54638 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, GuruKit είπε Έχω διαβάσει αυτό στις έτοιμες ερωτήσεις απαντήσεις , αλλά και πάλι έχω επικοινωνήσει μαζί τους και περιμένω απαντήσεις . Are duties/taxes/import fees included in my shipping cost? International shipping fees cover transit and do not include any additional fees charged by your country’s customs department. In the event an international package is refused, or the fees have not been paid we will be contacted by the carrier. We will assess the cost to have the package returned, if we do accept the package back a refund will be issued less original shipping charge and the return cost. If the fees to return the package are greater than the product the package will be abandoned and a refund will not be issued. Το λέει καθαρά. Πληρώνεις μόνο μεταφορικά και ότι δασμοί και φόροι επιβληθούν τους πληρώνεις εσύ. Αν το ποσό που σου ζητηθεί από το τελωνείο είνια μεγάλο και δεν θέλεις να παραλάβεις το πακέτο, αυτό ενδεχομένως θα επιστραφεί στο μαγαζί και θα πάρεις refund το ποσό που έδωσες μείον τα αρχικά μεταφορικά και τα μεταφορικά για την επιστροφή. Αν δεν συμφωνήσετε να επιστραφεί το πακέτο, αυτό μένει στο τελωνείο και εσύ δεν παίρνεις πίσω τίποτα. Πρόσφατα έκανα μια παραγγελία από Ιαπωννία αξίας μαζί με τα μεταφορικά 110€. Για κακή μου τύχει ήρθε με FedEx. Το κόστος του εκτελωνισμού εκτιμήθηκε στα 128€!
GuruKit Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Μου δίνεται η επιλογή να παραγγείλω τουλάχιστον με usps καθώς οι άλλες courier κόβουν κ*λους. Βέβαια σε μαιλ που επικοινώνησα μαζί τους μου πρότειναν να τσεκαρω άλλη courier στην Αμερική . Όπως το planet express. Δε ξέρω αν έχει πέσει στην αντιληψη σου. Αλλά γενικά διάβασα ότι έχει δουλέψει για αρκετούς. Βέβαια έχω δει και πολλα παράπονα από πολλούς ότι κάνουν ότι να ναι καμία φορά και το τρως το τελωνείο. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να τους εμπιστευτώ .
Skrobo Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Η ιδεα του plant express ειναι οτι μπορεις να αγοράσεις κάτι με πλασματική διεύθυνση, οταν ένας έμπορος δεν εξυπηρετεί την περιοχή σου. Στο site τους αναφέρει και τις κουριερ που συνεργάζονται για να σου στείλουν το αντικείμενο σου. Το τελωνείο είναι διαφορετικο. Ναι, μπορει να την γλυτώσεις λίγο πιο ευκολα αν το δέμα λέει οτι το έστειλες εσυ στον εαυτό σου και βαριέται να ασχοληθεί ο υπάλληλος, αλλα δεν ειναι κανόνας.
GuruKit Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 58 λεπτά πριν, Skrobo είπε Η ιδεα του plant express ειναι οτι μπορεις να αγοράσεις κάτι με πλασματική διεύθυνση, οταν ένας έμπορος δεν εξυπηρετεί την περιοχή σου. Στο site τους αναφέρει και τις κουριερ που συνεργάζονται για να σου στείλουν το αντικείμενο σου. Το τελωνείο είναι διαφορετικο. Ναι, μπορει να την γλυτώσεις λίγο πιο ευκολα αν το δέμα λέει οτι το έστειλες εσυ στον εαυτό σου και βαριέται να ασχοληθεί ο υπάλληλος, αλλα δεν ειναι κανόνας. Πιστεύεις θα είναι καλύτερα να ασχοληθώ με το planet εξπρές ή να παίξω με την τύχη μου με usps μήπως τυχόν και δεν περασει τελωνείο ? Από όσο ξέρω τα δέματα της usps τα διαχειρίζονται τα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα .
Skrobo Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Εγω θα το έστελνα με USPS. Θα περάσει τελωνείο 99% αλλα ο εκτελωνισμός γίνεται απο τα ΕΛΤΑ και βγαίνει οικονομικα σε σχέση με τα κούριερ. Γενικά δεν με αρέσει να ρισκάρω. Στην τελική, αν βάλεις το κόστος της Planet, τα παραπάνω έξοδα μεταφοράς της κουρίερ που συνεργάζεται + το πιθανό τελωνείο, δεν ξέρω αν αξίζει σε σχέση με ελτα+σίγουρο τελωνείο.
GuruKit Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 36 λεπτά πριν, Skrobo είπε Εγω θα το έστελνα με USPS. Θα περάσει τελωνείο 99% αλλα ο εκτελωνισμός γίνεται απο τα ΕΛΤΑ και βγαίνει οικονομικα σε σχέση με τα κούριερ. Γενικά δεν με αρέσει να ρισκάρω. Στην τελική, αν βάλεις το κόστος της Planet, τα παραπάνω έξοδα μεταφοράς της κουρίερ που συνεργάζεται + το πιθανό τελωνείο, δεν ξέρω αν αξίζει σε σχέση με ελτα+σίγουρο τελωνείο. Ο εκτελωνισμος στα ΕΛΤΑ είναι ο κλασικός όπως και με την Κίνα έτσι ? Απλά το δεμα μαζί με τα μεταφορικά ξεπερνάει για λίγο τα 150 ευρώ. Άρα θα χρεωθώ και δασμούς και όχι μόνο το ΦΠΑ. Εκτός αν μπορέσουν να μου κάνουν κάποιο μικρότερο invoice από το μαγαζί. Γιατί gifts κτλπ από όσο ξέρω δεν πιάνουν . Ωστόσο το δέμα δε θα είναι πολύ μεγάλο ούτε βαρύ. Κάτω των 2κιλων δλδ . Και όχι πολύ ογκώδες . Σε μήκος το υπολογίζω βαριά 30cm να είναι το δέμα
Skrobo Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 16 λεπτά πριν, GuruKit είπε Ο εκτελωνισμος στα ΕΛΤΑ είναι ο κλασικός όπως και με την Κίνα έτσι ? Απλά το δεμα μαζί με τα μεταφορικά ξεπερνάει για λίγο τα 150 ευρώ. Άρα θα χρεωθώ και δασμούς και όχι μόνο το ΦΠΑ. Εκτός αν μπορέσουν να μου κάνουν κάποιο μικρότερο invoice από το μαγαζί. Γιατί gifts κτλπ από όσο ξέρω δεν πιάνουν . Ωστόσο το δέμα δε θα είναι πολύ μεγάλο ούτε βαρύ. Κάτω των 2κιλων δλδ . Και όχι πολύ ογκώδες . Σε μήκος το υπολογίζω βαριά 30cm να είναι το δέμα Ναι, η ίδια διαδικασία είναι. Οι δασμοι δεν ειναι κάτι τρελό, έχουν να κάνουν με το είδος, αλλα περίπου 2-3% έξτρα να υπολογίζεις. Το μικρότερο invoice ειναι καλή ιδεα αν μπορείς να το ζητήσεις. Φυσικα και πες τους να μην βαλουν το σωστο invoice μέσα στο δέμα ε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα