Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά

Αποφάσισα να αλλάξω πρίζες και διακόπτες φωτός στο σπίτι μου, το οποίο χτίστηκε δεκαετία του 80. Δεν έχω ιδέα απο μαστορέματα και είμαι σε διαδικασία εκμάθησης. 

Πάντα με κατεβασμένο γενικό και ασφάλεια εκτός, άνοιξα την πρώτη πρίζα και με έκπληξη διαπιστώνω πως ο "ηλεκτρολόγος" όταν έβαλε τη χωνευτή πρίζα έκοψε το καλώδιο της γείωσης να είναι κοντό, επειδή στο σύστημα που είχε ουδέτερος και φάση μπαίνουν απο κάτω ενώ γείωση πάνω, φαντάζομαι ότι έχει κάνει το ίδιο σε όλες τις πρίζες του σπιτιού. Προκύπτει λοιπόν το θέμα ότι το καλώδιο της γείωσης δε φτάνει για να κουμπώσει στις καινούργιες πρίζες που πήρα γιατί όλα κουμπώνουν στο κάτω μέρος. Επίσης δε μπορώ να τα κουμπώσω γυρίζοντας το σύστημα ανάποδα γιατί το καλώδιο της γείωσης δεν είναι καθόλου εύκαμπτο σε σχέση με τα άλλα 2.

Υπάρχει τρόπος προέκτασης του καλωδίου;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, jokercell είπε

Δεν έχω ιδέα απο μαστορέματα και είμαι σε διαδικασία εκμάθησης.

να φωνάξεις ένα ηλεκτρολόγο να τραβήξει από το κουτί άλλο και να στα κάνει όλα σωστά Πιθανον να θελεις και ρελε ίσως και κάποια  αλλα  Μαθαινεις κοιτάζοντας 

Επιπλέον να σου θυμίσω αποπανω έχει ενότητα για αυτά τα θέματα 

47 λεπτά πριν, jokercell είπε

Προκύπτει λοιπόν το θέμα ότι το καλώδιο της γείωσης δε φτάνει για να κουμπώσει στις καινούργιες πρίζες που πήρα γιατί όλα κουμπώνουν στο κάτω μέρος. Επίσης δε μπορώ να τα κουμπώσω γυρίζοντας το σύστημα ανάποδα γιατί το καλώδιο της γείωσης δεν είναι καθόλου εύκαμπτο σε σχέση με τα άλλα 2.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ, δεν είδα ότι υπήρχε ήδη θέμα για επισκευές. Μπορεί κάποιος moderator να το κλείσει αυτό;

Δημοσ.

Αν το βουτήξεις με την πένσα και το τραβήξεις λιγο θα κατέβει 1-2 πόντους που θέλεις και είσαι οκ. Επίσης μπορείς να το επεκτείνεις μεσα στο κουτί της πρίζας.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...