Προς το περιεχόμενο

Non raid disk

Dimitris156

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Αν και μου το βγάζει αρκετό καιρό τώρα είπα να ασχοληθώ σήμερα. Από ότι διάβασα δεν είναι error αλλά κάτι σαν μήνυμα.

IMG_20210530_174348.jpg.32673dde1e67f61fc8b0abd8e59a33b3.jpg

Η λύση είδα ότι βρίσκεται στο sata operation. Σε ένα βίντεο το αλλάζει σε AHCI, αλλά σε εμένα υπάρχει και το ΑΤΑ. Επίσης κάποιοι λένε εφόσον δε δημιουργεί πρόβλημα να μην το πειράξω, γι' αυτό ήθελα να ρωτήσω πρώτα.

IMG_20210530_174309.jpg.c5513defeffefbb014583bd2cd745372.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κάποιο λόγο είχες enable το raid mode..

Αυτό το mode είναι όταν χρησιμοποιείς 2 δίσκους σαν 1 (πανομοιότυπους όμως).. 

Τωρα αν το αλλάξεις και το πας achi που είναι το ποιο σωστό πιθανόν δεν θα μπαίνει στα Windows.. 

Καλύτερα άστο έτσι.. 

Επεξ/σία από vagelis2019
  • Like 1

1 ώρα πριν, Dimitris156 είπε

Και εγώ κάτι για reinstall windows είδα και γι' αυτό σταμάτησα. Εντωμεταξύ αυτό εμφανίστηκε πριν κάτι μήνες μετά από διακοπή ρεύματος..

Αν γύρισαν όλα default μετά από την διακοπή ρεύματος ,οι default ρυθμίσεις έχουν το sata σε raid mode , εδώ όμως είναι none defined το raid οπότε λογικά γυρνώντας σε ahci (εφόσον η εγκατάσταση έγινε σε ahci mode) θα μπει windows (αν μιλάμε για 10αρια) και παράλληλα θα εξαφανιστεί και το interface του raid που φορτώνει στην αρχή.

• Like 1

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, από ότι καταλαβαίνω έχει κάποιο ρίσκο να το δοκιμάσω οπότε θα το αφήσω όπως έχει, μιας που δε δημιουργεί πρόβλημα έτσι και αλλιώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...