Noreak Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Προσπαθωντας να καθαρισω το southbridge της παλιας μου μητρικης κατεληξα σε αυτη την εικονα... Η μητρικη ειναι μια Asus P5Q Deluxe, socket 775, οποτε καταλαβαινετε οτι η παστα που ειχε ηταν σε σχεδον κολλωδη κατασταση.Ο καθαρισμος εγινε με ακετονη αλλα οσο και να επιμεινω δε βλεπω να φευγει η εναπομεινουσα παστα.Τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης, να παραγγειλω ισοπροπυλικη αλκοολη, θα κανει καλυτερη δουλεια?Και μια τρελη ιδεα...ενα ελαφρυ τριψιμο με γυαλοχαρτο ειναι επικινδυνο? Υ.Γ. Για οποιον αναρωτιεται γιατι ασχολουμαι τοσο διεξοδικα με μια τοσο παλια μητρικη να διευκρινισω οτι αναβαθμιστηκε σε Ιntel Xeon (πολλα thanx @Sheogorath για την κατευθυνση προς το σωστο ατομο ) 8 gb ram, ssd, και προκειται να χρησιμοποιηθει για σερφαρισμα και τανιες για πολλα χρονια ακομα... Επεξ/σία 30 Μαΐου 2021 από Noreak 1
Sheogorath Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 32 λεπτά πριν, Noreak είπε Προσπαθωντας να καθαρισω το southbridge της παλιας μου μητρικης κατεληξα σε αυτη την εικονα... Η μητρικη ειναι μια Asus P5Q Deluxe, socket 775, οποτε καταλαβαινετε οτι η παστα που ειχε ηταν σε σχεδον κολλωδη κατασταση.Ο καθαρισμος εγινε με ακετονη αλλα οσο και να επιμεινω δε βλεπω να φευγει η εναπομεινουσα παστα.Τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης, να παραγγειλω ισοπροπυλικη αλκοολη, θα κανει καλυτερη δουλεια?Και μια τρελη ιδεα...ενα ελαφρυ τριψιμο με γυαλοχαρτο ειναι επικινδυνο? Υ.Γ. Για οποιον αναρωτιεται γιατι ασχολουμαι τοσο διεξοδικα με μια τοσο παλια μητρικη να διευκρινισω οτι αναβαθμιστηκε σε Ιntel Xeon (πολλα thanx @Sheogorath για την κατευθυνση προς το σωστο ατομο ) 8 gb ram, ssd, και προκειται να χρησιμοποιηθει για σερφαρισμα και τανιες για πολλα χρονια ακομα... Southbridge είναι bro, θεωρητικά και χωρίς ψύκτρα κάνει. Βάλε νέα παστούλα, και βάλε την ψύκτρα, μην το σκέφτεσαι, σε νοιάζει. Μόνο με νύχι αν θες δοκίμασε, σε καμία περίπτωση γυαλόχαρτο. https://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=35078 Κατανάλωση 4.5Watt (TDP). Όλα καλά. 3
Noreak Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 5 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Southbridge είναι bro, θεωρητικά και χωρίς ψύκτρα κάνει. Βάλε νέα παστούλα, και βάλε την ψύκτρα, μην το σκέφτεσαι, σε νοιάζει. Μόνο με νύχι αν θες δοκίμασε, σε καμία περίπτωση γυαλόχαρτο. Yes i know... αλλα με εχει πιασει η τελειομανια μου... Επιπλεον η ψυκτρα ειναι ενιαιο heatpipe με northbridge και vrms οποτε θελω δε θελω θα τη βαλω.Μια αλλη σκεψη ειναι τα πανακια με μικροινες αλλα αν δεν ειναι βαμβακερα υπαρχει κινδυνος στατικου ηλεκτρισμου.Θα δοκιμασω αυτο που ειπες με το νυχι και βλεπουμε...
mixalis95320 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Εγω παλι γιατι εχω την εντυπωση πως δεν βαζουν παστα εκει αλλα thermal pad? οεο
Noreak Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε https://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=35078 Κατανάλωση 4.5Watt (TDP). Όλα καλά. Χμμμ... εξαιρετικα νεα. 3 λεπτά πριν, mixalis95320 είπε Εγω παλι γιατι εχω την εντυπωση πως δεν βαζουν παστα εκει αλλα thermal pad? οεο Thermal pads εχει στα vrms, τα οποια σκεφτομαι να αντικαταστησω btw.Northbridge και southbridge ειχε παστα στη δικια μου μητρικη.
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Αν καίγεστε να φύγει δοκιμάστε με καθαριστική βενζίνη και μετά με οινόπνευμα. Από τη Maximus Formula δεν έφευγε ούτε με καπάκι από στυλό. BTW τελικά αρχίσατε πατένες. Εγώ ακόμα ψάχνω... Επεξ/σία 30 Μαΐου 2021 από Τέρης Α. 1
mixalis95320 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, Noreak είπε Thermal pads εχει στα vrms, τα οποια σκεφτομαι να αντικαταστησω btw.Northbridge και southbridge ειχε παστα στη δικια μου μητρικη. Ναι εγω μιλαω για Southbridge. Το northbridge ειναι διαφορετικο ετσι κι αλλιως. Δεν ξερω αν την εχεις απο πρωτο χερι και το λες παντως κατα μεγαλο ποσοστο εβαζαν thermal pad η ακομα χειρότερα adhesive pad σε southbridge που μετα απο χρονια γινοταν σαν κολλα και δεν έφευγε απο πανω, οπως ακριβως το περιγράφεις και εσυ δηλαδή.. μου εχει τύχει και σε x58 γι αυτο και το αναφέρω.. 1
Noreak Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 10 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αν καίγεστε να φύγει δοκιμάστε με καθαριστική βενζίνη και μετά με οινόπνευμα. Από τη Maximus Formula δεν έφευγε ούτε με καπάκι από στυλό. BTW τελικά αρχίσατε πατένες. Εγώ ακόμα ψάχνω... Δυστυχως οχι φιλε μου, δεν υπαρχει χρονος λογω δουλειας.Και αυτο που κανω τωρα υπερβολη ειναι, και θα κοστισει αρκετα αλλα αυτη η μητρικη αισθανθηκα οτι χαραμιστηκε για τις δυνατοτητες της και απο μερακι και μονο ασχολουμαι.Καθαριστικη βενζινη δεν εχω αλλα σκεφτομαι να δοκιμασω καθαρη αιθανολη μηπως και... Υ.Γ. θα προτιμουσα να μιλαμε στο ενικο 2 λεπτά πριν, mixalis95320 είπε Ναι εγω μιλαω για Southbridge. Το northbridge ειναι διαφορετικο ετσι κι αλλιως. Δεν ξερω αν την εχεις απο πρωτο χερι και το λες παντως κατα μεγαλο ποσοστο εβαζαν thermal pad η ακομα χειρότερα adhesive pad σε southbridge που μετα απο χρονια γινοταν σαν κολλα και δεν έφευγε απο πανω, οπως ακριβως το περιγράφεις και εσυ δηλαδή.. μου εχει τύχει και σε x58 γι αυτο και το αναφέρω.. Πρωτο χερι ναι.Τι να σου πω τωρα, η αληθεια ειναι οτι και γω το σκεφτηκα οτι ισως ειναι thermal pad γιατι πρωτη φορα βλεπω παστα να γινεται ετσι αλλα βλεπω τα thermal pads στα vrms ειναι λες και τα βαλα χθες, και εκει σιγουρα πεφτει μεγαλυτερο ζορι απο το southbridge.Ισως να ηταν adhesive pad... η thermal pad του κωλ** Παντως το πανακι με το οποιο καθαριζω παιρνει το ιδιο γκρι χρωμα με τις παστες, εκτος και αν ειναι χρωμα απο το southbridge... 1
mixalis95320 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, Noreak είπε Πρωτο χερι ναι.Τι να σου πω τωρα, η αληθεια ειναι οτι και γω το σκεφτηκα οτι ισως ειναι thermal pad γιατι πρωτη φορα βλεπω παστα να γινεται ετσι αλλα βλεπω τα thermal pads στα vrms ειναι λες και τα βαλα χθες, και εκει σιγουρα πεφτει μεγαλυτερο ζορι απο το southbridge.Ισως να ηταν adhesive pad... η thermal pad του κωλ** Παντως το πανακι με το οποιο καθαριζω παιρνει το ιδιο γκρι χρωμα με τις παστες, εκτος και αν ειναι χρωμα απο το southbridge... Εκει κατω ζεσταινεται απο την gpu γι αυτο λιωνουν ετσι με τα χρονια..και ειναι και πολλα! Οτι και να εβαζαν ηταν μαπα αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Αnyway και ετσι να το αφησεις δεν εγινε τιποτα.. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Μπορείς να την αφήσεις και χωρίς ψύκτρα όπως είπε ο Sheogorath, δεν θα πάθει κάτι, πόσο μάλλον για 2-3 μέρες μέχρι να βρεις βενζίνη. Αρχικά καθαρίζω με χαρτί τα πολλά-πολλά, μετά (αν δω ότι είναι από τις πάστες που φεύγουν κομμάτι-κομμάτι με λίγη ισοπροπυλική και τέλος) με μπατονέτα και βενζίνη και τέλος μπατονέτα και ισοπροπυλική. Παλιότερα πριν ανακαλύψω την βενζίνη είχα αφήσει 15 λεπτά βαμβάκι εμποτισμένο με καθαρό οινόπνευμα και δεν έγινε τίποτα. *Αν όλα πάνε καλά σε λίγο θα παραλάβω μία P5Q, οπότε αν θες το βράδυ να τραβήξω ένα βίντεο με τη διαδικασία (θα ισιώσω και κάτι στραβά πιν, αλλά αυτό μάλλον είναι θέμα για ένα άλλο βίντεο). Επεξ/σία 30 Μαΐου 2021 από Τέρης Α.
Noreak Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 44 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Μπορείς να την αφήσεις και χωρίς ψύκτρα όπως είπε ο Sheogorath, δεν θα πάθει κάτι, πόσο μάλλον για 2-3 μέρες μέχρι να βρεις βενζίνη. Αρχικά καθαρίζω με χαρτί τα πολλά-πολλά, μετά (αν δω ότι είναι από τις πάστες που φεύγουν κομμάτι-κομμάτι με λίγη ισοπροπυλική και τέλος) με μπατονέτα και βενζίνη και τέλος μπατονέτα και ισοπροπυλική. Παλιότερα πριν ανακαλύψω την βενζίνη είχα αφήσει 15 λεπτά βαμβάκι εμποτισμένο με καθαρό οινόπνευμα και δεν έγινε τίποτα. *Αν όλα πάνε καλά σε λίγο θα παραλάβω μία P5Q, οπότε αν θες το βράδυ να τραβήξω ένα βίντεο με τη διαδικασία (θα ισιώσω και κάτι στραβά πιν, αλλά αυτό μάλλον είναι θέμα για ένα άλλο βίντεο). Χωρις δε γινεται γιατι η ψυκτρα ειναι ενωμενη με heatpipes με την ψυκτρα του northbridge και των vrms (μερικων) οπως εγραψα, δλδ βγαινουν ολα μαζι.Ουτως η αλλως δε χρειαζεται νομιζω, εχει καθαρισει σχεδον τελεια, ευχαριστω για τη βοηθεια.Btw, ψαχνεις Xeon για 775?
snbblp Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 https://www.skroutz.gr/s/10651411/Chemco-Ισοπροπυλική-Αλκοόλη-Min-99-5-1000ml.html 1
Noreak Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 48 λεπτά πριν, snbblp είπε https://www.skroutz.gr/s/10651411/Chemco-Ισοπροπυλική-Αλκοόλη-Min-99-5-1000ml.html Αυτη εβαλα στο καλαθι... 1
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, Noreak είπε η ψυκτρα ειναι ενωμενη με heatpipes με την ψυκτρα του northbridge και των vrms (μερικων) οπως εγραψα, Ναι... ξεχαστηκα. Ήμουν βιαστικός και... 2 ώρες πριν, Noreak είπε ψαχνεις Xeon για 775? Έχω και αγγελία ζήτησης για τον X5470 (έχω ήδη τον X5460). 14 λεπτά πριν, Noreak είπε Αυτη εβαλα στο καλαθι... Αυτή πήρα κι εγώ τη περασμένη βδομάδα. Αφαιρεί και κόλλα στιγμής! 1
Noreak Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Έχω και αγγελία ζήτησης για τον X5470 (έχω ήδη τον X5460). Και γω εκ των υστερων προσεξα οτι αυτο που γραφεις ειναι λινκ... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα