Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κυριοι την βοηθεια σας !!!

εχω ενα συστημα παλιο ναι μεν αλλα με εξυπηρετει ακομα μια χαρα για την δουλεια που το θελω αν και ειναι λιγο ενεργοβορο λογο του επεξαργαστη ! 

το συστημα λοιπον εχει την Crosshair v Formula Z 

και τον επεξεργαστη AMD FX 9370 και μια μνημη 8 gb 1866

Προσφατα ηθελα να κανω μια μικρη αναβαθμιση στην μνημη η απορια μου ειναι πως διαβαζοντας το μανυαλ της μητρικης βλεπω πως μπορω να βαλω μημες ddr 3 εως 2400 

αλλα η amd  αναφερει 1866 https://www.amd.com/en/products/cpu/fx-9370 

οποτε παιρνω 1866 και τις υπολοιπες η μπορω να παρω (αλλα  να εχω την αποδοση ) 2400 ? 

ευχαριστω 

Δημοσ.

το πιο πιθανο να μη δεις καμια απολυτως διαφορα ειτε σε 1866 είτε σε 2400.

και οι δυο μια χαρα θα τρεχουν , αφου η μητρικη σου υποστηριζει 2400 οκ.

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής υποστηρίζει official μέχρι 1866. Η μητρική μέχρι 2400 με OC  . Οπότε εάν πάρεις 2400 μνήμες DDR3 θα πρέπει να υπερχρονίσεις τον Memory Controller του 9370 για να τρέξουν στην ονομαστική τους ταχύτητα. Αλλιώς θα τρέξουν μάλλον στα 1866.

Μια άλλη αναβάθμιση που θα μπορούσες να κάνεις είναι να βάλεις SSD για το λειτουργικό για να πάρει αέρα το μηχάνημα εάν δεν έχεις ήδη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βάλεις 2400 και αφήσεις μέσα και τις 1866 τότε όλες θα παίζουν 1866MHz.

Αν βάλεις μόνο 2400 τότε ή θα πρέπει να τις ανεβάσεις χειροκίνητα στα 2400(όπως αναφέρθηκε πιο πάνω) ή θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το προφίλ xmp που τις τρέχει στα 2400.

Επιπλέον δεν ξέρω σίγουρα ότι θα πιάσουν 2400, μάλλον για 2133 τις βλέπω να φτάνουν.
Νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Επεξ/σία από alxnt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...