furiousboy13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 Καλησπέρα. Έχω ένα Yaris υβριδικό το οποίο αγόρασα τον Μάιο του 2018. Δυστυχώς είμαι από τους άτυχους και έχω καινούργιο αυτοκίνητο το οποίο έχει multimedia οθόνη το απαρχαιωμένο Toyota touch 2. Προσφέρει μεν κλήσεις και μουσικη με Bluetooth αλλά αυτό είναι όλο. Θέλω να την αναβαθμίσω ώστε να υποστηρίζει ασύρματο Android auto/apple carplay τα οποία θεωρούνται δεδομένα πλέον στα αυτοκίνητα. Έχω δει τις παρακάτω 3 επιλογές και ήθελα να μου πει κάποιος αν έχει σχετική εμπειρία και προς τα που αξίζει να πάω για τη μέγιστη δυνατή συμβατότητα με το αμάξι αλλά επένδυση μελλοντικά. 1η επιλογή - νέα multimedia οθόνη πχ https://www.pancarshop.gr/syskevi-multimedia-2-din-pioneer-avh-z9200dab-dvd/ Θετικα: - αλλαγή της εργοστασιακής οθόνης η οποία υστερεί πολύ στο touch και την αναλυση - υποστήριξη ασύρματου Android auto. Φαίνεται πιο καθαρό λειτουργικό, σαν τα καινούργια αυτοκίνητα Αρνητικά - υψηλό κόστος μαζί κιόλας με την εγκατάσταση. - ίσως χάσω κάποιες από τις δυνατότητες της εργοστασιακής οθόνης όπως ο υπολογιστής ταξιδίου (φαίνεται βέβαια και σε άλλη οθόνη που έχει) 2η επιλογή - OEM οθόνη με Android OS Πχ https://www.pancarshop.gr/eidiki-oem-othoni-aytokinitoy-lenovo-model-ssx9953gps-9-inches-tablet-deck/ Θετικά - χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τα άλλα - πολλές δυνατότητες χάρη στο λειτουργικό Android - οθόνη με καλή ανάλυση Αρνητικά - κάποια στιγμή θα σταματήσει να δέχεται αναβαθμίσεις και λογικά θα αρχίσει και να κολλάει όπως κάποια κινέζικα tablet. Έτσι τουλάχιστον πιστεύω - ίσως χάσω κάποιες από τις δυνατότητες της εργοστασιακής οθόνης όπως ο υπολογιστής ταξιδίου (φαίνεται βέβαια και σε άλλη οθόνη που έχει 3η επιλογή - Αναβάθμιση στην υπάρχουσα οθονη Πχ https://www.pancarshop.gr/toyota-navinc-carplay-toy-tng-clone/ Θετικά - έχεις όλες τις δυνατότητες της εργοστασιακής οθόνης. - δεν επηρεάζονται οι άλλες λειτουργίες Αρνητικά - μένεις με την κακια από άποψη αφής και ανάλυσης οθόνη - δεν έχω καμία εικόνα για το λειτουργικό που τρέχει το έξτρα που βάζουν. Ξέρω ότι υποστηρίζει Android auto κτλ.
agnostos13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 9 ώρες πριν, furiousboy13 είπε Καλησπέρα. Έχω ένα Yaris υβριδικό το οποίο αγόρασα τον Μάιο του 2018. Δυστυχώς είμαι από τους άτυχους και έχω καινούργιο αυτοκίνητο το οποίο έχει multimedia οθόνη το απαρχαιωμένο Toyota touch 2. Προσφέρει μεν κλήσεις και μουσικη με Bluetooth αλλά αυτό είναι όλο. Θέλω να την αναβαθμίσω ώστε να υποστηρίζει ασύρματο Android auto/apple carplay τα οποία θεωρούνται δεδομένα πλέον στα αυτοκίνητα. Έχω δει τις παρακάτω 3 επιλογές και ήθελα να μου πει κάποιος αν έχει σχετική εμπειρία και προς τα που αξίζει να πάω για τη μέγιστη δυνατή συμβατότητα με το αμάξι αλλά επένδυση μελλοντικά. 1η επιλογή - νέα multimedia οθόνη πχ https://www.pancarshop.gr/syskevi-multimedia-2-din-pioneer-avh-z9200dab-dvd/ Θετικα: - αλλαγή της εργοστασιακής οθόνης η οποία υστερεί πολύ στο touch και την αναλυση - υποστήριξη ασύρματου Android auto. Φαίνεται πιο καθαρό λειτουργικό, σαν τα καινούργια αυτοκίνητα Αρνητικά - υψηλό κόστος μαζί κιόλας με την εγκατάσταση. - ίσως χάσω κάποιες από τις δυνατότητες της εργοστασιακής οθόνης όπως ο υπολογιστής ταξιδίου (φαίνεται βέβαια και σε άλλη οθόνη που έχει) 2η επιλογή - OEM οθόνη με Android OS Πχ https://www.pancarshop.gr/eidiki-oem-othoni-aytokinitoy-lenovo-model-ssx9953gps-9-inches-tablet-deck/ Θετικά - χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τα άλλα - πολλές δυνατότητες χάρη στο λειτουργικό Android - οθόνη με καλή ανάλυση Αρνητικά - κάποια στιγμή θα σταματήσει να δέχεται αναβαθμίσεις και λογικά θα αρχίσει και να κολλάει όπως κάποια κινέζικα tablet. Έτσι τουλάχιστον πιστεύω - ίσως χάσω κάποιες από τις δυνατότητες της εργοστασιακής οθόνης όπως ο υπολογιστής ταξιδίου (φαίνεται βέβαια και σε άλλη οθόνη που έχει 3η επιλογή - Αναβάθμιση στην υπάρχουσα οθονη Πχ https://www.pancarshop.gr/toyota-navinc-carplay-toy-tng-clone/ Θετικά - έχεις όλες τις δυνατότητες της εργοστασιακής οθόνης. - δεν επηρεάζονται οι άλλες λειτουργίες Αρνητικά - μένεις με την κακια από άποψη αφής και ανάλυσης οθόνη - δεν έχω καμία εικόνα για το λειτουργικό που τρέχει το έξτρα που βάζουν. Ξέρω ότι υποστηρίζει Android auto κτλ. Αν δίνεις προτεραιότητα στην ποιότητα του ήχου πας στην 1η επιλογή. Αν δίνεις προτεραιότητα στις περισσότερες (smart) δυνατότητες πας στην 2η επιλογή. Αν δίνεις προτεραιότητα στην απόλυτη εργοστασιακή όψη πας στην 3η επιλογή. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. 1
zourman1981 Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 Πάντως το 2ο έχει μέτρια ως κακή οθόνη, απαράδεκτα χαμηλή ανάλυση για μοντέλο 2020 2021... Άποψη μου πεταμένα λεφτά
alexiko Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 9 ώρες πριν, agnostos13 είπε Αν δίνεις προτεραιότητα στην ποιότητα του ήχου πας στην 1η επιλογή. Αν δίνεις προτεραιότητα στις περισσότερες (smart) δυνατότητες πας στην 2η επιλογή. Αν δίνεις προτεραιότητα στην απόλυτη εργοστασιακή όψη πας στην 3η επιλογή. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Τα είπες άριστα, από μένα 1 ή 3 για τους ανωτέρω λόγους.
agnostos13 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 16 ώρες πριν, zourman1981 είπε Πάντως το 2ο έχει μέτρια ως κακή οθόνη, απαράδεκτα χαμηλή ανάλυση για μοντέλο 2020 2021... Άποψη μου πεταμένα λεφτά Αν ισχύει η ανάλυση 1280x720 είναι ικανοποιητικότατη. Τώρα σε θέμα απεικόνισης δεν έχω άποψη γιατί δεν την έχω δει από κοντά αλλά αν έχει ips πάνελ θα είναι μια χαρά. Εξάλου το Pioneer παραπάνω έχει ανάλυση μόλις 840x480! Και ακόμα και κάτι Alpine των 1500-2000 δεν νομίζω οτι προσφέρουν πάνω από 720p. Μην ξεχνάμε οτι δεν αναφερόμαστε ούτε σε laptop των 15-17 ιντσών, ούτε σε smartphone που τα χρησιμοποιούμε σε απόσταση 30-40 εκατοστά από τα μάτια μας για να χρειαζόμαστε αναλύσεις qhd και uhd. Τώρα στον τομέα του ήχου σίγουρα σηκώνει πολύ κουβέντα η υπόθεση καθώς εκεί δεν είναι σίγουρα το δυνατό του χαρτί.
furiousboy13 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Κλίνω προς την πρώτη επιλογή. Το συγκεκριμένο που υποστηρίζει και wireless Android Auto. Το βρίσκεις και στα 609. Απλά ίσως το αφήσω για αργότερα να έχω και κινητό με Android 11 για το wireless και μήπως φθηνινουν με wireless AA
Ntinaras Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 6 ώρες πριν, furiousboy13 είπε Κλίνω προς την πρώτη επιλογή. Το συγκεκριμένο που υποστηρίζει και wireless Android Auto. Το βρίσκεις και στα 609. Απλά ίσως το αφήσω για αργότερα να έχω και κινητό με Android 11 για το wireless και μήπως φθηνινουν με wireless AA wireless android auto? με bluetooth? μεχρι στιγμης μονο με συνδεση usb το εχω δει το android auto...
furiousboy13 Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2021 Με wifi λόγω των αρκετών data που χρειάζεται να μεταφέρει. Το μοντέλο που έστειλα το υποστηρίζει. https://www.android.com/auto/compatibility/#compatibility-stereos Εδώ θα δεις και ποια άλλα το υποστηρίζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα