Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Xejolontas είπε

Αυτό με το 25% δεν ισχύει

Το έψαξα τώρα και όντως δεν ισχύει.

Κάποια στιγμή ίσχυε όμως, είμαι σίγουρος. Πλέον μεταβιβάζεται στους κληρονόμους.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Ναι, ελέγχει εννοώ βλέπει, καλά κατάλαβες.

Αν δεν κάνω λάθος, σε περίπτωση θανάτου, αν ο λογαριασμός είναι ατομικός, η τράπεζα "δικαιούται" 25% του ποσού. Το υπόλοιπο δίνεται στην οικογένεια του θανόντα. Ξέρω περίπτωση κωμικοτραγική που ο δικαιούχος πατέρας απεβίωσε ξαφνικά και ο γιός έτρεξε στην τράπεζα επί τόπου.

Λάθος κάνεις, η τράπεζα δεν δικαιούται τίποτα, εκτός αν εννοείς αυτά που κρατάει το κράτος στην περίπτωση κληρονομιάς. Στην περίπτωση που ξέρεις ο γιος προφανώς για άλλο λόγο έτρεξε.

3 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Μία λύση που να είναι κάποιος δικαιούχος αλλά να έχει και κάποιον που να πάρει το ποσό στην περίπτωση θανάτου, αλλά να μη μπορεί ο συνδικαιούχος να έχει δικαιώματα επί λογαριασμού, ούτε μέσω κωδικών ίντερνετ, υπάρχει;

Όχι δεν υπάρχει, μόνο ως κληρονομιά είναι εφικτό.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Το έψαξα τώρα και όντως δεν ισχύει.

Κάποια στιγμή ίσχυε όμως, είμαι σίγουρος. Πλέον μεταβιβάζεται στους κληρονόμους.

Τσου, δεν ίσχυε ποτέ. Κάθε περιουσιακό στοιχείο όπως και κατάθεση μεταβιβάζεται στους κληρονόμους. Αν έχεις ακούσει περιπτώσεις που κάποιος "χτυπιέται" ότι του πήραν λεφτά σίγουρα δεν πήρε η τράπεζα κάτι, οτιδήποτε κρατηθεί μπορεί να είναι μόνο φόροι, έξοδα κτλ της διαδικασίας κληρονομιάς, οπότε η τράπεζα δεν "τσεπώνει" τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...