The_Judas Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Εχω έναν windows 2012R2 έκδοση standard που παροπλίστηκε, ενώ είχε χρήση ως IIS web server. Δεν έχω καταλάβει τι παίζει με τα cals. Αν θέλω να τον κάνω ftp, printer server ή domain έχω κάποιους περιορισμούς ή πρέπει να αγοράσω cals; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Τα Client Access Licenses (CAL) είναι άδειες χρήσης για να συνδέονται χρήστες στον σέρβερ και να δουλεύουν τα προγράμματα απομακρυσμένα μέσω remote desktop (RD). Αν συνδέεσαι μόνο εσύ και συνδέεσαι τοπικά και σαν διαχειριστής μόνο δεν τις χρειάζεσαι τις άδειες, όπως επίσης δεν τις χρειάζεσαι για ftp/web server. Για domain δεν είμαι σίγουρος. Ένα βίντεο Επεξ/σία 29 Μαΐου 2021 από micos000 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Adrian Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 @micos000 Μια μικρή διόρθωση εάν δεν κάνω λάθος (δεν τα θυμάμαι και καλά).. Για RDP χρειάζεσαι μια άλλη άδεια, RDS CAL. Είναι ξεχωριστή απ' τα User Cal. Το λέει εξάλλου και στο βίντεο. @The_Judas Για οποιοδήποτε πιστοποιημένο χρήστη (ftp/smb/domain/database) που θα συνδεθεί στο server χρειάζεται User Cal. Δεν χρειάζεται εάν είναι anonymous ftp user η οποιονδήποτε που συνδέεται ανώνυμα όπως πχ επισκέπτης μιας ιστοσελίδας που έχεις. Νομίζω το STD σου δίνει δικαίωμα για δυο χρήστες η δυο συσκευές χωρίς CAL για λόγους διαχείρισης (administrators). Για οτιδήποτε παραπάνω χρειάζεσαι CAL. Βέβαια είναι και μια λεπτή γραμμή μεταξύ νόμιμου και παράνομου.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 37 λεπτά πριν, Adrian είπε Για οποιοδήποτε πιστοποιημένο χρήστη (ftp/smb/domain/database) που θα συνδεθεί στο server χρειάζεται User Cal. Δεν χρειάζεται εάν είναι anonymous ftp user η οποιονδήποτε που συνδέεται ανώνυμα όπως πχ επισκέπτης μιας ιστοσελίδας που έχεις. Thanx για την διευκρίνηση. Όντως η απάντηση μου ήταν σχετικά γενική και η σωστή απάντηση είναι αυτήν που γράφει (και υπογράμμισα), δηλαδή όταν πρέπει ένας χρήστης να πιστοποιηθεί από τον sever θέλει CAL και οι CALs είναι διαφορετικές για κάθε υπηρεσία. Πάντως άποψη μου είναι για ftp, web, smb καλύτερα να παει σε δωρεάν λύσεις όπως freenas, xigmanas, nas4free κτλ. Το δουλεύω το σύστημα αρκετό καιρό στο γραφείο και είναι μια χαρά. Πρόσφατα στήσαμε synology για smb, ftp και web και είναι πολύ δυνατό και ευέλικτο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Adrian Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2021 24 λεπτά πριν, micos000 είπε Thanx για την διευκρίνηση. Όντως η απάντηση μου ήταν σχετικά γενική και η σωστή απάντηση είναι αυτήν που γράφει (και υπογράμμισα), δηλαδή όταν πρέπει ένας χρήστης να πιστοποιηθεί από τον sever θέλει CAL και οι CALs είναι διαφορετικές για κάθε υπηρεσία. Πάντως άποψη μου είναι για ftp, web, smb καλύτερα να παει σε δωρεάν λύσεις όπως freenas, xigmanas, nas4free κτλ. Το δουλεύω το σύστημα αρκετό καιρό στο γραφείο και είναι μια χαρά. Πρόσφατα στήσαμε synology για smb, ftp και web και είναι πολύ δυνατό και ευέλικτο. Συμφωνώ, υπάρχουν πολλές καλές δωρεάν επιλογές γι' αυτή την χρήση όπως αυτά που λες. Καλό το 2012R2 STD αλλά too much για οικιακή χρήση κατ'εμε. Ειδικά εάν δεν το κατέχεις καλά ώστε να αξιοποιείς όλες της δυνατότητες του. Είναι καλό "σχολείο" πάντως.. (Όπως λέγανε και οι TXC, "έχω ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση" ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα