Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,
Ενδιαφέρομαι να φτιάξω νέο pc με περίπου 1.500,00€ (μόνο πύργος)  Έχω ήδη αγοράσει απο πλαίσιο την Gigabyte VGA GeForce RTX 3060 Gaming OC 12 GB στα 659,00 €.

Ποσό που διαθέτουμε : ~1.500€ (έχει αγοραστεί η κάρτα στα 659,00€)

Χρήση υπολογιστή : gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: οχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Προτάσεις για μελλοντική αγορά

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα: οχι απαραίτητα από ένα κατάστημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα: οχι

Οποιαδήποτε πρόταση ειναι ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Lelouch_Area11 είπε

Καλησπέρα,
Ενδιαφέρομαι να φτιάξω νέο pc με περίπου 1.500,00€ (μόνο πύργος)  Έχω ήδη αγοράσει απο πλαίσιο την Gigabyte VGA GeForce RTX 3060 Gaming OC 12 GB στα 659,00 €.

Ποσό που διαθέτουμε : ~1.500€ (έχει αγοραστεί η κάρτα στα 659,00€)

Χρήση υπολογιστή : gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: οχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Προτάσεις για μελλοντική αγορά

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα: οχι απαραίτητα από ένα κατάστημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα: οχι

Οποιαδήποτε πρόταση ειναι ευπρόσδεκτη.

άρα από τα 1500 αφαιρούμε τα 659?

Δημοσ.

Προσωπικά μάλλον θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο, χωρίς να σημαίνει τίποτα. Υπάρχουν άπειρες επιλογές, είτε σε περισσότερους πυρήνες, είτε σε Intel, έχεις καλό διαθέσιμο budget αρκετό για να επιλέξεις οτι θες

Case Lian li mesh ~100

άνετο και ευάερο, σε αυτά τα λεφτά βρίσκεις αρκετές εναλλακτικές

Psu Gold 650 ~90

όλα γνωστά με πολλά χρόνια εγγύηση

Ryzen-5-5600X ~290

6πύρηνος μεν, φοβερός για gaming δε

B550 motherboard ~140

Μπορείς να δεις και x570 αλλά πιστεύω οτι κάποια από τις παραπάνω είναι vfm

Nvme ssd 500gb ~60

gen3 500gb για να είσαι άνετος και για μερικά παιχνίδια, υπάρχουν άπειρες επιλογές πέρα από αυτές

Ram 16gb ~100

Κατά τη γνώμνη μου  μην πληρώσεις rgb αλλά αυτά είναι και γούστα. Θεωρώ vfm 3600mhz/cl16

Οτι σου μείνει από χρήματα το επενδύει σε μια καλή ψύκτρα. Ανάλογα του διαθέσιμου υπόλοιπου ίσως φτάσει να βάλεις και κάποια aio για να έχεις όμορφο και άνετο κουτί χωρίς κάποια τεράστια ψύκτρα αέρα.

Όπως είπα, είναι απλά μια πρόταση, υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές. Μπορείς να ελιχθείς όπως θες.

• Like 4
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο κατάστημα (με καλές κριτικές σκρουτζ) με αυτό το budget  μου πρότειναν  να συνδυάσω την γραφικών καλύτερα με: μου πρότειναν να παω στον 5800x και σε 32gb ram.
Με μια γρηγορη ματια σε τιμές/διαθεσιμότητες και χωρις να έχω και πολλές γνωσεις απο pc είδα ως πιθανές αγορές τα παρακατω:

MSI MAG B550 TOMAHAWK
AMD Ryzen 7 5800X
G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16D-32GVKC)
Samsung 980 Pro SSD 500GB M.2 NVMe (MZ-V8P500BW)

Ψάχνοντας όμως στο site της msi για την μητική, δεν είχε τις ram και την γραφικών ως supported. Είναι οκ ?
Επίσης, αξίζει να πάω στον 5800x ή με τον 5600x θα είμαι οκ?

updated***

Επεξ/σία από Lelouch_Area11
Δημοσ.

Όλα αυτά που σου προτείνει το κατάστημα χωράνε στο ίδιο budget; Φυσιολογικά όχι όποτε ποιο το νόημα της κουβέντας;

Ρωτάς αν είναι καλύτερο το ακριβότερο hardware; Σαφώς και είναι. Το θέμα είναι αν το χρειάζεσαι και αν μπορείς να το πληρώσεις.

Εφόσον φαίνεται να πηγαίνεις με κλειστά τα μάτια στην άλλη πρόταση που σου έκαναν, κατ'επέκταση θεωρώ τους εμπιστεύεσαι, γιατι να σου προτείνουν μνήμες που δεν ταιριάζουν; Και γιατί δεν κάνεις την ερώτηση σου εκεί;

Η λίστα με τις συμβατές κάρτες- μνήμες είναι πάντα ενδεικτική, το αναφέρουν όλοι αν διαβάσεις, καθώς δεν μπορούν να τεσταρουν όλο το hardware που κυκλοφορεί. Εφόσον αναλαμβάνει το κατάστημα το build αναλαμβάνει και την ευθύνη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε

Την καρτα την έχεις σπιτι σου σε αυτη την τιμη Η έχεις πληρωσει και εισαι στο περιμενε.

Ναι σπίτι την εχω, αγοράστηκε 25 Μαίου περίπου

Επεξ/σία από Lelouch_Area11
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 10/6/2021 στις 9:18 ΠΜ, Lelouch_Area11 είπε

Απο κατάστημα (με καλές κριτικές σκρουτζ) με αυτό το budget  μου πρότειναν  να συνδυάσω την γραφικών καλύτερα με: μου πρότειναν να παω στον 5800x και σε 32gb ram.
Με μια γρηγορη ματια σε τιμές/διαθεσιμότητες και χωρις να έχω και πολλές γνωσεις απο pc είδα ως πιθανές αγορές τα παρακατω:

MSI MAG B550 TOMAHAWK
AMD Ryzen 7 5800X
G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16D-32GVKC)
Samsung 980 Pro SSD 500GB M.2 NVMe (MZ-V8P500BW)

Ψάχνοντας όμως στο site της msi για την μητική, δεν είχε τις ram και την γραφικών ως supported. Είναι οκ ?
Επίσης, αξίζει να πάω στον 5800x ή με τον 5600x θα είμαι οκ?

updated***

Γιατί θα την κόβει ο 5600x την 3060? :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...