Προς το περιεχόμενο

Children - PC Addiction

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να συγκρινουμε τον μεσο 12χρονο/εφηβο του σημερα, με τον μεσο 12χρονο/εφηβο αλλων δεκαετιων. ειναι πολυ διαφορετικη η χρηση και η επιρροη που εχουν οι συσκευες στην ανατροφη των παιδιων/εφηβων σημερα, παρα σε οποιαδηποτε αλλη εποχη.

ο νεος του σημερα, δυστυχως ή ευτυχως, δεν περναει χρονο με τους γονεις τους για χψ λογους μεχρι την ηλικια των 12-13 ετων, ειτε επειδη τον μεγαλωνει το ταμπλετ, ειτε επειδη θελει να το παιξει ωριμος και να μην περναει χρονο με τους γονεις του, αλλα και για αλλους λογους. ε και μετα τα 12-13, αναλαμβανει τη διαπαιδαγωγηση του η παρεα του, το τικτοκ, το ινσταγκραμ, τα trends του youtube με τραγουδια που μιλανε για ναρκωτικα, οπλα και φραγκα, και γεια σας. θελετε μια εικονα απ'το μελλον; δειτε το παρον. δειτε τα περισστερα παιδια που τελειωνουν το λυκειο χωρις να εχουν ουτε μισο ενδιαφερον ή τεχνικη ικανοτητα περαν του να κανουνε λαικ και να τραβανε σελφι, στοχευοντας πολλες φορες σχολες που δεν τους ενδιαφερουν καν. και για να μην παρεξηγηθω, λεω λεω για ΟΛΑ τα παιδια, αλλα σιγουρα για τα περισσοτερα. και παρα τα οσα εγραψα, εγραψα πραγματικα λιγα για το θεμα.

επισης, ακομα και οι ιδιοι οι γονεις διαφερουν. γιατι αλλιως μεγαλωσε ο (σημερα) 40χρονος, γεννημενος το ~80, και αλλιως θα ειναι αυτος που θα ειναι 40 το 2040. ολα διαφερουν πολυ ανα λιγα χρονια (ουτε καν μια γενια δε θα πω, λιγοτερο απο αυτο). 

η προσεγγιση κατα τη γνωμη του "α και εγω στην ηλικια του ετσι ημουν, και τωρα ειμαι ετσι" ειναι λαθος. δυστυχως, οι περισσοτεροι νεοι σημερα ειναι σαν την περιπτωση του παιδιου του OP.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Xejolontas είπε

Η λύση είναι ο αθλητισμός. Το παιδί πρέπει να βγαίνει από το σπίτι.

Θα τον στείλεις σε κάποιο άθλημα ή ακόμα και δύο αθλήματα. Πχ ποδόσφαιρο και κολύμβηση.

Το παιδί σου θα συνεχίσει να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά τουλάχιστον θα αποκτήσει φίλους και θα έχει τα θετικά της άθλησης

Συμφωνώ και επιπλέον θα πρέπει να του βάλεις όρια στον υπολογιστή. Πχ Σαββατοκύριακο όχι πάνω από 2 ώρες για κάθε μέρα και τις καθημερινές όσο έχει σχολείο να μην κάθεται καθόλου.

Δημοσ.

Έχω έναν ενδεκάχρονο που αν τον αφήσεις θα μείνει για πάντα μπροστά στον υπολογιστή. Ατελείωτο καυγάδες για να σηκωθεί.
Τελικά. με τη βοήθεια του Μicrosoft family έχει μπει χρονικό περιθώριο στην χρήση. Γκρίνιαξε, διαμαρτυρηθηκε, φώναξε, αλλά το περιθώριο έμεινε.
Τα δικά μου από την άλλη, και αθλούνται, και παίζουν με φίλους, και κάνουν ποδήλατο. Απλά, αν τα αφήσω τον μεγάλο, η πρώτη επιλογή του θα είναι τα παιχνίδια στον υπολογιστή.
Θα σου φανεί παράξενο, μιας και αναζητάς γνώμη "μανούλας", αλλά και οι πατεράδες ανησυχούμε για τα παιδιά μας. 

• Like 1
Δημοσ.

Ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων είναι ότι πιο κοντινό στην απόλαυση που δίνουν τα βίντεο παιχνίδια. 

ο αθλητισμός βοηθάει σε όλους τομείς της ανάπτυξης του παιδιού.

Παρεπιπτόντως, μπαμπάς κι εδώ. 

• Like 1
Δημοσ.

Η λύση είναι να βγαίνει έξω. Όσο είναι μέσα στο σπίτι έχει μάθει πλέον το μυαλό του ότι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να παίζει games. Άμα δεν βγει έξω για βόλτα η για κάποια δραστηριότητα δεν γλιτώνει. Είναι μεγάλη παγίδα το gaming ειδικά τα eSports οπότε θέλει προσοχή. Υπάρχει και η λύση για περιορισμό στο ίντερνετ μέσω ρύθμισης στον υπολογιστή αλλά θέλει κάποιον με σχετικές γνώσεις όχι τπτ τρελό. 

37 λεπτά πριν, Ψιτ είπε

Ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων είναι ότι πιο κοντινό στην απόλαυση που δίνουν τα βίντεο παιχνίδια. 

ο αθλητισμός βοηθάει σε όλους τομείς της ανάπτυξης του παιδιού.

Παρεπιπτόντως, μπαμπάς κι εδώ. 

Άμα έχεις συνηθίσει στην εικόνα είναι πολύ δύσκολο να την αντικαταστήσεις με το βιβλίο. Αθλητισμός είναι ότι καλύτερο γτ τα περισσότερα παιχνίδια πλέον έχουν να κάνουν με τον ανταγωνισμό πράγμα που σου προσφέρει ο αθλητισμός. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kr0m είπε

δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να συγκρινουμε τον μεσο 12χρονο/εφηβο του σημερα, με τον μεσο 12χρονο/εφηβο αλλων δεκαετιων. ειναι πολυ διαφορετικη η χρηση και η επιρροη που εχουν οι συσκευες στην ανατροφη των παιδιων/εφηβων σημερα, παρα σε οποιαδηποτε αλλη εποχη.

ο νεος του σημερα, δυστυχως ή ευτυχως, δεν περναει χρονο με τους γονεις τους για χψ λογους μεχρι την ηλικια των 12-13 ετων, ειτε επειδη τον μεγαλωνει το ταμπλετ, ειτε επειδη θελει να το παιξει ωριμος και να μην περναει χρονο με τους γονεις του, αλλα και για αλλους λογους. ε και μετα τα 12-13, αναλαμβανει τη διαπαιδαγωγηση του η παρεα του, το τικτοκ, το ινσταγκραμ, τα trends του youtube με τραγουδια που μιλανε για ναρκωτικα, οπλα και φραγκα, και γεια σας. θελετε μια εικονα απ'το μελλον; δειτε το παρον. δειτε τα περισστερα παιδια που τελειωνουν το λυκειο χωρις να εχουν ουτε μισο ενδιαφερον ή τεχνικη ικανοτητα περαν του να κανουνε λαικ και να τραβανε σελφι, στοχευοντας πολλες φορες σχολες που δεν τους ενδιαφερουν καν. και για να μην παρεξηγηθω, λεω λεω για ΟΛΑ τα παιδια, αλλα σιγουρα για τα περισσοτερα. και παρα τα οσα εγραψα, εγραψα πραγματικα λιγα για το θεμα.

επισης, ακομα και οι ιδιοι οι γονεις διαφερουν. γιατι αλλιως μεγαλωσε ο (σημερα) 40χρονος, γεννημενος το ~80, και αλλιως θα ειναι αυτος που θα ειναι 40 το 2040. ολα διαφερουν πολυ ανα λιγα χρονια (ουτε καν μια γενια δε θα πω, λιγοτερο απο αυτο). 

η προσεγγιση κατα τη γνωμη του "α και εγω στην ηλικια του ετσι ημουν, και τωρα ειμαι ετσι" ειναι λαθος. δυστυχως, οι περισσοτεροι νεοι σημερα ειναι σαν την περιπτωση του παιδιου του OP.

Δεν διαφωνώ ιδιαίτερα αλλά κάποια σχόλια και σκέψεις σε όσα γράφεις. 

Και σε εμάς πριν 15-25 χρόνια είχα καθηγητές γονείς, γιαγιάδες και μεγάλους γενικά να λένε "οι νέοι είναι αναλφαβητοι, τα παιδιά χάζεψαν στα ηλεκτρονικά, οι νέοι που τελειωνουν το λύκειο δεν διαβάζουν δεν ξέρουν ιστορία, οι νέοι λιώνουν στις καφετέριες, τα παιδιά δεν τρώνε καλά δεν ασκούνται, ναρκωτικά χάλια κτλ" . 

Βγαίναμε να παίξουμε μπάλα στην πυλωτή και μας έκραζαν οι γείτονες μέχρι που κάποια στιγμή πριν το γυμνάσιο σταματήσαμε, οι αλάνες που υπήρχαν κοντά μας ήταν σχεδόν πάντα πιασμένες από μεγαλύτερους που έπαιζαν ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που κινδυνεψαμε από κάποιους, έπεφτε ξύλο. Αργότερα γυμνάσιο ήρθανε και τα κινητά, έψαχνες να βρεις συμμαθητή σου για κάτι αλλα αν εξαιρέσεις τα καλοκαίρια και κάποια ΣΚ, ολοι δεν μπορούσαν γιατί είχανε κάτι να κάνουν, μαθήματα ασκήσεις κτλ.

Ε στην τελική τι θα κάνει ένας μαθητής στην ζωή του; Θα ασχοληθεί με τις οθόνες τα κινητά τους υπολογιστές τα tablet η με την παρέα "αν βρει" που δεν θα παει για μπάλα αλλά στην καφετέρια. 

Για μένα μπορεί να υπάρξει σύγκριση μεταξύ ενός ατόμου που γεννήθηκε στα μέσα του 80 και ενός μέχρι το 2010, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές κατ'εμε, προλάβαμε τεχνολογία και τεχνολογικα προϊόντα και οι δύο γενιές, περάσαμε το λιώσιμο επάνω σε αυτά και την οποια εξάρτηση σε βάρος άλλων δραστηριοτήτων, το μόνο θετικό σε εμάς ήταν πως τα είχαμε όλα, λίγο από όλα δηλαδή, οι οποιες διαφορές έγκεινται στην δυσκολία απόκτησης των προϊόντων λόγω κόστους και οικονομικης κατάστασης, στην ετεροχρονισμένη απόκτηση σε μεγαλύτερες ηλικίες και στους οποιους περιορισμούς λόγω specs σε σύγκριση με το σήμερα, κατ' αυτόν τον τρόπο βαριόσουν και σταματούσες να χρησιμοποιεις μέχρι να βρεις ένα επιτραπέζιο η κατι αλλο. 

Γενιές που δεν θα μπορούσε να υπάρξει σύγκριση για μένα είναι όσοι γεννήθηκαν από τέλη του 70 και πριν. 

47 λεπτά πριν, Tronis20 είπε

Η λύση είναι να βγαίνει έξω. Όσο είναι μέσα στο σπίτι έχει μάθει πλέον το μυαλό του ότι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να παίζει games. Άμα δεν βγει έξω για βόλτα η για κάποια δραστηριότητα δεν γλιτώνει. Είναι μεγάλη παγίδα το gaming ειδικά τα eSports οπότε θέλει προσοχή. Υπάρχει και η λύση για περιορισμό στο ίντερνετ μέσω ρύθμισης στον υπολογιστή αλλά θέλει κάποιον με σχετικές γνώσεις όχι τπτ τρελό. 

Η λύση δεν είναι να βγαίνει έξω, διότι κατ' αρχήν μπορεί να μην του αρέσει να βγαίνει έξω αν δεν έχει να κανει κάτι. Το πιθανότερο αν τον πιέσεις να το κάνει αυτό είναι να πηγαίνει στο net cafe η θα βρει κάποια παρέα να πηγαίνει στις καφετέριες με αποτέλεσμα αύξηση βάρους λόγω θερμίδων, καφέδες σνακ κτλ. Λύση θα ήταν να του δώσεις τα κατάλληλα ερεθισματα και να αγαπήσει η να δοκιμασει κάποιο άθλημα, την εκγύμναση του σώματος, που εκεί και πάλι αν ξεπεραστούν κάποια όρια και γίνουν υπερβολές υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι. 

Δημοσ.

Κατ' αρχάς θα ήθελα να ρωτήσω εάν εσείς η ίδια έχετε χρόνο να διαθέσετε για το παιδί. Το να το πάρετε από μία ασχολία που του αρέσει και να το βάλετε σε μία άλλη (άθληση; ) που δε του αρέσει, δε θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν δεν είναι καλός στα αθλήματα, τι θα κάνετε; Με το ζόρι άθληση δε γίνεται και το έχω δει από φίλους που δεν ήταν καθόλου καλοί στα αθλήματα, προτιμούσαν να πηγαίνουν για καφέ ή στα νετ καφέ να λιώσουν.  

Αφιερώστε εσείς η ίδια ή ο πατέρας χρόνο για να κάνετε κάτι μαζί με το παιδί. Είναι το πιο απλό που μπορείτε να προσπαθήσετε. Το να πείτε "ξεκόλλα από τον υπολογιστή" δε θα φέρει αποτέλεσμα. Εγώ προσωπικά όταν είχα παρόμοιο εθισμό στα 15 μου, ήρθε η μάνα μου μια μέρα και με πήρε με το ζόρι και μου είπε "θα με συνοδεύσεις στο θέατρο". Έμεινα κόκκαλο, αντέδρασα άσχημα, αλλά τελικά πήγα και πήγαμε εκείνο το καλοκαίρι και σε αρκετές συναυλίες μαζί. Δε ξέρω αν ήταν η σωστή "διαπαιδαγώγηση" αλλά εμένα με "ξύπνησε". Οπότε θα πρότεινα να κάνετε κάτι παρόμοιο. Πηγαίνετε για βόλτα, για μπάνιο, για ποδήλατο, για θέατρο, υπάρχουν τόσα πράγματα να κάνετε μαζί του! Αν επιμένετε για αθλητισμό, θα πρότεινα το τένις. Ατομικό άθλημα που σου μαθαίνει σεβασμό!

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Η λύση δεν είναι να βγαίνει έξω, διότι κατ' αρχήν μπορεί να μην του αρέσει να βγαίνει έξω αν δεν έχει να κανει κάτι. Το πιθανότερο αν τον πιέσεις να το κάνει αυτό είναι να πηγαίνει στο net cafe η θα βρει κάποια παρέα να πηγαίνει στις καφετέριες με αποτέλεσμα αύξηση βάρους λόγω θερμίδων, καφέδες σνακ κτλ. Λύση θα ήταν να του δώσεις τα κατάλληλα ερεθισματα και να αγαπήσει η να δοκιμασει κάποιο άθλημα, την εκγύμναση του σώματος, που εκεί και πάλι αν ξεπεραστούν κάποια όρια και γίνουν υπερβολές υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι. 

Το νετ καφέ είναι 10 φορές καλύτερο από το να κάθεται σπίτι και να παίζει αλλά έχει κόστος δεν είναι τσάμπα. Το παν σε αυτήν την ηλικία είναι να κοινωνικοποιηθεί ένα παιδί σωστά και να μην χάνεται στον εαυτό του. Το αν θα παίζει λολ/φορτναιτ η αν θα παίζει μπάλα στο γηπεδακι έχει ουσία αλλά είναι το δέντρο. Υπάρχουν πολλά παιδιά που ασχολούνται με το gaming και έχουν ισορροπία και στις κοινωνικές σχέσεις τους και στις υποχρεώσεις τους. Απλά με το gaming είναι πολύ εύκολο να γίνει μαθητής του 12 από το 18 και να μην βγαίνει ούτε για ένα καφέ με αποτέλεσμα να χάνει όλες τις ωραίες στιγμές κοινωνικοποίησης της ηλικίας του. Ακόμα είναι μικρός για όλα αυτά αλλά σε 3 χρόνια που θα είναι 15 προτεραιότητα του θα πρέπει να είναι τα μαθήματα του και οι κοινωνικές σχέσεις με φίλους/φίλες. Αν κατά την διάρκεια διαπιστώσει ότι έχει κλίση σε κάποιο άθλημα η δραστηριότητα καλοδεχούμενο αλλά δεν είναι ο αυτοσκοπός. Υγεία να έχει και να είναι καλά με τον εαυτό του και χαρούμενο και όλα τα άλλα θα έρθουν. 

Δημοσ.
Στις 27/5/2021 στις 4:26 ΜΜ, Helena_Konst είπε

Hello Guys, καμιά μανούλα έχουμε εδώ; Εχω ένα προβλημα που θα ηθελα συζητησω. Εχω ένα αγοράκι 12 χρονών και νομίζω ότι είναι εθισμένος στον υπολογιστή όπου παίζει παιχνίδια με τις ώρες. Ανησυχώ και αισθάνομαι ότι έχει πρόβλημα, ιδιαίτερα επειδή δεν κοινωνικοποιείται με άλλα παιδιά και έχει κλειστεί στον κόσμο του. Υπάρχει καμία μαμά που αντιμετωπίζει κατι αντίστοιχο, ή καποιος που μικρός να ήταν εθισμένος στον υπολογιστή? Πως το αντιμετωπίσατε/ ξεπεράσατε? Έχετε να μου δώσετε καμία χρήσιμη συμβουλή?

Βρήκα και δύο χρήσιμα αρθράκια που παραθέτω παρακάτω αλλα θα προτιμούσα να ακούσω καποιον που έχει προσωπική εμπειρία πιστευω θα βοηθούσε!

Ευχαριστώ

Διαδίκτυο: Εθισμός, πρόληψη και τρόποι αντιμετώπισης

Πώς θα καταλάβεις ότι το παιδί σου είναι εξαρτημένο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή;

η κόρη μου, στην ιδια ηλικία. ειδικά οσο είχαμε καραντίνα που δεν ειχε σχολείο και δραστηριότητες καθόταν ολη μέρα, κι οταν της έλεγα κάτι μου έλεγε αφού για το σχολείο, τα αγγλικά, τα γαλλικά και τη μουσική είναι καλό θα είναι και για διασκέδαση αλλιως να μην μπαινει ουτε στα μαθήματα. βεβαια κυριως ασχολείται με πιο δημιουργικά πράγματα, πχ βλέπει βιντεο με κατασκευες και τις κάνει, παιζει παιχνίδια όπου πρέπει να αντιγραψει χορό, κάνει γυμναστική, μαθαίνει προγραμματισμό και ρομποτική, βλέπει ντοκιμαντέρ. τωρα που ανοιξαν τα σχολεία και οι δραστηριότητες που πηγαίνει τα χρησιμοποιεί ελεγχόμενα, 1-2 ωρες τη μέρα κυρίως για εφαρμογές που αφορου τα μαθηματα και τα ενδιαφέροντα της. 

Στις 27/5/2021 στις 5:25 ΜΜ, ariel555 είπε

αρθρο :

"Σε ένα κόσμο οθονών και δικτύων, οι έφηβοι έχουν όφελος -και ψυχικό- αν περνάνε έως τέσσερις ώρες και κάτι (257 λεπτά) τη μέρα μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή. Για τα κινητά τηλέφωνα, το καθημερινό όριο είναι περίπου δύο ώρες, για τα βιντεοπαιχνίδια μία ώρα και 40 λεπτά, ενώ για την τηλεόραση τρεις ώρες και 41 λεπτά. Πρακτικά, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, αυτό σημαίνει ότι αν ένας έφηβος καθημερινά περνάει μπροστά στον υπολογιστή του έως 257 λεπτά, μπροστά στο smartphone του έως 117 λεπτά, μπροστά στην τηλεόρασή του έως 221 λεπτά και μπροστά στα βιντεοπαιγνίδια του έως 100 λεπτά, δεν υπάρχει πρόβλημα (μπορεί μάλιστα και να ωφελείται). Όμως πέρα από αυτά τα χρονικά όρια, οι έφηβοι αρχίζουν πλέον να κάνουν κακό στον εαυτό τους, δημιουργώντας σταδιακά εξάρτηση ή ψυχικά προβλήματα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που θεωρεί ότι η ισορροπημένη χρήση συσκευών από τους νέους είναι ωφέλιμη, αλλά απλώς χρειάζεται μέτρο."

από που είναι αυτό το αρθρο?  αν εννοεις ενα από ολα αυτα ναι είναι οκ, αν εννοείς ολα μαζί τότε ειναι ξεκάθαρα υπερβολικός ο χρόνος!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα το πω μιας και ολοι το σκεφτονται, όπως και στο thread με την παιδικη χαρα (mods, ειναι ανήθικο να κανετε edit τα μυνηματα και να σβηνετε κατι που δεν προσβαλει κανεναν, εαν η λεξη mods ειναι στους κανονες να μην το γραφουμε, επισης αλλιωνετε το context του μυνήματος, εαν θελετε να κανετε edit τουλαχιστον βαλτε σχολιο οτι σβηστηκε κατι)

εχεις δοκιμασει να τον σηκωσεις απ οτην καρεκλα; να του παρεις τον υπολογιστη; να ασχοληθει καποιος μαζι του;

Επεξ/σία από great

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...