Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, θέλω να πάρω μια καινούργια οθόνη 27άρα. Κάρτα γραφικών άλλαξα προ διετίας, Radeon RX550 Saphire Pulse 4GB (αυτή, βγήκε το 2017).

1) Θα είναι συμβατή μια σύγχρονη 27άρα 2Κ οθόνη με την συγκεκριμένη παλιότερη RX550; Εδώ στα επίσημα specifications της Saphire, βλέπω ότι τυπικά υποστηρίζει η κάρτα τέτοια ανάλυση. Αλλά είδα κι εδώ ότι η 2Κ ανάλυση δεν θα παίζει στα παιχνίδια, κάτι που δεν με ενδιαφέρει. OK, αλλά γενικώς θα παίζει 2Κ;  Θα μου δείχνει εικόνα η οθόνη με την κάρτα αυτή; Μην πάθω καμιά νίλα...

2) Η χρήση που τη θέλω είναι: δουλειές γραφείου από κοντά φουλ (40-50 cm), ταινίες φουλ από κοντά και πιο μακρυά (1.5 m και όχι πάντα σε ευθεία),  επεξεργασία εικόνας και βίντεο περιστασιακά, gaming ακόμα πιο περιστασιακά (δεν τρελαίνομαι για την ανάλυση, αλλά θα μου άρεσε τα 3D παιχνίδια να παίζουν ανθρώπινα, μια στο τόσο που παίζουμε). Για τέτοια χρήση δεν ξέρω τι σημασία έχουν ρυθμός ανανέωσης, απόκριση, αντίθεση και τύπος panel. Αν π.χ. ψάξω 27'' , 2Κ, IPS, 144Hz, πάνε από 300άρι και πάνω στο skroutz. Εκεί να κινηθώ λέτε; Ή είναι υπερβολή;

Δημοσ.
Στις 28/5/2021 στις 3:49 ΜΜ, coffeex είπε

1) Ναι.

2) Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα πέρα από τα σύγχρονα παιχνίδια. 

Ευχαριστώ φίλε, μου έβγαλες τις ανησυχίες!

Δημοσ.
23 ώρες πριν, filipoOS είπε

Αυτή είναι πολύ πιο κατάλληλη τιμή για την τσέπη μου! Απλά παρατήρησα ότι δεν είναι 144 Hz. Και λέω, αφού έχω 60Hz τώρα, να πάω κάπως παραπάνω. Και όταν στο μέλλον οι κάρτες γραφικών λογικέψουν τις τιμές και πάρω κάποια που να υποστηρίζει 144 Hz, να μπορώ να εκμεταλλευτώ την οθόνη. Θα μου πεις "και γιατί δεν παίρνεις τότε την οθόνη, που θα έχει φτηνήνει κιόλας;;" Γιατί έχουμε 2 desktop σπίτι και χάλασε η μία οθόνη και με κυνηγάνε... Ή παίρνω τώρα μια οθόνη refurbished της πλάκας, που δεν έχουμε και καλές τιμές gpu, και αφήνω τα 144 Hz για αργότερα (και πιο φτηνά!).

Ευχαριστώ παιδιά, μου δώσατε τροφή για σκέψη!

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...