Hasta La Vista Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Καλησπέρα , αγόρασα πρόσφατα έναν Samsung 980 Pro SSD 250GB M.2 NVMe . Η μητρική μου είναι μια MSI B150 Gaming M3. Με το που βάζω τον Μ2 δεν μου αναγνωρίζει κανέναν σκληρό εκτός απο το OS . Αλλά ούτε και τον ίδιο . Μπορείτε να με βοηθήσετε ;
ICE-T Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Hasta La Vista είπε Κανείς κάποια βοήθεια ; φίλε είναι gen 4 ο συγκεκριμένος δεν ξέρω αν τον υποστηρίζει η μητρική δες στο bio's στο legacy mode μήπως στον εμφανίσει και αναγνωρίζει στα boot options Επεξ/σία 27 Μαΐου 2021 από ICE-T 1
Hasta La Vista Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 44 λεπτά πριν, ICE-T είπε φίλε είναι gen 4 ο συγκεκριμένος δεν ξέρω αν τον υποστηρίζει η μητρική δες στο bio's στο legacy mode μήπως στον εμφανίσει και αναγνωρίζει στα boot options Το πιο πιθανό είναι θέμα συμβατότητας . Αλλά θα ήθελα κάπως να επιβεβαιώσω πως λειτουργεί ΟΚ ο m2 .καθώς τον πήρα απο περίεργο μαγαζί . 1
ICE-T Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, Hasta La Vista είπε Το πιο πιθανό είναι θέμα συμβατότητας . Αλλά θα ήθελα κάπως να επιβεβαιώσω πως λειτουργεί ΟΚ ο m2 .καθώς τον πήρα απο περίεργο μαγαζί . δες παντως μηπως τον διαβασει ως gen 3 συνηθως ειναι εφικτο αυτο σε ποιο καινουργιες σειρες μητρικων δεν χανεις κατι
Dark_Nightfall Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 13 ώρες πριν, Hasta La Vista είπε Καλησπέρα , αγόρασα πρόσφατα έναν Samsung 980 Pro SSD 250GB M.2 NVMe . Η μητρική μου είναι μια MSI B150 Gaming M3. Με το που βάζω τον Μ2 δεν μου αναγνωρίζει κανέναν σκληρό εκτός απο το OS . Αλλά ούτε και τον ίδιο . Μπορείτε να με βοηθήσετε ; Κάνε bios update αν δεν έχεις ήδη το τελευταίο και ξαναδοκίμασε , βάλε μόνο τον samsung (χωρίς του άλλους) ,κάνε boot (uefi) από usb windows 10 και δες αν "βλέπει" τον δίσκο στην εγκατάσταση. 1
Hasta La Vista Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 στο ΒΙΟS πρέπει να έχω και UEFI και Legacy ; ή μόνο το 1 απο τα 2 ;
Dark_Nightfall Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 5 λεπτά πριν, Hasta La Vista είπε στο ΒΙΟS πρέπει να έχω και UEFI και Legacy ; ή μόνο το 1 απο τα 2 ; Δεν αλλάζει κάτι. 1
ICE-T Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 enable csm για να βλέπεις τους δίσκους είναι ενεργοποιημένο? Φαντάζομαι NTFS είναι οι δίσκοι 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 14 ώρες πριν, Hasta La Vista είπε Καλησπέρα , αγόρασα πρόσφατα έναν Samsung 980 Pro SSD 250GB M.2 NVMe . Η μητρική μου είναι μια MSI B150 Gaming M3. Με το που βάζω τον Μ2 δεν μου αναγνωρίζει κανέναν σκληρό εκτός απο το OS . Αλλά ούτε και τον ίδιο . Μπορείτε να με βοηθήσετε ; Η μητρική σου είναι PCI (Gen3) Τελευταίο BIOS Version 7978vBC Release Date 2018-08-10 άρα μάλλον το ξεχνάς... από την άλλη ο Samsung 980 Pro SSD 250GB M.2 NVMe είναι PCI (Gen4) αλλά υποστηρίζει και το PCI (Gen3) αν δεν δουλέψει θα πρότεινα να πας σίγουρα σε κάποιον M2 NVMe PCI (Gen3)
dpolal Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Hasta La Vista είπε Το πιο πιθανό είναι θέμα συμβατότητας . Αλλά θα ήθελα κάπως να επιβεβαιώσω πως λειτουργεί ΟΚ ο m2 .καθώς τον πήρα απο περίεργο μαγαζί . Τοποθετώντας τον NVME συνήθως απενεργοποιούνται κάποιες από τις sata θύρες του μπόρντ διότι μοιράζωνται το bandwidth. Δες στο manual της μητρικής γιατί βάζωντας τον νέο δίσκο δεν λειτουργούν πλέον οι Sata1 & 2 θύρες, βλέπε σελ.33 που δείχνει τους πιθανούς συνδυασμούς που παίζουν. https://www.msi.com/Motherboard/support/B150-GAMING-M3#down-manual Επεξ/σία 27 Μαΐου 2021 από dpolal 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 13 λεπτά πριν, dpolal είπε Τοποθετώντας τον NVME συνήθως απενεργοποιούνται κάποιες από τις sata θύρες του μπόρντ διότι μοιράζωνται το bandwidth. Μόνο αν μπει τύπου sata αν είναι τύπου PCIe (nvme) δεν ισχύει.
Hasta La Vista Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Παιδιά σας ευχαριστώ παρα πολύ για την βοήθεια σας και τις απαντήσεις σας . Είστε άψογοι . Στην BIOS έχω το τελευταιο update . Δεν θα έπρεπε να μου τον αναγνωρίζει έστω ; Φοβάμαι πολύ το κατάστημα που το πήρα(μέσω σκρουτζ) . Πως θα μπορούσα να ελέγχω οτι λειτουργεί οκ; 5 ώρες πριν, ICE-T είπε enable csm για να βλέπεις τους δίσκους είναι ενεργοποιημένο? Φαντάζομαι NTFS είναι οι δίσκοι NTFS , σωστά . θα έπρεπε τουλάχιστον να τους αναγνωρίζει στο disk management. τα σπεκς της μητρικής. απο οτι βλέπω δεν υποστηρίζει PCIe .
fotaras76 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, Hasta La Vista είπε Παιδιά σας ευχαριστώ παρα πολύ για την βοήθεια σας και τις απαντήσεις σας . Είστε άψογοι . Στην BIOS έχω το τελευταιο update . Δεν θα έπρεπε να μου τον αναγνωρίζει έστω ; Φοβάμαι πολύ το κατάστημα που το πήρα(μέσω σκρουτζ) . Πως θα μπορούσα να ελέγχω οτι λειτουργεί οκ; NTFS , σωστά . θα έπρεπε τουλάχιστον να τους αναγνωρίζει στο disk management. τα σπεκς της μητρικής. απο οτι βλέπω δεν υποστηρίζει PCIe . Ο σίγουρος τρόπος για να δεις αν δουλεύει είναι να τον δοκιμάσεις σε pc κάποιου φίλου. Πριν από αυτό όμως δοκίμασε να ανοίξεις το pc με τον nvme συνδεδεμένο και τους άλλους δίσκους αποσυνδεδεμενους όπως σου έγραψαν πιο πάνω. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2021 από fotaras76
Dark_Nightfall Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, Hasta La Vista είπε Παιδιά σας ευχαριστώ παρα πολύ για την βοήθεια σας και τις απαντήσεις σας . Είστε άψογοι . Στην BIOS έχω το τελευταιο update . Δεν θα έπρεπε να μου τον αναγνωρίζει έστω ; Φοβάμαι πολύ το κατάστημα που το πήρα(μέσω σκρουτζ) . Πως θα μπορούσα να ελέγχω οτι λειτουργεί οκ; NTFS , σωστά . θα έπρεπε τουλάχιστον να τους αναγνωρίζει στο disk management. τα σπεκς της μητρικής. απο οτι βλέπω δεν υποστηρίζει PCIe . Υποστηρίζει m.2 τύπου PCIe τύπου SATA πως έβγαλες συμπέρασμα ότι δεν υποστηρίζει PCIe , υποστηρίζει κανονικά GEN3 όμως και όχι GEN4 δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει backwards compatibility. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα