GREGORYMO Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, Locke_John είπε Γεια σας, Ανακάλυψα, δυστυχώς σήμερα, 1 παραλειψη στην δήλωση μου που μάλλον μ στοίχισε αρκετά. : Δεν συμπλήρωσα το πεδιο με τα έξοδα από χρωστικές κάρτες (καθόλου ). σε επικοινωνία μου με λογιστή, μ είπε ότι επειδή χθες έληξε και η παράταση, τυχον υποβολή τροποποιητικής, έχει προστιμο 100€. μπορώ Ν διαπιστώσω ποσο παραπανω € πληρωσα, χωρίς όμως Ν χρεώσω έξτρα προστιμο; (τα εισοδήματα μου του 2019διαφερουν από αυτά του 2020, άλλες διαφορές στην περιουσ. μ κατάσταση δεν έχω και η διαφορά πληρωμης φόρου μου φέτος ήταν +350€ περίπου). ευχαριστώ προκαταβολικα για όποια απάντηση Την πάτησες για 1 ημέρα!!! Πώς δεν το σκέφτηκες νωρίτερα ? Πότε έκανες την δήλωση ? ΥΓ. Αν η διαφορά φόρου είναι 350€, αξίζει να πληρώσεις τα 104€. 1
Locke_John Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Την πάτησες για 1 ημέρα!!! Πώς δεν το σκέφτηκες νωρίτερα ? Πότε έκανες την δήλωση ? ΥΓ. Αν η διαφορά φόρου είναι 350€, αξίζει να πληρώσεις τα 104€. Αστα.. 25 Αυγούστου την είχα κάνει τη δήλωση. Αν κλικάρω το "τροποποιητική", αυτομάτως φαίνεται στο συστημα και άρα υπάρχει χρέωση του προστιμου; Το λογικό, δεν είναι να πρεπει ν κάνω " Οριστική υποβολή " Της τροποποιητικής, ώστε να χρεωθω το προστιμο, αν με "συμφέρει" η διαφορά "φόρος - προστιμο ";
asdfnikos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Locke_John είπε Αστα.. 25 Αυγούστου την είχα κάνει τη δήλωση. Αν κλικάρω το "τροποποιητική", αυτομάτως φαίνεται στο συστημα και άρα υπάρχει χρέωση του προστιμου; Το λογικό, δεν είναι να πρεπει ν κάνω " Οριστική υποβολή " Της τροποποιητικής, ώστε να χρεωθω το προστιμο, αν με "συμφέρει" η διαφορά "φόρος - προστιμο "; Με την οριστική υποβολή βγαίνει και το πρόστιμο. Αν και δεν εμφανίζεται άμεσα. Μπορεί και μετά απο Χ χρόνια να σου εμφανιστεί να το πληρώσεις.
GREGORYMO Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, Locke_John είπε Αστα.. 25 Αυγούστου την είχα κάνει τη δήλωση. Αν κλικάρω το "τροποποιητική", αυτομάτως φαίνεται στο συστημα και άρα υπάρχει χρέωση του προστιμου; Το λογικό, δεν είναι να πρεπει ν κάνω " Οριστική υποβολή " Της τροποποιητικής, ώστε να χρεωθω το προστιμο, αν με "συμφέρει" η διαφορά "φόρος - προστιμο "; Το αν σε συμφέρει, φαίνεται από το εισόδημα ! Ποσο δήλωσες ?
Locke_John Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Το αν σε συμφέρει, φαίνεται από το εισόδημα ! Ποσο δήλωσες ? 9140€
GREGORYMO Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Locke_John είπε 9140€ Αν δεν υπάγεσαι σε καμία κατηγορία πληττομενου (πχ άνω των 60 ετών), για αυτό το εισόδημα με 0 αποδείξεις βγαίνει φόρος 600€ !!!! Αρα, θα γλιτώνες 600€. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2021 από GREGORYMO Συμπληρώμα 1
JohnJohn3484 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Locke_John είπε Αστα.. 25 Αυγούστου την είχα κάνει τη δήλωση. Αν κλικάρω το "τροποποιητική", αυτομάτως φαίνεται στο συστημα και άρα υπάρχει χρέωση του προστιμου; Το λογικό, δεν είναι να πρεπει ν κάνω " Οριστική υποβολή " Της τροποποιητικής, ώστε να χρεωθω το προστιμο, αν με "συμφέρει" η διαφορά "φόρος - προστιμο "; Μέχρι να πατήσεις οριστική υποβολή δεν υπάρχει κανένα πρόστιμο. Οπότε δοκίμασε να βάλεις αποδείξεις και δες αν υπάρχει διαφορά στο φόρο.
Locke_John Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, JohnJohn3484 είπε Μέχρι να πατήσεις οριστική υποβολή δεν υπάρχει κανένα πρόστιμο. Οπότε δοκίμασε να βάλεις αποδείξεις και δες αν υπάρχει διαφορά στο φόρο. Σ'ευχαριστώ πολύ, μου εμφάνισε όντως μεγάλη διαφορά στο ποσό, -500€ περιπου, οπότε θα την υποβάλλω παρολο το προστιμο. Το άλλο θέμα, είναι ότι βιάστηκα να το εξοφλισω όλο το ποσό σήμερα, φαντάζομαι αυτό το θέμα έστω "λυνεται" κάπως πιο "ευκολα"; Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2021 από Locke_John
asdfnikos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Locke_John είπε Σ'ευχαριστώ πολύ, μου εμφάνισε όντως μεγάλη διαφορά στο ποσό, -500€ περιπου, οπότε θα την υποβάλλω παρολο το προστιμο. Το άλλο θέμα, είναι ότι βιάστηκα να το εξοφλισω όλο το ποσό σήμερα, φαντάζομαι αυτό το θέμα έστω "λυνεται" κάπως πιο "ευκολα"; έχεις άλλα χρέη στην Εφορία; Αν όχι τότε θα εμφανιστεί σαν επιστροφή φόρου ( Αχρείαστο καταβληθέν ) και θα επιστραφεί στον λογαριασμό που έχεις δηλώσει στο taxisnet 1
Locke_John Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, asdfnikos είπε έχεις άλλα χρέη στην Εφορία; Αν όχι τότε θα εμφανιστεί σαν επιστροφή φόρου ( Αχρείαστο καταβληθέν ) και θα επιστραφεί στον λογαριασμό που έχεις δηλώσει στο taxisnet Ευτυχώς όχι. Ευχαριστώ, οκ.
Locke_John Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Γεια σας, μπορεί κάποιος ν κάνει 1 εκτίμηση για το εξής ερώτημά μου: -έχω υποβάλλει τροποποιητική δήλωση της οποίας εκκρεμεί ο έλεγχος και η εκκαθάριση, οπότε δεν μ ανοίγει το πεδίο "υπολογισμός φόρου". Θα ήθελα να ξέρω αν το συνολικό μ εισόδημα θ είναι < των 8777ευρώ (εθνικό διάμεσο εισόδημα 2020). Τα βασικά ποσά της δήλωσής μου είναι: -4806,36 ευρώ από μισθούς -φόρος που παρακρατήθηκε από μισθούς κτλ: 80,87 ευρώ -4560 ευρώ από εκμίσθωση ακινήτου -ετήσια αντικειμενική δαπάνη για ΙΧ: 2300 ευρώ -δαπάνες για αγορές αγαθών με κάρτες: 5951,63 ευρώ ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια απάντηση.
GREGORYMO Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Locke_John είπε Γεια σας, μπορεί κάποιος ν κάνει 1 εκτίμηση για το εξής ερώτημά μου: -έχω υποβάλλει τροποποιητική δήλωση της οποίας εκκρεμεί ο έλεγχος και η εκκαθάριση, οπότε δεν μ ανοίγει το πεδίο "υπολογισμός φόρου". Θα ήθελα να ξέρω αν το συνολικό μ εισόδημα θ είναι < των 8777ευρώ (εθνικό διάμεσο εισόδημα 2020). Τα βασικά ποσά της δήλωσής μου είναι: -4806,36 ευρώ από μισθούς -φόρος που παρακρατήθηκε από μισθούς κτλ: 80,87 ευρώ -4560 ευρώ από εκμίσθωση ακινήτου -ετήσια αντικειμενική δαπάνη για ΙΧ: 2300 ευρώ -δαπάνες για αγορές αγαθών με κάρτες: 5951,63 ευρώ ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια απάντηση. Η κατοικία που δηλώνεις πόσα τετραγωνικά είναι ?
Locke_John Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Η κατοικία που δηλώνεις πόσα τετραγωνικά είναι ? 48τμ κ δηλώνω φιλοξενούμενος (ανήκει στην μητέρα μου η κατοικία).
GREGORYMO Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Locke_John είπε 48τμ κ δηλώνω φιλοξενούμενος (ανήκει στην μητέρα μου η κατοικία). Άρα, τεκμήρια δεν σε πιάνουν !!! Το ενοίκιο βγάζει φόρο 650€ και θα πάρεις πίσω την παρακράτηση 80€, άρα θα πληρώσεις 570€. ΥΓ. Γιατί έκανες τροποποίητικη ?
dr_papas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Καλημέρα, έχει ακούσει κάποιος αν θα ανοίξουν οι τροποποιητικές του 2019 για αναδρομικά από μισθωτές υπηρεσίες η θα πρέπει να τρέχουμε στην ΔΟΥ για χειρόγραφη τροποποιητική?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα