Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά, θα ήθελα λίγο τα φώτα σας αν γνωρίζει κανείς. Πρόσφατα έκανα ενα build με τα εξής hardware 

Motherboard: Aorus Z490 Master

CPU: i9 10850k

RAM: 2 * HyperX 16GB DDR4 3200 = 32GB 

Ενα τροφοδοτικό της Thermaltake throughpower grand 850W  RGB

Eναν Μ.2 της samsung 980

και μια υδρόψηξη της artic: liquid freezer II 360 

Ενω έχουν τοποθετηθει όλα σωστα με τις σωστές συνδέσεις με ανάβει το λαμπάκι CPU πανω στην μητρική και ενώ διαβάζει τις RAM και δείχνει να τρέχει ο υπολογιστής δεν μου δείχνει τίποτα στην οθόνη σαν να μην bootαρει 

Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ πολύ 

• Confused 1
Δημοσ.

Μοιαζει με θεμα motherboard αλλά μπορείς να κάνεις αρκετούς ελέγχους

Δοκίμασες με ένα στικ ραμ

Κάρτα γραφικών δεν αναφέρεις, οπότε υποθέτω τρέχεις ενσωματωμένα γραφικά; Δοκίμασε αλλη συνδεσμολογία, κατά προτίμηση displayport αν ειχες hdmi.

Τέλος δοκίμασε με άλλο σκληρο.

Δημοσ.

https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z490-AORUS-MASTER-rev-1x/support#support-cpu

10850k since bios f5. Αν έχει χαμηλότερο bios είναι μάλλον το πρόβλημα σου. Επίσης η έξοδος video μπορεί να είναι ένα θέμα. Γενικά οταν κάνεις νεο build πολλά μπορούν να πάνε στραβά, να μας "κατευθύνεις" λάθος και να σκεφτόμαστε λανθασμένα οτι όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν σωστά.

Ξεκίνα με bios update, δίνω τις περισσότερες πιθανότητες και βλέπουμε

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά το pc του παιδιού ουσιαστικά είναι σαν να μην τροφοδοτείτε καλά από ρεύμα. Δηλαδή: δεν περνούν μπροστά όλοι οι ανεμιστήρες ανάβουν τα λαμπάκια του bios & cpu. Έκανε bios update αλλά ως εκεί δεν ασχολήθηκε παραπάνω. Για γραφικά έχει τα ενσωματωμένα για την ώρα αλλά δεν έδειχνε κάτι στην οθόνη. 

• Confused 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Salpy είπε

Γεια σας παιδιά το pc του παιδιού ουσιαστικά είναι σαν να μην τροφοδοτείτε καλά από ρεύμα. Δηλαδή: δεν περνούν μπροστά όλοι οι ανεμιστήρες ανάβουν τα λαμπάκια του bios & cpu. Έκανε bios update αλλά ως εκεί δεν ασχολήθηκε παραπάνω. Για γραφικά έχει τα ενσωματωμένα για την ώρα αλλά δεν έδειχνε κάτι στην οθόνη. 

Είσαστε γνωστοί;

Δεν αναφέρει πουθενά οτι δεν πήραν τα ανεμιστηράκια, επίσης του ανάβει το λαμπάκι cpu, όπου και δεν αναγνωρίζει, κατά πάσα πιθανότητα γιατί ο 10850k δεν υποστηρίζεται από day one bios(έχω βάλει link από τη σελίδα της μητρικής πιο πάνω). Τα υπόλοιπα, αν δεν είσαστε γνωστοί, δεν κατάλαβα πως τα συμπέρανες.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Είσαστε γνωστοί;

Δεν αναφέρει πουθενά οτι δεν πήραν τα ανεμιστηράκια, επίσης του ανάβει το λαμπάκι cpu, όπου και δεν αναγνωρίζει, κατά πάσα πιθανότητα γιατί ο 10850k δεν υποστηρίζεται από day one bios(έχω βάλει link από τη σελίδα της μητρικής πιο πάνω). Τα υπόλοιπα, αν δεν είσαστε γνωστοί, δεν κατάλαβα πως τα συμπέρανες.

Στην λίστα που έβαλες τον έχει τον 10850κ κανονικά. Φίλοι ήμαστε. Επειδή το παρέλειψε γι'αυτό το έγραψα. Άρα η μία ιδέα είναι με τις ραμ που θα δοκιμάσουμε και μετά να δω και τροφοδοτικό καμία άλλη ιδέα????

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Salpy είπε

Στην λίστα που έβαλες τον έχει τον 10850κ κανονικά. Φίλοι ήμαστε. Επειδή το παρέλειψε γι'αυτό το έγραψα. Άρα η μία ιδέα είναι με τις ραμ που θα δοκιμάσουμε και μετά να δω και τροφοδοτικό καμία άλλη ιδέα????

Κάνατε update to  bios σε f5 τουλάχιστον; Εγώ δεν είπα οτι δεν υποστηρίζεται ο επεξεργαστής από την μητρική αλλά οτι χρειάζεται update bios για να παίξει. Έχει διαδικασία που μπορείς να κάνεις με usb stick και button.

Μετά μπορεί να είναι άπειρα τα πράγματα. Από το να μην έχεις βάλει το καλώδιο στην πρίζα(ακραίο), να έχεις παραλλείψει κάποια σύνδεση μέχρι να μην έχει κουμπώσει οτιδήποτε σωστά. Ακόμη και ελαττωματικό hardware doa παίζει αν είσαι τυχερός.

Εφόσον έχετε σωστό bios, ελέξτε όλες τις συνδέσεις μια προς μια 24pin + cpu4/8 pin, front panel connections, μην παραλλείψετε τίποτα. Μετά μια μια τις μνήμες, χωρίς σκληρό για αρχή και πάει λέγοντας

Βάλτε καμιά φωτό μήπως δούμε κάποιο εξόφθαλμο λάθος, να δείχνει μέσα το κουτί, φωτεινή και καθαρή

Δημοσ.
8 ώρες πριν, nickol-us είπε

Κάνατε update to  bios σε f5 τουλάχιστον; Εγώ δεν είπα οτι δεν υποστηρίζεται ο επεξεργαστής από την μητρική αλλά οτι χρειάζεται update bios για να παίξει. Έχει διαδικασία που μπορείς να κάνεις με usb stick και button.

Μετά μπορεί να είναι άπειρα τα πράγματα. Από το να μην έχεις βάλει το καλώδιο στην πρίζα(ακραίο), να έχεις παραλλείψει κάποια σύνδεση μέχρι να μην έχει κουμπώσει οτιδήποτε σωστά. Ακόμη και ελαττωματικό hardware doa παίζει αν είσαι τυχερός.

Εφόσον έχετε σωστό bios, ελέξτε όλες τις συνδέσεις μια προς μια 24pin + cpu4/8 pin, front panel connections, μην παραλλείψετε τίποτα. Μετά μια μια τις μνήμες, χωρίς σκληρό για αρχή και πάει λέγοντας

Βάλτε καμιά φωτό μήπως δούμε κάποιο εξόφθαλμο λάθος, να δείχνει μέσα το κουτί, φωτεινή και καθαρή

Κάναμε bios update μέσω του κουμπιού που έχει τα καλώδια τα είχαμε δει και ήταν σωστά. Το απόγευμα θα ανεβάσω φωτο 

Δημοσ.

Μπορεις να ζητησεις απο το καταστημα που αγορασες την μητρικη να σου κανει bios update (αφου τους εξηγησεις οτι ειδαλλως δεν μπορει να λειτουργησει με αυτο το cpu...). Ετσι θα τσεκαρεις (και θα αποκλεισεις και απο πιθανη DOA) την μητρικη (αν ειναι συνεννοησιμοι και αγορασες και τη cpu απο το ιδιο καταστημα, ζητα τους να τσεκαρουν και οτι λειτουργει και η cpu - αποκλειεις αλλο ενα κομματι του παζλ).

Εγω πριν απο ολα αυτα θα δοκιμαζα κατι απλο - αλλο HDMI καλωδιο και clear CMOS button - αλλα αφου λες οτι αναβει το led της cpu, μαλλον (και) κατι αλλο συμβαινει...

• Like 1
Δημοσ.

Έκανα Clear cmos και άναψε ο υπολογιστής κανονικά δλδ δεν κάνει τις επανεκκίνησεις που λέγαμε στην αρχή, διαβάζει και τις ραμ   άναψαν τα rgb πάνω τους αλλά το πρόβλημα παραμένει ανάβει το λαμπάκι του cpu και δεν έχω εικόνα 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, kostas16 είπε

Έκανα Clear cmos και άναψε ο υπολογιστής κανονικά δλδ δεν κάνει τις επανεκκίνησεις που λέγαμε στην αρχή, διαβάζει και τις ραμ   άναψαν τα rgb πάνω τους αλλά το πρόβλημα παραμένει ανάβει το λαμπάκι του cpu και δεν έχω εικόνα 

Ή δεν εχει κατσει σωστα η CPU (δεν την αναγνωριζει η μητρικη?)  ή δεν εχει γινει σωστα BIOS update (λεω τα πιο πιθανα που μου ερχονται...), εικονα δινει η CPU ετσι κι αλλιως. Μιλησες με το καταστημα για αυτο που σου πρότεινα παραπάνω?

Δημοσ.

εφόσον έχει εγγύηση πρώτα κατάστημα αν αρχίσουμε να βλέπουμε συνδέσεις, τρέχα γύρευε

Δημοσ.

Τα έχω βάλει και τα 2 eps πάνω στην μητρική κανονικά και έχω βγάλει και εχω βάλει τον επεξεργαστή 2 φορές και είδα για τυχόν στραβομενα πινάκια αλλά είναι όλα οκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...