Προς το περιεχόμενο

Horizon Forbidden West [PS4][PS5]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, spartan29gr είπε

Σοβαρα τωρα?Κοιταμε  user score  στο μετακριτικ?Captain America Lol GIF by mtv

Και το 7.5 που εχει φτασει τωρα παλι δεν ειναι υποκειμενικο αν το παμε ετσι

Δε θυμάμαι ποιος, έγραψε στο νήμα του cyberpunk ότι περιμένει verdict από digital foundry για να δει αν θα το παίξει σε ps5 ή xsx. Εγώ περιμένω αν το ign μου επιτρέψει να το αγοράσω για ps5 🤣

Επεξ/σία από tsakonass
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 720
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, chek2fire είπε

καλά εγώ πάντα τα κοιτάω τα user review στο metacritic αλλά μέχρι στιγμής το game με έχει συναρπάσει ιδίως η χρωματική του παλέτα και η απόδοση της σε oled

gaTaA3J.jpeg

Άσχετο αλλά ποιο είναι το ρολόι που έχεις δίπλα στον ενισχυτή? Ψάχνω κάτι παρόμοιο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, chek2fire είπε

καλά εγώ πάντα τα κοιτάω τα user review στο metacritic αλλά μέχρι στιγμής το game με έχει συναρπάσει ιδίως η χρωματική του παλέτα και η απόδοση της σε oled

gaTaA3J.jpeg

Off-topic:

Spoiler

Ποιο πικαπ έχεις; 😛

Δημοσ.
7 ώρες πριν, DiAvOl είπε

Ναι γιατί να μην το κοιτάξουμε ;

Γιατί το παιχνίδι (όπως και η συντριπτική πλειοψηφία όσων κυκλοφορούν) δεν είναι για 0; Γιατί user score μπορεί να βάλει ο καθένας δίχως να "γράψει" δευτερόλεπτο σ' ένα παιχνίδι (βέβαια, εδώ ούτε τα μέσα, πολλές φορές, δεν τερματίζουν τα παιχνίδια που είναι η δουλειά τους, υποτίθεται), με αμφισβητούμενα, μη αντικειμενικά και, τις περισσότερες φορές, άσχετα κριτήρια;

Spoiler

Το User Score του MC δεν έχει κανένα απολύτως νόημα στην παρούσα του μορφή. Μια απλή ανάγνωση των περιγραφών (κυρίως στα δύο άκρα, 0 και 10) αρκεί για να το αντιληφθεί κάποιος. Εδώ σε περιπτώσεις που αποτελεί ένδειξη πως κάτι δεν πάει καλά (πχ. τα MTX, το copy pasta των ετήσιων κυκλοφοριών, unplayable κυκλοφορίες κ.λπ.) δεν αποτελεί ένα αξιόπιστο εργαλείο.

/off-topic

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kosmsamo είπε

Γιατί το παιχνίδι (όπως και η συντριπτική πλειοψηφία όσων κυκλοφορούν) δεν είναι για 0; Γιατί user score μπορεί να βάλει ο καθένας δίχως να "γράψει" δευτερόλεπτο σ' ένα παιχνίδι (βέβαια, εδώ ούτε τα μέσα, πολλές φορές, δεν τερματίζουν τα παιχνίδια που είναι η δουλειά τους, υποτίθεται), με αμφισβητούμενα, μη αντικειμενικά και, τις περισσότερες φορές, άσχετα κριτήρια;

Απόκρυψη περιεχομένων

Το User Score του MC δεν έχει κανένα απολύτως νόημα στην παρούσα του μορφή. Μια απλή ανάγνωση των περιγραφών (κυρίως στα δύο άκρα, 0 και 10) αρκεί για να το αντιληφθεί κάποιος. Εδώ σε περιπτώσεις που αποτελεί ένδειξη πως κάτι δεν πάει καλά (πχ. τα MTX, το copy pasta των ετήσιων κυκλοφοριών, unplayable κυκλοφορίες κ.λπ.) δεν αποτελεί ένα αξιόπιστο εργαλείο.

/off-topic

Όπως δεν είναι και για 10 έτσι; Αυτά τα σκορ κάνουν balance μεταξύ τους.

Μπορείς να κοιτάς αυτά που είναι 5-8 και να διαβάσεις σχόλια, γι' αυτό είναι μέσος όρος η βαθμολογία. Θυμάμαι πχ σε παιχνίδια όπως το God of War και Ghost of Tsushima που είχα μέσο όρο > 9.

Γενικά, το 0 μπορεί να μην αντικατοπτρίζει το παιχνίδι, αλλά την σύγχυση αυτού που το έπαιξε. Περίμενες πχ. ένα game του 10 και απογοητεύτηκες και το βάζεις 0 επειδή έχει bugs. Άρα πχ. όταν βλέπεις ένα 6 σε παιχνίδι τύπου Cyberpunk, καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος έχει τσατιστεί λόγω bugs. Τώρα η βαθμολογία του ανέβηκε στο 7.1.

Η βαθμολογία του καθενός είναι υποκειμενική. Στο IMDB δεν βλέπεις βαθμολογίες; Στο amazon δεν λαμβάνεις υπόψιν το score (εκεί όπου ο άλλος βάζει 1 αστέρι επειδή η κούτα είχε ένα χτυπημακτάκι);

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, DiAvOl είπε

Όπως δεν είναι και για 10 έτσι; Αυτά τα σκορ κάνουν balance μεταξύ τους.

Δεν ξέρω για τι είναι ακόμα, με τέσσερις ώρες playtime. Σίγουρα όμως κυμαίνεται πιο κοντά στο 10 από ό,τι στο 0. Άρα δεν εξισορροπούνται ακριβώς. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν 10αρια με περιγραφή "ταδε πλατφόρμα sux".

Για τα υπόλοιπα, για να μην ξεφεύγουμε off, τα είπα πιο πάνω. Όταν το MC αρχίσει να κάνει χρήση των διαφόρων API για τα user scores και φτάσει σε ένα πιο "steam reviews" επίπεδο, τότε θα μπορούμε να το πάρουμε λίγο περισσότερο στα σοβαρά.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Προσωπικά τα critics σκορ ήταν πολύ πιο κοντά στα δική μου κρίση παρά των users,ειδικά στο gaming.

Δυστυχώς η κοινότητα έχει πολύ τοξικό κόσμο που γράφει για να τιμωρεί και μόνο επειδή κάτι δεν ήταν στα γούστα του.Οντως δεν είναι το παιχνίδι για 10 αλλά είναι πολύ πιο κοντά εκεί παρά στο 0...Είμαι κοντά στις 7 ώρες και είναι ένα άκρως βελτιωμένο sequel σε ο,τι έχω δει μέχρι τώρα.Οποτε είμαι κοντά στο 9 που δίνει η πλειοψηφία των critics.

Απορώ με αυτούς που κράζουν τόσο πολύ το performance mode πάντως..Τόσο χάλια τους φαίνεται οπτικά?Εγώ είμαι ενθουσιασμένος και το quality δείχνει πολύ ατσουμπαλο για εναλλακτική..

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kosmsamo είπε

Δεν ξέρω για τι είναι ακόμα, με τέσσερις ώρες playtime. Σίγουρα όμως κυμαίνεται πιο κοντά στο 10 από ό,τι στο 0. Άρα δεν εξισορροπούνται ακριβώς. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν 10αρια με περιγραφή "ταδε πλατφόρμα sux".

Για τα υπόλοιπα, για να μην ξεφεύγουμε off, τα είπα πιο πάνω. Όταν το MC αρχίσει να κάνει χρήση των διαφόρων API για τα user scores και φτάσει σε ένα πιο "steam reviews" επίπεδο, τότε θα μπορούμε να το πάρουμε λίγο περισσότερο στα σοβαρά.

Μακάρι να είναι ποιο κοντά στο 10. Είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ καλό το παιχνίδι, από την στιγμή που γίνεται open world τουλάχιστον, και θα περιμένω να διορθώσουν bugs πριν το συνεχίσω.

2 λεπτά πριν, George7Byron είπε

Προσωπικά τα critics σκορ ήταν πολύ πιο κοντά στα δική μου κρίση παρά των users,ειδικά στο gaming.

Δυστυχώς η κοινότητα έχει πολύ τοξικό κόσμο που γράφει για να τιμωρεί και μόνο επειδή κάτι δεν ήταν στα γούστα του.Οντως δεν είναι το παιχνίδι για 10 αλλά είναι πολύ πιο κοντά εκεί παρά στο 0...Είμαι κοντά στις 7 ώρες και είναι ένα άκρως βελτιωμένο sequel σε ο,τι έχω δει μέχρι τώρα.Οποτε είμαι κοντά στο 9 που δίνει η πλειοψηφία των critics.

Απορώ με αυτούς που κράζουν τόσο πολύ το performance mode πάντως..Τόσο χάλια τους φαίνεται οπτικά?Εγώ είμαι ενθουσιασμένος και το quality δείχνει πολύ ατσουμπαλο για εναλλακτική..

Εγώ προσωπικά με αυτά που είδα τουλάχιστον στην εισαγωγή θα του έβαζα ένα 7 (δες σε προηγούμενη σελίδα τα αρνητικά που έγραψα). Είναι λίγο underwhelming σε σχέση με το πρώτο που σου έδινε αυτό το wow factor από το πρώτο λεπτό. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες σχετικά με την τοξικότητα. Εγώ όταν διαβάζω κριτικές πάντα πιάνω τα 7αρια και 8άρια και διαβάζω τα σχόλια για να βγάλω συμπέρασμα. Αλλά ας μην βγούμε off-topic όπως έγραψε ο φίλος πριν.

Προφανώς και αυτό δεν είναι το τελικό "σκορ", θα αλλάζει συνεχώς (προς το καλύτερο ελπίζω).

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ilias78 είπε

Άσχετο αλλά ποιο είναι το ρολόι που έχεις δίπλα στον ενισχυτή? Ψάχνω κάτι παρόμοιο.

Spoiler

δεν είναι ρολόι αλλά media server για μουσική το logitech squeezebox

4 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

Off-topic:

Απόκρυψη περιεχομένων

Ποιο πικαπ έχεις; 😛

Spoiler

Roksan Radius

Εβαλα και το πρώτο game μια και το έχει και το plus για να δω λίγο πολύ το  στορυ και πιο πολύ να συνδέσω την αρχή της ιστορίας με το τωρινό αν και έτσι όπως την παρουσιάζει το δεύτερο μέχρι τώρα δεν χρειάζεται νομίζω κάποιος να έχει παίξει οπωσδήποτε το πρώτο game.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ολα τα κριτικοsite  οπως το MC θα πρεπει να δινουν user review ενα 48ωρο μετα τουλαχιστον απο την κυκλοφορια , εχει θεματα αρκετα αλα διορθωνονται ολα με patch. Αν για καποιον αυτα του το κανουν το παιχνιδι μη ευχαριστο , καλο ειναι να περιμενει να βγουν μερικα patch.. Βλ. Days Gone που και εκει ειχε θεματα (δεν εχει τετοια το HFW) και με τα patch εγινε αλλο παιχνιδι και ειναι Must play αν σ αρεσει το ειδος και το concept.Κατα τ αλλα λογω περιορισμενου χρονου και γω μολις ειμαι καθοδον για την δυση.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτο που εχει δυσκολεψει εμενα ειναι το συστημα μαχης του παντως. Δεν θυμαμαι απ'εξω ο καθε εχθρος και το καθε κομματι του σε τι ειδος damage ειναι τρωτα και φυσικα δεν προκειται να κανω focus στην ωρα της μαχης και να scrollαρω μεταξυ των parts του. Επισης, εκει πχ που ειμαι καμουφλαρισμενος και μπορω να δω τι οπλο ειναι καλυτερο, ανοιγω το weapon wheel μονο και μονο για να δω οτι το οπλο εκεινο δεν το εχω equipped...Οποτε αυτο που κανω ειναι να παιζω με τα βασικα βελη και απλα βαραω οτι μου φαινεται οτι μπορει να αποσπαστει..

Δημοσ.

Είμαι πάνω από 10 ώρες και μπορώ να πω ότι είναι βελτιωμένο σε όλους τους τομείς σε σχέση με το πρώτο. Τα διαφορετικά biomes είναι πολύ καλοσχεδιασμένα και σε προδιαθέτουν να τα εξερευνήσεις. Γενικά όπου και να βρίσκομαι στο χάρτη, πάντα υπάρχει κάτι να μου τραβήξει την προσοχή από το main path.

Ένα μικρό tip, φροντίστε να πάρετε όσο πιο νωρίς μπορείτε την breathing mask για να εξερευνήσετε τους βυθούς. Αξίζει πραγματικά. 

Τα side quests μόνο μου φαίνονται λίγο αδιάφορα. Θα προτιμούσα να εστίαζαν περισσότερο επάνω στο lore αντί στα αδιάφορα, κλισέ προσωπικά προβλήματα και τις διαμάχες των npc's. 

Μετά την πολύωρη εισαγωγή ανοίγει πραγματικά ο χάρτης και φαίνεται η δουλειά που έχει πέσει. Καμία σχέση με "dlc του Zero Dawn" που ανέφερε ένας χρήστης μερικές σελίδες πιο πριν. Αλίμονο αν ισχύει αυτό για το Forbidden West τότε για άλλα παιχνίδια τι πρέπει να λέμε?

Τεχνικός τομέας, για μένα είναι στο top 3 των PS5 games μέχρι στιγμή. Υπάρχουν σκηνές που καθηλώνουν και όχι, τα Uncharted 4 και TLOU 2 δεν μπορούν να το φτάσουν. Αυτό που μου κάνει εντύπωση οπτικά είναι η πυκνότητα λεπτομέρειας του παιχνιδιού. Πολύ υψηλή γεωμετρία, υφές μεγάλης ανάλυσης, πλούσιο foliage σε σημείο υπερβολής, ζωντανή χρωματική παλέτα που σε συνδυασμό με το PBR δίνει ρέστα.

Ο φωτισμός ίσως διχάσει κάποιους καθώς ώντας ανοιχτού κόσμου υπάρχουν μερικές συνθήκες που δεν μπορούν να αποδοθούν πολύ ικανοποιητικά αλλά και πάλι καταφέρνει να εντυπωσιάσει ως σύνολο αν αναλογιστούμε την έκταση του χάρτη. Καμία σχέση με οποιαδήποτε μετριότητα τύπου Assassin's Creed. Ειδικά ο ουρανός είναι υπέροχος, με τις απόκοσμες καταιγίδες στον ορίζοντα που στροβιλίζουν. 

Το μόνο που χαλάει λίγο την οπτική εμπειρία είναι το ΑΑ που είπαμε ήδη. 

Τέλος για όσους έχουν LG OLED, προτείνω να ρίξετε τα highlights στο -5 για να αποφύγετε το white crush των λεπτομεριών. Αυτό με HGiG βέβαια γιατί με dynamic tone mapping κάνει ό,τι θέλει η TV αγνόωντας σε μεγάλο βαθμό τα settings.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

@D.Luffy αν και μπορεί να το έχεις δει,συμφωνείς με αυτήν την κριτική πάνω στον τεχνικό τομέα?Γενικά νιώθω ότι τρώει πολύ κράξιμο ,κάτι που πάνω στο 7 Ώρο που είμαι δεν συμφωνω..Τόσο ανεκπαίδευτο μάτι έχω?

https://youtu.be/47JLxgfwWnM

Παίζω σε c9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...