Προς το περιεχόμενο

Οι Microsoft και Qualcomm συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα Windows on ARM developer PC

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Microsoft συνεργάστηκε με την Qualcomm για να δημιουργήσουν ένα Windows on ARM dev kit για developers.

Το ιδιαίτερα μικρού μεγέθους PC θα ξεκινήσει να πωλείται στο Microsoft Store από αυτό το καλοκαίρι και έχει σχεδιαστεί να είναι ιδιαίτερα οικονομικό ώστε το κόστος του να ενθαρρύνει τους developers να δημιουργήσουν -ή να μεταφέρουν- εφαρμογές ARM64 στα Snapdragon-based PCs.

20210527_010753.jpg.65b43ad355919f2a25aac3a3991894d2.jpg.129cc0114c4bcd67862ec82aada66585.jpg

Μέχρι σήμερα, οι developers ήταν αναγκασμένοι να αγοράζουν συσκευές όπως το Surface Pro X για να δοκιμάζουν πλήρως τα ARM64 apps στα Windows. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόστος του Surface Pro X ξεκινάει από τα $999, η έλευση του νέου αυτού dev kit αποτελεί μία εξαιρετική λύση για τους developers. Οι δύο εταιρείες δεν ανακοίνωσαν ακόμα το κόστος του dev kit ωστόσο υποσχέθηκαν ότι θα είναι αρκετά πιο οικονομικό από αυτό που μπορούν να αγοράσουν σήμερα οι developers.

«Αυτό το developer kit αποτελεί μία οικονομικότερη εναλλακτική λύση σε άλλες εμπορικές και καταναλωτικές συσκευές» δήλωσε ο Miguel Nunes, Senior Director of Product Management στην Qualcomm. «Χάρη στη μικρότερη διαμόρφωση desktop, αυτό το kit δίνει στους developers μεγαλύτερη ευελιξία από τις επιλογές notebook που έχουν αυτή την ώρα στη διάθεση τους και σε χαμηλότερη τιμή».

Η ανακοίνωση του dev kit συνάδει με την αποκάλυψη του 2ης γενιάς επεξεργαστή Snapdragon 7c της Qualcomm, ο οποίος έχει σχεδιαστεί ειδικά για Windows PCs και Chromebooks και είναι υψηλότερα χρονισμένος από τον 1ης γενιάς επεξεργαστή.

Το dev kit επίσης θα βοηθήσει τους developers να δοκιμάσουν το νέο x64 app emulation για τα Windows στην αρχιτεκτονική ARM. Η συγκεκριμένη δυνατότητα διατέθηκε δοκιμαστικά για τα Windows τον περασμένο Δεκέμβριο και επιτρέπει στους χρήστες να εκτελέσουν apps 64-bit που δεν έχουν γίνει ακόμα compiled για συσκευές με επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM ακόμα. Αυτό το νέο emulation layer αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην συμβατότητα των apps στα Windows on ARM μόλις διατεθεί πλήρως στους τελικούς χρήστες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλα μπας και ξυπνήσουνε και δούμε και καμία απάντηση!!!

ΥΓ: Κάτι μου λέει ότι είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται για arm υπολογιστή με Windows… 🤣

• Like 2

6 λεπτά πριν, AtiX είπε

ΥΓ: Κάτι μου λέει ότι είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται για arm υπολογιστή με Windows… 🤣

+1

6 λεπτά πριν, AtiX είπε

πάρε mac mini και βάλε parallels 😁

• Like 1

12 λεπτά πριν, AtiX είπε

οχι δεν εισαι. ο μισός πλανήτης θέλει ενα τέτοιου μεγέθους pcάκι για να κάνει ακριβώς οτι κάνει και σήμερα (εκτος απο τους gaymerzzz) με μικρο κοστος.

• Like 4

5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

οχι δεν εισαι. ο μισός πλανήτης θέλει ενα τέτοιου μεγέθους pcάκι για να κάνει ακριβώς οτι κάνει και σήμερα (εκτος απο τους gaymerzzz) με μικρο κοστος.

Ο μισός πλανήτης τότε μάλλον δεν διαβάζει και δεν έχει ιδέα για τα NUCs που υπάρχουν εδώ και ~5 χρόνια

• Like 9
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Phoenix4 είπε

Ο μισός πλανήτης τότε μάλλον δεν διαβάζει και δεν έχει ιδέα για τα NUCs που υπάρχουν εδώ και ~5 χρόνια

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο… λάτρης των shuttle και αγοράς αρκετών μοντέλων πριν χρόνια, τα προβλήματα ήταν αρκετά πχ κάψιμο τροφοδοτικών, υψηλές θερμοκρασίες κλπ…

8 λεπτά πριν, panagiotisgr1 είπε

Η στιγμή που συγκρίνεις τον 7c με το M1 και λες γιατί αυτή η MS δεν φτιάχνει τους δικούς της. Δεν είναι ότι δεν μπορεί. 

Καλά και η Apple με τον Α12x έδωσε τα πρώτα κιτ, οπότε μην βασίζεσαι σε αυτό σίγουρα η Qualcomm έχει στα σκαριά καλύτερο επεξεργαστή…

Επεξ/σία από AtiX

17 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο… λάτρης των shuttle και αγοράς αρκετών μοντέλων πριν χρόνια, τα προβλήματα ήταν αρκετά πχ κάψιμο τροφοδοτικών, υψηλές θερμοκρασίες κλπ…

Όσα NUC έχω δει δεν είχαν ποτέ τέτοιο θέμα ή γενικά κάποιο θέμα σημαντικό. Ήταν μια χαρά, έπαιρνες αυτό που ψώνιζες.

Και άμα ένα NUC πάει ένα ~500αρι φαντάσου πόσο θα πάει ένα με Snapdragon...

5 λεπτά πριν, Phoenix4 είπε

Όσα NUC έχω δει δεν είχαν ποτέ τέτοιο θέμα ή γενικά κάποιο θέμα σημαντικό. Ήταν μια χαρά, έπαιρνες αυτό που ψώνιζες.

Δεν νομίζω να το δώσουν ακριβότερα από ότι έδωσε η Apple το δικό της…..

https://appleinsider.com/articles/20/06/23/compared-apples-developer-transition-kit-versus-mac-mini

17 λεπτά πριν, Phoenix4 είπε

άλλο τo nuc που θες ενα 300άρι και δεν ειναι αρμ και άλλo αυτο που έκανε το DeX ή το Continuum.

30 λεπτά πριν, Phoenix4 είπε

Ναι στα NUC ήταν κάπως πιο υποφερτές οι θερμοκρασίες, αλλά και πάλι δημιουργούσαν προβλήματα ειδικά αν το λειτουργούσες πάρα πολλές ώρες…

2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ναι στα NUC ήταν κάπως πιο υποφερτές οι θερμοκρασίες, αλλά και πάλι δημιουργούσαν προβλήματα ειδικά αν το λειτουργούσες πάρα πολλές ώρες…

24/7 τα έχω (και φτηνά/μικρά μοντέλα και mid) και δεν έχουν κανένα θέμα..

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

24/7 τα έχω (και φτηνά/μικρά μοντέλα και mid) και δεν έχουν κανένα θέμα..

Πιθανόν να έπεσα σε προβληματικά προϊόντα… τι να πω…

Επεξ/σία από AtiX

20 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

άλλο τo nuc που θες ενα 300άρι και δεν ειναι αρμ και άλλo αυτο που έκανε το DeX ή το Continuum.

Τον μέσο χρήστη τι τον νοιάζει άμα είναι ARM ή x86 δεν ξέρει καν τι είναι αυτά. Αυτό που τον νοιάζει είναι να κάνει την δουλειά του χωρίς να αλλάξουν και πολλά δηλαδή όπως ήξερε πριν. Τώρα αυτά που είναι και ARM καλό emulation... απόδοση meh λογικά.

NUC υπάρχουν εδώ και χρόνια, όποιος θέλει Desktop PC σε μέγεθος 1.5L Router μπορούσε και μπορεί να πάρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...