Προς το περιεχόμενο

Οι υπηρεσίες της Google επιστρέφουν στις συσκευές της Honor

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Η "μαγικές" λέξεις εδώ είναι:

Σχεδόν όλοι: δηλαδή όλοι οι χρήστες χωρίς τους κινέζους και μερικές άλλες χώρες. Πόσοι είναι μωρέ; 2 δις; Σιγά...

Προσωπικά: σωστά μιλάς για τον εαυτό σου. Μείνε εκεί και μην το γενικεύεις.

Αυτά που γραφείς είναι προσωπικές προτιμήσεις. Σεβαστό. Προσωπικά έχω να χρησιμοποιήσω Google services περίπου 4 χρόνια τώρα. Είμαι επαγγελματίας και για όλες τις εφαρμογές της Google έχω βρει εναλλακτικές. Εκτός απο το επαγγελματικό μου site,  αλλά εκεί θα πληρώσω.

Αυτό που παρατήρησα είναι διαφορά στην ταχύτητα, ειδικά σε φτηνά μοντέλα, και μπαταρία +50% (κυριολεκτικά το εννοώ). Κινητά μιας ημέρας μπαταρίας πάνε πάνω απο 1,5 και η απόδοση έχει διαφορά που φαίνεται άνετα με το μάτι.

Βέβαια, κατανοώ οτι ο καθένας κάνει τη δουλειά του με το δικο του τροπο και δεν είναι θέμα σωστού και λάθους. Οπότε δε μπορώ να κρίνω αρνητικά κανέναν γι αυτό.

Αν υπήρχαν εναλλακτικές για όλα, τα κινητά της Huawei θα ήταν διαμάντια. Πήρα το Ρ40 της γυναίκας μια βδομάδα.. Δε με νοιάζουν τόσο οι εφαρμογές της google, μπορώ να βρω και γω εναλλακτικές. Όμως εφαρμογές όπως winbank, microsoft teams, adobe suite και κανα 2 άλλες ακόμα δε γίνεται να μην υπάρχουν. Επίσης το χειρότερό μου ήταν η εφαρμογή του ebay. Δε γίνεται δουλειά μέσω browser. Κρίμα πραγματικά.. Το λάτρεψα το κινητό από όλες τις πλευρές. Εννοείται όσοι λένε για λύσεις τύπου gspace , dualspace, ή downgrade και custom rom πρέπει να είναι τρελοί. Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω στοιχεία τράπεζας, κάρτας κτλ σε εφαρμογή που δεν παρέχει καμιά ασφάλεια.

Όσο για την μπαταρία, συμφωνώ 100%.

Επεξ/σία από djdidi
  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Ορισμένοι γράφουν σαν παλαιοημερολογητες.. Ειναι ποτέ δυνατόν να υποστηρίζεις οτι "δε χρειαζόμαστε Google services" και η αντίθετη αποψη είναι "προσωπικές απόψεις" οταν τα Huawei στην Ελλάδα (και παντού πλην Κίνας βασικά που ποτε δεν είχαν έτσι και αλλιώς) πέσαν σε πωλήσεις 95-99%? 

Η πραγματικότητα αποδεικνύει αν είναι ή δεν είναι απαραίτητες οι gaps για το 95%, και όποιος αρνηται να το παραδεχθεί, ειναι θέμα ιατρικής από εκεί και πέρα.. Ποσο μάλλον που η είδηση είναι οτι η Huawei ΠΟΎΛΗΣΕ τη θυγατρική της, ακριβώς για να βάλει gaps γιατί δεν τα έπαιρνε κανένας. 

Και εγω μπορώ να ζησω χωρίς gaps. Το εχω κανει σε custom roms. So what? Το 95% δεν μπορεί. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Εδώ πάντως ελλαδιτσα  είχαν τα πιο πολλες επιστροφές. Έφτασε το Skroutz στον κατάλογο προϊόντων της Huawei να γράφει δεν υποστηρίζει εφαρμογές Google services. Για τον απλό χρήστη δεν είναι εύκολο να κατεβάζει εναλλακτικες από store πχ Huaweitube. Θέλει YouTube. Θέλει χάρτες Google. Πρέπει ο ίδιος να προβάλεις αντίσταση για να δυσκολέψεις τον εαυτό σου. Ιδεολογικά κυρίως κατά της Google.

Πιο πολύ φασαρία και ταλαιπωρία τρως και πας σε Xiaomi αναγκαστικά σε αυτά τα λεφτά.

Συμφωνώ για την Ελλάδα. Διαφωνώ στα υπόλοιπα. Είναι επιλογή και τροπος ζωής. Δεν είναι ταλαιπωρία να ζεις χωρίς Google όταν εξαρχής εχεις στήσει τη ζωή και τη δουλεια σου χωρίς αυτή.

Είναι σαν να λες οτι αυτοι που κανουν υγιεινή ζωή ταλαιπωρούνται που αθλούνται και προσέχουν τη διατροφή τους σε σχέση με αυτους που ζουν σε ενα καναπέ με πιτόγυρα.

3 ώρες πριν, djdidi είπε

Αν υπήρχαν εναλλακτικές για όλα, τα κινητά της Huawei θα ήταν διαμάντια. Πήρα το Ρ40 της γυναίκας μια βδομάδα.. Δε με νοιάζουν τόσο οι εφαρμογές της google, μπορώ να βρω και γω εναλλακτικές. Όμως εφαρμογές όπως winbank, microsoft teams, adobe suite και κανα 2 άλλες ακόμα δε γίνεται να μην υπάρχουν. Επίσης το χειρότερό μου ήταν η εφαρμογή του ebay. Δε γίνεται δουλειά μέσω browser. Κρίμα πραγματικά.. Το λάτρεψα το κινητό από όλες τις πλευρές. Εννοείται όσοι λένε για λύσεις τύπου gspace , dualspace, ή downgrade και custom rom πρέπει να είναι τρελοί. Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω στοιχεία τράπεζας, κάρτας κτλ σε εφαρμογή που δεν παρέχει καμιά ασφάλεια.

Όσο για την μπαταρία, συμφωνώ 100%.

Για οτι υπάρχει σε site δεν κατεβάζω εφαρμογή. Απλά βγάζω συντόμευση της σελίδας στη επιφάνεια εργασίας. Μπορώ να αποθήκευσω και τους κωδικούς για πιο γρήγορη σύνδεση. Έτσι δε χρειάζομαι εφαρμογές που καταναλώνουν πόρους, μπαταρία και τρέχουν στο παρασκήνιο.

Το winbank δουλεύει μια χαρά σε lineage os. Επιπλέον, δε βάζω ποτέ τα στοιχεία τράπεζας σε οποιοδήποτε κινητό μου. Αυτές τις δουλειές τις κάνω μονο απο PC για λόγους ασφαλείας.

Τελος, σοβαρή δουλεια κάνω μονο απο PC. Η μικρή οθονουλα του κινητού και το περιβάλλον αφής δεν συγκρίνονται με πληκτρολόγιο και ποντίκι στον τομέα της παραγωγικότητας, εκτός κι αν κάποιος έχει πολύ ελεύθερο χρονο.

Δεν είναι μονο η μπαταρία, αλλά και όλη η συμπεριφορά της συσκευής, ειδικα αν είναι χαμηλών δυνατοτήτων.

3 ώρες πριν, aypnia είπε

Γιατί δεν έχουν την επιλογή να τα χρησιμοποιήσουν. Δεν το κάνουν γιατί δεν πάνε το Γούγλη όπως εσύ.

Και δεν πάνε σε ενναλακτικές σαν αυτές που νομίζεις, πάνε σε Βaidu και Yandex που μπροστά τους ο Γούγλης είναι γατάκι.

Και όσον αφορά τις μπαταρίες κλπ, δεν φταίει για όλα ο Γούγλης.

Τα κινητά έρχονται και με τα apps, τα stores, τα services του κατασκευαστή του κινητού πέρα του Γούγλη.

Αν βγάλεις του κατασκευαστή και κρατήσεις μόνο του Γούγλη, μάντεψε τι θα γίνει, μπαταρία +50%.

Θα το καταλάβεις αν πιάσεις ποτέ στα χέρια σου Pixel όπου δεν έχει apps, stores, services εις διπλούν, και του κατασκευαστή και του Γούγλη.

Που ακόμη και με τη μπαταριούλα που βάζουν σε αυτά μιας ημέρας μπαταρίας πάει πάνω απο 1,5.

Τι να κάνουμε, για σένα το πρόβλημα της μπαταρίας είναι ο Γούγλης γιατί δεν τον πας, για κάποιον άλλον που τον πάει το πρόβλημα του είναι η προεγκατεστημένη σαβούρα της Huawei.

Γούστα είναι αυτά...

Γιατί εγώ έχω την επιλογή να ΜΗΝ το χρησιμοποίησω; Όλοι συμφωνούμε οτι οι custom Roms είναι για λίγους και στην Ελλάδα οι συσκευές έρχονται εδώ και χρόνια με Gapps προ εγκατεστημένες. Γι αυτό και ο κόσμος έχει μαθει να ζει με αυτές. Την ίδια "ευκολία" έχουν και αυτοί στο να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές της Google. Τρόποι υπάρχουν για όποιον θέλει, όμως ΔΕΝ μπαίνουν στον κόπο γιατί τους είναι πιο έυκολο να φτιάξουν τη ζωή τους με αυτά που τους δίνονται, ακριβώς όπως και αυτοί που έχουν μάθει με τις υπηρεσίες της Google. Η Huawei όντως δεν εχει gapps, αλλά ο κόσμος έχει μάθει να ζει με αυτές γιατί από την αρχή του Android υπήρχαν εκεί. 

Είμαι λογιστής, οποτε εχω μάθει να μην μισώ καμια εταιρεία. Τη δουλεια της παει να κανει και τα συμφέροντα της εξυπηρετεί σε αυτό δε διαφέρει καμια εταιρεια με την αλλη. Για εμένα ΟΛΕΣ οι εταιρείες είναι ίδιες: κοιτάζουν το κέρδος και τα συμφέροντά τους. Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι που βρίσκω ανθρώπους αρκετά αφελείς, ώστε να πιστεύουν ότι κάποιες από αυτές τους σκέφτονται και θέλουν το καλό τους...

Δεν συμφωνω σαν καταναλωτής με τον τρόπο που βγάζει χρήματα και δεν την προτιμω. Όταν πληρώνω για μια συσκευή θέλω να δουλεύει για μενα, όχι να τρώει ενα 30% μπαταρία και ενα 20% επεξεργαστική ισχύος η Google και άλλο ενα 15-20% το bloatware του κατασκευαστή.

Χίλιες φορες θα προτιμούσα να με χρεώνει ενα ποσο για τις υπηρεσίες τις και να μην κανει data mining.

Υπάρχει και το duckduckgo, Qwant, Mojeek και αλλά. Μη μου φέρνεις παράδειγμα τους χειροτερους, όταν υπαρχουν πολύ καλύτεροι.

Τo οτι καποιες εταιρείες κατασκευαστών έχουν αρκετό bloatware σημαίνει οτι η Google είναι οκ; Δε συμφωνώ.

Έχω πιασει. Βάλτο δίπλα πχ σε ενα Arrow os ή ενα lineage os (δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ bloatware, Google ή κατασκευαστή) και συγκρινε απόδοση και μπαταρία και μετά ξανάγραψε... Ειδικά σε χαμηλού επιπέδου hardware και όχι το πολύ καλό ως κορυφαίο που χρησιμοποιεί η Google στα Pixel...

Είμαι λογιστής και έχω μαθει να μην αντιπαθω ή συμπαθώ καμια εταιρεια. Τη δουλεια μου κοιτάζω να κάνω και διαλεγω αυτό που με βοηθάει να την κάνω καλύτερα.

Δεν έχω πρόβλημα με την Google. Για την ακρίβεια ξεκίνησα συνδρομή για επαγγελματικό site για την επιχείρησή με επι πληρωμή. Σαν καταναλωτής δε μου κανει, όχι σαν πελάτης (επαγγελματίας). Άλλα ζητάω απο τη συσκευή μου (πχ ταχύτητα, μπαταρία) και δεν τα δίνει.

1 ώρα πριν, oldnew είπε

Ορισμένοι γράφουν σαν παλαιοημερολογητες.. Ειναι ποτέ δυνατόν να υποστηρίζεις οτι "δε χρειαζόμαστε Google services" και η αντίθετη αποψη είναι "προσωπικές απόψεις" οταν τα Huawei στην Ελλάδα (και παντού πλην Κίνας βασικά που ποτε δεν είχαν έτσι και αλλιώς) πέσαν σε πωλήσεις 95-99%? 

Η πραγματικότητα αποδεικνύει αν είναι ή δεν είναι απαραίτητες οι gaps για το 95%, και όποιος αρνηται να το παραδεχθεί, ειναι θέμα ιατρικής από εκεί και πέρα.. Ποσο μάλλον που η είδηση είναι οτι η Huawei ΠΟΎΛΗΣΕ τη θυγατρική της, ακριβώς για να βάλει gaps γιατί δεν τα έπαιρνε κανένας. 

Και εγω μπορώ να ζησω χωρίς gaps. Το εχω κανει σε custom roms. So what? Το 95% δεν μπορεί. 

Αυτό πoυ γραφείς δεν έχει λογική. Το 90% των ανθρώπων του "πολιτισμένου" κόσμου είναι παχύσαρκοι, αρα η παχυσαρκία δεν είναι επιλογή, αλλά αναγκη...

Ωραία λογική... 

Φυσικά είναι πιο βολικό να παραγγείλεις πιτόγυρα από το να πας να αγοράσεις σωστό φαγητό και να το μαγειρέψεις.

Είναι αυτονόητο ότι είναι πιο άνετο και βολικό να κάθεσαι στον καναπέ και να βλέπεις ταινίες ή να παίζεις σε παιχνιδοκονσόλα από το να βγεις για άθληση.

Σε αυτό δε διαφωνεί κανένας. Μάντεψε, όμως, ποια από τα παραπάνω είναι τελικά καλά για την υγεία σου και την ποιότητα ζωής σου: τα "βολικά" ή τα "ζόρικα";

Η Huawei έκανε ένα λάθος: έχασε την Google, αλλά δε θέλησε να το εκμεταλλευτεί για να προβάλει μια πιο "privacy friendly" τακτική. Μια χαρά trackers έχουν και οι δικές της εφαρμογές. Άρα ο καταναλωτής που έχει συνηθίσει τη Google ΔΕΝ θα την πριτιμήσει και όσοι δεν θέλουν Google ΔΕΝ θα την προτιμήσουν γιατί δεν παρέχει περισσότερη ιδιωτικότητα, απλά στη θέση της Google βάζει τον εαυτό της... Σε αυτό θα μπορούσε να μάθει κάτι από την διαφημιστική καμπάνια της Apple τα τελευταία χρόνια...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1

11 λεπτά πριν, Marduk1 είπε

τα google ειναι απαραιτητα σε ολες τις συσκευες..μην κρυβομαστε!!!

Και στα iPhone εννοείται. Gmail, χάρτες, YouTube και chrome (συγχρονισμός με pc) δούλευα κάργα όταν είχα. Και ms office εννοείται.

Μην τρελαθουμε είναι παντοκρατορία δυστυχώς/ ευτυχώς.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν είναι το Yahoo services και η Google πουλήθηκε στην Yahoo το 2002!

10 ώρες πριν, Tlykog είπε

Σχεδόν όλοι: δηλαδή όλοι οι χρήστες χωρίς τους κινέζους και μερικές άλλες χώρες. Πόσοι είναι μωρέ; 2 δις; Σιγά...

Τι σε κανει να πιστευεις οτι ολη η Κινα χρησιμοποιει Huawei και αρα δεν εχει εφαρμογες google?

Πρωτου πεταξετε οτιδηποτε δεξια και αριστερα, καντε μια βασικη αναζητηση πρωτα. Επισης, ακομα και αυτο δεν ειναι εγκυρο μιας και αρκετοι χρηστες ειναι απο συσκευες που εχουν κανονικα google services

Προσωπικα: Καλα κανει και γενικευει. Εισαι απο τις εξαιρεσεις που δεν χρησιμοποιεις καθολου google services και εχεις βρει εναλλακτικες

10 ώρες πριν, Tlykog είπε

Μείνε εκεί και μην το γενικεύεις.

Αυτά που γραφείς είναι προσωπικές προτιμήσεις. Σεβαστό. Προσωπικά έχω να χρησιμοποιήσω Google services περίπου 4 χρόνια τώρα. Είμαι επαγγελματίας και για όλες τις εφαρμογές της Google έχω βρει εναλλακτικές. Εκτός απο το επαγγελματικό μου site,  αλλά εκεί θα πληρώσω.

Λες να μην γενικευει τις αποψεις του, και συνεχιζεις με δικες σου προσωπικες αποψεις. 

• Like 1
  • Thanks 1

6 hours ago, SabotazNic said:

Τι σε κανει να πιστευεις οτι ολη η Κινα χρησιμοποιει Huawei και αρα δεν εχει εφαρμογες google?

Πρωτου πεταξετε οτιδηποτε δεξια και αριστερα, καντε μια βασικη αναζητηση πρωτα.

https://www.google.com/search?q=are+google+services+allowed+in+china&oq=are+Google+Services+qllo&aqs=chrome.1.69i57j33i10i160j33i13i21.14405j1j7&client=ms-android-huawei-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Πρωτου πεταξετε οτιδηποτε δεξια και αριστερα, καντε μια βασικη αναζητηση πρωτα. Επισης, ακομα και αυτο δεν ειναι εγκυρο μιας και αρκετοι χρηστες ειναι απο συσκευες που εχουν κανονικα google services

Προσωπικα: Καλα κανει και γενικευει. Εισαι απο τις εξαιρεσεις που δεν χρησιμοποιεις καθολου google services και εχεις βρει εναλλακτικες

Στην Κίνα απαγορεύονται από τη νομοθεσία οι εφαρμογές της Google. Δεν το γνώριζες; Ισχύει για όλους τους κατασκευαστές κινητών είτε εδρεύουν στην Κίνα, είτε στην Ευρώπη, είτε στην Αμερική. Το ίδιο ισχύει και σε πολλά Αραβικά κράτη. Δηλαδή, στην Κίνα, οι Huawei, Honor, Xiaomi, Oppo, Nokia, Samsung και όποια άλλη εταιρεία βάλεις στο μυαλό σου, ΔΕΝ έχουν Google Services στα κινητά τους.Άρα το ποσοστό των χρηστών Android που δεν χρησιμοποιούν Google είναι μεγάλο.

Το υπόλοιπο που έγραψες είναι άσχετο και είναι προφανές ότι δεν γνώριζες πριν με κατηγορήσεις ότι κατηγορώ χωρίς να γνωρίζω...

Ακόμα κι αν δεχτώ ότι είμαι από τις εξαιρέσεις, στο Ελλαδιστάν τουλάχιστον, έγραψα εξαρχής ότι το αν θα τις χρησιμοποιεί κάποιος είναι επιλογή του και δικαίωμά του. Διάβασε τα μηνύματά μου. Δεν ήρθα να επιβάλλω την επιλογή μου σε κανέναν.

9 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Λες να μην γενικευει τις αποψεις του, και συνεχιζεις με δικες σου προσωπικες αποψεις. 

Όλοι την προσωπική μας άποψη γράφουμε. Το αν κάποιος χρησιμοποιεί Google ή όχι είναι προσωπική του επιλογή. Σου έγραψα παραπάνω ότι όλη η Κίνα(1,4δις) και άλλα κράτη όπως Κριμαία (2εκ), Κούβα(11εκ), Ιράν(85εκ), Νότια Κορέα(25εκ), Συρία(17,5εκ) και κάποια άλλα αραβικά κράτη ΔΕΝ επιτρέπουν τη χρήση Google στους κατοίκους τους. Άρα αν γράψω εκφράσεις του τύπου: "όλος ο πλανήτης χρησιμοποιεί Google" είναι λάθος.

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα, οι κάτοικοι αυτών των κρατών μπορούσαν με πλάγιους τρόπους να χρησιμοποιήσουν τη Google, αλλά έχουν μάθει χωρίς αυτή και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Δεν έχω ακούσει ή διαβάσει κάπου να γράφουν ότι δε μπορούν χωρίς αυτή, ότι το κράτος τους έχει μείνει στον τεχνολογικό μεσαίωνα χωρίς αυτή (ειδικά η Κίνα, που τεχνολογικά είναι από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο).

Εμείς έχουμε μάθει με αυτή, γιατί από την αρχή την είχαν όλες οι συσκευές Android, είτε το θέλαμε, είτε όχι. Βασικά μας επιβλήθηκε και οι περισσότεροι τη συνήθισαν και έχουν χτίσει την καθημερινότητά τους γύρω από αυτή, ενώ άλλοι την έχτισαν με διαφορετικό τρόπο, ώστε να κάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά τους χωρίς αυτή. Δεν "θυσιάζω" τη δουλειά μου για να μην χρησιμοποιήσω Google. Απλά την οργανώνω διαφορετικά.

Συνοπτικά: όποιος θέλει τη χρησιμοποιεί, όποιος δε θέλει δεν τη χρησιμοποιεί. Σεβαστό σε κάθε περίπτωση. Τη δουλειά σου μπορείς να την κάνεις εξίσου καλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Αυτό που δε μπορώ να διαβάζω είναι ισοπεδωτικές εκφράσεις και φανατισμένα σχόλια του τύπου: "αν δε χρησιμοποιείς Google να πας να μείνεις σε σπηλιά", ή "χωρίς Google δε θα υπήρχε πρόοδος" και άλλα τέτοια άσχετα. Ο σεβασμός στις επιλογές του άλλου είναι βασική αρχή και στη Δημοκρατία και στη θρησκεία μας.

2 ώρες πριν, NickTG είπε

https://www.travelchinacheaper.com/how-to-access-google-in-china-and-all-the-google-services

"...Let’s start with one simple question that needs to be answer: Is Google blocked in China?

And the answer is simple: yes, it is..."

Επεξ/σία από Tlykog

3 ώρες πριν, zahos147 είπε

Αν δεν πιανεις το χιουμοριστικο reference μαλλον εσυ δεν εχεις κατεβει ακομη...

Δεν βλέπω κανένα χιούμορ σε αυτό! Η Huawei πούλησε την Honor και αφού έγινε αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος αποκλεισμού για την δεύτερη. Το χιούμορ πες μου που είναι 

11 λεπτά πριν, kostasfalcon είπε

Δεν βλέπω κανένα χιούμορ σε αυτό! Η Huawei πούλησε την Honor και αφού έγινε αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος αποκλεισμού για την δεύτερη. Το χιούμορ πες μου που είναι 

Αν δεν μπορεις να καταλαβεις δεν μπορω να σε βοηθησω. Δεν θα παιρνουμε απο το χερακι τον καθενα εδω μεσα

Ο νέος ψυχρός πόλεμος από αρχές 2000 με την έξαρση του ίντερνετ. Ξυπνήστε! Δεν θέλει η Κίνα τους ρουφιάνους Αμερικάνους και το ίδιο οι Αμερικανοί την κουμμονοκινα. Εδώ η Κίνα φτιάχνει"δωρεάν" γέφυρες και υποδομές σε όλη την Αφρική, τους έφτιαξε και Βουλή και είχε βάλει παντού κοριούς.

Εννοείται πως η Huawei κατασκόπευε όπως κάνει και η αμερικανικές εταιρείες. Έτσι παίζεται ο πόλεμος. Τώρα αν βρήκε ο average Joe την Σούλα από το Δημοτικό στο fb και χαίρεται κάτι είναι και αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...