nullindex Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ φακούς επαφής αποκλειστικά, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω βουτιές στη θάλασσα με ανοιχτά μάτια. Φέτος θέλω να πάρω μία μάσκα, αλλά φοβάμαι οτι αν πάρει νερά (που είναι λογικό να πάρει κάποια στιγμή) θα χάσω τους φακούς. Έχει κάποιος καμία μάσκα, πιο "ασφαλή" ας πούμε, να προτείνει? Αντιμετωπίζει κάποιος την ίδια κατάσταση να δώσει κανένα tip?
VasKag Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Για μασκα δε γνωριζω, αλλα θα μπορουσες να κανεις τα εξης. Να κλεισεις τα ματια σου και να βγεις επανω μολις αρχισει και μπαινει λιγο νερο. Ή, φακοι μιας χρησης που δε σε νοιαζει και να τους χασεις. 1
smpt Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Θεωρητικά δεν πρέπει να φοράς φακούς με μάσκα. Και γενικά φακούς στο νερό. Αλλα αλλιώς δεν βλέπεις την θέα. Εγώ φοράω φακούς και πάντα στην θάλασσα είμαι με γυαλιά ή μάσκα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Το λίγο νερό που θα μπει, αν μπει δεν θα πειράξει τους φακούς. Βουτιές δεν παίζουν με μάσκα. Καταδύσεις μέχρι δύο τρία μέτρα κανένα πρόβλημα. Έχω πάντα μαζί μου ένα ακόμα ζευγάρι φτηνούς φακούς για παν ενδεχόμενο και γυαλιά. Οι φακοί μιας χρήσεως είναι καλή ιδέα αλλά δεν τους συνήθισα, γιατί είναι πολύ λεπτοί και μου δημιουργούσαν πρόβλημα μετά την θάλασσα. 1
meletis_m Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, nullindex είπε Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ φακούς επαφής αποκλειστικά, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω βουτιές στη θάλασσα με ανοιχτά μάτια. Φέτος θέλω να πάρω μία μάσκα, αλλά φοβάμαι οτι αν πάρει νερά (που είναι λογικό να πάρει κάποια στιγμή) θα χάσω τους φακούς. Έχει κάποιος καμία μάσκα, πιο "ασφαλή" ας πούμε, να προτείνει? Αντιμετωπίζει κάποιος την ίδια κατάσταση να δώσει κανένα tip? Καθώς είμαι νέος χρήστης φακών επαφής είναι βέβαια ειδικοί και ετήσιοι (~1000€ ) , ο εφαρμοστής- οπτομέτρης μου πρότεινε οτι σε περίπτωση είτε μπάνιου ή στήν Θάλασσα να τους αφαιρώ . Στο μπάνιο μου είπε δέν θέλω να μπεί σαπουνάδα και στην Θάλασσα είναι πολύ εύκολο να μπέι νερό και να πάρει αέρα ο φακός επαφής και να φύγει . 1
MaNePi Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Εφόσον μιλάς για ακριβους φακους δν νμζ να το ρισκάρεις να παθουν τπτ. Εγώ προσωπικά φοραω φακους στην αρχή για να έχω κ τα γυαλιά ηλίου. Μετά την πρωτη βουτιά με μάσκα αν μ ενοχλουν τους βγάζω κ βάζω τα γυαλια μου. 1
nullindex Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Μηνιαίους φοράω, αλλά δεν μπορώ να τους βγάζω και να έχω γυαλιά μυωπίας στη θάλασσα λόγω της κατάστασης με την μυωπία που έχω. Ή φακούς ή τίποτα και να οδηγάει άλλος είναι η κατάσταση. Το κόστος δεν είναι θέμα στην δική μου περίπτωση. Το έχω σκεφτεί για ημερήσιους φακούς σαν backup σε περίπτωση που χάσω κάποιον σε βουτιά, αλλά θα ήθελα να μπορώ να βλέπω το βυθό με μάσκα. Όσοι φοράτε μάσκα, έχετε την ολοπρόσωπη με τον αναπνευστήρα πάνω ή την κλασσική?
giorgoskoy Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 υπαρχουν γυαλια κολυμβησης μυωπιας-υπερμετρωπιας σιγουρα θα υπαρχει και κατι αντιστοιχο σε μασκα 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Για το αν θα παρει νερο η μασκα παιζουν διαφοροι παραγοντες ρολο απο μουσια μεχρι ποιοτητα μασκας και σχημα προσωπου. Το ιδανικο, αλλα δεν νομιζω φτηνο, ειναι μασκα με φακο για το προβλημα σου. https://www.poseidonclub.gr/ypovrixio-psarema/maskes-katadusis/fakoi-miopias-maska-xdive Η full face ενα καθαρα και μονο για snorkeling και δεν κανει για καταδυση διοτι δεν μπορεις να κανεις εξισωση. Αν θες να βουτας μερικα μετρα κατω πρεπει να πας στην κλασσικη 2
nullindex Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Για το αν θα παρει νερο η μασκα παιζουν διαφοροι παραγοντες ρολο απο μουσια μεχρι ποιοτητα μασκας και σχημα προσωπου. Το ιδανικο, αλλα δεν νομιζω φτηνο, ειναι μασκα με φακο για το προβλημα σου. https://www.poseidonclub.gr/ypovrixio-psarema/maskes-katadusis/fakoi-miopias-maska-xdive Η full face ενα καθαρα και μονο για snorkeling και δεν κανει για καταδυση διοτι δεν μπορεις να κανεις εξισωση. Αν θες να βουτας μερικα μετρα κατω πρεπει να πας στην κλασσικη Πολύ καλή λύση, αν και οι διαθέσιμοι βαθμοί δεν φτάνουν καν τους δικούς μου, οπότε θα είναι πάλι σαν να μην βλέπω. Τα γυαλιά κολύμβησης μυωπίας από την άλλη, φτάνουν πιο κοντά στους βαθμούς μου και μάλλον θα κοιτάξω προς τα εκεί. Από στεγανότητα θεωρούνται καλύτερα ή χειρότερα από μια μάσκα? Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
MaNePi Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, nullindex είπε Μηνιαίους φοράω, αλλά δεν μπορώ να τους βγάζω και να έχω γυαλιά μυωπίας στη θάλασσα λόγω της κατάστασης με την μυωπία που έχω. Ή φακούς ή τίποτα και να οδηγάει άλλος είναι η κατάσταση. Το κόστος δεν είναι θέμα στην δική μου περίπτωση. Το έχω σκεφτεί για ημερήσιους φακούς σαν backup σε περίπτωση που χάσω κάποιον σε βουτιά, αλλά θα ήθελα να μπορώ να βλέπω το βυθό με μάσκα. Όσοι φοράτε μάσκα, έχετε την ολοπρόσωπη με τον αναπνευστήρα πάνω ή την κλασσική? Τοτε παρε μια κλασικη μασκα αλλα καλυτερα θα ηταν να την πληρωσεις λιγο πιο ακριβα κ δν θα χεις κανενα θεμα...Παρε κ ημερησιους ετσι για να μην εχεις αγχος... Μου θυμισες την πρωτη φορα που φορεσα φακους κ εκανα βουτια μ ανοιχτα τα ματια...Δεν ηξερα οτι φευγουν,δεν το σκεφτηκα καθολου και επρεπε να οδηγησω στην επιστροφη...Με 40 χλμ γυρναγαμε και καλα για να απολαυσουμε την διαδρομη...χαχαχαχαχα 1
poulinos Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 9 hours ago, nullindex said: Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ φακούς επαφής αποκλειστικά, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω βουτιές στη θάλασσα με ανοιχτά μάτια. Φέτος θέλω να πάρω μία μάσκα, αλλά φοβάμαι οτι αν πάρει νερά (που είναι λογικό να πάρει κάποια στιγμή) θα χάσω τους φακούς. Έχει κάποιος καμία μάσκα, πιο "ασφαλή" ας πούμε, να προτείνει? Αντιμετωπίζει κάποιος την ίδια κατάσταση να δώσει κανένα tip? παραγγελια μασκα με μυωπικους φακους.οτι καλυτερο. 3
SabotazNic Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 @nullindex για τι βαθμους μιλαμε? να πω την αληθεια, εχω γυαλια κολυμβητηριου arena και με την μυωπια μου (3.25) βλεπω σχετικα καθαρα μεσα στο νερο. Θελω να πω οτι νομιζω λιγο πολυ ολα του κολυμβητηριου προσφερουν, μαζι με το νερο, λιγο καλυτερη ευκρινεια. Παντως γενικα του κολυμβητηριου ειναι πιο ασφαλη επειδη βεντουζαρουν πιο καλα μιας και δεν εξαρτωνται απο το γενικο σχημα του προσωπου (που μια μασκα ισως να μην σου καθισει καλα) Αν οχι, γυαλια με παραγγελια 1
nullindex Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Έχω 3 βαθμούς στο ένα μάτι και 9 στο άλλο. Το θέμα είναι η διαφορά τους, η οποία είναι > 5 βαθμών. Όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά, αν βάλεις γυαλιά με τους σωστούς βαθμούς μυωπίας (3 και 9 σε εμένα), τότε ο εγκέφαλος μπερδεύεται και δεν βλέπεις σωστά, παρόλο τους σωστούς βαθμούς. Βλέπεις θολά, σαν να ζαλίζεσαι κτλ. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται μυωπική ανισομετρωπία και η λύση είναι να βάζουν χαμηλότερους βαθμούς στο ένα μάτι για να μειώσουν την διαφορά, πχ εγώ για χρόνια είχα "λάθος" γυαλιά με 3 και 6,75 - 7 βαθμούς για να μπορώ να βλέπω κάπως σωστά. Όλο αυτό δεν ισχύει στους φακούς επαφής, οπότε όταν κάποιος βάλει φακούς, βάζει ακριβώς τις τιμές που έχει και εγώ από τότε που φοράω φακούς έχω 3 και 9 χωρίς το παραπάνω θέμα. Παρένθεση, η αίσθηση του να βάζεις τους σωστούς φακούς και να βλέπεις πραγματικά σωστά για πρώτη φορά, ενώ νόμιζες οτι έβλεπες με τα γυαλιά, είναι φανταστική. Οπότε, οι λύσεις όπως το βλέπω σύμφωνα και με τις προτάσεις είναι μάσκα/γυαλιά κολύμβησης με κάποιους βαθμούς μυωπίας ή απλά μία καλή μάσκα/γυαλιά που να βεντουζάρει πολύ καλά και ένα έξτρα ζευγάρι φακών μιας χρήσης σε περίπτωση που πάρω νερό και χάσω τους φακούς. Οι μάσκες με φακούς μυωπίας με τις τιμές μυωπίας που μπορώ να ανεχτώ λόγω της κατάστασης (3 και 6) πάνε γύρω στα 100 από οτι βλέπω. Η τιμή είναι λίγο αλμυρή, αλλά οκ. Αυτό που με προβληματίζει σε αυτή τη περίπτωση είναι η ζαλάδα για το χρόνο που χρειάζεται ο εγκέφαλος να προσαρμοστεί στις τιμές μυωπίας της μάσκας και στην άνιση όραση, κάτι που δεν είναι ευχάριστο γενικά. Συν οτι θα έχω το ίδιο θέμα, όταν πλέον ξαναβάλω τους φακούς για να γυρίσω από τη θάλασσα. Το θετικό είναι η ευκολία χρήσης και οτι δεν ανησυχείς μήπως πάρει νερά, μήπως έφυγε ο φακός, κλπ. Η περίπτωση των απλών γυαλιών/μάσκας πάνω από τους φακούς θα έχει πολύ καλύτερα οπτικά αποτελέσματα και δεν θα δημιουργεί και το θέμα με το μπέρδεμα του εγκεφάλου. Το μεγάλο αρνητικό είναι η έξτρα προσοχή να μην μπουν νερά. Αν τους χάσω θα έχω μαζί μου ένα επιπλέον ζευγάρι, δεν είναι κάτι σαν διαδικασία και κόστος. Μάλλον πηγαίνω προς το δεύτερο σενάριο, νομίζω οτι με προσοχή δεν θα έχω θέμα. Δεν έχω καταλήξει ακόμα αν θα πάρω γυαλιά ή μάσκα. Γενικά ποιες μάρκες θεωρούνται ποιοτικές/αξιόπιστες?
greekbusters Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δημοσ. 27 Μαΐου 2021 Δεν είναι τόσο δύσκολο να φύγουν οι φακοί στην θάλασσα. Εγώ που φοράω 20 χρόνια φακούς, σε θάλασσα και κολυμβητήριο ζήτημα να έχω χάσει 5-6 φακούς ενώ πάντα έχω backup ένα δεύτερο ζευγάρι στο τσαντάκι. Βουτάω και έπειτα ανοίγω τα μάτια και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα. Στις βουτιές με ανοιχτά ματιά τους έχω χάσει μόνο και λογικά από την πίεση που δέχονται. Στην αρχή και εγώ το φοβόμουν αλλά σιγά σιγά είδα πως δεν φεύγουν εύκολα. Απλά μετά την θάλασσα θέλουν μια φορά ξέπλυμα πριν την τοποθέτηση τους για να φύγει το αλάτι. Και αυτό γτ στην θάλασσα σιχαίνομαι να φοράω μάσκα και έχω συνηθίσει ας πούμε από το το κολυμβητήριο. Δεν είναι τόσο επίφοβο αν το δοκιμάσετε. 1
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2021 On 26/05/2021 at 13:24, Spect~ said: Για το αν θα παρει νερο η μασκα παιζουν διαφοροι παραγοντες ρολο απο μουσια μεχρι ποιοτητα μασκας και σχημα προσωπου. Το ιδανικο, αλλα δεν νομιζω φτηνο, ειναι μασκα με φακο για το προβλημα σου. https://www.poseidonclub.gr/ypovrixio-psarema/maskes-katadusis/fakoi-miopias-maska-xdive Η full face ενα καθαρα και μονο για snorkeling και δεν κανει για καταδυση διοτι δεν μπορεις να κανεις εξισωση. Αν θες να βουτας μερικα μετρα κατω πρεπει να πας στην κλασσικη υπαρχουν και Full face για αυτονομη καταδυση απλα εκει πας μακρυα. πολλα ατομα κανουν εξισωση με αλλους τροπους και οχι με Valsalva.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα