Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλουμε να κάνουμε μια συνταγή έκπληξη για τα γενέθλια ενός φίλου. Είναι από ένα ότι να ναι βίντεο που φτιάχνει λαζάνια. 

Το θέμα είναι ότι σε βασιλόπουλο και σκλαβενίτη δεν έχω καταφέρει να βρω τέτοια ζυμαρικά, Επίσης αυτό το τυρί (ricotta κάπως) έχει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα; Τέλος χρησιμοποιούν και μια μαρινάρα αλλά φαντάζομαι και να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο, σάλτσα ντομάτας είναι κατά βάση τη φτιάχνουμε και μόνοι μας.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αντί για ρικότα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανθότυρο. 

Μοτσαρέλα τριμμένη βρίσκεις άνετα στα σ/μ. 

Yπάρχουν πολλές σάλτσες ντομάτας έτοιμες, αρκετά ποιοτικές, θα πρότεινα κάποια που να περιέχει ελιά και βασιλικό, όχι σκέτη σάλτσα ντομάτας. 

Παρενθετικά, εκτός κι αν παίζει κάποιος λόγος να φτιάξετε τη συνταγή της Πάρις, υπάρχουν πολύ πιο νορμάλ συνταγές για λαζάνια. Και απείρως ευκολότερες συνταγές για ζυμαρικά (λ.χ. με σάλτσα λεμονιού, παιχνιδάκι)

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, daredevil92 είπε

Θέλουμε να κάνουμε μια συνταγή έκπληξη για τα γενέθλια ενός φίλου. Είναι από ένα ότι να ναι βίντεο που φτιάχνει λαζάνια. 

Το θέμα είναι ότι σε βασιλόπουλο και σκλαβενίτη δεν έχω καταφέρει να βρω τέτοια ζυμαρικά, Επίσης αυτό το τυρί (ricotta κάπως) έχει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα; Τέλος χρησιμοποιούν και μια μαρινάρα αλλά φαντάζομαι και να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο, σάλτσα ντομάτας είναι κατά βάση τη φτιάχνουμε και μόνοι μας.

https://www.ab.gr/click2shop/Vasika-typopoiimena-trofima/Zymarika/Makaronia/Lazania-500-gr/p/7467423

https://www.ab.gr/click2shop/Vasika-typopoiimena-trofima/Zymarika/Alles-pastes/Zymarika-Lazania-Fyllo-Me-Aygo-500gr/p/7083835

https://www.ab.gr/click2shop/Tyria-Allantika-and-Delicatessen/Tyria/Kremodi-aloifomena-tyria/Tyri-Malako-Ricotta-Italias-250gr/p/7077124

Αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με τη μαγειρική, αφήστε το καλύτερα. Κάντε κάποιο άλλο δώρο στον φίλο σας!

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Αντί για ρικότα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανθότυρο. 

Μοτσαρέλα τριμμένη βρίσκεις άνετα στα σ/μ. 

Yπάρχουν πολλές σάλτσες ντομάτας έτοιμες, αρκετά ποιοτικές, θα πρότεινα κάποια που να περιέχει ελιά και βασιλικό, όχι σκέτη σάλτσα ντομάτας. 

Παρενθετικά, εκτός κι αν παίζει κάποιος λόγος να φτιάξετε τη συνταγή της Πάρις, υπάρχουν πολύ πιο νορμάλ συνταγές για λαζάνια. Και απείρως ευκολότερες συνταγές για ζυμαρικά (λ.χ. με σάλτσα λεμονιού, παιχνιδάκι)

Καλά σίγουρα υπάρχουν καλύτερες συνταγές, αλλά με την καραντίνα βλέπαμε αυτό της Πάρις και όλες τις άλλες που φτιαξαν youtubers για να την τρολλάρουν, οπότε για να γελάσουμε και να δούμε τι γεύση έχει το κάνουμε. Τώρα άμα δεν τρώγεται τι να πω θαπαρουμε σουβλάκια :P

1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Καλά εννοείται ότι του χουμε πάρει κανονικό δώρο, απλά σκοπεύαμε να του κάνουμε ένα μικρο "τραπέζι" έκπληξη. Με ζυμαρικά δεν έχω πολυασχοληθεί πέραν του βρασίματος, ξέρω να φτιάχνω πίτες και κεικ. Ε στο κάτω κάτω το πολύ πολύ να μην είναι πολύ νόστιμο. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Σίγουρα τρώγεται, απλά θεωρώ πως έχει πάρα πολύ τυρί, έτσι όπως το βλέπω είναι σαν κιμάς μακαρονιών με σάλτσα και τυρί, συν λίγο ζυμαρικό.

Υπόψη -το λέει και το βίντεο- είναι ποσότητα για πολλούς ανθρώπους, αν δεν είστε μια δεκάδα μειώστε τις ποσότητες αλλιώς θα τρώτε για μέρες λαζάνια.

Καλή επιτυχία.

• Thanks 1
Δημοσ.

Γενικά άργησα να παραδεχτώ το δίκαιο του hype, αλλά όταν ψάχνουμε συνταγή γράφουμε στο google "όνομα_φαγητού άκης". ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥΛΗΣ

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, daredevil92 είπε

Με ζυμαρικά δεν έχω πολυασχοληθεί πέραν του βρασίματος, ξέρω να φτιάχνω πίτες και κεικ. Ε στο κάτω κάτω το πολύ πολύ να μην είναι πολύ νόστιμο. 

E-food :shifty:, παραλαμβάνεις λίγο πριν έρθει ο φίλος σου, εξαφανίζεις τα αποδεικτικά στοιχεία (κουτιά κλπ :ph34r: ), βάζεις το φαγητό σε κανονικό σκεύος και το τοποθετείς σε ελαφρά ζεσταμένο φούρνο ίσα ίσα για να το κρατάει ζεστό.
Σερβίρεις και εισπράτεις τον θαυμασμό ή ότι άλλο έχεις στο νού. ;)

Problem solved. :D:D:D  

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Για πλάκα το κάνουμε και με την ελπίδα ότι θα βγει νόστιμο. Οπότε δεν θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι. Κάτι υλικά θα θέλαμε να βρούμε :P

Δημοσ.
4 ώρες πριν, daredevil92 είπε

Για πλάκα το κάνουμε και με την ελπίδα ότι θα βγει νόστιμο. Οπότε δεν θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι. Κάτι υλικά θα θέλαμε να βρούμε :P

Μαλλον θα βγει καλουπι το φαι με τοσο υλικο.
Εχε ετοιμη την παραγγελια στο efood καλου κακου,γιατι δε θα εχει τοση πλακα να μεινετε νηστικοι.

Δημοσ.

Δυόμισι κιλά τυρί. Δύο κιλά κιμάς. Μισό κιλό μακαρόνια. Kρίμα τα λεφτά που θα δώσετε.

Αν θέλετε να κάνετε κάτι για την φάση και  την γουρουνιά διαλέξτε μία από τις Epic Meal συνταγές κόβοντας στο 1/8 την ποσότητα που αναφέρει το βίντεο.

Δημοσ.

Θα ισορροπήσουμε τα υλικά για αυτό έβαλα το βιντεο με τις συστάσεις της κανονικής μαγείρισσας. Βασικά σαν παστίτσιο με λίγο διαφορετικό layering και άλλο είδος μακαρονιού θα βγει. Αλλά τα μακαρόνια αυτά δεν ξέρω γτ δν τα χουμε εδώ.

Δημοσ.

Δε θα βγει σαν παστίτσιο γιατί δε θα έχει την μπεσαμέλ (btw την ίδια βάση ως κρεμα χρησιμοποιεί και η κανονική συνταγή για λαζάνια). Προσέχτε με την ρικότα, μην περιμένετε να λιώσει, είναι υγρό τυρί που κρατάει τη συνοχή του στο ψήσιμο.

Δημοσ.
11 hours ago, daredevil92 said:

Θα ισορροπήσουμε τα υλικά για αυτό έβαλα το βιντεο με τις συστάσεις της κανονικής μαγείρισσας. Βασικά σαν παστίτσιο με λίγο διαφορετικό layering και άλλο είδος μακαρονιού θα βγει. Αλλά τα μακαρόνια αυτά δεν ξέρω γτ δν τα χουμε εδώ.

Λαζάνια υπάρχουν παντού, σε κάθε super market. Αν παρόλα αυτά θες τα κυματιστά, όπως του video (συνηθίζονται σε κάποιες χώρες αλλά η μόνη διαφορά είναι το σχήμα), πας σε de cecco (υπάρχουν Ελλάδα αλλά όχι παντού). Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσεις de cecco όμως, ειδικά αν είσαι και άπειρος.

16 hours ago, daredevil92 said:

Με τέτοιες αναλογίες και αχταρμά ποσοτήτων, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τρώγεται, πόσο μάλλον να είναι νόστιμο. Όποιος και να το φτιάξει.
Επίσης δεν βάζουμε τέτοιες σάλτσες στον κιμά. Αυτό που δείχνει στο βίντεο είναι εμετός.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, l337 είπε

Λαζάνια υπάρχουν παντού, σε κάθε super market. Αν παρόλα αυτά θες τα κυματιστά, όπως του video (συνηθίζονται σε κάποιες χώρες αλλά η μόνη διαφορά είναι το σχήμα), πας σε de cecco (υπάρχουν Ελλάδα αλλά όχι παντού). Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσεις de cecco όμως, ειδικά αν είσαι και άπειρος.

Με τέτοιες αναλογίες και αχταρμά ποσοτήτων, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τρώγεται, πόσο μάλλον να είναι νόστιμο. Όποιος και να το φτιάξει.
Επίσης δεν βάζουμε τέτοιες σάλτσες στον κιμά. Αυτό που δείχνει στο βίντεο είναι εμετός.

Τόσο  πλατιά η αλήθεια είναι δεν έχω βρει. Κυματιστά ή μη δεν με πειράζει. Είχα σκοπό να βάλω λιγότερο κιμά, η σάλτσα βασικά να είναι ντομάτας που είναι βασικά του κιμά με κρεμμύδι και σκόρδο και βασιλικό, και το τυρί και αυτό λιγότερο στη θέση της μπεσαμέλ και από πάνω μοτσαρέλα. Πόσο κακό να βγει έτσι;

Δημοσ.
1 hour ago, daredevil92 said:

Τόσο  πλατιά η αλήθεια είναι δεν έχω βρει. Κυματιστά ή μη δεν με πειράζει. Είχα σκοπό να βάλω λιγότερο κιμά, η σάλτσα βασικά να είναι ντομάτας που είναι βασικά του κιμά με κρεμμύδι και σκόρδο και βασιλικό, και το τυρί και αυτό λιγότερο στη θέση της μπεσαμέλ και από πάνω μοτσαρέλα. Πόσο κακό να βγει έτσι;

Όπως σου αρέσει εσένα φτιάχτο, μη μασάς :) Εγώ απλά διαφωνώ με τις υπερβολικές ποσότητες που έδειχνε το βίντεο και με την έτοιμη σάλτσα στον κιμά (γούστα είναι αυτά όμως).
Δοκίμασε το πάντως. Όπως και να βγει, δε τρέχει κάτι, να θυμάσαι η πράξη είναι που μετράει και ο κόπος που αφιερώνεις. Στο τέλος θα τα θυμάσαι και θα γελάς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...