Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Έχω ένα Opel Corsa τέλος 11 αρχές 12, Diesel αγορασμένο από Γερμανία. Το αμάξι είναι φουλ έξτρα. Πλέον είναι στα 200χιλ χλμ και σκεφτόμουν να το δώσω και να πάρω ένα Hybrid. Θα με βόλευε να το έπαιρνε η αντιπροσωπία για να γλιτώσω χρόνο. Τέλος πάντων. Υπάρχουν υβριδικά μέχρι 20.000 που να αξίζουν; Ποια προτείνετε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ποιο λόγο θέλεις Hybrid; Για το κιβώτιο ή για οικονομία; 

Αν είναι για οικονομία δες σε φ. α, μιας και αν υπολογίζω σωστά είσαι στις 20.000χλμ / έτος, εάν έχεις πρατήριο φυσικού αερίου κοντά. 

Επεξ/σία από terry308
  • Like 2
Δημοσ.

Τα 200χιλχλμ τα έκανες εθνική οδό; Αν σκοπεύεις να κινείσαι εθνική οδό (>100χλμ/ώρα) δεν είναι σωστή επιλογή τα κανονικά υβριδικά στα χρήματα που κοιτάς (νομίζω μόνο toyota έχει) γιατί καίνε περίπου όσο και ένα συμβατικό. Αξίζουν μόνο αν είσαι εντός πόλης. Ειδικά με το πετρέλαιο που έχεις θα στεναχωρεθείς με το κόστος.

Εκτός αν εννοείς κάποιο ψεύτουβριδικό (με μια μπαταριούλα που ζμπρώχνει για μερικά δευτερόλεπτα, κάτι κάνει αλλά όχι κάτι σπουδαίο), εκεί και πάλι αξίζει πετρέλαιο. Πλέον τα βενζινοκίνητα έχουν μειώσει την κατανάλωση αρκετά και πλέον κερδίζει με την διαφορά στην τιμή και όχι με την μικρότερη κατανάλωση όπως παλιά.

Παράδειγμα το c3 του αδερφού μου <6λ/100χλμ συγκριτικά με τα 4,5λ/100χλμ του punto πετρέλαιο (ίδιο κινητήρα με τον δικό σου) στα ~110-120χλμ/ώρα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν αξιζει να παρεις μικρο υβριδικο οπως το Yaris. Για corolla Κονα και πανω ναι. Αλλα ειναι σημαντικο αν κινεισαι πιο πολυ σε εθνικη η μεσα στην πολη.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/5/2021 στις 10:26 ΠΜ, Nabuko είπε

Aν και δεν έγραψες σε τι κατηγορία θέλεις να κινηθείς θα πω Corolla και σε πιο μικρό το Yaris

σε ευχαριστώ. Δεν έγραψα την κατηγορία γιατί δεν με ενδιαφέρει. Ακόμα και τα μικρά με καλύπτουν στις ανάγκες μου. Το κόστος είναι το πιο σημαντικό.

Στις 25/5/2021 στις 10:59 ΠΜ, terry308 είπε

Για ποιο λόγο θέλεις Hybrid; Για το κιβώτιο ή για οικονομία; 

Αν είναι για οικονομία δες σε φ. α, μιας και αν υπολογίζω σωστά είσαι στις 20.000χλμ / έτος, εάν έχεις πρατήριο φυσικού αερίου κοντά. 

Για οικονομία καθαρά.

Στις 25/5/2021 στις 11:18 ΠΜ, filarhos είπε

Τα 200χιλχλμ τα έκανες εθνική οδό; Αν σκοπεύεις να κινείσαι εθνική οδό (>100χλμ/ώρα) δεν είναι σωστή επιλογή τα κανονικά υβριδικά στα χρήματα που κοιτάς (νομίζω μόνο toyota έχει) γιατί καίνε περίπου όσο και ένα συμβατικό. Αξίζουν μόνο αν είσαι εντός πόλης. Ειδικά με το πετρέλαιο που έχεις θα στεναχωρεθείς με το κόστος.

Κυρίως πολη. 1-2 φορές το μήνα ίσως πάω κανά ταξιδάκι εδώ κοντά και το καλοκαίρι στις διακοπές που θα κάνω 2-3 χιλ. χλμ.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, antirix024 είπε

Για οικονομία καθαρά.

Στις 25/5/2021 στις 11:18 ΠΜ, filarhos είπε

Για οικονομία πας μονο σε CNG τιποτα λιγότερο...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, paylidis είπε

Για οικονομία πας μονο σε CNG τιποτα λιγότερο...

Δεν ντρέπομαι να ρωτήσω. Τι είναι τα CNG; Προτείνεις κάποιο σε αυτά τα λεφτά;

οκ, έκανα την έρευνά μου. Άλλη ερώτηση. Γιατί υπάρχουν τόσα 1000άρια σε CNG όταν ο κινητήρας έχει μειωμένη απόδοση;

Επεξ/σία από antirix024
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, antirix024 είπε

οκ, έκανα την έρευνά μου. Άλλη ερώτηση. Γιατί υπάρχουν τόσα 1000άρια σε CNG όταν ο κινητήρας έχει μειωμένη απόδοση;

Ποιος είπε ότι έχει μειωμένη απόδοση; 

Και τι είναι η μειωμένη απόδοση;; 

Η σύγχρονη αγορά αυτοκινήτου είναι στα 1000-1200κεκ με turbo, υπάρχουν και τα 1500 κεκ 

Τα cng οχήματα είναι σχεδιασμένα γι οικονομία... εκτός βέβαια αν κάποιος πάει στα Α4/Α5

http://cngeurope.com/

https://www.ngva.eu/stations-map/

Τα πρατήρια + το νέο στα Κοιλα Κοζάνης 

Επεξ/σία από terry308
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, antirix024 είπε

Ισα ίσα το cng δίνει καλύτερη ροπή. Κ πάει μια χαρά το χιλιάρι μη το φοβάσαι, πηγαινε κανε ένα test drive 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι φιλε πάρε CNG να μην μπορείς να πας στη μισή Ελλάδα, να έχεις αθλιους χώρους αποσκευών και όταν πας να γεμίσεις να περιμένεις κάνα μισαωρο. 

Σε μια ιδανική χώρα καλό θα ήταν το CNG, όχι όμως στην Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, petranthe είπε

Ναι φιλε πάρε CNG να μην μπορείς να πας στη μισή Ελλάδα, να έχεις αθλιους χώρους αποσκευών και όταν πας να γεμίσεις να περιμένεις κάνα μισαωρο. 

Για το χρόνο αναμονής παίζει ρόλο το πρατήριο και αν πετύχεις αλλαγή βάρδιας ταξί...

Το Scala έχει τίμιους χώρους . Σε ταξίδι μπορεί κάποιος να βάλει και οροφής αν χρειάζεται ....

Αν ταξιδεύεις εκτός δικτύου όντως έχεις θέμα αυτονομίας αλλά δύσκολο να μη βρίσκεις βεζινάδικο ανα 120-150 χλμ .

Γενικά τα ζυγίζει κάποιος και βλέπει ανα έτος αν αξίζουν τα 3 με 4 ευρώ /100χλμ σαν κόστος μετακίνησης ... είναι υποκειμενικό

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, petranthe είπε

Ναι μεν αλλά...

εξαρταται το που θες να πας, εγώ έχω φτάσει με ΦΑ έως Κομοτηνή και γυρίσα Αθήνα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Οκ ιδανικα θα ήθελα περισσότερα πρατήρια αλλά I can live with it όταν τα παραπάνω χλμ τα έκανα  με 3.1€/100 χλμ με cruise control στα 120 χαω και εντός πολης κινούμαι με 4.2€/100 χλμ. 

οι χώροι αποσκευών του καμικ επίσης είναι μια χαρά για οικογένεια με ένα παιδί που δε κάνει μιση μετακόμιση για να πάει διακοπές 

οσο για την αναμονή ποτέ δεν έχω περιμένει πάνω από 3’ στην κηφισια, την παιανια και την Ανθούσα... αναμονή ωστόσο ξέρω ότι έχει στο ρεντη (που δεν έχω πάει ποτέ) και κάποιες φορές στην Φιλαδέλφεια, η οποία ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με το μισάωρο που τσαμπουνάς... 

οποτε εάν δεν έχουμε πλήρη γνώση κ επαφή καλύτερα ας μην εκφέρουμε γνώμη, τόσο ισχυρά τουλάχιστον... κατά τα αλλά συμφωνούμε χρειάζονται περισσότερα πρατήρια (πράγμα που θα γίνει έως το 2025 λόγω ευρωπαϊκής απαίτησης)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...