Gatoskylo8 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Χαιρετώ, σήμερα καθώς ήμουν βόλτα με το σκύλο βγήκε μια γυναίκα από μια μονοκατοικία και μου είπε να μην περνάω από εκεί διότι ο σκύλος της είναι επικίνδυνος και μπορεί να πηδήξει τη μάντρα και να φάει το δικό μου κ.λπ. Εγώ της απάντησα πως είναι δικό της πρόβλημα η επιθετικότητα του σκύλου της και πως δεν γίνεται κάποιος να αλλάζει τη διαδρομή του επειδή αυτή είναι ανίκανη να προφυλάξει τους υπόλοιπους μην τοποθετώντας υψηλότερο φράχτη ή προσλαμβάνοντας κάποιον εκπαιδευτή. Αν περάσει κάποιο παιδί ή κάποιο ΑΜΕΑ τι θα γίνει; Αυτή άρχισε να ουρλιάζει μέσα στο δρόμο (με ακολούθησε) και βγήκε και από πίσω της ο δικός της να μου πουλήσει μαγκιά (η πλάκα είναι πως αυτός βγήκε με το σώβρακο) χώνοντας τη μούρη του στο πρόσωπο μου και μιλώντας ειρωνικά. Εγώ, σκεπτόμενος τις συνέπειες (ξύλο ή δικαστήρια) δεν έδωσα συνέχεια (δεν διανοήθηκα καν για αστυνομίες διότι γνωρίζω πόσο ανίκανοι είναι να βοηθήσουν τον απλό πολίτη), αλλά πλέον που γύρισα στο σπίτι και το ξανασκέφτηκα, πιστεύω πως φέρθηκα άναδρα. Σίγουρα δεν γίνεται να τσακώνεσαι με τον κάθε τρελό, ωστόσο δεν γίνεται να είσαι πάντα τόσο υποχωρητικός διότι θα υπάρχουν αυτοί οι οποίοι θα το εκμεταλλεύονται. Επίσης, αν κατάφερε ένας σαν και αυτόν να μου επιβληθεί, σημαίνει πως στα δύσκολα μάλλον θα κάνω πίσω... Άραγε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερο το ρητό ''του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε'' Μήπως τελικά αν βάλεις το κεφάλι κάτω σε μια παρόμοια κατάσταση υποδηλώνει πως είσαι αδύναμος χαρακτήρας; Μήπως τελικά πρέπει επιτέλους να μπει ένα όριο σε κάθε λογής τραμπούκους; Υ.Γ. Όποιος πάει να γράψει για Παρασκευές τον παρακαλώ να συγκρατηθεί και να μην φανεί τόσο αστείος. Αν δεν έχει όρεξη να εκφράσει τη γνώμη του ας πάει παρακάτω.
nosleep Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει και αναφέρομαι στη μουρλή και τον ψευτόμαγκα. Ύψωσε και εσύ τη φωνή σου την επόμενη και μην σκύβεις κεφάλι, έχεις το δίκιο με το μέρος σου. Ψάρεψε κάνα γείτονα μήπως μάθεις γιατί είναι έτσι και αν το κάνουν συχνα, η αστυνομία δεν υπάρχει για τον Έλληνα πολίτη πλέον, δυστυχώς.
Gatoskylo8 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 9 ώρες πριν, nosleep είπε Σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει και αναφέρομαι στη μουρλή και τον ψευτόμαγκα. Ύψωσε και εσύ τη φωνή σου την επόμενη και μην σκύβεις κεφάλι, έχεις το δίκιο με το μέρος σου. Ψάρεψε κάνα γείτονα μήπως μάθεις γιατί είναι έτσι και αν το κάνουν συχνα, η αστυνομία δεν υπάρχει για τον Έλληνα πολίτη πλέον, δυστυχώς. Μολονότι χαλάστηκα με την αντίδραση μου (ή μάλλον με την απουσία αυτής), με απασχολούν υπερβολικά πολύ σκέψεις ότι θα μπλέξω με ψυχασθενείς και θα κάνουν κακό στην οικογένεια μου. Δυστυχώς μένουμε σχετικά κοντά οπότε δεν είναι απίθανο να γνωρίζουν που μένω. Νιώθω πάντως άσχημα για την αδυναμία μου.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Η αστυνομία κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια από τις ταινίες που βλέπουμε. Όταν κάποιος σε απειλεί ή κρίνεις πως είναι επικίνδυνος τους καλείς ή πας και τους ενημερώνεις. Αν την ώρα του επεισοδίου σου ξεφύγει έστω και ένα «άντε στο διάολο», έχεις χάσει αυτόματα το δίκιο σου (ή έστω ένα μέρος του). 4
nosleep Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μη θεωρείς αδυναμία το ότι φέρθηκες πολιτισμένα, τους βραχυκυκλώνεις έτσι! 3 λεπτά πριν, billdanos είπε Η αστυνομία κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια από τις ταινίες που βλέπουμε. Για την αστυνομία ο καθένας μιλάει απο προσωπικές εμπειρίες, δεν θέλω να επεκταθώ ούτε να τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι, αλλά σε συνδυασμό με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο θα τους ήθελα πιο τολμηρούς...
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Η αστυνομία όντως, πολύ συχνά δεν κάνει σωστά την δουλειά της. Αλλά το να την αγνοείς τελείως είναι και αυτό εντελώς λάθος. Έπρεπε να καλέσεις επί τόπου και ΑΝ δεν ερχόντουσαν ή ΑΝ δεν έκαναν τίποτα, θα είχε περισσότερο νόημα να ανοίξεις έπειτα αυτό το θέμα 3
vforvaggelis Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 24 λεπτά πριν, billdanos είπε Η αστυνομία κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια από τις ταινίες που βλέπουμε. Όταν κάποιος σε απειλεί ή κρίνεις πως είναι επικίνδυνος τους καλείς ή πας και τους ενημερώνεις. Αν την ώρα του επεισοδίου σου ξεφύγει έστω και ένα «άντε στο διάολο», έχεις χάσει αυτόματα το δίκιο σου (ή έστω ένα μέρος του). Ο καθενας εχει τις δικες του εμπειριες. Κατ'εμε η αστυνομια κανει την δουλεια της αν και εφοσον εχει ορεξη. 43 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε Μολονότι χαλάστηκα με την αντίδραση μου (ή μάλλον με την απουσία αυτής), με απασχολούν υπερβολικά πολύ σκέψεις ότι θα μπλέξω με ψυχασθενείς και θα κάνουν κακό στην οικογένεια μου. Δυστυχώς μένουμε σχετικά κοντά οπότε δεν είναι απίθανο να γνωρίζουν που μένω. Νιώθω πάντως άσχημα για την αδυναμία μου. Τι κακο πιστευεις οτι θα κανουν; Μαχαιρωμα κλπ; Νομιζω ειναι πολυ πολυ ακραιες τετοιες περιπτωσεις και ισως ειναι λαθος να ζουμε με τετοιες σκεψεις. Στην τελικη την επομενη φορα που θα σου τυχει κατι τετοιο και καποιος σου το παιξει ιστορια, πιασε ρωσικη προφορα και πες του "πιστευει εσυ οτι εγκω τωρα φοβαται ξαναμπει φυλακη;"
StamTheMan Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Καταγγελια στην αστυνομία για απειλες,και θα τους καλέσουν για συστασεις.99% το εχουν ξανακανει. Και εγω εχω νιωσει να με τρωει ο εγωισμος,αλλα ξερω οτι εκανα το σωστο.Δεν ξερεις τι τρελα κουβαλαει ο αλλος,αλλα εγω πιο συγκεκριμένα ξερω τι τρέλα κουβαλαω εγω και ποσο κακο μπορω να κανω αν ξεφυγω πανω σε τέτοια σκηνικα. 2 1
star12 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 συμφωνω και γω σε τετιες καταστασεις να καταλαβαινει ο καθε τραμπουκος τρελαμενος πως ειπαρχουν συνεπειες με τη συμπεριφορα του. θυμαμαι ειμουν σε ενα παρκακι και εκανα λιγο φωτογραφια με ενα νεο φακο που χα παρει και το δοκιμαζα.Τραβουσα δεντρα .Πιο διπλα ειχε κατσει ενας γερος ας πουμε με τη γυναικα του αλλα φενοταν πως ηταν μουτρο ο τυπος.γενικα σε κεινο το παρκακι πιστευω πως πανε και ναρκομανεις,και γενικα το αποφευγω,αλλα ηταν μερα και απλα δεν εδωσα σημασια.Σε μια στιγμη ενω τραβουσα τα δεντρα,αρχιζε να με φωναζει λες και τραβουσα αυτον,και με απειλουσε με βια.ϝ ΕΠΡΠΕ ΝΑ ΚΑΛΟΥΣΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ κεινη την ωρα.Εφυγα γιατι σκεφτηκα μην εβγαζε κανα μαχαιρι απο πανω του.φενοταν ηδη περιεργος το μονο που εκανα αφου ειχα τσατιστει ηταν να φωναξω,,,ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΑΤΟΜ̣#̣#̣#̣#̣# .δεν νομιζω να το ακουσε,απλα τα χα παρει.και το πρωτο πραμα που σκεφτηκα να τη καλουσα ,kαι να τη περνουσε τη μερα του στο κρατητηριο.αυτο τους αξιζει.το κανουν μετα η δε το ξανακανουν; δυστηχως ο κοσμος ειναι τρελαμενος. 1
BlueBlade Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε πιστεύω πως φέρθηκα άναδρα. Προσωπικά, καλύτερα να φερθώ άνανδρα, παρά να του ανοίξω κανένα κεφάλι και μετά να καταλήξω είτε φυλακή είτε να πληρώνω τον μ@λακα από την τσέπη μου. Ή αντίστροφα, να μου ανοίξει αυτός κανένα κεφάλι και να καταλήξω στο νοσοκομείο. Από όπου και να το πιάσεις, χαμένος βγαίνεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Το άλλο θα ήταν απλά να παίξετε μπουνιές και να πήγαινες σπίτι με χαλασμένη διάθεση για καμία εβδομάδα+, μαζί με κανένα μαυρισμένο μάτι, ίσως κανένα σπασμένο δόντι και φυσικά χωρίς να λύσεις τίποτα. Όπως και να το δεις, δεν υπάρχει καλό σενάριο. Εγώ θα πήγαινα σπίτι να αφήσω το σκυλί, μετά πίσω και αστυνομία για συστάσεις. Και μόνο που θα καταγράψουν το περιστατικό είναι αρκετό για το σενάριο στο μέλλον να τολμήσει να σου επιτεθεί. 5 1
czarjuly Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Να ενημερωσεις το οικειο αστυνομικο τμημα οτι με απειλες σου απαγορευσαν την διελευση και την επομενη φορα κληση στο 100 1
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Η στάση σου ήταν 90% σωστή, θα σου έλεγα 100% αν καλούσες και το 100, όχι πως θα πάθουν κάτι πέραν από συστάσεις, αλλά αν το κάνουν δεύτερη φορά και τρίτη κοκ, θα καλείς συνέχεια και μετά μπορείς να τους κάνεις και μήνυση. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου είναι 100% υποχρεωμένος να φροντίσει τόσο να μην εξέρχεται ο σκύλος από την ιδιοκτησία του, τόσο να μην τραυματιστεί κάποιος άλλος, όσο και να εκπαιδεύσουν το σκυλί τους αν είναι άγριο. Τώρα με τους συγκεκριμένους δύο πράγματα παίζουν, είτε γνωρίζουν καλά αυτές τις υποχρεώσεις αλλά επειδή δεν θέλουν να φροντίσουν να είναι εντάξει λένε σε εσένα και σε όποιον δούνε να μην περνάει κανείς και υποστεί τραυματισμό γιατί μετά αυτοί θα έχουν πρόβλημα, βέβαια ακόμα και αυτό να γίνει δεν αντιλαμβάνονται πως το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε ένα παιδί και στον οποιονδήποτε, αν δεν ισχύει το παραπάνω παίζει να σε γνωρίζουν από την φάτσα σου επειδή περνάς τακτικά και να μην γουστάρουν κάτι σε εσένα οπότε βγήκαν να σου την πουν με αυτόν τον τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, εσύ να περνάς κανονικά από εκεί, ο δρόμος είναι δημόσιος και δεν μπορούν αυτοί ούτε να απαγορεύσουν ούτε να ορίσουν ποιος θα περνάει. Αν σου ξανακάνουν τα ίδια, κάνε πίσω και λίγο παραπέρα κάλεσε το 100 και περίμενε να έρθει, μπορεί να αργήσει πολύ να έρθει. Το τι θεωρείτε άνανδρο ή όχι μην σε απασχολεί πολύ, σε τέτοια περιστατικά και πολλά άλλα, αφού τελειώσουν, όλοι σκεφτόμαστε οτι κακώς δεν επιμείναμε δεν φωνάξαμε, δεν τους βάλαμε στην θέση τους κτλ, και εγώ τα ίδια έλεγα όταν ήμουν φοιτητής, ποτέ όμως δεν μπορείς να ελέγξεις πως θα αντιδράσεις και τι θα πεις πέρα από πολύ λίγα πράγματα, αυτό θα συμβεί διότι έχουμε την τάση στο μυαλό μας να σκεφτόμαστε συμβάντα και περιστατικά σε καθεστώς προσχεδιασμού και προσομοίωσης, όμως η πραγματικότητα είναι πάντα διαφορετική, δεν μπορείς να ξέρεις, πότε θα ξεκινήσει ένα συμβάν, για ποιον λόγο, ποιος θα αρχίσει την επίθεση, τι θα σου πει, ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι. Συνεπώς, τις περισσότερες φορές αν ανάψουν τα αίματα, ο καθένας θα αντιδράσει απρόβλεπτα όταν ξεπεραστεί ένα όριο, κάποιοι θα κάνουν πίσω, μόκο, άλλοι θα συνεχίσουν, θα φωνάξουν, θα βρίσουν, θα χειροδικήσουν, θα προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό, θα σκοτώσουν.... 2 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2021 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Το τι θεωρείτε άνανδρο ή όχι μην σε απασχολεί πολύ, σε τέτοια περιστατικά και πολλά άλλα, αφού τελειώσουν, όλοι σκεφτόμαστε οτι κακώς δεν επιμείναμε δεν φωνάξαμε, δεν τους βάλαμε στην θέση τους κτλ, και εγώ τα ίδια έλεγα όταν ήμουν φοιτητής, ποτέ όμως δεν μπορείς να ελέγξεις πως θα αντιδράσεις και τι θα πεις πέρα από πολύ λίγα πράγματα, αυτό θα συμβεί διότι έχουμε την τάση στο μυαλό μας να σκεφτόμαστε συμβάντα και περιστατικά σε καθεστώς προσχεδιασμού και προσομοίωσης, όμως η πραγματικότητα είναι πάντα διαφορετική, δεν μπορείς να ξέρεις, πότε θα ξεκινήσει ένα συμβάν, για ποιον λόγο, ποιος θα αρχίσει την επίθεση, τι θα σου πει, ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι. Συνεπώς, τις περισσότερες φορές αν ανάψουν τα αίματα, ο καθένας θα αντιδράσει απρόβλεπτα όταν ξεπεραστεί ένα όριο, κάποιοι θα κάνουν πίσω, μόκο, άλλοι θα συνεχίσουν, θα φωνάξουν, θα βρίσουν, θα χειροδικήσουν, θα προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό, θα σκοτώσουν.... Σε ευχαριστώ πολύ για την εκτενή απάντηση. Κυρίως άνοιξα το θέμα όχι γιατί περιμένω συμβουλές (αφού δεν μπορείτε να γνωρίζετε τι πραγματικά έγινε μιας και ακούτε μόνο την μια πλευρά), αλλά επειδή χρειαζόμουν απόψεις για το πως θα πρέπει να ενεργεί κάποιος σε παρόμοιες καταστάσεις. Η λογικά και το συναίσθημα αλληλεπιδρούν μέσα μας, τις περισσότερες φορές μετανιώνουμε για κάτι που συνέβη και εκ των υστέρων σκεφτόμαστε πως δεν πράξαμε το σωστό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τώρα που την αναστοχάζομαι, έπρεπε να καλέσω το 100 και μέχρι να έρθει να μην τους δίνω σημασία. Δεν το έκανα όμως αλλά θα το πράξω την επόμενη φορά (χωρίς βέβαια να διατηρώ και πολλές ελπίδες). Όσο για το δρόμο που αναφέρεις, επειδή εκ φύσεως αποφεύγω τους καβγάδες μιας και με αναστατώνουν ψυχολογικά, θα περνάω από το απέναντι πεζοδρόμιο. Μέσα μου όμως πάντα θα με τρώει το σαράκι να αντιδράσω. Ίσως είναι απλές φαντασιώσεις πάνω στα νευρά, ίσως όχι και φάω/ρίξω ξύλο. Όπως και να έχει, την επόμενη φορά δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες για ότι συμβεί. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις